Παιδιά στο σπίτι μου στην Αθήνα, τα μισά έπιπλα ήταν απ'το ΙΚΕΑ και τα αλλα μισά ιδιοκατασακευές δικές μου. Μπορώ να πω ότι σε ό,τι είχε να κάνει με βιβλιοθήκες κλπ, το κόστος του να παραγγείλεις ξύλα κομμένα στα μέτρα σου, μαζί με έτοιμους συνδέσμους για να μη σου βγει η.... στην κατασκευή, ήταν περίπου το κόστος ενός έτοιμου από το ΙΚΕΑ.
Από κει και πέρα, η ποιότητα του ξύλου της ιδιοκατασκευής ήταν μακράν καλύτερη, ωστόσο το design του ΙΚΕΑ ήταν πολύ πιο επιθυμητό, για έπιπλα σπιτιού και γραφείου.
Με λίγα λόγια, δεν το θεωρώ ούτε φτηνό όπως λέγεται, ούτε και τραγικά ακριβό. Είναι μια καλούτσικη και γρήγορη λύση για έπιπλα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, κατά καιρούς βρίσκεις και κάτι διαμαντάκια, όπως έναν γωνιακό καναπέ που είχα πάρει με 400 ευρώ, και με βόλεψε επί πολλά χρόνια, απροβλημάτιστα και εξαιρετικά. Γενικότερα, δε θα έλεγα ότι έχω παρατηρήσει αξιοπρόσεκτες φθορές σε οτιδήποτε έχω πάρει από κει. Ομολογώ ότι εδώ που είμαι, μου έλλειψε, καθώς τα επιπλάδικα είναι πολύ πιο ακριβά, και το κοντινότερο ΙΚΕΑ απέχει 200 μίλια.
Σίγουρα πάντως απ'όσο έχω δει στο site, οι τιμές του είναι φθηνότερες από Ελλάδα, με τη διαφορά όμως να είναι αντίστοιχη με όλα τα υπόλοιπα είδη στην Αμερική.