Γιωργο
Δεν ακουσα καποια βαρυσημαντη ντιρεκτιβα. Μονο μια πικρη αληθεια > οτι κανεις δεν ειναι ασφαλης στο internet,
ουτε καν οι μεγαλοσχημονες των ΗΠΑ. Τους ποναει, ΝΑΙ ... αλλα ας παει ο Jay σε ενα ημιπαραπληγικο κοριτσακι
που ειναι ανημπορο να περπατησει και να του πει "θα ξανακλειστεις στην μοναξια σου, δεν θα μιλας με κανεναν
στο internet, δεν θα νιωθεις ανθρωπος ... γιατι εγω πρεπει να διαφυλαξω τα κρατικα μυστικα μου, γιατι ΕΓΩ
χαιρω εκτιμησης, σεβασμου και φοβου απο την μεση προτεσταντικη οικογενεια που με χρειαζεται για να διασ-
φαλισει το επιπεδο ζωης της ... που εσυ, φτωχη παραπληγικη μου, εχεις χασει ... εκ γεννετης".
Φυσικα, και δεν θα το πει. Το βλεπεις να αναδυεται μεσα απο καθε θολη(-λοξη) ματια του, σε καθε μειδιασμα
που θελει να ξεσπασει σε καγχασμο, σε καθε ψιλοδισταγμο που κρυβει απειλη και επαρση. Ομως, οσο Hooverικος
και αν δειχνει (και δειχνει ΠΟΛΥ) ΔΕΝ μπορει να κανει τιποτα ... γιατι το Internet ξεκινησε ως ασκηση τoυ ARPANET
για το ΠΩΣ να επικοινωνουν κομβοι ακομα και αν οι ενδιαμεσοι κομβοι εχουν χτυπηθει (απο πυρηνικα). Αυτο ... ΔΕΝ
μπορει να το πειραξει ο Jay. Ειναι ενσωματωμενο μεσα στο packet switching του πρωτοκολου TCP/IP. Τι θα κανουν ?
Θα αλλαξουν το πρωτοκολο σε καθε κομβο ? Ωραια ... ειναι 1 δισεκατομμυριο κομβοι (τουλαχιστον 1 δισεκατομμυριο
http://internet-map.net/). Θα ριξουν τo backbone ? Καταρχην, δεν θα τους αφησουν οι ιδιες οι εταιριες γιατι απο κει
βγαζουν ψωμι (και δις). Αλλα και κατα δευτερον, δυο πισια μπορουν να επικοινωνησουν ακομα και χωρις καλωδιο
εξαιτιας του WiFi που ενσωματωνουν τα modems τους. Και ας μην ειναι ορθιος ουτε ενας provider.
Ειναι τελειωμενη υποθεση το Internet.
Ο μονος που μπορει να τον δεσμευσει ειναι ο Skynet (ο γνωστος !

) και οχι να τον καταργησει αφου δεν καταργειται
ολα τα φις να τραβηχτουν απο τις μπριζες τους. Το internet ειναι ΒΑΣΙΚΟ και ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ υποστρωμα της υπαρξης
και επικοινωνιας μας. Το απλωμα του σε τοσα διαφορετικα υπολογιστικα συστηματα ειναι η εγγυηση της επιβιωσης του.
Ο Jay θυμαται αλλες εποχες (εποχες Hoover ?) και νοσταλγει φωναχτα. Θελει ισως να πουλησει κανα σουπερ-ντουπερ
συστημα προστασιας, να χτυπησει καποιον ανταγωνιστη που δεν προσφερε 100% προστασια, να φοβεριξει βουλευτες
.... αγνωστο που πραγματικα αποσκοπει. Αλλα, ΕΝΑΣ να του ειπε "κυριε Ροκφελερ, θα ηταν λιγο ακομψο να μιλησετε
για επανοδο στην εποχη του αναλογικου τηλεφωνου" .... θα τον συνετισε στο picosecond.
Τωρα, βεβαια, ανθρωποι με τοσο χρημα .... διακατεχονται απο φευγαλεες εξαρσεις ηγεμονικου ρεβιζιονισμου.
Ας διακατεχονται .... εχουμε πολλα τρελλαδικα (και φτωχα και ακριβα, και αλμπανικα και σοβαρα).
ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ....