- 17 June 2006
- 49,679
Προσωπικα δεν τον ξερω τον ανθρωπο,αλλα εχω τραυματικες εμπειριες απο τις περιελιξεις ,επι δεκαετιες
Παιδιά, ο μετασχηματιστής δεν είναι "Rocket science". Μια απλή συναρμογή είναι. Πρόσφατα "έφτιαξα" έναν: Είχα έναν του γιατρά στα 2Χ50V/50 VA. Τον άνοιξα και ξετύλιξα σπείρες κατεβάζοντάς τον στα 2Χ20. Επιπροσθέτως τύλιξα και ένα ακόμα δευτερεύον στα 9v πάνω του. Δουλεύει άψογα! Δεν το προτείνω γιατί είναι πολύ δουλειά. Αλλά έναν αξιοπρεπή μ/σ μπορεί να τυλίξει ο [FONT="]οποιοσδήποτε. Κυρίως στα λίγα VA με λεπτά σύρματα δεν είναι κάτι δύσκολο. Οι επαγγελματίες έχουν αυτόματες μηχανές που τυλίγουν με επαρκή τάση (τέντωμα) και τα υλικά είναι λίγο πολύ στάνταρ. Θέλω να πω ότι κι ο τελευταίος βιοτέχνης μπορεί να φτιάξει εξαιρετικούς μ/σ αρκεί να το θέλει. Δεν θα κοιτούσα ποτέ για επώνυμους (ακριβούς) μ/σ κυρίως των λίγων VA (50-200). Το κριτήριό μου θα ήταν απλά το κόστος. Θα αγόραζα τον φθηνότερο. Εκτός ειδικών απαιτήσεων, κύρια διαστάσεων.[/FONT]
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.