Κωστα ξερω για την Αλγερια. Μαλιστα ο πατερας της συντροφου μου εκανε 3 χρονια πολεμο εκει

Στα χωρια (τα αραβικα) επικρατουσε ΤΡΟΜΟΣ. Οχι απο τον στρατο αλλα απο τους Φελλαγκα. Εν παρενθεση Φελαγκα σημαινε αποκεφαλιστης.
Nα σου πω οτι αισθανονταν σε κατοχη ; Αντε ας πουμε ναι, για να κανουμε γρηγορα, αισθανονταν σιγουρα πολιτες δευτερης κατηγοριας. Αλλα....
Αλλα θα πω ενα που εχει πει ο Αλντο Στερονε (που σιγουρα εχει παρει το ματι σου εδω απο τοτε που τον βαζω) και που ειναι Αλγερινος...
"Οταν ηταν οι Γαλλοι απικοιοκρατες ειμασταν υποτελεις η μποτα τους μας συνεθλιβε το προσωπο. ΟΚ, επαναστατησαμε.
Οταν ηταν οι Τουρκοι 400 χρονια με εκεινα τα παπουτσια τους τα τριγωνικα δε θυμαμαι πως τα λενε, που μας συνεθλιβε το προσωπο, που ημασταν χειροτεροι απο ζωα, επαναστατησε κανεις ; Μπα οχι...γιατι ηταν πιο ανεκτη η συνθλιψη ; Επειδη ηταν μουσλιμ δεν πιανεται ε ;
Δεν μπορω να μην συγκρινω με εμας, ακριβως επειδη ειμαστε παιδια του Διαφωτισμου. Και τον διαφωτισμο προσπαθησαμε να τον περασουμε και εκει. Αλλα βρηκε κατι κυμματοθραυστες να !
Εχω ενα κειμενο του Εντγκαρ Κινέ οταν ερχεται στην Ελλαδα αμεσως μετα την Επανασταση. Μια Ελλαδα σπαρμενη με θανατο και αποκαϊδια.
Αναμεσα στα πολλα βλεπει ενα νεαρο Ελληνα, που ειχε αραξει στο γρασιδι και διαβαζε την Κριτικη του Καθαρου Λογου. Τον εντυπωσιασε τοσο που κατεγραψε την εκδωση και τον μεταφραστη !
Φαντασου το αυτο. Μεσα απ τα αποκαϊδια. Αυτη ειναι η διαφορα μας με αυτους, και αυτην εχω βαλει σκοπο να την διατηρησω.
Και ομως σου λεω φιλε προσπαθησαμε, και προσπαθουμε ακομα. Τεραστεια προσπαθεια οσο δεν μπορεις να φανταστεις. Αλλα δεν.... ο αλλαχ ειναι εκει.
Οπως μου ειχε πει ενας μεγαλος καθηγητης ειδικος του θεματος ( σε off γιατι αυτα τα πραγματα δεν λεγονται ανοιχτα, ρικαρεις οχι μονο την καριερα σου αλλα και την ζωη σου) το ισλαμ ειναι ενα κιουρτο. Αλοιμονο σου αν βρεθεις μεσα. Και θυμαμαι μου σχεδιασε το κιουρτο με τα ψαρια...
:ernaehrung004: