Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Τον πουλο και ο μουμπαρακ , ο επομενος ποιος θα ειναι κανταφι η αμπνταλα?
Ενα ενα τα αραβικα κρατη πεφτουν , οι πραγματικες βασεις του νεοφιλελευθερισμου τριζουν συνθεμελα (απολυταρχικα καθεστωτα -> εξυπηρετηση πολυεθνικων - εταιριοκρατια - εθνικος πλουτος)

Να δουμε τωρα ποιος θα εξυπερετει τα συμεφροντα των αμερικανων οι των αλλων τσουτσεκιων ( γερμανων - γαλλων - εε) , που μας κανουν τα βαρια πεπονια για τα μετρα λιτοτητας
Ρε καρακιοζηδες εκει θα καταντησει και η ευρωπη με αυτες τις πολιτικες που θελετε να περασουν
Οι ευρωπαικοι λαοι δεν ειναι αμερικανακια να υποταχθουν ,θα περασει ο ιος της εξεγερσης και στα δυτικα κρατη
 
Last edited:
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συμβαίνουν στους δρόμους των πόλεων της Αιγύπτου, θα έπρεπε να προκαλούν ενθουσιασμό. Αυτό όμως δεν το βλέπουμε στην Αμερική. Τα πρόσωπα των δημοσιογράφων και των σχολιαστών της αμερικανικής τηλεόρασης είναι σκυθρωπά. Το χρηματιστήριο σημείωσε πτώση, και όλοι αντί να μιλάνε για τη δημοκρατία που αναδύει, εστιάζουν στον κίνδυνο των ισλαμιστών. Κάποιοι μάλιστα αμφιβάλλουν για τον αυθόρμητο χαρακτήρα των διαδηλώσεων, μιλώντας για άνομα συμφέροντα που τις προκαλούν. Όταν μάλιστα πιέζονται να πουν ποια είναι αυτά, ψελλίζουν κάτι για το Ιράν ή και τη Χαμάς!
Λες και η ανατολική Ευρώπη δεν πέρασε στη δημοκρατία, μέσα από παρόμοιες διαδικασίες. Όταν ακούμε τον νομπελίστα ElBaradei να χαιρετά την νεολαία της χώρας του που γκρεμίζει ένα φαραωνικό καθεστώς, όλοι όσοι αγαπάμε την ελευθερία, θα έπρεπε να χαιρόμαστε. Εδώ βλέπουμε δικτατορίες να καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας. Βλέπουμε πράγματα και γεγονότα που τα γνωρίζαμε μόνο μέσα από τα βιβλία της ιστορίας. Γιατί λοιπόν φοβάται η Αμερική
Μάλλον επειδή αυτό που βλέπουμε είναι ένα τεράστιο άλμα για τους Άραβες. Ένα άλμα που θα τους επιτρέψει επιτέλους να ολοκληρωθούν. Και αυτό το άλμα προϋποθέτει μια πελώρια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων της περιοχής. Οι ΗΠΑ έχουν παίξει διαχρονικά έναν βρώμικο ρόλο, προμηθεύοντας στους Αιγύπτιους τα δακρυγόνα, και όπως όλα δείχνουν η χώρα θα πάψει πλέον να αποτελεί πελάτη της Ουάσιγκτον, βάζοντας σε κίνδυνο τη τάξη των τελευταίων τριάντα ετών.
Όποια κυβέρνηση και να αντικαταστήσει τη παρούσα, σίγουρα δεν θα είναι τυφλό όργανο των αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία όμως ορίζει το Ισραήλ, ή το λεγόμενο Αμερικανοϊσραηλινό imperium. Η Αίγυπτος ήταν και είναι το τσιράκι της Αμερικής στη στρατηγική υποστήριξης του Ισραήλ. Οι σχέσεις της Αμερικής με το Ισραήλ είναι αυτές που διαμόρφωσαν την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον, καταστρέφοντας το Ιράκ, και δημιουργώντας τη περίφημη αμερικανική ισλαμοφοβία. Το κλειδί αυτής της πολιτικής ήταν η στήριξη κάποιων σκληρών δικτατόρων στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στη Τυνησία, και αλλού, που χαρακτηρίζονταν ως μετριοπαθείς. Όπως μάλιστα επιμένουν οι ομιλούσες κεφαλές της αμερικανικής τηλεόρασης, η Αίγυπτος ήταν το βασικό στήριγμα εναντίον των ισλαμιστών, και παίκτης κλειδί στις διαδικασίες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.
Ο κίνδυνος που προκύπτει τώρα για την Αμερική και το Ισραήλ, είναι πως η επανάσταση στην Αίγυπτο θα ακυρώσει το στρεβλό δίλημμα: κοσμικοί δικτάτορες ή τρελαμένοι ισλαμιστές, αποδεικνύοντας πως οι Άραβες μπορούν να ζήσουν με δημοκρατία, εφόσον τη φτιάξουν οι ίδιοι.
Ένα άλλο πρόβλημα που φοβίζει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, είναι πως η επανάσταση θα αποκαλύψει τον δεσποτισμό που επικρατεί αυτή τη στιγμή εναντίον των Παλαιστινίων, οι οποίοι βασανίζονται και στερούνται βασικά δικαιώματα, μέσα από την ειρηνευτική διαδικασία, την οποία η Αίγυπτος στηρίζει.
Από το 1948, η Αμερική ταυτίζει τη τάξη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή με βάση το Ισραήλ, υποστηρίζοντας παράλληλα τους Άραβες δικτάτορες. Η υποστήριξη αυτή του Ισραήλ, υπάρχει εδώ και χρόνια, κόντρα σε κάθε τοπική αντίδραση και λογική. Και , μάλιστα έχει κοστίσει πάρα πολλά χρήματα στην Αμερική.
Τώρα που στη περιοχή αρχίζει να διαφαίνεται μια αραβική δημοκρατικοποίηση, η βιτρίνα αυτή καταρρέει. Όλα αλλάζουν. Ο κόσμος θα πρέπει να συμβιβασθεί με την έννοια της αραβικής ανεξαρτησίας. Η αλλαγή θα είναι οδυνηρή. Η Αίγυπτος θα υποφέρει. Όμως όλοι ελπίζουν πως η μετάβαση σε καθεστώς δημοκρατίας θα είναι ομαλή, αρκεί οι Αιγύπτιοι να αφεθούν να αποφασίσουν και να οργανώσουν τα ζητήματά τους από μόνοι τους, και χωρίς κηδεμόνες. Είναι σίγουρο, πως η κυβέρνηση που θα προκύψει, όποια και να είναι αυτή, θα είναι πολύ πιο ευαίσθητη απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, και θα αποδείξει πως τα αντι-αραβικά αισθήματα που έχουν επικρατήσει στην Αμερική, δεν θα έχουν πια λόγο ύπαρξης.




http://www.antinews.gr/2011/01/30/82852/
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/30/egypt-protests-mohammed-elbaradei

Mάλλον αυτόν ετοιμάζουν μπάς και συμμαζέψει λιγο τά πραγματα καί δέν τούς ξεφύγει εντελώς η κατάσταση και ψάχνουν νά βρούν μετά τήν Μέση Ανατολή..
Ο Συνεργάτης τών Ισραηλινών και προδότης τών Αράβων ,ο Μουμπάρακ μοιάζει πάντως νά μετράει μέρες..
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/30/egypt-protests-mohammed-elbaradei

Mάλλον αυτόν ετοιμάζουν μπάς και συμμαζέψει λιγο τά πραγματα καί δέν τούς ξεφύγει εντελώς η κατάσταση και ψάχνουν νά βρούν μετά τήν Μέση Ανατολή..
Ο Συνεργάτης τών Ισραηλινών και προδότης τών Αράβων ,ο Μουμπάρακ μοιάζει πάντως νά μετράει μέρες..

Προς το παρόν είναι η καταλληλότερη διαδοχή ο Μπάραντει....Τα έχει καλά και με την ισλαμιστική πλευρά και έχει έρθει σε ρίξεις με την αμερικάνικη ιμπεριαλιστική δύναμη στο παρελθόν...

Τον βλέπει με καλό μάτι και ο Δελαστίκ....που άκουγα τα σχόλια του στον ΑΝΤ1.
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

167361_501242269474_744624474_6339997_1463325_n.jpg


Ωραία Πορτρέτα..:music-smiley-005::music-smiley-005:


Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ΑΜΕΣΩΣ τη Αίγυπτο....Το Ισραήλ είναι πια το μόνο κράτος στον κόσμο που στηρίζει τον Μουμπάρακ και ασκεί πιέσεις στο Λευκό Οίκο να τον σώσει. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος "αριστερού" κόμματος Μέρτζ-μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιωργάκης, απεύθυνε έκκληση στον Ομπάμα να σώσει τον Μουμπάρακ.
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Ρε κάτι πλάκες....


Σάλος με τον μυστικό αστυνομικό

News247.gr

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βρετανού αστυνομικού ο οποίος ως μυστικός παρακολουθούσε οργανώσεις ακτιβιστών στη Γερμανία. Τα όσα έγιναν γνωστά για τη δράση του, ότι δηλαδή προκαλούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις προκάλεσαν την απαγγελία κατηγοριών από τη γερμανική δικαιοσύνη

Ποινικές ευθύνες έχει - σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές - ο Βρετανός μυστικός αστυνομικός, ο οποίος είχε διεισδύσει σε ομάδες ακτιβιστών στη χώρα.

Ο Κέννεντι κατηγορείται από τους Γερμανούς για τη διάπραξη δύο αδικημάτων τα οποία παραδέχθηκε ο ίδιος:

Το ένα στη Χαϊδελβέργη, κοντά στο Ροστόκ οπότε και συναντήθηκαν οι G8 το 2007. Αργότερα παραδέχθηκε μέχρι και εμπρησμό κοντέινερ, σε διαδήλωση στο Βερολίνο, όταν υποδυόταν τον ακτιβιστή, προκειμένου να προκαλέσει επεισόδια και συλλήψεις.

Ωστόσο δεν τιμωρήθηκε καθώς οι αρχές της χώρας γνώριζαν την ιδιότητά του.

Σύμφωνα με αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο Κέννεντι είχε προσκληθεί να κάνει το ίδιο στο εκεί κίνημα ακτιβιστών, δηλαδή να εισχωρήσει και να γίνει μέλος του, ενώ ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος εμφανιζόταν να είναι μέλος ακτιβιστών οικολόγων, εργαζόταν για τρεις διαφορετικές γερμανικές πολιτείες και για αυτό έκανε πέντε ταξίδια στη χώρα, από το 2004 μέχρι το 2009.

Οι αποκαλύψεις δημοσιεύονται στο γνωστό και έγκυρο περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως ο Κέννεντι δεν έδρασε ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος απλώς μετέφερε πληροφορίες από τους ακτιβιστές αλλά ως προβοκάτορας.

Ο Βρετανός ζούσε με διάφορα μέλη του "μαύρου μπλοκ" και κινήθηκε σε συνολικά 22 χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσά τους η Ιταλία, η Ισλανδία και η Ισπανία.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως για καθαρά λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες συνεργασίας με μυστικούς αστυνομικούς άλλων χωρών.

Όμως, το γεγονός πως ο Κέννεντι δούλεψε για τρεις πολιτείες της Γερμανίας κάνει το Σπίγκελ να υποστηρίζει ότι ο Βρετανός εργαζόταν με συμβόλαιο, κατά μία έννοια, κατευθείαν από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το θέμα είναι συν τοις άλλοις πως ο κύριος Κέννεντι παραβίασε μία σειρά νόμων της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που απαγορεύει ρητώς σε αστυνομικούς να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία παρακολουθούν, διότι το έκανε και αυτό ο Βρετανός.
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διαδηλωτών στην Αίγυπτο, αύριο θα είναι η ιστορική μέρα για την χώρα τους....

Τους το εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου....

Να πάνε όλα καλά...!!!!
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

http://www.presstv.ir/detail/162528.html

"Iran expects Egyptian officials to listen to the voice of their Muslim people, respond to their rightful demands and refrain from exerting violence by security forces and police against an Islamic wave of awareness that has spread through the country in form of a popular movement,"

Βρε κάτι πράγματα, οι Ιρανοί ζητούν από τους Αιγύπτιους να απέχουν από τη βία των σωμάτων ασφαλείας! Ακριβώς δηλαδή όπως το έκαναν και οι ίδιοι το 2009! :smash:
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Mηπως σιγα -σιγα αρχιζει να φαινεται στο οριζοντα, η ασπιδα απεναντι στα θεοκρατικα καθεστωτα που μαλλον θα επιβληθουν στην ευρυτερη Μ.Ανατολη.Προφανως ,κατι παραπανω ηξεραν και φοβοντουσαν - φοβουνται οι ενδιαφερομενες μυστικες υπηρεσιες
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Από την άλλη ποτέ δε θα μάθουμε πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα εάν ο Μουμπάρακ δεν είχε την υποστήριξη και δε συνεργαζόταν με τον τρόπο αυτό με τα δυτικά καθεστώτα.
Δε μπορούμε να ξέρουμε εάν θα ήταν καλύτερα η χειρότερα τα πράγματα για το λαό κ τον κόσμο… μόνο υποθέσεις.
Αντίστοιχα είναι δύσκολο να προδικάσουμε το μέλλον.
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Ρε κάτι πλάκες....


Σάλος με τον μυστικό αστυνομικό

News247.gr

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βρετανού αστυνομικού ο οποίος ως μυστικός παρακολουθούσε οργανώσεις ακτιβιστών στη Γερμανία. Τα όσα έγιναν γνωστά για τη δράση του, ότι δηλαδή προκαλούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις προκάλεσαν την απαγγελία κατηγοριών από τη γερμανική δικαιοσύνη

Ποινικές ευθύνες έχει - σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές - ο Βρετανός μυστικός αστυνομικός, ο οποίος είχε διεισδύσει σε ομάδες ακτιβιστών στη χώρα.

Ο Κέννεντι κατηγορείται από τους Γερμανούς για τη διάπραξη δύο αδικημάτων τα οποία παραδέχθηκε ο ίδιος:

Το ένα στη Χαϊδελβέργη, κοντά στο Ροστόκ οπότε και συναντήθηκαν οι G8 το 2007. Αργότερα παραδέχθηκε μέχρι και εμπρησμό κοντέινερ, σε διαδήλωση στο Βερολίνο, όταν υποδυόταν τον ακτιβιστή, προκειμένου να προκαλέσει επεισόδια και συλλήψεις.

Ωστόσο δεν τιμωρήθηκε καθώς οι αρχές της χώρας γνώριζαν την ιδιότητά του.

Σύμφωνα με αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο Κέννεντι είχε προσκληθεί να κάνει το ίδιο στο εκεί κίνημα ακτιβιστών, δηλαδή να εισχωρήσει και να γίνει μέλος του, ενώ ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος εμφανιζόταν να είναι μέλος ακτιβιστών οικολόγων, εργαζόταν για τρεις διαφορετικές γερμανικές πολιτείες και για αυτό έκανε πέντε ταξίδια στη χώρα, από το 2004 μέχρι το 2009.

Οι αποκαλύψεις δημοσιεύονται στο γνωστό και έγκυρο περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως ο Κέννεντι δεν έδρασε ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος απλώς μετέφερε πληροφορίες από τους ακτιβιστές αλλά ως προβοκάτορας.

Ο Βρετανός ζούσε με διάφορα μέλη του "μαύρου μπλοκ" και κινήθηκε σε συνολικά 22 χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσά τους η Ιταλία, η Ισλανδία και η Ισπανία.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως για καθαρά λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες συνεργασίας με μυστικούς αστυνομικούς άλλων χωρών.

Όμως, το γεγονός πως ο Κέννεντι δούλεψε για τρεις πολιτείες της Γερμανίας κάνει το Σπίγκελ να υποστηρίζει ότι ο Βρετανός εργαζόταν με συμβόλαιο, κατά μία έννοια, κατευθείαν από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το θέμα είναι συν τοις άλλοις πως ο κύριος Κέννεντι παραβίασε μία σειρά νόμων της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που απαγορεύει ρητώς σε αστυνομικούς να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία παρακολουθούν, διότι το έκανε και αυτό ο Βρετανός.


Τωρα και στην αιγυπτο http://www.antinews.gr/2011/01/31/82929/ παντου τα ιδια συμβαινουν , οι μπατσοι ειναι τα εκαστοτε σκυλακια των εξουσιων
 
Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Το συμπέρασμα το έβγαλες μετά από ενδελεχή έρευνα, και των στοιχείων που προέκυψαν από αυτήν; Ή διαισθητικά, το μυρίστηκες στην ατμόσφαιρα; :Banane0:

Ξερεις κανεναν πολιτη που να θελει να καψει ζωντανο συμπολιτη του χωρις αιτια?

Ουτε ο πιο φανατικος ταλιμπαν δεν θα χτυπουσε ενα αναπηρο παιδι

http://www.dailymotion.com/video/xg...nterview-greek-subs_people#from=embed&start=0


Μονο προβοκατορες που εκτελουν εντεταλμενη υπηρεσια και πουλανε την μανα τους για ενα κομματι ψωμι
Η πυρποληση του ραιχσταχ , ο β παγκοσμιος πολεμος , το περλ χαρμπορ , το λουζιτανια , βιετναμ , 11 σεμπτεμβριου
Πισω απο τετοια γεγονοτα βρισκονται , οργανωμενα σεχδια απο κυβερνησεις και απο τα εκτελεστικα τους οργανα (μυστικες υπηρεσιες , αστυνομια κλπ)
Τα ιδια στην ρωμη , σε μας με τους κουκολουφορους μπατσους να συλλαμβανουν πολιτες στις 15 δεκεμβρη , εκει ημουνα και τα βλεπα με τα ματια μου
Ιδια χαρακτηριστικα παντου για προκληση τεχνητης εντασης , μεγαλης η μικρης αναλογως τι πολιτικες θελουν να περασουν

Οι κομματικοι υψηλοβαθμοι του σωματος εκτελουν εντεταλμενη υπηρεσια υπερ της εκαστοτε κυβερνησης , που τους διοριζει στην θεση αυτη
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Ξερεις κανεναν πολιτη που να θελει να καψει ζωντανο συμπολιτη του χωρις αιτια?

Κανονικούς πολίτες μάλλον όχι, αγριάνθρωπους, ταλιμπάνους, χουλιγκάνους, και διάφορους άλλους που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες, πολλούς...

Τώρα τα υπόλοιπα (btw, πάλι το κάψιμο του Reichstag! mein Gott!), είναι δικές σου υποθέσεις που δεν στηρίζονται παρά στην διαίσθηση, όπως έγραψα και πριν, κι όχι σε οποιοδήποτε στοιχείο...
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας επανάστασης;

antinews.gr


Στη διάρκεια της πρώτης φάσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Δεκέμβριο του 2008, το ΔΝΤ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις για το ενδεχόμενο εκδήλωσης «βίαιων ταραχών στους δρόμους». Όπως είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, «Βίαιες ταραχές μπορεί να ξεσπάσουν σε όλες τις χώρες, αν το χρηματοοικονομικό σύστημα δεν μεταρρυθμιστεί έτσι ώστε να ωφελεί όλους, και όχι μόνο τους λίγους».

Τον Ιανουάριο του 2009, ο τότε επικεφαλής της αμερικανικής National Intelligence, Dennis Blair, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν είναι η τρομοκρατία, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Όπως ανέφερε: «Η τρέχουσα κρίση είναι η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών, αν όχι αιώνων… Οι κρίσεις αυτού του είδους, αυξάνουν τα ρίσκα πολιτικής αστάθειας και ανατροπής καθεστώτων, αν διαρκέσουν για ένα ή δύο χρόνια… η αστάθεια αυτή μπορεί να χαλαρώσει τον εύθραυστο έλεγχο που πολλές αναπτυσσόμενες χώρες διατηρούν επί του νόμου και της τάξης.
Τυχόν αστάθεια εκεί, μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει επικίνδυνα τη διεθνή κοινότητα».


Το 2007, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια αναφορά με την οποία εκτιμούσε τις παγκόσμιες τάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια.
Στο κεφάλαιο Παγκόσμια Ανισότητα, η αναφορά σημείωνε πως στα επόμενα 30 χρόνια «Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών προφανώς θα μεγαλώσει, και η απόλυτη φτώχεια θα αποτελέσει τη νέα βασική παγκόσμια πρόκληση…
Οι διαφορές σε πλούτο και προνόμια θα γίνουν πολύ πιο εμφανείς, όπως θα γίνει και η αντίστοιχη δυσαρέσκεια, ακόμη και μεταξύ πληθυσμών που είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν οι γονείς και οι παππούδες τους.
Η απόλυτη φτώχεια και η ανισότητα θα τροφοδοτήσουν το αίσθημα της αδικίας μεταξύ αυτών των οποίων οι προσδοκίες δεν εκπληρώνονται, ανεβάζοντας έτσι στα ύψη τις εντάσεις και την αστάθεια, τόσο μέσα όσο και μεταξύ κοινωνιών, με αποτέλεσμα τις εκδηλώσεις βίαιης διαμαρτυρίας, αταξίας, εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και εξέγερσης.

Η οικονομική ανισότητα και ο αποκλεισμός, μπορεί να οδηγήσουν στην αναβίωση όχι μόνο αντικαπιταλιστικών ιδεολογιών, που σχετίζονται με θρησκευτικά, αναρχικά, και μηδενιστικά κινήματα, αλλά ακόμη και σε μια αναβίωση του Μαρξισμού».


Τέλος, η αναφορά υπογράμμισε τους κινδύνους για τη καθεστηκυία τάξη από μια επανάσταση η οποία θα ξεκινούσε από τη δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης! «Η μεσαία τάξη μπορεί να μετατραπεί σε επαναστατική, αναλαμβάνοντας το ρόλο που ο Μάρξ επιφύλασσε για το προλεταριάτο.
Η παγκοσμιοποίηση της αγοράς εργασίας και η μείωση των κοινωνικών παροχών, μαζί με την αύξηση της ανεργίας, θα μειώσει την αφοσίωση των ανθρώπων στα κράτη τους.
Η μεγάλη οικονομική ανισότητα, και η ύπαρξη αρκετών υπερπλουσίων ανθρώπων θα οδηγήσουν στην απαξίωση της έννοιας της αξιοκρατίας, την ίδια ώρα που η όλο και μεγαλύτερη σε αριθμούς μη προνομιούχα τάξη των πόλεων, θα αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα, ειδικά όταν θα συνειδητοποιήσει πως τα χρέη της και η αποτυχία των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων θα την οδηγήσουν στη πλήρη εξαθλίωση».

Σήμερα φτάσαμε στο σημείο όπου η παγκόσμια κρίση ξεπέρασε τα δυο χρόνια.
Οι κοινωνικές συνέπειες αρχίζουν να γίνονται αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αφού η κρίση πλήττει περισσότερο τον τρίτο κόσμο, εκεί είναι που θα δούμε και τις πρώτες πολιτικές εξελίξεις.
Με βάση την ιστορική εμπειρία, οι ταραχές εξαιτίας του κόστους των τροφίμων θα εξαπλωθούν παντού, όπως έγινε το 2007 και το 2008.
Αυτή τη φορά όμως, επειδή τα οικονομικά πράγματα είναι πολύ χειρότερα, οι αντιδράσεις θα είναι και αυτές πολύ σκληρότερες.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια σύντομα θα μεταδοθεί από τους δρόμους του τρίτου κόσμου στην άνεση των σπιτιών μας στην αναπτυγμένη Δύση.
Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως δεν πάμε για ανάκαμψη αλλά για περαιτέρω ύφεση, και μόλις οι κυβερνήσεις ξεφορτωθούν τη δημοκρατική τους βιτρίνα, ασκώντας αυστηρούς ελέγχους, καταργώντας δικαιώματα και ελευθερίες, και ξεκινώντας πολεμοχαρείς εξωτερικές πολιτικές, τότε όλοι εμείς στη Δύση, θα συνειδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε Τυνήσιοι!


Στις 23 Απριλίου του 2010, το Canadian International Council, και το Montreal Council on Foreign Relations, φιλοξένησαν τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Zbigniew Brzezinski. Ο Dr. Brzezinski μίλησε για τις επιλογές εξωτερικής πολιτικής που διαθέτει η Αμερική. Μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, το σύνολο της ανθρωπότητας είναι πολιτικά αφυπνισμένο και δραστηριοποιημένο… Ο πολιτικός αυτός ακτιβισμός αναζητεί προσωπική αξιοπρέπεια, πολιτισμικό σεβασμό, και οικονομικές ευκαιρίες σε ένα κόσμο που χαρακτηρίζεται ακόμη από αιώνες αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας… Η αναζήτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί τη κεντρική πρόκληση στη νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση… μια αφύπνιση που θα είναι κοινωνικά τεράστια και πολιτικά ριζοσπαστική.

Η ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, δημιουργεί μια κοινότητα κοινών αντιλήψεων αλλά και φθόνου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δημαγωγικά και θρησκευτικά πάθη.
Αυτού του είδους οι ενέργειες ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και προκαλούν τόσο τα υπάρχοντα καθεστώτα όσο και τη νυν παγκόσμια ιεραρχία, πάνω στην οποία στηρίζεται η Αμερική.

Η νεολαία του τρίτου κόσμου είναι ιδιαίτερα ανυπόμονη και γεμάτη πικρία. Η δημογραφική επανάσταση την οποία ενσαρκώνει, γίνεται μια ωρολογιακή βόμβα… η επαναστατικότητά της θα εκδηλωθεί μέσα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των αναπτυσσόμενων χωρών.
Σήμερα υπάρχουν περίπου 80-130 εκατομμύρια φοιτητών παγκοσμίως.
Προερχόμενοι κυρίως από τις κοινωνικά ανασφαλείς χαμηλές και μεσαίες τάξεις, και οργισμένοι από τις κοινωνικές αδικίες, αυτοί οι φοιτητές είναι εν δυνάμει επαναστάτες, ήδη σε μια κατάσταση ημι- κινητοποίησης, ενωμένοι μέσα από το διαδίκτυο, και έτοιμοι να κάνουν τα ίδια με αυτά που έγιναν πριν από χρόνια στη πόλη του Μεξικού και στη πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου.
Η έμφυτη φυσική τους ενέργεια, απλά περιμένει να πυροδοτηθεί από κάποιον σκοπό, κάποια πίστη, ή κάποιο μίσος…

Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, παλιές και νέες, αντιμετωπίζουν μια νέα σκληρή πραγματικότητα: Αν και διαθέτουν τις ισχυρότερες και πλέον αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνατότητες όλων των εποχών, η δυνατότητά τους να ελέγξουν τις πολιτικά αφυπνισμένες μάζες, είναι ελάχιστες.

Για να το θέσω ωμά: Τις παλιές εποχές, ήταν πιο εύκολο να ελέγξεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους από το να τους δολοφονήσεις.
Σήμερα, είναι πιο εύκολο να τους δολοφονήσεις, από το να τους ελέγξεις».
 
Status
Not open for further replies.