Που πάει το ΙΚΕΑ?

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798
Μετά τη σειρά θεμάτων με τίτλο "Που πάει η χώρα/ η ΕΕ/ η υφήλιος κλπ" ήρθε η σειρά του... ΙΚΕΑ

Έφτασε στο σπίτι ο νέος κατάλογος και απ ότι φαίνεται έχει γίνει εκτόξευση τιμών. Παλιά έπιπλα έχουν αντικατασταθεί με νέα με άλλο όνομα και μικρές διαφορές αλλά με... τσουχτερές τιμές.

Τα γνωστά όπως και με τα super market που έκλεισαν τα μπακάλικα και μετά έκαναν καρτέλ .... το ΙΚΕΑ έκλεισε τα επιπλάδικα της γειτονιάς (που πραγματικά το είχαν παρακάνει με τις τιμές κάποια απ αυτά παλαιότερα - δεν κρατάμε το μέτρο σαν λαός είναι γνωστό....) και τώρα... παίζει το δικό του παιχνίδι.

Τσεκάρετε λίγο τις τιμές και κρίνετε μόνοι σας....

Καλως τον. Που χαθηκες εσυ ρε ?

υγ

Το ΙΚΕΑ Ελλαδα ειναι πονεμενη ιστορια. Ειναι ακομα στην ιδιοκτησια του Φουρλη φανταζομαι ....

Οταν προκειται να αγορασετε κατι να το συγκρινετε παντα με τις τιμες των ΙΚΕΑ στην κοντινη μας ....ευρωπη.

Μουχει τυχει καναπες που εκανε εδω 500 ευρω και σε ολα τα αλλα ΙΚΕΑ ακομα και στην μεση ανατολη στα 350 ευρω. Αναφερω αυτο το παραδειγμα γιατι σε επιστολη μου ως παραπονο μου ανεφεραν το αυξημενο κοστος μεταφορας στην Ελλαδα λες και ειμαστε στο Θιβετ. Οταν τους κολλησα στα μουτρα τις τιμες ανα την Ευρωπη και την Μεση Ανατολη για να με κανουν να το ξεχασω μου προσφεραν 2 κουπονια για φαγητο στο εστιατοριο τους .:flipout:

Πρεπει ναναι σιγουροι οτι ειμαστε μπανανια δεν εξηγειται αλλιως. Παντως οι υπαλληλοι -που εφαγαν ατομικες συμβασεις και μειωσεις προσφατα-ειναι περαν του αναμενομενου εξυπηρετικοι και ευγενικοι.

Μην αγοράζετε ΤΙΠΟΤΑ απο το ΙΚΕΑ!!!!

Ειδικά τα έπιπλα,είναι χειρίστης ποιότητας κι απο άποψη value for money εντελώς ασύμφορα.

Πρόσφατα,ανακαινίσαμε ένα διαμερισματάκι κι έκανα μια σχετική έρευνα αγοράς.Τελικά,έδωσα όλα τα έπιπλα, σε άνεργο εξαιρετικό μάστορα,που τα έφτιαξε με λιγότερα χρήματα επί τόπου μέσα στο σπίτι(παραγγείλαμε τα ξύλα κλπ. σε εργοστάσιο στον Ρέντη).Εννοέιται ότι η ποιότητα της ξυλείας κι η συναρμολόγηση,καμιά σχέση δεν είχε με τα ετοιμόρροπα σαπάκια του ΙΚΕΑ.

Μόνο για μικροπράγματα κι αυτά μετά απο έρευνα,πιθανόν να συμφέρει το ΙΚΕΑ.

Last edited:
Στη λογική του supermarket (φτηνού) που έγινε μονοπώλιο.Οι τιμές είναι σε πολλά είδη υψηλότερες απ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη .Έχω πάρει πολλά πράγματα από εκεί.Δεν έχω μετανοιώσει,σε γενικές γραμμές.Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην πολτοποίηση....έχουμε γεμίσει βιβλιοθήκες "Billy" και καναπέδες "Karlstad" όλοι οι Έλληνες.....

Άσε που οπως λέει και ένας φίλος..."Ζητάς νερό και σου φέρνουν H2 0 και ένα κλειδάκι allen......."

Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Μην αγοράζετε ΤΙΠΟΤΑ απο το ΙΚΕΑ!!!!

Ειδικά τα έπιπλα,είναι χειρίστης ποιότητας κι απο άποψη value for money εντελώς ασύμφορα.

Πρόσφατα,ανακαινίσαμε ένα διαμερισματάκι κι έκανα μια σχετική έρευνα αγοράς.Τελικά,έδωσα όλα τα έπιπλα, σε άνεργο εξαιρετικό μάστορα,που τα έφτιαξε με λιγότερα χρήματα επί τόπου μέσα στο σπίτι(παραγγείλαμε τα ξύλα κλπ. σε εργοστάσιο στον Ρέντη).Εννοέιται ότι η ποιότητα της ξυλείας κι η συναρμολόγηση,καμιά σχέση δεν είχε με τα ετοιμόρροπα σαπάκια του ΙΚΕΑ.

Μόνο για μικροπράγματα κι αυτά μετά απο έρευνα,πιθανόν να συμφέρει το ΙΚΕΑ.

Θα συμφωνήσω οπωσδήποτε, να στηρίζουμε ελληνικές εταιρίες!!

Το ΙΚΕΑ δεν έγινε αυτό που έγινε για την ποιότητά του, αλλά για τη φθήνια του σε σχέση με τους επιπλοποιούς αλλά και για τις λύσεις που έφερε στον φτωχό έλληνα καταναλωτή.

Ήταν αναμενόμενο να γιγαντωθεί και να παίζει μπάλα μόνο του.

Πήγαινες για ένα γωνιακό τραπεζάκι στο μαγαζί της γειτονιάς και σου ζητούσε τον πατέρα του και τη μάνα του.

Λογικό και επόμενο ήταν...

Και να υπενθυμίσω ότι η διαδικασία δεν έγινε σε 2 στάδια [μαγαζί γειτονιάς-κατασκευαστής (εγχώρια ποιοτικά)>ΙΚΕΑ (εισαγώμενα μάπα)] αλλά [μαγαζί γειτονιάς-κατασκευαστής (εγχώρια ποιοτικά)> μεγαλέμποροι-πρώην κατασκευαστές (εισαγωγές από τουρκία-πλασάρισμα για Ιταλικό-ημιμάπα)>ΙΚΕΑ (εισαγώμενα μάπα)]

Ότι συνέβη στο έπιπλο συνέβη και σε άλλους κλάδους (κλωστουφαντουργία-φασόν-τρόφιμα κλπ)

Oλη αυτή την φιλολογία περί ακριβών ελληνικών επίπλων,την θεωρώ τουλάχιστον ανακριβή...Οτι πληρώσεις παίρνεις.
Η φθήνεια τρώει τον παρά...Αλλά και πάλι,υπάρχουν στην αγορά ντόπια προϊόντα καλύτερα και φθηνότερα των αντίστοιχων του ΙΚΕΑ.
Απατεώνες,λαμόγια κι εισαγόμενες μούφες,υπάρχουν σ' όλα τα επαγγέλματα και χώρους.

Αλλο πράγμα το 8ρακι νοβοπάν της πλάκας του ΙΚΕΑ,που τ' ανοίγεις με το δάκτυλο κι άλλο το καλό νοβοπάν,το MDF το ρώσικο,τα βινύλια και το κόριαν κι άλλο το μασίφ καλό ξύλο...

Απο κεί και περα τα ελληνικά εργοστάσια,έκλεισαν και θα κλείνουν γιατί δεν υπάρχει καμιά προστασία και σχέδια ανάπτυξης της εθνικής παραγωγής,απο τον καιρό που ένταχθήκαμε στην ΕΕ .Αλλά ο "σοφός" ελληνικός λαός,απολαμβάνει την απόλυτη διάλυση κι ένδοια που έχουμε οδηγηθεί,ανταμοίβει και το κάθε ΙΚΕΑ πληρώνοντας τα σκουπίδια τους...

Last edited:
εμένα γνωστός μου επιπλοποιός, μου έφτιαξε τραπεζάκι σαλονιού 1,10 χ 1,10, στιβαρή κατασκευή (πάχος 5cm), γέμισμα mdf και γύρω καπλαμάς δρύς 300e, και μικρό βιτρινάκι από γυαλί όταν στο ΙΚΕΑ είχε ένα άσχημο πράγμα που το λέγε τραπεζάκι (πάχος 3cm) με τα ίδια υλικά σε μικρότερες διαστάσεις 250e. (περσινές τιμές) Εδώ ας πούμε τα θετικά είναι ότι έδωσα λίγα παραπάνω και το έπιπλο έγινε ακριβώς αυτό που ήθελα εγώ, στο χρώμα που ήθελα κ στις διαστάσεις που ήθελα.
Προχθές, πήγα σε παλιό μεγαλέμπορα, ο οποίος φτιάχνει κ κατα παραγγελία. Για ένα τραπεζάκι τηλεόρασης, σκέτο mdf, το οποίο ήταν όμως ΙΤΑΛΙΚΟ, ξέρετε πόσα ζήταγε; 900e!!! και με την έκπτωση 800e, αν πλήρωνες cash.. To ίδιο τραπεζάκι το έδινε με έκπτωση 30% στις εκπτώσεις και εμένα δεν μου έριχνε την τιμή. Δηλαδή, θα πληρώσω εγώ τον κ#$%ο μου επειδή αυτός θέλει να πληρώσει την εφορία? Σε τέτοιες εποχές, πουλάς με 150% - 200% κέρδος?? Ξεχάστε τα αυτά, πλέον τον Έλληνα δεν θα τον κοροιδεύεις, ούτε το ΙΚΕΑ, ούτε ο κάθε μεγαλέμπορας.. Θα συμφωνήσω με τον Στέργιο ότι το μαγαζί της γειτονιάς σου ζήταγε ότι να ναι, προκειμένου να έχει όσο το μεγαλύτερο κέρδος άσχετα με την ποιότητα. Πιστεύω με την κρίση που επικρατεί, η αγορά θα καθαρίσει και θα μείνουν μόνο οι σωστοί επαγγελματίες.

Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Oλη αυτή την φιλολογία περί ακριβών ελληνικών επίπλων,την θεωρώ τουλάχιστον ανακριβή...Οτι πληρώσεις παίρνεις.
Η φθήνεια τρώει τον παρά...Αλλά και πάλι,υπάρχουν στην αγορά ντόπια προϊόντα καλύτερα και φθηνότερα των αντίστοιχων του ΙΚΕΑ.
Αλλο πράγμα το 8ρακι νοβοπάν της πλάκας του ΙΚΕΑ,που τ' ανοίγεις με το δάκτυλο κι άλλο το καλό νοβοπάν,το MDF το ρώσικο,τα βινύλια και το κόριαν κι άλλο το μασίφ καλό ξύλο...

Απο κεί και περα τα ελληνικά εργοστάσια,έκλεισαν και θα κλείνουν γιατί δεν υπάρχει καμιά προστασία και σχέδια ανάπτυξης της εθνικής παραγωγής,απο τον καιρό που ένταχθήκαμε στην ΕΕ .Αλλά ο "σοφός" ελληνικός λαός,απολαμβάνει την απόλυτη διάλυση κι ένδοια που έχουμε οδηγηθεί,ανταμοίβει και το κάθε ΙΚΕΑ πληρώνοντας τα σκουπίδια τους...

είμαι 1000% της άποψης ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα, δεν μπορώ να δώσω εγώ για ένα έπιπλακι τηλεόρασης που έιναι mdf 900e, όταν ξέρω οτι ο Ιταλός θα βγάλει το κέρδος του και μετά ο Έλληνας θα βγάλει ένα κέρδος 150% πάνω, δεν πιστέυω ότι τα αξίζει. Βρίσκεις έναν μάστορα, το copiarει και στο βγάζει με 300e, νομίζεις θα είναι χειρότερη ποιότητα το χειροποίητο από του εργοστασίου;

Δεν είμαι δυσαρεστημένος από την ποιότητα του ικεα. Όλα μου τα έπιπλα αγορασμένα από εκεί είναι προ πενταετίας. Και το ντιζάιν τους μου αρέσει αρκετά. Ως προς το δέσιμο με μικροπαρεμβασεις γίνονται και η ποιότητα αλλάζει με την τιμή. Υπάρχουν προϊόντα για όλα τα,βαλάντια. Από εκεί και πέρα,έχουν όντως ακριβύνει τον τελευταίο καιρό. Είναι όντως περίεργη η αίσθηση όμως πως πλέον το σπίτι μου,είναι ίδιο με άλλα 2000...

Τα κάθε είδους ΙΚΕΑ θα μείνουν μόνο...

Οι σοβαροί επαγγελματίες θέλουν κεφάλαια,πελάτες με χρήμα και τις κατάλληλες συνθήκες αγοράς για να επιβιώσουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

είμαι 1000% της άποψης ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα, δεν μπορώ να δώσω εγώ για ένα έπιπλακι τηλεόρασης που έιναι mdf 900e, όταν ξέρω οτι ο Ιταλός θα βγάλει το κέρδος του και μετά ο Έλληνας θα βγάλει ένα κέρδος 150% πάνω, δεν πιστέυω ότι τα αξίζει. Βρίσκεις έναν μάστορα, το copiarει και στο βγάζει με 300e, νομίζεις θα είναι χειρότερη ποιότητα το χειροποίητο από του εργοστασίου;

Και ποιός σε υποχρέωσε να πάρεις το...ιταλικό;δεν υπάρχουν άλλα ελληνικά;Να μιλάμε λογικά...

To IKEA είναι μια χαρά όταν θέλεις έπιπλα για φοιτητικό σπίτι.
Να είναι φτηνά να βολευτείς για 3-4 χρόνια και να μην αξίζει τον κόπο μετά να μπεις σε διαδικασίες μεταφοράς τους.

Τα επιπλοποιεια της γειτονιας σχεδον τεινουν να εξαφανιστουν.

Κριμα γιατι πριν απο 40 χρονια ηταν μια πραγματικη μυσταγωγια η κατα παραγγελια κατασκευη.

Δεν είμαι δυσαρεστημένος από την ποιότητα του ικεα. Όλα μου τα έπιπλα αγορασμένα από εκεί είναι προ πενταετίας. Και το ντιζάιν τους μου αρέσει αρκετά. Ως προς το δέσιμο με μικροπαρεμβασεις γίνονται και η ποιότητα αλλάζει με την τιμή. Υπάρχουν προϊόντα για όλα τα,βαλάντια. Από εκεί και πέρα,έχουν όντως ακριβύνει τον τελευταίο καιρό. Είναι όντως περίεργη η αίσθηση όμως πως πλέον το σπίτι μου,είναι ίδιο με άλλα 2000...

Η διαφορά είναι το "προ πενταετίας". Τότε είχα αγοράσει και εγώ αρκετά πράγματα και είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος. Απο τότε όμως η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Το μασίφ ξύλο εξαφανίστηκε και αντικαταστάθηκε απο φτηνό MDF.

Και δεν είναι μόνο το σπίτι σου ίδιο με άλλα 2000. Ειναι και μαγαζιά που πουλάνε όμοια έπιπλα σε σχέδια ΙΚΕΑ. Σε πόσους καταλόγους έχω δει τις ίδιες ραφιέρες και τους ίδιους καναπέδες με άλλο όνομα...

αυτό που περιγράφεις είναι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που έπεφτε χρήμα στην αγορά, δεν νομίζω ότι σοβαρός επαγγελματίας θεωρείται αυτός που πουλαέι 200% πάνω και στηρίζεται από πελάτες που απλά έχουν χρήμα να δώσουν. Ο σοβαρός επαγγελματίας είναι αυτός που δεν θα σε κοροιδέψει, θα σου δώσει καλή προσφορά ποιότητας-τιμής, θα έχεις εξυπηρέτηση μετά την αγορά του προϊόντος (όχι στο πούλησα και κόψε τον λαιμό σου) κτλ κτλ. Αλλά τόσα χρόνια έτσι λειτουργούσαμε, δώσε χρήμα αφού έχεις και ας αγοράζες κάτι που δεν αξίζει αυτά τα λεφτά. Χάθηκε η έννοια του σωστού επαγγελματία.

DIPIE δεν είπα ότι με υποχρέωσε κανένας, ίσα ίσα που λέω ότι θα προτιμήσω έναν Έλληνα μάστορα να μου το φτιάξει. Αυτό που λέω είναι ότι μερικοί Έλληνες μεγαλέμποροι θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα και πουλάνε ότι να ναι

Πώς μετά να μην επιβιώσει μόνο το ΙΚΕΑ?

Last edited:
To IKEA είναι μια χαρά όταν θέλεις έπιπλα για φοιτητικό σπίτι.
Να είναι φτηνά να βολευτείς για 3-4 χρόνια και να μην αξίζει τον κόπο μετά να μπεις σε διαδικασίες μεταφοράς τους.

αυτό ακριβώς. επίσης έχει λύσεις πρακτικές για μικρούς χώρους καθώς επίσης και για εξοχικά κλπ όπου ζεί κάποιος για περιορισμένο διάστημα καλοκαίρι - ΣΚ και δεν ενδιαφέρεται για ποιότητα κατασκευής ούτε καλαισθησία και σικ.

απο εκεί και πέρα ο έλληνας καταναλωτής δυστυχώς ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει την νοοτροπία που είχε παλαιότερα σε τέτοιου είδους καταστήματα.

πάει για ένα φωτιστικό πχ ή για ένα καναπέ που δεν τον βρίσκει αλλά φεύγει με λάμπες - τηγάνια - χαλάκια - πηρούνια - ποτήρια και ότι άλλο βρεί μπροστά του. τις περισσότερες φορές του είναι άχρηστα.

αυτό ακριβώς. επίσης έχει λύσεις πρακτικές για μικρούς χώρους καθώς επίσης και για εξοχικά κλπ όπου ζεί κάποιος για περιορισμένο διάστημα καλοκαίρι - ΣΚ και δεν ενδιαφέρεται για ποιότητα κατασκευής ούτε καλαισθησία και σικ.

απο εκεί και πέρα ο έλληνας καταναλωτής δυστυχώς ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει την νοοτροπία που είχε παλαιότερα σε τέτοιου είδους καταστήματα.

πάει για ένα φωτιστικό πχ ή για ένα καναπέ που δεν τον βρίσκει αλλά φεύγει με λάμπες - τηγάνια - χαλάκια - πηρούνια - ποτήρια και ότι άλλο βρεί μπροστά του. τις περισσότερες φορές του είναι άχρηστα.

:fahne90: