Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Θλίβομαι μόνο και μόνο στην ιδέα της λυσσασμένης αντίδραης και συκοφάντησης που θα είχε φάει το παιδάκι αυτό από εγχώριους κρατικοδίαιτους διαννοητές και τηλεδικαστές... Το παράδειγμα το είδαμε και με τον εδώ πιτσιρικά που τόλμησε και είπε τη γνώμη του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

"Κατανοώ γιατί ορισμένοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα προάστια αισθάνονται ανησυχία και θυμό-
ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι πλέον μια σοβαρή αιτία για πολλά προβλήματα" ανέφερε και η υπουργός Δικαιοσύνης Μπεατρίς Ασκ παραδεχόμενη ότι αφότου εγκατέλειψε η χώρα το "σουηδικό μοντέλο" και τις παροχές προς τους πολίτες, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ανισότητες.

http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=365342

Εδώ είναι η απάντηση που ψάχνεις, από την υπουργό δικαιοσύνης της ίδιας της χώρας.
Αλλά είμαι βέβαιος ότι τη γνωρίζεις, απλά εκφράζεις ειρωνικά δήθεν απορίες. Έτσι, κουβέντα να γίνεται.

Επομένως Ηλία, αν αυτό που λέει η υπουργός είναι η αιτία, ανάμεσα σε αυτούς που τα σπάνε θα πρέπει να βρούμε και φινλανδούς, γιουγκοσλαύους, πολωνούς...και έλληνες, σωστά?

http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Sweden

Οι κομμένες παροχές προς τους πολίτες, γιατί δεν επηρεάζουν και τους ντόπιους να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά? Η σουηδία δεν είχε ξεχωριστές παροχές για τους πολίτες ανάλογα με την προέλευσή τους... Τι μου διαφεύγει? (σοβαρά τώρα, μην λες οτι ειρωνεύομαι...)

Οχι, δε λέει η υπουργός για εθνικότητες. Λέει μόνο για κοινωνικά αποκλεισμένους ανεξάρτητα από ποιά χώρα προέρχονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Επομένως Ηλία, αν αυτό που λέει η υπουργός είναι η αιτία, ανάμεσα σε αυτούς που τα σπάνε θα πρέπει να βρούμε και φινλανδούς, γιουγκοσλαύους, πολωνούς...και έλληνες, σωστά?

http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Sweden

Aν εσυ παλι δεν πιστευεις οτι ειναι αυτη η αιτια, γιατι δεν μας λες ποια νομιζεις οτι ειναι?

Νομίζω πως οι παροχές και οι πρόνοια στη Σουηδία έχουν περιοριστεί σημαντικά. Δεν ξέρω στα προάστια αυτά πόσοι λαμβάνουν κρατική πρόνοια. Φίλος από το club που ζει τα τελευταία χρόνια εκεί, έχω την εντύπωση πως δυσκολεύθηκε πολύ μέχρι να βρει δουλειά και στο διάστημα αυτό δεν λάμβανε καμία βοήθεια. Και αυτά ως πολίτης της ΕΕ και όχι ως μετανάστης από την Ασία ή την Αφρική... Καλά - καλά σπίτι δεν μπορούσε να νοικιάσει...

Αυτό που με απασχολεί είναι άλλο. Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία από τους Σουηδούς αστυνομικούς ενός 69χρονου γέρου μέσα στο σπίτι του (!!!), επειδή κράδαινε μαχαίρι (!!!). Αν είναι ποτέ δυνατόν! Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας γέρος με μαχαίρι απέναντι σε οπλισμένους και εκπαιδευμένους αστυνομικούς; Και μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Πως είπαμε πως λέγεται η χρυσή αυγή στα σουηδικά; :rolleyes:

Ενώστε τις τελίτσες: Ρατσιστική ευγονική, φιλοναζιστικές οργανώσεις (μέλος των οποίων και ο ιδιοκτήτης των ΙΚΕΑ), αστυνομικοί που δολοφονούν ένα γέρο μέσα στο σπίτι του επειδή κράδαινε ένα μαχαίρι... :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Aν εσυ παλι δεν πιστευεις οτι ειναι αυτη η αιτια, γιατι δεν μας λες ποια νομιζεις οτι ειναι?

Μην κουράζεσαι, ο ΒΙΟΣ γνωρίζει καλά ότι οι κομμένες παροχές δεν αφορούν τόσο τους ντόπιους Σουηδούς όσο τους μετανάστες που αποτελούν το 15 % του συνολικού πληθησμού.
Γνωρίζει επίσεις καλά ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο

Νομίζω κάνεις λάθος.
Ο γέρος με το μαχαίρι εισέβαλε σε άλλο σπίτι.

Νομίζω ότι το πας μακριά με το ποιές τελίτσες ενώνεις.

Police were called to an address in the Husby district, north of central Stockholm, around 6pm on Monday following several reports that a knife-wielding man was roaming around the area.

"He had a knife or a machete. When we arrived, this person disappeared into an apartment," Stockholm police spokesman Lars Byström told the TT news agency.

The man then stood on the balcony of the apartment and threatened police.

"He screamed at police from the balcony that he wanted to kill them," a neighbour told the Expressen newspaper.

Negotiators were called in and police subsequently learned that a woman was also in the apartment. After negotiations failed to yield any results, police then decided to break down the door and storm the flat in hopes of securing the woman's safety.

http://www.thelocal.se/47872/20130514/#.UZnBQaJHK8A

"Then the person in question appeared holding a machete. Officers felt cornered and threw a flash grenade so they could overpower the man. That didn't work either and they then felt forced to open fire," said Byström.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Μην κουράζεσαι, ο ΒΙΟΣ γνωρίζει καλά ότι οι κομμένες παροχές δεν αφορούν τόσο τους ντόπιους Σουηδούς όσο τους μετανάστες που αποτελούν το 15 % του συνολικού πληθησμού.
Γνωρίζει επίσεις καλά ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο

Οχι δεν ξέρω. Αν ξέρεις εσύ οτι αφορά περισσότερο τους ξένους,, πες μου που είναι να το διαβάσω κι εγώ. Κι επαναλαμβάνω, οτι ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να βρούμε - κι ας αφήσουμε απέξω τους ΕΕ προέλευσης που λέει κι ο ΔΔ πιο πάνω - γιουγκοσλαύους, τούρκους, ταιλανδούς, χιλιανούς και κινέζους (δες τον πίνακα με τα στοιχεία 2011 στο λινκ της wikipedia που έβαλα).

Η συνολική ανεργία στο Husby είναι 8,8%. Σύγκρινέ το με της Ελλάδας της Ισπανίας και άλλων ευρ. χωρών.
Tα αυτοκίνητα που καίνε, είναι των απλών γειτόνων, όχι πορσε και μερσέντες. Τα 3 σχολεία που έκαψαν, είναι τα δικά τους σχολεία...
Και έχεις δίκιο, ξέρω οτι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο. Κάτι άλλο θα φταίει...

"
Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την δολοφονία από τους μπάτσους ενός 69χρονου μετανάστη την προηγούμενη βδομάδα μέσα στο ίδιο του το σπίτι γιατί η αστυνομία τον θεώρησε επικίνδυνο, αλλά αυτό το περιστατικό ήταν απλώς η αιτία για να πυροδοτήσει την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των μεταναστών από την πολιτική της γκετοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Σουηδίας.

Οι μετανάστες που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της Σουηδίας είναι οι πρώτοι με τους νέους ειδικά που πλήγηκαν από την αύξηση της ανεργίας (η ανεργία στους νέους φτάνει στο 27,2% με τάσεις αυξητικές, ενώ τα επίδομα ανεργίας που φτάνει στα 300 ευρώ δίνεται μόνο στο 1/3 απ’ αυτούς). Υπάρχει αύξηση σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, με την τιμή ενοικίασης ενός διαμερίσματος να έχει αυξηθεί κατά 120% περίπου μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

O Gardian τονίζει ότι τα επεισόδια στη Σουηδία προκαλούν το διάλογο πάνω στις αποτυχίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανεργία και το μεταναστευτικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομική καπιταλιστική κρίση δεν πλήττει μόνο τις «προβληματικές» όπως θέλουν να ονομάζουν χώρες του Νότου, αλλά και τα σχετικά αναπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι ταξικές ανισότητες να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο και να προκαλούν γεγονότα όπως αυτά που παρακολουθούμε στην Σουηδία."

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_24.html

-bye-

Τις βιαιότητες αυτές έχει προκαλέσει μια συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών, οι οποίο αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, συγκεντρώνονται στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας και η ανεργία μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι ταραχές ξεκίνησαν από το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του. Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.

"Γινόμαστε σιγά-σιγά όπως οι άλλες χώρες", δήλωσε ο Άγε Κάρλμπομ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο του Μάλμε.

"Το να είσαι νέος σ´ αυτές τις απομονωμένες συνοικίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Δεν έχεις πρακτικά καμιά επαφή με τους άλλους Σουηδούς και τις περισσότερες φορές δεν πιστεύω πως έχεις μια καλή κατανόηση της σουηδικής κοινωνίας"
, πρόσθεσε.

http://www.thepressproject.gr/article/43399/Pempti-nuxta-epeisodion-sti-Stokxolmi

Οχι δεν ξέρω. Αν ξέρεις εσύ οτι αφορά περισσότερο τους ξένους,, πες μου που είναι να το διαβάσω κι εγώ. Κι επαναλαμβάνω, οτι ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να βρούμε - κι ας αφήσουμε απέξω τους ΕΕ προέλευσης που λέει κι ο ΔΔ πιο πάνω - γιουγκοσλαύους, τούρκους, ταιλανδούς, χιλιανούς και κινέζους (δες τον πίνακα με τα στοιχεία 2011 στο λινκ της wikipedia που έβαλα).

Η συνολική ανεργία στο Husby είναι 8,8%. Σύγκρινέ το με της Ελλάδας της Ισπανίας και άλλων ευρ. χωρών.
Tα αυτοκίνητα που καίνε, είναι των απλών γειτόνων, όχι πορσε και μερσέντες. Τα 3 σχολεία που έκαψαν, είναι τα δικά τους σχολεία...
Και έχεις δίκιο, ξέρω οτι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά δεν καίει αυτοκίνητα από βίτσιο. Κάτι άλλο θα φταίει...

Ωραια. Διαφωνεις με την υπουργο τους και τον Ηλια και επιμενεις στη θεση σου.
Θες να μας πεις τελικα και ποια ειναι αυτη?
Φταιει η θρησκεια τους? Η φουκαριαρα η μανα τους? Ο συριζα?
Πες ποια ειναι η θεση σου να τη συζητησουμε.
Με μισολογα δουλεια δε γινεται.

Ωραια. Διαφωνεις με την υπουργο τους και τον Ηλια και επιμενεις στη θεση σου.
Θες να μας πεις τελικα και ποια ειναι αυτη?
Φταιει η θρησκεια τους? Η φουκαριαρα η μανα τους? Ο συριζα?
Πες ποια ειναι η θεση σου να τη συζητησουμε.
Με μισολογα δουλεια δε γινεται.

Galen, η δική μου η θέση δεν έχει καμμία σημασία ή αξία... μια απλή θέση είναι και δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει... Τα απλά ερωτήματα που προκύπτουν απο τα γεγονότα είναι που έχουν αξία. Απ'ότι φαίνεται δεν έχεις σαφή απάντηση σε αυτά και ίσως να μην τα θεωρείς καν ερωτήματα. Σιγά μη κάτσει άλλωστε κάποιος να μελετήσει, πχ την σύνθεση των μεταναστών της Σουηδίας, και την σύνθεση αυτών που κάνουν τα επεισόδια. Αν εσύ δέχεσαι κάποιες εξηγήσεις - για μένα της πλάκας - επειδή είναι πολιτικαλ κορεκτ ή πιασιάρικες ή απλά ίσως σου προσφέρουν ενα ανακουφιστικό ιδεολογικό μαξιλάρι, είναι δική σου δουλειά... Ούτε αν ο φόνος του 69χρονου ήταν ο λόγος να ξεκινήσουν τα καψίματα... μια εβδομάδα μετά. Ελαχε να είναι η Σουηδία, μια χώρα που απο χρόνια θεωρείται απο όλους - και σωστά - μια χώρα, ίσων ευκαιριών προς όλους, ντόπιους και μετανάστες. Κι αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που είχαν ανακαλύψει την απάνθρωπη Γαλλία με τα γεγονότα στο Παρίσι ή την Αγγλία με τα γεγονότα του 2008. Εδώ τώρα είναι η Σουηδία, δεν είναι παίξε γέλασε. Και οι κοινωνικές παροχές που κόπηκαν δεν κόπηκαν απο τους μετανάστες μόνο, αλλά από όλους - και τους σουηδούς... Με 8,8% ανεργία στους μετανάστες και 25% στους νέους, δηλαδή τι θα κάνουν όταν φτάσουν 25% και 50% αντίστοιχα όπως ο ευρωπαικός νότος? Θα τους πηδήξουν και την βασίλισσα ... :)))

Last edited:
Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

"Then the person in question appeared holding a machete. Officers felt cornered and threw a flash grenade so they could overpower the man. That didn't work either and they then felt forced to open fire," said Byström.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά πως μια ομάδα αστυνομικών δεν μπορούσε να εξουδετερώσει έναν γέρο με μαχαίρι ή μπαλτά ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο και χρειάστηκε να τον σκοτώσει; Πότε περιμένει ν' ασχοληθεί η σουηδική δικαιοσύνη με τις συνθήκες του φόνου και πότε περιμένει η κυβέρνηση να διερευνήσει το θέμα και διοικητικά/πειθαρχικά, που εξακολουθεί να πυροδοτεί αυτήν την εξέγερση;

Άλλη μια τελίτσα...:chinscratch:

Κι αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που είχαν ανακαλύψει την απάνθρωπη Γαλλία με τα γεγονότα στο Παρίσι ή την Αγγλία με τα γεγονότα του 2008. Εδώ τώρα είναι η Σουηδία, δεν είναι παίξε γέλασε.

Όλα αυτά τα γεγονότα είχαν ως αφετηρία δολοφονίες ή προκλήσεις θανάτου μεταναστών. Τα παιδιά στο μετρό στο Παρίσι, ο 29χρονος που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο Λονδίνο του 2011 και ο τώρα γέρος στη Στοκχόλμη. Νομίζω πως αφού προβληματίζεσαι πρέπει να λάβεις υπόψη και αυτές τις αναλογίες. Και πως συγκριτικά στην Αθήνα με τόσες δολοφονίες ή προκλήσεις θανάτων μαζεμένες στο τελευταίο χρόνο (Πακιστανός στα Πετράλωνα, αφρικανός μικροπωλητής στο σταθμό του Θησείου κλπ.), με περισσότερους αναλογικά μετανάστες - εκ των οποίων πολλοί μουσουλμάνοι - η συμπεριφορά τους είναι πολύ ειρηνικότερη και ενσωματωμένη στην κοινωνία απ' ότι εκεί. :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Οι δύο σφαγείς του Λονδίνου είχαν πλήρη πρόσβαση σε εργασία, παιδεία και κοινωνικά αγαθά. Αυτό δεν τους εμπόδισε να σφάξουν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο στη μέση του δρόμου.

Αποκάλυψη – Η βρετανική MI5 είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον αδίστακτο φονιά του στρατιώτη

Το ενδιαφέρον των βρετανικών υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών, της διάσημης MI5, να στρατολογήσει τον Μάικλ Αντεμπολάτζο, ο οποίος την Τετάρτη κατακρεούργησε τον Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο, αποκάλυψε χθες το βράδυ στο δίκτυο του BBC ένας φίλος του, ο οποίος μετά τη συνέντευξη συνελήφθη.

http://www.iefimerida.gr/node/107121#ixzz2UI3J4Qsk

Status
Not open for further replies.