Που θα βρώ μετασχηματιστή για αυτό;;;;

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά.
Αναζητώ λύση στο παρακάτω πρόβλημα:

Έχω τον κάτωθι σκληρό (maxtor 1t )και έχω χάσει τον μετασχηματιστή του.
2.jpeg
1.jpeg

Ερώτηση 1η: Που θα βρώ ενα;(link ευπρόσδεκτο)
Ερώτηση 2η: Υπάρχει κάποιο μαραφέτι που με τις ανάλογες ρυθμίσεις και το ανάλογο βύσμα να δουλεύει με όλα τα gadget?
Eρώτηση 3η και σημαντικότερη:
Ποιά είναι τα κρίσιμα στοιχεία για τη σωστή επιλογή μετασχηματιστή;
(Βατ,αμπέρ,βόλτ,ινπούτ,αουτπούτ,χέρτζ,πάει η μπάλα...)

Ευχαριστώ όποιον μπεί στον κόπο...

Last edited:
Ρίξε μια ματιά εδώ, το μαγαζί είναι στον Νέο Κόσμο και κατά καιρούς έχω βρει από μετασχηματιστές μοτέρ γκαραζόπορτας μέχρι μετασχηματιστές laptop universal.

http://www.amarad.gr/

Καλύτερα να πας τον παλαιό επό εκεί ώστε να βγάλεις άκρη και με το βύσμα.

Μπορείς επίσης να ψάξεις και στο ΡΑΔΙΟ ΚΑΤΟΥΜΑ, πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος (ΔΔΜΝ).

Πάρε τηλέφωνο το Δήσιο και κάποιος εκεί θα ξέρει να σου πει. Όταν χρειάστηκα κάτι ανάλογο ήταν πολύ εξυπηρετικοί και φαινόταν να ξέρουν καλά το αντικείμενο (από το τηλέφωνο κι εγώ).

http://www.batteries.gr/

Έχω τον ίδιο σκληρό. Τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού του λένε Τάση=12V, Ένταση Ρεύματος=2A. Μπορείς να προμηθευτείς οποιοδήποτε τροφοδοτικό σου εξασφαλίζει τάση ίση με 12V, και ρεύμα ίσο ή μεγαλύτερο των 2Α. Απλά θα σου πρότεινα κάποια αντιστοιχα τροφοδοτικά της εταιρίας HAMA που έρχονται με μια σειρά από βύσματα ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει στην υποδοχή ρεύματος του σκληρού. Μετά από βολτομέτρηση που έκανα στο δικό μου τροφοδοτικό, διαπιστώθηκε ότι ο θετικός πόλος της τροφοδοσίας είναι η εσωτερική επαφή του βύσματος (τρύπα) ενώ εξωτερικά είναι η γη. Οπότε πρόσεξε και πως θα συνδέσεις το βύσμα ώστε να πετύχεις τη σωστή πολικότητα (αν δεν το έχεις ξανακάνει, τότε καλύτερα να στο συνδέσει ο υπάλληλος του καταστήματος).

Last edited:
Έχω τον ίδιο σκληρό. Τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού του λένε Τάση=12V, Ένταση Ρεύματος=2A. Μπορείς να προμηθευτείς οποιοδήποτε τροφοδοτικό σου εξασφαλίζει τάση ίση με 12V, και ρεύμα ίσο ή μεγαλύτερο των 2Α. Απλά θα σου πρότεινα κάποια αντιστοιχα τροφοδοτικά της εταιρίας HAMA που έρχονται με μια σειρά από βύσματα ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει στην υποδοχή ρεύματος του σκληρού. Μετά από βολτομέτρηση που έκανα στο δικό μου τροφοδοτικό, διαπιστώθηκε ότι ο θετικός πόλος της τροφοδοσίας είναι η εσωτερική επαφή του βύσματος (τρύπα) ενώ εξωτερικά είναι η γη. Οπότε πρόσεξε και πως θα συνδέσεις το βύσμα ώστε να πετύχεις τη σωστή πολικότητα (αν δεν το έχεις ξανακάνει, τότε καλύτερα να στο συνδέσει ο υπάλληλος του καταστήματος).

Φίλε Photis, μήπως είναι αυτός;
__________.jpg