πού ψωνίζουμε avel lindberg?

επ, τι έγινε Μήτσο, ανακαλύψαμε καλούς Μ/Τ ?
Που το ξετρύπωσες? Λίνκ?
Που και πόσο και γενικά λεπτομέρειες σχετικά με την αποδοση τους μ ενδιαφέρουν και μένα.

Εχει αναφέρει και κάποιον μάστορα ο Βαγγέλης, στην Τούμπα.
Εαν όντως είναι φτηνός και καλός, γιατί να μπλέκεις με τους κιτρινιάρηδες και τα μεταφορικά?

Προσωπικα δεν τον ξερω τον ανθρωπο,αλλα εχω τραυματικες εμπειριες απο τις περιελιξεις ,επι δεκαετιες

Re: Απάντηση: πού ψωνίζουμε avel lindberg?

Προσωπικα δεν τον ξερω τον ανθρωπο,αλλα εχω τραυματικες εμπειριες απο τις περιελιξεις ,επι δεκαετιες

...ε, δεν είσαι και ο μόνος.
Πάντως δε μπορεί, θα υπάρχουν και κατασκευαστές που κάνουν σωστή δουλειά.
Για μάθετε και πέστε και μας.

Edit.Χαζομάρα βέβαια, κοντζάμ Αθήνα, να τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη για "σίδερα" ...

Last edited:
http://www.avellindberg.co.uk/
http://www.avellindberg.co.uk/custom_designs.htm
http://www.avellindberg.co.uk/y23_range_specs.htm

Από AVEL LINDBERG είχα παραγγείλει πριν δύο χρόνια ένα custom μετασχηματιστή 160VA με διπλό δευτερεύον για αντικατάσταση σε ένα παλαιό προενισχυτή. Ο μετασχηματιστής έγινε με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως μαγνητική θωράκιση και ήταν πακτωμένος με εποξική ρητίνη, το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα. Βέβαια λόγω custom κόστισε ακριβότερα.

Παιδιά, ο μετασχηματιστής δεν είναι "Rocket science". Μια απλή συναρμογή είναι. Πρόσφατα "έφτιαξα" έναν: Είχα έναν του γιατρά στα 2Χ50V/50 VA. Τον άνοιξα και ξετύλιξα σπείρες κατεβάζοντάς τον στα 2Χ20. Επιπροσθέτως τύλιξα και ένα ακόμα δευτερεύον στα 9v πάνω του. Δουλεύει άψογα! Δεν το προτείνω γιατί είναι πολύ δουλειά. Αλλά έναν αξιοπρεπή μ/σ μπορεί να τυλίξει ο [FONT=&quot]οποιοσδήποτε. Κυρίως στα λίγα VA με λεπτά σύρματα δεν είναι κάτι δύσκολο. Οι επαγγελματίες έχουν αυτόματες μηχανές που τυλίγουν με επαρκή τάση (τέντωμα) και τα υλικά είναι λίγο πολύ στάνταρ. Θέλω να πω ότι κι ο τελευταίος βιοτέχνης μπορεί να φτιάξει εξαιρετικούς μ/σ αρκεί να το θέλει. Δεν θα κοιτούσα ποτέ για επώνυμους (ακριβούς) μ/σ κυρίως των λίγων VA (50-200). Το κριτήριό μου θα ήταν απλά το κόστος. Θα αγόραζα τον φθηνότερο. Εκτός ειδικών απαιτήσεων, κύρια διαστάσεων.[/FONT]

Last edited:
Re: Απάντηση: πού ψωνίζουμε avel lindberg?

Παιδιά, ο μετασχηματιστής δεν είναι "Rocket science". Μια απλή συναρμογή είναι. Πρόσφατα "έφτιαξα" έναν: Είχα έναν του γιατρά στα 2Χ50V/50 VA. Τον άνοιξα και ξετύλιξα σπείρες κατεβάζοντάς τον στα 2Χ20. Επιπροσθέτως τύλιξα και ένα ακόμα δευτερεύον στα 9v πάνω του. Δουλεύει άψογα! Δεν το προτείνω γιατί είναι πολύ δουλειά. Αλλά έναν αξιοπρεπή μ/σ μπορεί να τυλίξει ο [FONT=&quot]οποιοσδήποτε. Κυρίως στα λίγα VA με λεπτά σύρματα δεν είναι κάτι δύσκολο. Οι επαγγελματίες έχουν αυτόματες μηχανές που τυλίγουν με επαρκή τάση (τέντωμα) και τα υλικά είναι λίγο πολύ στάνταρ. Θέλω να πω ότι κι ο τελευταίος βιοτέχνης μπορεί να φτιάξει εξαιρετικούς μ/σ αρκεί να το θέλει. Δεν θα κοιτούσα ποτέ για επώνυμους (ακριβούς) μ/σ κυρίως των λίγων VA (50-200). Το κριτήριό μου θα ήταν απλά το κόστος. Θα αγόραζα τον φθηνότερο. Εκτός ειδικών απαιτήσεων, κύρια διαστάσεων.[/FONT]

Στα λίγα Β-Α, συμφωνώ, και γω θα έψαχνα για φτηνό. Στα 200Β-Α (ανα κανάλι) προσωπικά 'εχω πρόβλημα με τα τα λίγα που τραβάει ένας κλώνος.
Θα το έψαχνα δηλαδή πολύ για τέτοιες καταναλώσεις.

Υ.Γ.
"Rocket science" , προς θεού όχι, αλλά απο τον "πυραυλικό επιστήμονα" μέχρι τον παντελώς αμαθή (τον "μπουμπούνα" , που λέει κι ένας φίλος εκπαιδευτικός), υπάρχουν αγαπητέ πολλές διαβαθμίσεις.....

Αν πρόκειται για ΕΙ, επειδή ξέρω τι λάθος κάνουν/κάνει ο συγκεκριμένος, μπορούμε να του πούμε ακριβώς πόσες σπείρες να τυλίξει και σε τι πυρήνα.

Για τοροειδείς, έχω άποψη μόνο για συγκεκριμένα μεγέθη, όπου έχω "διορθώσει" κανα δυο του γνωστού αθηναίου κατ/τή.

Πάσχουν από κακό υπολογισμό της τάσης εν κενώ: είναι ίση ή λίγο μεγαλύτερη με την ονομαστική.
Δυστυχώς το σφάλμα στον υπολογισμό του δεν έχει κανονικότητα: έχω έναν 1100 βολτ που είναι άψογος (λογικό: όσο μεγαλύτερος, τόσο ευκολότερος), έναν 6,5/5Α που πέφτει κάτω από τα 6,3 (!!) ήδη από τα 3Α, κι έναν 230 βολτ που εχει σωστή τάση μέχρι λίγο πάνω από τη μισή ισχύ του.

Έχει κανένας κανένα τυπολόγιο για τοροειδείς? (διαστάσεις, σπείρες ανα βολτ, Α/mm^2, απώλειες)

το θέμα γιά μας δεν είναι το τυπολόγιο Κωνσταντίνε.
Είναι να βρούμε κάποιον που να έχει AL σε λογικές τιμές και με λίγα μεταφορικά