Που πήγε η μνήμη ΟΕΟ?

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Imac 3.06 Ghx Intel Core 2 Duo
Μνήμη 4 GB 1067 MHz
OSX 10.8.4

Έχω κάποιο καιρό (μήνες δηλαδή) που είδα μεγάλη πτώση στη ταχύτητα...

Ανοίγω την "παρακολούθηση δραστηριότητας" και βλέπω:

!!! Τι είναι αυτά τα ανενεργά 1.67 Gb μνήμης βρε παιδιά? Γιατί δεν είναι στα "ελεύθερα".
Τρέχω μόνο safari και App store (κάνω ενημέρωση λογισμικού)

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί "έπεσε" έτσι το imac και δεν βρίσκω κάτι άλλο να φταίει.
Ο δίσκος έχει 2 partition:
-macintosh HD με 583.12 ελεύθερα από 698.49 GB
-Bootcamp: me 221.36 ελεύθερα από 300.85 GB
Στο bootcamp τα win7 pro πάνε σφαίρα, όπως πήγαινε πριν και το mac OSX.
Καμιά ιδέα? έβαλα και sophos antivirus και όπως αναμενότανε το σύστημα είναι καθαρό.

κανε καθαρισμα της μνημης με free memory , memory scope , memory booster .

αππ στορε ...

κι εγω εχω θεματα τελευταια

To καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι αγορα 8GB Kit (4GBx2)
Ειναι λιγα πια για το 10.8 τα 4GB

ps
Nομιζω ομως οτι αυτο το μοντελο ειναι του '08 και μπορεις να βαλεις εως 6GB oποτε αγοραζεις μονο μια 4GB + 2GB απο τις ηδη υπαρχουσες

προς το παρον κατεβασε και αυτη την εφαρμογη που θα σε βοηθησει αρκετα
https://itunes.apple.com/gr/app/freememory/id460931672?mt=12

αν το κανει αυτο χανει το dual channel με το 4+2

επισης κι εγω που εχω 8 γεμιζει η μνημη ( χθες εδειχνε 7.99 gb μαζι με τα inactive ) και παλι χρησιμοποιω αυτη την εφαρμογη

πολυ καλη οντως ... λιγος καλυτερη ομως το memory booster απο το αππ στορε επισης διοτι εχει και μπαρα προοδου (progress bar ) και ενδειξη επι τοις εκατο για το ποσο εχει καθαρισει τη μνημη - επισης μπορεις να ορισεις κατωτατο οριο σε mb οπου ξεκιναει αυτοματος καθαρισμος ΑΝ θες και δεν μπλεκει με το start at login (ουτε βεβαια με το free memory ειχα τετοιο θεμα ) . το ανοιγεις και το κλεινεις οποτε θελεις .
επισης ειναι free ενω το free memory εχει και paid εκδοση ...

σχετικα γρηγορο - απολυτα ασφαλες εννοειται - στο αππ στορε ειναι . εξαρταται κι απ την ταχυτητα του δισκου σου βεβαια .

Παιδια ολες οι εφαρμογες καθαρισμου της μνημης κανουν πανω κατω το ιδιο πραγμα. Μπορεις να το κανεις και χωρισ εφαρμογη απο το terminal: ανοιγεις το terminal και γραφεις " purge " και εντερ. (χωρις τα ")
Αυτη η εντολη καθαριζει την ανενεργη μνημη. Στην ουσια καθαριζει ολα τα caches της μνημης και του δισκου φερνοντας τα στην κατασταση πoυ θα ηταν μετα απο restart, διατηρωντας εννοειται τα active δεδομενα στη μνημη.
Ειναι το ιδιο που κανουν ολα αυτα τα προγραμματακια αλλα χωρις να κανεις κατι εξτρα install.

Παντως το μακ εχει αρκετα καλη διαχειρηση μνημης και λογικα δεν χρειαζεται να το κανεις συχνα αυτο. Οπως και να χει εγω συνιστω παντα να γινεται και ενα restart στο μακ μια φορα το μηνα που κανει το συχνο purge αχρειαστο.

Επισης αν ειναι να βαλεις παραπανω μνημη καλο ειναι να διατηρησεις το dual channel. Αν το μηχανακι σου ειναι μοντελο 08 παιρνει μεχρι 6gb αν ειναι 09 παιρνει 8gb
Αλλα ακομα κι αν παιρνει μεχρι 6 το ιδανικο σεναριο ειναι να βαλεις 2 χ 4 gb συνολο 8. Το μηχανημα υα δει και θα χρησιμοποιει μονο τα 6 αλλα τουλαχιστον θα εχεις ακομα το dual channel.