Που θα το βρω;

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Γειά και χαρά σας φίλοι.
Θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας για άλλη μια φορά.

Θέλω να βάλω σε ενα netbook που έχω ένα έξτρα διακόπτη on/off.
Aγόρασα αυτό αλλά υποψιάζομαι ότι δεν κάνει.
Κάπου διάβασα ότι ο διακόπτης δεν θα πρέπει να μένει σταθερός κατά το πάτημα του αλλά να επανέρχεται στη θέση του.
Έχετε κάτι υπόψιν σας,έστω πως λέγεται στα Αγγλικά για να το ψάξω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Τι εννοείς έξτρα διακόπτη; Σκοπεύεις να βάλεις έναν ακόμα παράλληλα με το υπάρχων κουμπάκι on/off?

Ή θέλεις απλά να τον παρεμβάλλεις στο καλώδιο του τροφοδοτικού / φορτιστή ώστε να μπορείς να διακόπτεις την τροφοδοσία από εκεί;

θέλω να βάλω ενα έξτρα διακόπτη παράληλλα με το on/off.
To netbook προορίζεται για carputer και θέλω να
βάλω στο ταμπλό του αυτοκινήτου το διακόπτη.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις την ικανότητα να κάνεις κάτι τέτοιο; Θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσεις το netbook και να κολλήσεις καλώδιο πάνω στον υπάρχοντα διακόπτη, το οποίο θα πρέπει να βγάλεις έξω από το σασί του netbook.. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά για πρωτάρηδες.

Πάντως ο διακόπτης που χρειάζεσαι είναι τύπου "στιγμιαίας επαφής" (momentary contact).

Ξεκίνησα στις 23:00 και μόλις τελείωσα όλη τη διαδικασία που περιγράφεις.
Πιάνουν λίγο τα χεράκια μου!
Παρήγγειλα αυτό,προς το παρόν θα το δουλεύω με τα καλωδιάκια.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

p.s. Ξέρεις κανένα μαγαζί στο Ελλάντα που να έχει τέτοια ψιλικατζίδικα ηλεκτρονικά;

Εχμμμ... Στη Σύμη είναι όλοι αυτοί;;;; :BDGBGDB55:
Κάτι σε online έχουμε;
Επίσης προτείνετε κάποιο καλό κολλητήρι για λεπτές δουλειές όπως αυτή,ούτε εγχείρηση
να έκανα δεν θα αγχωνόμουν τόσο με το μαραφέτι που έχω των 5 ευρώ....

Last edited:
Online για τέτοια μικροεξαρτήματα δύσκολο από Ελλάδα.. στη θέση σου θα προτιμούσα το ebay.

Για κολλητήρι πάρε κάτι σε Antex (http://www.skroutz.gr/c/952/kollitiria-thermokollitika.html?keyphrase=antex) σε λίγα watt. Το ιδανικό θα ήταν να βρεις κάποιο με πολύ λεπτή μύτη, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν σταθμό κόλλησης με νορμάλ μύτη χωρίς προβλήματα. Θέλει όμως προσοχή και σταθερό χέρι.

Βέβαια, πιο αρμόδια κατηγορία για αυτή τη κουβέντα είναι η DIY μας.. http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=15