Που πάει το ΙΚΕΑ?

O γκραν πα έκανε το λάθος και πήρε κάτι τραπεζια, καρέκλες κ.τ.λ για το ξοχικό του.
Διέλυσαν όλα.
Το δε τραπέζι κόντεψε να πλακώσει την εγγόνα του... (το φύλαξε ο θεός το μωρό) όταν διέλυσε και από τότε θέλει να πνίξει κόσμο... όταν ακούει για δαύτους.

Εγώ δεν έχω άποψη καθώς μόνο κάτι λάμπες έχω πάρει και βάσεις για κολόχαρτο.

Χρησιμοποιω ειδη απο το IKEA για οργανωση σπιτιου. Απο αυτα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Επιπλα δεν εχω αγορασει.

Eχω αγοράσει στο παρελθόν απο το ΙΚΕΑ, διάφορα πράγματα...απο τραπεζάκι 50χ50 στα 9Ε μέχρι διπλό κρεβάτι στα 160Ε (με χμμμ "καλό" στρώμα στα 200Ε). Βέβαια ήταν λύσεις ανάγκης, αλλά αλλού θα πλήρωνα τουλάχιστον τα 3πλάσια. Αυτό που πρόσεξα απο κάμποσες επισκέψεις στον Κηφισό και στο ΕλΒενιζέλος, είναι οτι το ΙΚΕΑ έχει (είχε πριν 2 χρόνια δηλαδή) - οσον αφορά τα έπιπλα μόνο
α) Εξυπνες χωροταξικές λύσεις
β) Εξυπνους μηχανισμούς (πχ. στο 160Ε διπλό κρεβάτι είχε καταπληκτικό μηχανισμό στήριξης των οριζόντιων σανίδων στήριξης του στρώματος - στα μαγαζιά ίσως 160Ε να έκανε μόνο ο μηχανισμός)
γ) Καλή μόστρα - για όσο είναι καινούριο και δεν έχει φάει χτύπημα με το μικρό δάκτυλο του ποδιού ή δεν έχει γρατζουνιστεί απο το πακέτο των τσιγάρων
δ) Αθλια ποιότητα υλικών

Σε κάθε περίπτωση, το συστήνω μόνο για φοιτητική επίπλωση σε νοικιασμένο σπίτι - φεύγεις και τα παρατάς όλα πίσω σου χωρίς να πονέσεις - έχοντας υπ'όψιν τις τιμές 2010...

Θα συμφωνήσω με τον Στέργιο ότι το μαγαζί της γειτονιάς σου ζήταγε ότι να ναι, προκειμένου να έχει όσο το μεγαλύτερο κέρδος άσχετα με την ποιότητα. Πιστεύω με την κρίση που επικρατεί, η αγορά θα καθαρίσει και θα μείνουν μόνο οι σωστοί επαγγελματίες.

Aκριβως αυτο.Τελειωσαν οι εποχες που με ενα επιπλακι τους πληρωναμε τα καινουργια ζαντολαστιχα και το ταξιδακι στο νησι.
Εχω βρει ξυλουργο , που μου εφτιαξε στιβαροτατα επιπλα (τηλεορασης ), ασηκωτα πραγματικα, στο σχεδιο που ηθελα σε εξαιρετικη τιμη.Πριν απο αυτον , που μου τον συστησαν , ειχα παρει προσφορες απο αλλα επιπλαδικα σε τριπλασια τιμη και σε χειροτερη με βαση τα ξυλα που θα χρησιμοπποιουσαν ποιοτητα.Τα καταναλωτικα τελειωσαν , οι καλομαθημενοι θα παρει χρονο να το καταλαβουν αλλα θα το καταλαβουν.

Δεν αντεχω πια ουτε στο parking του ikea να μπαινω. Πας για κατι, δεν το βρισκεις, παιρνεις ( η συζυγος) 5-6 αχρηστα πραγματα, σε τρωει ο υποχρεωτικος ποδαροδρομος, τρως το ( ευτυχως οχι τοσο αθλιο) φαγητο και γυρνας σπιτι περνωντας το απογευμα συναρμολογωντας. Βαρεθηκα! Υ.γ. Ας μου στειλει καποιος τα στοιχεια ενος καλου, οικονομικου μαστορα για μια βιβλιοθηκη που θελω, ευχαριστω.

για δευτερό-τρίτους χώρους
που δεν θες να σκάσεις περιουσίες μια χαρά είναι
συν το γεγονός ότι δημιούργησε ανταγωνισμό και οι τιμές έπεσαν ...

Μόνο που σκέφτομαι μια βιβλιοθήκη + τραπέζι της Ν...Τ που είχα σκάσει 400 περίπου
και παρόμοια πράματα θα μου στοίχιζαν ούτε 100 .. βουρλίζομαι

Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Τα κάθε είδους ΙΚΕΑ θα μείνουν μόνο...

Οι σοβαροί επαγγελματίες θέλουν κεφάλαια,πελάτες με χρήμα και τις κατάλληλες συνθήκες αγοράς για να επιβιώσουν.

Και σοβαρη χωρα

Παιδιά, η σειρά επίπλων stockholm που έχω στο σαλόνι είναι πάρα πολύ καλή και σα design και ως VFM. Το ίδιο ισχύει και για τους καναπέδες της ίδιας σειράς. Και γενικά οι καναπέδες τους αξίζουν. Επίσης σε κάποια φάση που χρειάστηκα εγγύηση η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Για παράδειγμα οι καναπέδες ξεκινάν από τα 200 ευρώ και φτάνουν τα 2000. Δεν είναι αποκλειστικά για Low budget καταστάσεις. Είναι από τις λίγες αλυσσίδες που έχουν όντως κάτι να πουν καθώς έχουν τερράστια γκάμα προιόντων. Σίγουρα είναι για να βλαστημάς με το ότι πρέπει να μπεις σήμερα και να βγεις αύριο για να αγοράσεις μια λάμπα αφού ή χρειάζεσαι πιξίδα ή πρέπει να περπατήσεις όλο το μαγαζί. Έχει όμως και πολύ ωραία πράγματα.

Να προσθέσω πως κουζίνα από το ΙΚΕΑ δε θα αγόραζα και πως οι ηλεκτρικές τους συσκευές είναι υπερκοστολογημένες κατ εμέ.

Απάντηση: Re: Που πάει το ΙΚΕΑ?

αυτό ακριβώς. επίσης έχει λύσεις πρακτικές για μικρούς χώρους καθώς επίσης και για εξοχικά κλπ όπου ζεί κάποιος για περιορισμένο διάστημα καλοκαίρι - ΣΚ και δεν ενδιαφέρεται για ποιότητα κατασκευής ούτε καλαισθησία και σικ.

απο εκεί και πέρα ο έλληνας καταναλωτής δυστυχώς ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει την νοοτροπία που είχε παλαιότερα σε τέτοιου είδους καταστήματα.

πάει για ένα φωτιστικό πχ ή για ένα καναπέ που δεν τον βρίσκει αλλά φεύγει με λάμπες - τηγάνια - χαλάκια - πηρούνια - ποτήρια και ότι άλλο βρεί μπροστά του. τις περισσότερες φορές του είναι άχρηστα.

ε αυτος ειναι ο ρολος των Σ/Μ βρε,βαζουν ενα προιον κραχτη,μπαινεις να το παρεις και στο τελος φευγεις με το μισο μαγαζι παραμασχαλα!
Δεν συμβαινει μονο στην Ελλαδα,αν εισαι καταναλωτης,αυτη τη συμπεριφορα εχεις.

Μπορει να εχει ακριβυνει το ικεα, αλλα δυστυχως ακομα ειναι μονοδρομος.
Εχω πει κι εγω σε μαραγκο να μου φτιαξει μια βιβλιοθηκη κι αν δειτε πως την εκανε θα βαλετε τα γελια. Τα ντουλαπια δεν κανουν καλη εφαρμογη, τα συρταρια κολλανε κλπ
Με τα λεφτα που εδωσα ανετα θα επαιρνα μια του ικεα.
Καναπε στο σαλονι πηρα απο επωνυμο καταστημα επιπλου 3000 ευρω. Οταν εβγαλα τα καλλυματα για πλυσιμο τον επομενο χρονο, ειδα τον σκελετο και επεσα απο τα συννεφα. Δεν λεω γερα τα δεσιματα και δεν τριζει, αλλα αν βλεπατε το συνολο με τις φοδρες, τα καρφωματα, θα αναριωτιοσασταν πως ειναι δυνατον να κανει 3000 ευρω !!!
Το ιδιο και με την κρεβατοκαμαρα απο επωνυμο εργοστασιο Θεσσαλονικης. Δεν προτιμησα ιταλικη λογω του κοστος. Αποτελεσμα στον 1ο χρονο να τριζει το κρεβατι, να πεφτουν βιδες απο τα συρταρια.
Ειναι αυτο που ειπατε. Σωστος επαγγελματιας μονο. Μεχρι να τον βρω ομως, πηγαινω ικεα για να "ντυσω" τα δευτερα δωματια του σπιτιου.

Για μενα οποιος εχει λεφτα να διαθεσει, μονο ιταλικα. Και απο design, αλλα και απο ποιοτητα.

Πάντως η Ν...Τ είναι κλάσεις ανώτερη. Και αισθητικά και ποιοτικά.

Συμφωνώ με by proxy. Τεράστια διαφορά. Το ΙΚΕΑ έχει ακριβύνει πάρα πολύ. Σε προϊόντα που έφευγαν πολύ, επειδή ήταν φθηνά, έχουν διπλασιάσει τουλάχιστον τις τιμές.
Μακριά και αγαπημένοι.

Απάντηση: Re: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Να προσθέσω πως κουζίνα από το ΙΚΕΑ δε θα αγόραζα και πως οι ηλεκτρικές τους συσκευές είναι υπερκοστολογημένες κατ εμέ.

Και όμως οι κουζίνες τους είναι εξαιρετικές και σε σχεδιο αλλα και σε ποιότητα…
Ο κουνιαδος μου εδωσε 10000 χιλιαρικα για να κανει κουζίνα (από συγγενή μαλιστα ) ενώ η ιδια κουζινα και καλύτερη θα του στοίχιζε μολις 3.500 χιλιαδες ..
Ακομα απορω που στην εκανε τέτοια πατατα ( βεβαια και αυτος τωρα τραβαει τα μαλλιά του)
Προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου καταστηματα .
Το 60% του σπιτιου μου είναι επιπλωμένο από το IKEA και οσοι το βλεπουν νομιζουν πως εχω πληρώσει τρελά λεφτα για να το κανω…
Το προτέρημα τους είναι πως εχουν εξυπνες λυσεις καλο σχεδιασμό και μια βολτα σου δινει παντα το έναυσμα να κανεις νεα πραγματα στο σπιτι σου ( αρκει βεβαια να κοβει λιγο το ματι σου)
Για τις τιμες τους τωρα δεν γνωριζω αλλα ξερω πως και παλιότερα ηταν πιο ακριβο από ΙΚΕΑ αλλων χωρων…
Εμεις βεβαια εχουμε στην μεση και τον Φουρλη…

Θα σύστηνα το ΙΚΕΑ από θεμα τιμων αλλα και λογω των πολύ έξυπνων λύσεων που δινει αλλα μονο σε ατομα που εχουν λιγο σχέση με την διακόσμηση η που τελος παντων κόβει λιγο το ματι τους..
Ιδιαίτερα στους δύσκολους οικονομικα καιρους που ζουμε δεν βλεπω το λογο για περιττά έξοδα

Last edited:
ΜΙΑ θλίψη μιά κατάντια μιά αηδία μιά φτήνια μιά καρμιριά
,, ένα άρωμα απο θάνατο βόρειου πολιτισμένου αυτόχειρα ,, όλα λουσμένα σε φορμόλη μην τυχόν και η σιγή του νεκρού ζωντανέψει και ξαναμιλήσει και τύχει να ανθίσει ,,

σκάσε και κουνήσου

κάτσε στην ουρά και αντε και γαμ.

περαστικά μας

:music-smiley-005:

Δύο φορές που πήγα πάντως για τραπέζι κουζίνας, κατέληξα με δύο θήκες για τηλεκοντρόλ που μπαίνουν στον καναπέ, κάτι χαρτοπετσέτες και μία ράβδο για να κρεμάω κουτάλες στη κουζίνα...
Τα καλά τραπέζια δεν υπήρχαν διαθέσιμα και μόνο κάτι χρέπια σε χρώμα σημύδας έβρισκα. Τι μανία με αυτό το χρώμα πια!
Στο εστιατόριο δεν έφαγα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου έδιναν μισό κιλό κιμά και ένα τηγάνι για να φτιάξω τα κεφτεδάκια.

Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Μπορει να εχει ακριβυνει το ικεα, αλλα δυστυχως ακομα ειναι μονοδρομος.
Εχω πει κι εγω σε μαραγκο να μου φτιαξει μια βιβλιοθηκη κι αν δειτε πως την εκανε θα βαλετε τα γελια. Τα ντουλαπια δεν κανουν καλη εφαρμογη, τα συρταρια κολλανε κλπ
Με τα λεφτα που εδωσα ανετα θα επαιρνα μια του ικεα.
Καναπε στο σαλονι πηρα απο επωνυμο καταστημα επιπλου 3000 ευρω. Οταν εβγαλα τα καλλυματα για πλυσιμο τον επομενο χρονο, ειδα τον σκελετο και επεσα απο τα συννεφα. Δεν λεω γερα τα δεσιματα και δεν τριζει, αλλα αν βλεπατε το συνολο με τις φοδρες, τα καρφωματα, θα αναριωτιοσασταν πως ειναι δυνατον να κανει 3000 ευρω !!!
Το ιδιο και με την κρεβατοκαμαρα απο επωνυμο εργοστασιο Θεσσαλονικης. Δεν προτιμησα ιταλικη λογω του κοστος. Αποτελεσμα στον 1ο χρονο να τριζει το κρεβατι, να πεφτουν βιδες απο τα συρταρια.
Ειναι αυτο που ειπατε. Σωστος επαγγελματιας μονο. Μεχρι να τον βρω ομως, πηγαινω ικεα για να "ντυσω" τα δευτερα δωματια του σπιτιου.

Για μενα οποιος εχει λεφτα να διαθεσει, μονο ιταλικα. Και απο design, αλλα και απο ποιοτητα.

Γνωριζω ενα τετοιο τεχνιτη. Αν τον χρειαστεις απλα στειλε PM. Οι κατασκευες του ειναι ανωτερες των κορυφαιων ιταλικων οικων. Οι περισσοτερες δε ειναι μη αντιγραψιμες! Το κοστος χωρις να ειναι υπερτιμημενο ειναι αναλογο της δουλειας του...

χθες λοιπόν μου είπε η συντροφός μου ότι η συρταριέρα που είχε πάρει για το σπίτι της πριν 3-4 χρόνια από το ΙΚΕΑ έχει πάει 70% πάνω. Και ήταν και από τα ακριβά κομμάτια.

Εγώ όταν έφτιαχνα το σπίτικό μου δεν είχα πάρει πολλά από το ΙΚΕΑ. Και όσα έχω πάρει έχω αρχίσει σιγά σιγά να τα αντικαθιστώ. Ευτυχώς είναι ψιλοπράγματα. Δεν ειναι μονο ότι ειναι χαμηλής ποιότητας, αλλά μου έχουν προκαλέσει τόσο αηδία αυτά τα κωλομάγαζα που δεν γουστάρω να βλέπω προιόντα τους στο σπίτι μου.