Που υπήρχε αυτό το κτίριο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που υπήρχε αυτό το κτίριο;

Αυτός είναι
Δεν εχει μόνο της εθνικής
εχει μπολικα παλιά κτιρια και μία εξαιρετική εκκλησία.
Τα τελευταία χρόνια εγινε πεζόδρομος οπως μεγάλο κομμάτι του κέντρου
Ειναι πολυ καλύτερο από παλια

Τhanks..Εχω να κατεβώ απο το 2000.

Μετα το ~'02 εγιναν οι αλλαγές για τους ολυμπιακούς
ουσιαστικά φτιαξανε παραλιακό δρόμο να πηγαίνει προς Γιοφυρο οπου είναι και το νέο γήπεδο και εκει που η πολη εβλεπε βουνό πλέον βλεπει θάλασσα
κρίμα ηταν...
μαζί με την πεζοδρόμηση του κέντρου αλλαξε ολη η πόλη
Τωρα είναι του Κουράκη
αχαχαχα

Βέβαια, ο τρόπος ζωής μας, μας έχει κάνει να μαθαίνουμε τον αρχιτέκτονα και τον χρηματοδότη.

Ενώ ο παλαιός τρόπος ζωής μας άφησε, τουλάχιστον, τα ονόματα του εργάτη των Πυραμίδων και του Παρθενώνα. 'Η εκείνου που έβαλε κεραμίδια στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ή πλακάκια στην Κόκκινη Πλατεία.

Να ο Αγιος Πέτρος
Iraklio_Ag_Petros.jpg

SDC10326.JPG

Re: Απάντηση: Που υπήρχε αυτό το κτίριο;

Ενώ ο παλαιός τρόπος ζωής μας άφησε, τουλάχιστον, τα ονόματα του εργάτη των Πυραμίδων και του Παρθενώνα. 'Η εκείνου που έβαλε κεραμίδια στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ή πλακάκια στην Κόκκινη Πλατεία.

Δεν νομίζω να εστιάζει στο τώρα μιλώντας για τον '' τρόπο ζωής μας''...Άλλωστε η επίπεδη σκέψη δεν είναι τωρινό φαινομενο...Η πυραμίδα του Χέοπα π.χ κτίστηκε με εντολή ενός ανθρώπου που μπορούμε να πούμε πως είχε 'Παπαδοπουλικες' ρίζες και απόψεις...χεχε...Άλλο παράδειγμα..Το όνομα της Διαμαντοπουλου είναι συνυφασμένο με την Ολυμπιάδα του 2004...Σιγά τώρα μην κάτσουν οι πληρωμένοι γραφιαδες-ιστορικοι να ασχοληθούν με τους αλβανούς που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των εργασιών της ολοκλήρωσης του έργου..

Re: Απάντηση: Re: Που υπήρχε αυτό το κτίριο;

Μεταξύ μας τωρα εχετε στο Ηράκλειο εναν εξαιρετικο δρομο (25ης Αυγούστου?),οπου υπάρχει καιτο παλιο κτιριο της Εθνικής Τράπεζας...Οι ιδιοι οι Ηρακλειώτες μου έλεγαν πώς τον ονομάζουν ''ο δρομος της απάτης'',μιας και οποιος ανέβαινε απο αυτον τον δρομο-απο το Λιμανι-εντυπωσιαζοταν...Μετά βεβαια απογοητευοταν απο την μετρια ρυμοτομια και τα στενά...

Αληθεια ειναι??

Υποψιν το Ηρακλειο το αγαπώ πολύ,γιατι εκει εζησε ο πατερας μου πανω απο 15 χρονια..
Βεβαιως Σπυρο,και μαλιστα εχει πεζοδρομηθει και ειναι ο παλιος Ενετικος δρομος που συνεδεε τα Νεωρια οπου φορτοεκφορτωνονταν ολα τα αγαθα του Χανδακα,με την πλατεια την κρηνης Μοροζινι (λιονταρια) οπου υπαρχουν ολα τα κλασσικα κτηρια και η υπεροχη Βασιλικη του Αγιου Μαρκου..

Ως παραδοσιακη Θρακα το 2005 αν δεν απατωμαι Πανο,συνεχισε ως ψητοπωλειο για λιγο καιρο..τωρα ειναι καφε.

Kριμα.Ακομα τον σκεφτομαι τον γυρο του.Θυμαμαι φανταροι το 2000 βγαιναμε με εξοδο Κυριακη κατα τις 10 και πηγαιναμε καρφι για τη θρακα.Αλλοι πινανε καφε,εμεις χτυπαγαμε γυρους....:flipout:
Ειχε και κεινο το ψωμακι αντι για πιτα...
Σκατα πεινασα...:flipout:

Βεβαιως Σπυρο,και μαλιστα εχει πεζοδρομηθει και ειναι ο παλιος Ενετικος δρομος που συνεδεε τα Νεωρια οπου φορτοεκφορτωνονταν ολα τα αγαθα του Χανδακα,με την πλατεια την κρηνης Μοροζινι (λιονταρια) οπου υπαρχουν ολα τα κλασσικα κτηρια και η υπεροχη Βασιλικη του Αγιου Μαρκου..

Αυτά τα γνωριζω μπρέ...πολυ καλά(λιονταρια ,Βασιλικη Αγ.Μαρκου,Χανιοπορτα πιο χαμηλά)

Στην Καζαντζάκη πιο κατω(μικρο στενό καθετο στην Καλοκαιρινού) ηταν η δουλεια του πατέρα μου ...Απλά δεν ηξερα τις εξελιξεις μετα το 2000..

Πάντως τέτοιο γύρο (στα κάρβουνα) εκεί και σε ένα ψητοπωλείο στην Σητεία έχω δει μόνο...

Υπάρχει (ή υπήρχε τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια) επίσης ψητοπωλείο με γύρο στα κάρβουνα στο Βόλο. Ο καλύτερος γύρος που έχω φάει (και τεράστιες πίτες!).

Γνωρίζει κάποιος να μας πεί τι υπάρχει σήμερα στην θέση του Ακταίον?
ή τουλάχιστον να μας δώσει ένα kml αρχείο να το τσεκάρουμε στο google μπας και καταλάβουμε τι παίχτηκε?

αν ισχυει αυτο που γραφει στο κειμενο,δηλαδη οτι ειναι απεναντι απ'τον Σκαι,τοτε βρισκεται η γεφυρα του Κηφισου.
Και πιο πισω το ΣΕΦ

δηλαδή ήταν σε δημόσια γη?
ή αργότερα την πήρε το δημόσιο και έγιναν κόμβοι και πράσινα?

εγώ σαν να το βλέπω στην έξοδο της Συγγρού ή της Θησέως?
Δεν είμαι και Αθηναίος....να τα λέω σωστά...

Δεν μίλησα για παλιό και νέο τρόπο. Ο Σπύρος μια χαρά με κάλυψε