Που πάει το ΙΚΕΑ?

Πιστεύω πως όλα είναι θέμα απαιτήσεων.

Ο μαραγκός (τουλάχιστον ο δικός μου) θα φτιάξει πολύ καλύτερο ποιοτικά έπιπλο με το ανάλογο (λογικό) κόστος σε σχέση με το ΙΚΕΑ και πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τα επιπλάδικα.
Και το έπιπλο θα είναι αυτό ακριβώς που θέλω! Πολύ σημαντικό μιας και τόσο τα γούστα, το χρώμα και οι διαστάσεις θα είναι απολύτως συμβατές με το χώρο σας.
Στο σπίτι μου 1-2 πράγματα υπάρχουν έτοιμα... όλα έχουν σχεδιαστεί ή προσαρμοστεί στις ανάγκες μου.

Μόνο το παιδικό δωμάτιο εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου από κατάστημα και αυτό γιατί δεν υπήρχε χρόνος να ασχοληθώ...

Ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο που φτιάχνω τώρα για την γιαγιά με τον μαραγκό, θα είναι ασύγκριτα καλύτερο και πρακτικότερο από το παιδικό και σε χαμηλότερη τιμή.
Ο μαραγκός όταν είδε το παιδικό, μου είπε εγώ δεν φτιάχνω τέτοιο πράγμα... ούτε τέτοιες γωνίες δε χρησιμοποιώ... έτσι απλά... και ήταν απο γνωστή αλυσίδα-φαρμακείο...
Τα ίδια και με μια επιπλοσύνθεση που θα κάνω αργότερα για να ντύσω ένα τοίχο... τιμές έξω: πάνω απο 2,5Κ σε συγκεκριμένς διαστάσεις και χρώματα...
Το ΙΚΕΑ κτλ έχουν κουτιά τύπου "απλά παίρνεις κάτι μέχρι να βρεις τα χρήματα να πάρεις αυτό που θες" Στα ίδια λεφτά δε με τα συγκεκριμένα υλικά μου τα φτιάχνει και ο μαραγκός...
Μax 1300E θα έχω κάτι αξιοπρεπές και σύμφωνο με το γούστο μου, διαστάσεις και ανάγκες του σπιτιού, από πολύ καλά υλικά...

Σχεδιάστε και βρείτε τον κατάλληλο μαραγκό. Με τα υλικά του ΙΚΕΑ δε (και κάθε είδους ΙΚΕΑ), θα το φτιάξετε στην ίδια τιμή...
Δεν είναι ανάγκη ούτε να σας πιάσουν το ποπο, ούτε να πάρετε την ετοιματζίδικη σαβούρα.

Η μόνη περίπτωση που βλέπω ως "λογική" να ψωνίσεις έπιπλο απο αυτούς είναι κάποια συγκεκριμένα κομμάτια που είναι στη παραγωγή τους χρόνια και δεν κατασκευάζονται εύκολα σε μικρές ποσότητες (όπως οι καρέκλες Poang).
Αντίθετα υπάρχουν καλές λύσεις σε άλλα βοηθητικά... μπαταρίες, φωτιστικά, είδη κουζίνας, πλαστικά, γλάστρες κτλ όπου η ποιότητα δεν έχει μεγάλες αποκλείσεις.

Last edited:
Τα παντα ειναι σχετικα...
Το θεμα ειναι:
πως τα θες, τυποποιημενα, ετοιματζιδικα ή μοναδικα κομματια?
ποτε τα θες, σημερα, σε 10 ημερες ή σε κανα μηνα+
και ποσα θες να δωσεις, εξαρταται απο το ξυλο, τα υλικα και το design
....για επιπλα.

Προσωπικα, εχω επιπλα απο το ΙΚΕΑ 3 ετων αλλά και επιπλα 30 και 40 ετων απο ετοιματζιδικο και απο μαραγκο. Τωρα εαν αντεξουν τα επιπλα του ΙΚΕΑ για 30-40 ετη δεν το γνωριζω.
Το μονο κακο με τα ετοιματζιδικα επιπλα αλλά και τα επιπλα του μαραγκου ειναι φιξ. Εχουν προκες, βιδες και ξυλοκολα με αποτελεσμα να μην αποσυναρμολογουνται και η μεταφορα τους απο ενα σπιτι σε αλλο ειναι αδυνατη απο την σκαλα και γινεται μονο απο το μπαλκονι οπου και το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο.

Προσωπικα, εχω επιπλα απο το ΙΚΕΑ 3 ετων αλλά και επιπλα 30 και 40 ετων απο ετοιματζιδικο και απο μαραγκο. Τωρα εαν αντεξουν τα επιπλα του ΙΚΕΑ για 30-40 ετη δεν το γνωριζω.
Το μονο κακο με τα ετοιματζιδικα επιπλα αλλά και τα επιπλα του μαραγκου ειναι φιξ. Εχουν προκες, βιδες και ξυλοκολα με αποτελεσμα να μην αποσυναρμολογουνται και η μεταφορα τους απο ενα σπιτι σε αλλο ειναι αδυνατη απο την σκαλα και γινεται μονο απο το μπαλκονι οπου και το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο.

Έλα όμως που αν θέλεις σταθερότητα πρέπει να βάλεις ξυλόκολλα... Μια συρταριέρα τους απο ωραίο μασίφ ξύλο θέλει επειγόντως ξεμοντάρισμα και κόλλημα. ερείπιο έχει γίνει.

Να πω την αλήθεια, έχει αρχίσει να με ενοχλεί όταν βλέπω πράγματα ίδια με τα δικά μου σε περιοδικά, σήριαλ ή και σε άλλα σπίτια. Μέχρι και σε...τσόντα έχω δει το κρεββάτι μας (κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό :p )

Να πω την αλήθεια, έχει αρχίσει να με ενοχλεί όταν βλέπω πράγματα ίδια με τα δικά μου σε περιοδικά, σήριαλ ή και σε άλλα σπίτια. Μέχρι και σε...τσόντα έχω δει το κρεββάτι μας (κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό :p )

μωρέ να δείς το κρεββάτι πάει σταδιαλα. τίποτα άλλο μη δείς είναι το θέμα :Banane0:

Πριν ένα χρόνο πήγα στο ΙΚΕΑ να πάρω σύνθετο…το κοίταξα και όταν την 2η φορά που ξαναπήγα με τα ανάλογα χρήματα να το πάρω…όταν το είδα καλά, συρτάρια κλπ…..απογοητεύτηκα και πήρα τον δρόμο της επιστροφής και πήγα σε ένα επιπλαδικο να το έφτιαξα…..
Μιλάμε για ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΤΗΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΉ με κάτι συρτάρια που μόνο για κάποια λίγα χαρτιά έπρεπε να βάζεις….τελείως ψεύτικο, δίχως στιβαρότητας…. Το έβλεπες ότι με 2-3 φορές θα σου μείνει στα χέρια…….
Ντιζάιιν έχουν…..στιβαρότητα και γενικά γερά…..ΟΧΙ!!!!!!
Μόνο για εργένηδες και ιδικά για φοιτητές είναι…..

.... Μέχρι και σε...τσόντα έχω δει το κρεββάτι μας (κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό :p )

Απ' την μοναδική έως τώρα επίσκεψή μου, η εντύπωση που αποκόμισα ήταν πως τα κρεββάτια του ΙΚΕΑ δεν κάνουν για τέτοια δουλειά...... :p

Μόνο για ύπνο, και μόνο για αυτούς που κοιμούνται ήσυχα.

Ισως μετά τα έφτιαξαν καλύτερα..... :laugh:

Απ' την μοναδική έως τώρα επίσκεψή μου, η εντύπωση που αποκόμισα ήταν πως τα κρεββάτια του ΙΚΕΑ δεν κάνουν για τέτοια δουλειά...... :p

Μόνο για ύπνο, και μόνο για αυτούς που κοιμούνται ήσυχα.

Ισως μετά τα έφτιαξαν καλύτερα..... :laugh:

Ακριβώς το αντίθετο. Όπως είπε και κάποιος άλλος, έχουν πολύ καλό σύστημα στήριξης για τις τάβλες (οι τάβλες έχουν το μισό πλάτος του κρεβατιού και στηρίζονται σε μια στιβαρότατη ράγα στη μέση). Ούτε τρίξιμο, ούτε τίποτα :p

«Βαθιά λυπάται» το ΙΚΕΑ για την χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή των προϊόντων του. Αυτό συνέβη πριν από 25-30 χρόνια στην Ανατολική Γερμανία από μερικούς από τους προμηθευτές της σουηδικής εταιρείας.

Πρώην πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι της Στάζι, της πανίσχυρης ανατολικογερμανικής μυστικής αστυνομίας, υποστήριξαν ότι αναγκάζονταν να εργαστούν στην παραγωγή των επίπλων του ΙΚΕΑ το οποίο είχε συμβόλαια με την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας. Οι κρατούμενοι αυτοί αναμένουν σήμερα αποζημίωση.

Ο Ράινερ Βάγκνερ, πρόεδρος της οργάνωσης UONG που έχουν σχηματίσει οι πρώην έγκλειστοι της Στάζι, έχει δηλώσει ότι το ΙΚΕΑ ήταν μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που επωφελήθηκαν από την χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην Ανατολική Γερμανία από την δεκαετία του '60 ως την δεκαετία του '80. Η οργάνωση διεξάγει εκστρατεία για την αποζημίωσή τους.

«Το ΙΚΕΑ άνοιξε τον δρόμο και είμαστε ευγνώμονες», δήλωσε ο Βάγκνερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Παρασκευή.

Η Τζινέτ Σκγέλμος, στέλεχος του ΙΚΕΑ, είπε: «Λυπούμαστε βαθιά για το ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Η χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή δεν ήταν ποτέ αποδεκτή από το ΙΚΕΑ». Πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι δεν θα χρησιμοποιούνται κρατούμενοι στην παραγωγή αλλά «είναι σήμερα σαφές ότι οι προσπάθειές μας δεν ήταν αρκετές».

Την έρευνα για την χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή επίπλων του ΙΚΕΑ την ανέλαβε η Ernst & Young. Πήρε συνεντεύξεις από 90 άτομα, νυν και πρώην υπαλλήλους του ΙΚΕΑ και μάρτυρες από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

A8JbcXSCMAASdWV.jpg:large

Η ελευθερη αγορα αυτορυθμιζεται και στο τελος παντα μενει μια, δυο ,τρεις πολυεθνικες,,,μισθοι Κινας...κερδη σε οφσορ...τιμες συμφωνημενες πλαφον και αντε τρεχα να τους κυνηγησεις...ανταγωνισμος ,διαφανεια, υψηλες υπηρεσιες,επενδυσεις αντε γεια....

Η ελευθερη αγορα αυτορυθμιζεται και στο τελος παντα μενει μια, δυο ,τρεις πολυεθνικες,,,μισθοι Κινας...κερδη σε οφσορ...τιμες συμφωνημενες πλαφον και αντε τρεχα να τους κυνηγησεις...ανταγωνισμος ,διαφανεια, υψηλες υπηρεσιες,επενδυσεις αντε γεια....

Εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 40, με μισθό 480 ευρώ μεικτά καλούνται ν υπογράψουν μειώσεις εώς κ 15% με τις νέες συμβάσεις..

Υ.Γ Είσαι εγκάθετος FINIX.... Πως θα έρθει ρε η ανάπτυξη????

Εκβιαστικές προσπάθειες των ΙΚΕΑ για την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη σουηδική πολυεθνική, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του πολυκαταστήματος στη Λεωφόρο Κηφισού.

Η μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες του πλανήτη κατάφεραν να επιβάλλουν στα ΙΚΕΑ την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ακόμη και εκεί όπου δεν υπήρχε σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κίνας – της χώρας που θεωρείται συνώνυμο της μισθωτής σκλαβιάς. Η Ελλάδα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη σύντομα θα κοιτάζει την Κίνα σαν εργασιακό παράδεισο.

Η σουηδική πολυεθνική έχει βεβαρυμένο παρελθόν επιθέσεων στα εργασιακά δικαιώματα. Το 2011 στις ΗΠΑ προσέλαβε την διαβόητη νομική εταιρεία Jackson Lewis η οποία ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των εργασιακών διεκδικήσεων.

Παλαιότερα είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε σαν εργαζόμενους πολιτικούς κρατούμενους από την Ανατολική Γερμανία.

http://info-war.gr/2012/11/ikea-χειρότερες-από-την-κίνα-οι-εργασιακέ/

Αργά πολύ αργά αλλά ξυπνάμε και μέχρι πότε θα τους προστατεύουν τα ματ το έχουν σκεφτεί.
Τα λεφτά τελειώνουν ότι πήραν πήραν μετά κανείς δεν ξέρει.
Θα γίνουμε ζούγκλα, θα θυσιαστούν λίγοι αλλά θα σωθούν πολλοί.

«Βαθιά λυπάται» το ΙΚΕΑ για την χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή των προϊόντων του. Αυτό συνέβη πριν από 25-30 χρόνια στην Ανατολική Γερμανία από μερικούς από τους προμηθευτές της σουηδικής εταιρείας.

Πρώην πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι της Στάζι, της πανίσχυρης ανατολικογερμανικής μυστικής αστυνομίας, υποστήριξαν ότι αναγκάζονταν να εργαστούν στην παραγωγή των επίπλων του ΙΚΕΑ το οποίο είχε συμβόλαια με την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας. Οι κρατούμενοι αυτοί αναμένουν σήμερα αποζημίωση.

Ο Ράινερ Βάγκνερ, πρόεδρος της οργάνωσης UONG που έχουν σχηματίσει οι πρώην έγκλειστοι της Στάζι, έχει δηλώσει ότι το ΙΚΕΑ ήταν μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που επωφελήθηκαν από την χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην Ανατολική Γερμανία από την δεκαετία του '60 ως την δεκαετία του '80. Η οργάνωση διεξάγει εκστρατεία για την αποζημίωσή τους.

«Το ΙΚΕΑ άνοιξε τον δρόμο και είμαστε ευγνώμονες», δήλωσε ο Βάγκνερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Παρασκευή.

Η Τζινέτ Σκγέλμος, στέλεχος του ΙΚΕΑ, είπε: «Λυπούμαστε βαθιά για το ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Η χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή δεν ήταν ποτέ αποδεκτή από το ΙΚΕΑ». Πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι δεν θα χρησιμοποιούνται κρατούμενοι στην παραγωγή αλλά «είναι σήμερα σαφές ότι οι προσπάθειές μας δεν ήταν αρκετές».

Την έρευνα για την χρήση πολιτικών κρατουμένων στην παραγωγή επίπλων του ΙΚΕΑ την ανέλαβε η Ernst & Young. Πήρε συνεντεύξεις από 90 άτομα, νυν και πρώην υπαλλήλους του ΙΚΕΑ και μάρτυρες από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Χθες, ο επικεφαλής της ΙΚΕΑ στη Γερμανία Πίτερ Μπέτζελ ζήτησε επίσημα συγγνώμη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, την οποία παρακολούθησαν πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα. Η εταιρεία - που δημιουργήθηκε το 1943 από τον Ινγκβαρ Κάμπραντ - έχει ετήσια κέρδη άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Επιμένει ότι τίποτα παρόμοιο δεν συμβαίνει σήμερα, όμως ήδη έχουν εγερθεί ζητήματα αποζημίωσης, τα οποία θα κοστίσουν πολλά χρήματα στην ΙΚΕΑ, πέρα από το πλήγμα στο γόητρό της επειδή φαίνεται ότι επωφελήθηκε από ανθρώπους που αγωνίζονταν για την ελευθερία.
Ενας από αυτούς ήταν ο 51χρονος σήμερα Αλεξάντερ Αρνολντ.
Φυλακίστηκε όταν ήταν μόλις 22 ετών επειδή μοίραζε φυλλάδια με ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Χέρμαν Εσε, τα οποία θεωρήθηκαν «αντικομμουνιστική προπαγάνδα». Λέει ότι ακόμα έχει εφιάλτες για το κελί της απομόνωσης όπου τον έκλειναν εάν δεν ολοκλήρωνε το καθημερινό πλάνο παραγωγής - έφτιαχνε κομμάτια για καρέκλες γραφείου.
«Κάθε μέρα δουλεύαμε όσο δυόμισι ημέρες οι κανονικοί εργάτες εκτός φυλακής. Εάν πέφταμε κάτω από το 80% του στόχου μας, μας έριχναν στην απομόνωση για δέκα ημέρες κάθε φορά». Γνώριζε όπως και όλοι οι συγκρατούμενοί του ότι δούλευαν για μια μεγάλη δυτικοευρωπαϊκή εταιρεία, την ΙΚΕΑ. «Δεν ήταν μυστικό. Το όνομά της βρισκόταν πάνω στα κουτιά στα οποία πακετάραμε τα προϊόντα, αλλά μας το έλεγαν και οι φύλακες. Ολοι ήξεραν. Χαίρομαι που επιτέλους ήρθε στο φως».

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4768724

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_14/09/2001_5957

Παύει η ποινική διώξη κατά Φουρλή για την κατάρρευση

Kλείνει οριστικά για τη Δικαιοσύνη το κεφάλαιο της απόδοσης ευθυνών για την κατάρρευση του εργοστασίου «Φουρλής» στον καταστροφικό σεισμό του 1999, όταν έχασαν τη ζωή τους 6 εργαζόμενοι. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παύει οριστικά η ποινική διώξη εις βάρος του ιδιοκτήτη κ. Αν. Φουρλή, του πολιτικού μηχανικού κ. Αρ. Θωμόπουλου και του αρχιτέκτονα κ. Ι. Σταμπολόπουλου, λόγω παραγραφής των αδικημάτων που τους βάραιναν σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ομως και οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν διάθεση δίωξης των ανθρώπων που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο των οικείων τους, αφού όπως αναφέρεται στο βούλευμα, στις 30 Δεκεμβρίου 1999 παραιτήθηκαν από τα δικαιώματα της πολιτικής αγωγής στο στάδιο των ανακρίσεων. Μετά την παραίτησή τους, η δικογραφία η οποία αφορά στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στον καταστροφικό σεισμό, θα κλείσει από τον πρώτο βαθμό της προδικασίας, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων έχουν αποποιηθεί των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε ό,τι αφορά το θέμα της παραγραφής, οι δικαστές αποφαίνονται ότι «οι κατηγορούμενοι φέρεται να έχουν τελέσει τα αδικήματα που τους αποδίδονται», αλλά καταλήγουν στην άποψη ότι «ο χρόνος της παραγραφής αρχίζει να μετρά από το 1970, οπότε κτίστηκε το εργοστάσιο, και εφόσον έχει παρέλθει από τότε η εικοσαετία, η πράξη τους έχει υποπέσει σε παραγραφή».