Που πάει το ΙΚΕΑ?

Δεν έχω αγοράσει από ΙΚΕΑ μιας και δεν έχω πρόσβαση εκεί.

Με τις τιμές που παίρνω όμως από εδώ επιπλοποιούς, ζηλεύω όσους έχουν πρόσβαση.
Όταν είναι στο 1/4 της τιμής τους, μου κάνει χάρη να κρατάνε 2 χρόνια. Καλύτερα, κάνω και ανανέωση.....

πχ βιβλιοθήκη billy 50e -> 79e, βιβλιοθήκη vallvik 99e (σχεδόν ίδια)

η λίστα είναι ατελείωτη- μην με κάνετε να τα ψάξω ένα-ενα -> οι τιμές είναι αλλού...
Πρόσεξε λίγο τις διαστάσεις των δύο billy πέρσι και φέτος.
Έχει μεγαλώσει η διαστάση φέτος λογικό δεν είναι να αλλάξει και τιμή του;
Η σύγκριση με τον vallvik είναι άστοχη αφού μεν μπορεί σχεδιαστικά να μην διαφέρουν σημαντικά αλλά αυτός είναι φτιαγμένος από μασιφ ξύλο .

Κοιτάζοντας ακριβώς ίδια προϊόντα παρατηρώ πως η σειρά Besta στην διάσταση 60Χ40Χ64 έχει την ίδια τιμή με πριν από δύο χρόνια

Last edited:
Παντως για να μην λεω μονο για τα αρνητικα του.....εχουν εναν πολυ οργανωμενο και αξιοπρεπη παιδοτοπο που βολευει παρα πολυ και μαλιστα δωρεαν.

Μεχρι και dect τηλεφωνο σου δινουν για να σε παρουν αν σε χρειαστει το παιδι γιατι μπορει το κινητο σου να μην πιανει.

Πολυ οργανωμενοι.

Δεν έχω αγοράσει από ΙΚΕΑ μιας και δεν έχω πρόσβαση εκεί.

Με τις τιμές που παίρνω όμως από εδώ επιπλοποιούς, ζηλεύω όσους έχουν πρόσβαση.
Όταν είναι στο 1/4 της τιμής τους, μου κάνει χάρη να κρατάνε 2 χρόνια. Καλύτερα, κάνω και ανανέωση.....

Σε καταλαβαινω απολυτα.

Ετσι αισθανομασταν και στην Αθηνα μεχρι να ανοιξουν εδω το πρωτο καταστημα. Μεχρι και με ημιφορτηγα ηξερα ανθρωπους να πηγαινουν Θεσσαλονικη για να φορτωσουν φτηνα επιπλα.

Ειχε γινει ενας μυθος .

Απάντηση: Re: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Παντως για να μην λεω μονο για τα αρνητικα του.....εχουν εναν πολυ οργανωμενο και αξιοπρεπη παιδοτοπο που βολευει παρα πολυ και μαλιστα δωρεαν.

Μεχρι και dect τηλεφωνο σου δινουν για να σε παρουν αν σε χρειαστει το παιδι γιατι μπορει το κινητο σου να μην πιανει.

Πολυ οργανωμενοι.
Να συμπληρώσω την πρόβλεψη τους για ατομα με προβλημα στην μετακίνηση..
Περσι λόγο καποιου τραυματισμού της γυναικας μου δεν μπορουσε να μετακινηθει παρα μονο με αναπηρικό καροτσάκι .
Οταν νοικιάσαμε καροτσάκι και καποια στιγμη πηγαμε μια βολτα στο ΙΚΕΑ έμεινα έκπληκτος που ειχε διαθέσιμα καροτσάκια λες και ηταν νοσοκομείο ...
Γενικά η οργάνωση τους ειναι αλλού..

δεν αντιλέγω ότι η Ν...Τ έχει καλύτερη ποιότητα
αλλά ρε παιδιά παραμυθοβιβλία και παιχνίδια θα βάλω στη
βιβλιοθήκη .. έναν καφέ κανά τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι
γιατί να τα πληρώσω 4 κατοστάρικα (τότες ... τώρα όπως είπα λόγω ανταγωνισμού τα έχουν ρίξει)

Τώρα για αυτά που διαβάζω ότι φίλοι πάνε και δε βρίσκουν αυτό που θέλουν ...
το τελευταίο καιρό το site τους αναγράφει διαθεσιμότητα στα προιόντα ...
όποτε πας , την κάνεις από πίσω να βρεθείς στην αποθήκη κατευθείαν ,
πας στο ράφι που θες το τσιμπάς και bye bye ...

επίσης οι τιμές είναι fix για 1 χρόνο
δεν αλλάζουν ανάλογα με την διάθεση τους και το πως θα ξυπνήσουν

billy detolf προσωπικά με έχουν σώσει ...

Παιδιά στο σπίτι μου στην Αθήνα, τα μισά έπιπλα ήταν απ'το ΙΚΕΑ και τα αλλα μισά ιδιοκατασακευές δικές μου. Μπορώ να πω ότι σε ό,τι είχε να κάνει με βιβλιοθήκες κλπ, το κόστος του να παραγγείλεις ξύλα κομμένα στα μέτρα σου, μαζί με έτοιμους συνδέσμους για να μη σου βγει η.... στην κατασκευή, ήταν περίπου το κόστος ενός έτοιμου από το ΙΚΕΑ.

Από κει και πέρα, η ποιότητα του ξύλου της ιδιοκατασκευής ήταν μακράν καλύτερη, ωστόσο το design του ΙΚΕΑ ήταν πολύ πιο επιθυμητό, για έπιπλα σπιτιού και γραφείου.

Με λίγα λόγια, δεν το θεωρώ ούτε φτηνό όπως λέγεται, ούτε και τραγικά ακριβό. Είναι μια καλούτσικη και γρήγορη λύση για έπιπλα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, κατά καιρούς βρίσκεις και κάτι διαμαντάκια, όπως έναν γωνιακό καναπέ που είχα πάρει με 400 ευρώ, και με βόλεψε επί πολλά χρόνια, απροβλημάτιστα και εξαιρετικά. Γενικότερα, δε θα έλεγα ότι έχω παρατηρήσει αξιοπρόσεκτες φθορές σε οτιδήποτε έχω πάρει από κει. Ομολογώ ότι εδώ που είμαι, μου έλλειψε, καθώς τα επιπλάδικα είναι πολύ πιο ακριβά, και το κοντινότερο ΙΚΕΑ απέχει 200 μίλια.

Σίγουρα πάντως απ'όσο έχω δει στο site, οι τιμές του είναι φθηνότερες από Ελλάδα, με τη διαφορά όμως να είναι αντίστοιχη με όλα τα υπόλοιπα είδη στην Αμερική.

Σε καταλαβαινω απολυτα.

Ετσι αισθανομασταν και στην Αθηνα μεχρι να ανοιξουν εδω το πρωτο καταστημα. Μεχρι και με ημιφορτηγα ηξερα ανθρωπους να πηγαινουν Θεσσαλονικη για να φορτωσουν φτηνα επιπλα.

Ειχε γινει ενας μυθος .

Ακόμα γίνεται εδώ. Μάλιστα λένε πως αν μαζευτούν αρκετοί από δω στέλνουν delivery δικό τους φορτηγό. Αλλο όμως να δεις από κοντά.

Πάντως έχω κανονίσει να πάω Γιάννενα ένα ΣΚ (με το αυτοκίνητο άδειο στο "πήγαινε" φυσικά). Να ησυχάσει και η σύζυγος...........................

Οτι εχω κανει σε μαστορα ειναι αθανατο, οτι εχω παρει απο το ΙΚΕΑ ειναι παραπανω απο μια χαρα για τα λεφτα τους, οτι εχω παρει (παλαιοτερα) απο το Neoset ηταν για κλαμματα.

Καλά αν στην Ελλάδα οι οικονομικές λύσεις είναι περιορισμένες, στην Γερμανία το ΙΚΕΑ είναι μονοδρομος...
Τα πιο φτηνά είναι να μήν βγάζουν ούτε μήνα, ενώ τα πιο ακριβά είναι ...ακριβά.
Η ποιότητα τους δεν την βρίσκω τόσο άσχημη, ειδικά αν τα προσέχεις. Μεγάλο προσόν και η πρακτικότητα. Επειδή όλα τα είδη έχουν την ίδια φιλοσοφία κατασκευής μπορείς πολύ εύκολα με λίγη φαντασία και mix n match να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό. Ειδικά στο θέμα της κουζίνας, βάζεις βγάζεις πόρτες, φώτα κλπ κατα βούληση σε τιμές που σε κατασκευαστές ούτε να φανταστείς μπορείς.

Για όσους θέλουν και ιδέες για DIY Hacks με τα ΙΚΕΑ δείτε το blog ikeahacker

Ακόμα γίνεται εδώ. Μάλιστα λένε πως αν μαζευτούν αρκετοί από δω στέλνουν delivery δικό τους φορτηγό. Αλλο όμως να δεις από κοντά.

Πάντως έχω κανονίσει να πάω Γιάννενα ένα ΣΚ (με το αυτοκίνητο άδειο στο "πήγαινε" φυσικά). Να ησυχάσει και η σύζυγος...........................

Πρώτη φορά, ε; Καλό κουράγιο σου εύχομαι :p

Πρέπει να έχω οδηγήσει γύρω στις 3.000 χιλιόμετρα και να εχω περπατήσει ώρες και ώρες γι αυτό το σουπερ μαρκετ...

Οτι εχω κανει σε μαστορα ειναι αθανατο, οτι εχω παρει απο το ΙΚΕΑ ειναι παραπανω απο μια χαρα για τα λεφτα τους, οτι εχω παρει (παλαιοτερα) απο το Neoset ηταν για κλαμματα.

ακόμα κι εδώ πνεύμα αντιλογίας ;-bye- εχω μια βιβλιοθήκη σε μαραγκό προ 17 ετών και μια από την νεοσέτ για το πρόχειρο δωμάτιο ίδιας ηλικίας. Δεν έχουν πάθει τίποτα απολύτως .

Πρώτη φορά, ε; Καλό κουράγιο σου εύχομαι :p

Πρέπει να έχω οδηγήσει γύρω στις 3.000 χιλιόμετρα και να εχω περπατήσει ώρες και ώρες γι αυτό το σουπερ μαρκετ...

Εμ....

Πήγε η κολητή και γύρισε με παιδική βιβλιοθήκη, καρέκλα, γραφείο και τραπεζάκι με 400 .

Τα είδα και μια χαρά μου φάνηκαν. Αφήνω λοιπόν την ποιότητα για πιο "γερά" πορτοφόλια. Όταν ξαναμπορέσω και εγώ θα κάνω τη στροφή μου σα τη Σάσα Μπάστα.:guitarist:

Το αλκολίκι της γυνακός. Αλλά έχω μάθει πλέον. Ξεχωρίζω ποιό είναι τα γερά (υπάρχουν και τέτοια) και ποιά το χρέπια. Και ευτυχώς ακούει...
Αν ένα χρέπι είναι ντιζαϊνάτο και μας αρέσει ντε και καλά, πάω σε φίλο επαγγελματία και το κοπιάρει built to last.
Έχω αρχίσει τελευταία και κάνω πλάκα με τους λοιπούς μπαϊλντισμένους καροτσοσπρώχτες συζύγους -ενώπιον των γυναικών πάντα- και πέφτει γέλιο ομαδικό.
Άλλες φορές παίρνω λούτρινα ζωάκια και μουλωχτά τα βάζω στα κρεβάτια σε στάσεις Αρκά, περιμένοντας να δω τους επόμενους που θα περάσουν...
Ο,τι μπορώ δλδ για να διασκεδάσω την ανία της περιπλάνησης.
Τώρα που μέσα στ' άλλα μάθαμε και περί Fourlis Bros...καιρός να κάνουμε και λίγο πίσω.

ΗΙΝΤ: Μη βάζετε δραπανοκατσάβιδο! Τα έχω πάρει στη μασχάλη πολλάκις. :smash:
Με το χέρι και σιγούλια-σιγούλια που 'λεγε κι η γιαγιά...

την επόμενη φορά που θα πάτε, προσέξτε πως για τη συναρμολόγηση των επίπλων στην έκθεση έχουν χρησιμοποιηθεί έξτρα υλικά σε σχέση με αυτά που περιέχονται στη συσκευασία. Γεγονός που ναι μεν είναι αποδεκτό αν στο έχουν δηλώσει, αλλά φλερτάρει λίγο και με την κοροιδία αφού σου παρουσιάζουν πως τα πάντα περιέχονται και πως είναι πολύ μα πολύ εύκολο και διασκεδαστικό. Ε μη σε βάλουν να ψάχνεις για ξυλόκολλα... χοντραίνει το πράμα

Προχεια προχειρα μετραω ηδη 9 επιπλα στο σπιτι μου εκτος απο τα μικτα σκαμνακια φωτιστικα δαπεδου και ταβανιου και μικροπραγματα.
Πολυ καλο το μικρο κατσαβιδι το ηλεκτρικο τους με 9 ευρω και μαστ οι κιτρινες μπαταριες το αναδευτηρι του νες το στραγγιχτηρι πήρουνιων οι κατσαρολιτσες τους τα χοτ ντογκς ιδιως τεικ εγουει για το σκυλο τα κεφτεδακια και ηωρα του τζαμπα καφε η πρωινου.
ιδιως το καλοκαιρι θα εκπλαγειτε απο τον αριθμο των συνταξιουχων που πανε παρεες των τεσσαρων αντι καπη στι ικεα

Μια φορά μόνο πήγα στο ΙΚΕΑ πριν 6 χρόνια. Τότε υπήρχε μόνο αυτό του αεροδρομίου. Αγόρασα ένα χαλάκι για μπροστά στο τζάκι (για να μην γυρίσω με άδεια χέρια). Οτι έπιπλο είδα μου έδινε αίσθηση χαμηλής ποιότητας.

Για κανά φοιτητικό δωμάτιο το πολύ.

Εκτοτε δεν ξαναπάτησα.

Τους καταλόγους τους βρίσκω στην είσοδο του σπιτιού. Μου αφήνουν σχεδόν κάθε χρόνο. Ανάβω τα ξύλα στην ψησταριά τα Σαββατοκύριακα...... :p

ακόμα κι εδώ πνεύμα αντιλογίας ;-bye- εχω μια βιβλιοθήκη σε μαραγκό προ 17 ετών και μια από την νεοσέτ για το πρόχειρο δωμάτιο ίδιας ηλικίας. Δεν έχουν πάθει τίποτα απολύτως .

Μην μιλας εσυ ο πρωτος διδαξας για αντιλογια βρε .:ernaehrung004:

Εγω παντως θα σας διαψευσω και τους δυο σας.

Και Νεοσετ εχω πεταξει και Ικεα .
Ολα ειναι και θεμα χρησης , δεν ειναι μονο τα υλικα τους. Επισης τα του ΙΚΕΑ λενε οτι καλο ειναι απο καιρο σε καιρο να σφιγγουμε τις βιδες των επιπλων -που συνηθως εμεις συναρμολογησαμε-.

Στο ΙΚΕΑ έχω ακουμπήσει πάνω απο 10 χιλιάρικα απο εποχής αεροδρομίου. Έχω εξοπλίσει σπίτι (δις) και το 2010 ανακαίνισα και το κατάστημά μου (ραφιέρες, βιτρίνες κλπ) με λιγότερα απο τα μισά λεφτά. Γενικώς είμαι ευχαριστημένος, πολύ λίγα πράγματα έχουν χαλάσει, ακόμα και 5ετίας (και βάλε...).
Έχω πάρει και απο έλληνες κατασκευαστές, 200%+ επάνω οι τιμές, απο αντοχή έτσι κι έτσι.
Τελευταία σταμπάρησα έναν μερακλή μαραγκό που μου φτιάχνει κόπια απο ό,τι γουστάρω (και καμπίνες για ηχεία χεχεχε) σε ξύλο που θα επιλέξω και σε τιμές ικεα.

Πήγα πριν 1 μήνα με τη σύζυγο για χάζεμα... Τρίτη μεσημέρι λέμε χαλαρά θα είναι... Τίγκα το πάρκιν!
Τελικά το 70% του κόσμου ήταν στο εστιατόριο και στα χοτ ντογκ :Banane0: