Που υπηρετήσατε?

για ποιά εποχή μιλάς?
Εγώ μιλάω γιά αρχές 81.
Μόλις ερχότανε ή αφού ήρθε το Πασόκ.

Θυμάμαι στην πρώτη μου έξοδο στην Τρίπολη είδα στα περίπτερα την πρώτη κυβέρνηση του Πασόκ γύρω στα τέλη Οκτώβρη.
Ειλικρινά, τόσα μουστάκια και μούσια μαζωμένα δεν είχα ξαναδεί....

(Φαντάζομαι αν σου πω ότι στην επιθεώρηση της Παρασκευής μπορούσες να φας στέρηση εξόδου ακόμα και αν ο φάκελος στο κρεβάτι δεν ήταν στις προβλεπόμενες διαστάσεις, θα σου φανεί ακόμα πιο επιστημονική φαντασία, ε; :flipout:)

αυτά και τρις χειρότερα ισχύαν στην Τρίπολη.
Εκεί για 50 μέρες φτύναμε αίμα.

Μετά....χαλαρά..

αυτά και τρις χειρότερα ισχύαν στην Τρίπολη.
Εκεί για 50 μέρες φτύναμε αίμα.

Μετά....χαλαρά..
Σε ποια μοιρα ησαστε;αν βεβαια ισχυε η ιδια οργανωση και τοτε,εγω το 98 ημουν στην πρωτη,καναρινακι!:grinning-smiley-043

άλλες εποχές.
Τότε ήταν το τέλος της πρώτης φουρνιάς της μεταπολίτευσης (αν και μόλις 7 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου).

Πάντως από όσο θυμάμαι μέχρι το 86 ήταν χαλαρά.
Σφίξαν τα πράγματα το 87 που είχε ξαναγίνει επιστράτευση με τα καμώματα του Αντρεα. Ήταν η μόνη περίοδος που μου είχε αλλάξει το φύλλο πορείας.
Μετά το 87 βέβαια, ξαναγύρισε πίσω εκεί που ήταν αρχικά

Καλά σε είχα κόψει για στρατό...λο (τρεις τελίτσες).
Από τότε σου έμεινε το κουσούρι με τους τηλεφακούς; :BDGBGDB55:

Φώτο από μια άσκηση στο πεδίο βολής...

attachment.php

Σειρα 253 , Τεχνικο
Κεντρο Κορινθο----Επιλογη ΥΕΑ
Κετχ Πατρα 4 μηνες---Δοκιμος
320 Λοχος Επισκευων Θεσσαλονικη
Αποσπαση ΚΑΥ αγιας Τριαδας 5 μηνες
Αποσπαση Πρατηρια Γ' Σωματος
και απολυτηριο απο το 320ΛΕ....αχ ανεμελες εποχες...

94Ε Θηβα 4 μήνες, μετά Φερρες 110 Α/Κ από οπου πήρα και απολυτήριο 11 μήνες μετά με ένα διαλειμα 2+ μηνών σε ένα φυλάκιο στη Διποταμία Καστοριάς. Η εβδομάδα προσαρμογής στις Φερρες είναι η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου.

Σειρα 253 , Τεχνικο
Κεντρο Κορινθο----Επιλογη ΥΕΑ
Κετχ Πατρα 4 μηνες---Δοκιμος
320 Λοχος Επισκευων Θεσσαλονικη
Αποσπαση ΚΑΥ αγιας Τριαδας 5 μηνες
Αποσπαση Πρατηρια Γ' Σωματος
και απολυτηριο απο το 320ΛΕ....αχ ανεμελες εποχες...

23 μηνες λογω δοκιμου, αλλα το μαρουλι επεφτε! εφτανα ως 150.000 χιλ δραχμες μισθο! 1998-2000

Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

άλλες εποχές.
Τότε ήταν το τέλος της πρώτης φουρνιάς της μεταπολίτευσης (αν και μόλις 7 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου).

Πάντως από όσο θυμάμαι μέχρι το 86 ήταν χαλαρά.
Σφίξαν τα πράγματα το 87 που είχε ξαναγίνει επιστράτευση με τα καμώματα του Αντρεα. Ήταν η μόνη περίοδος που μου είχε αλλάξει το φύλλο πορείας.
Μετά το 87 βέβαια, ξαναγύρισε πίσω εκεί που ήταν αρχικά
ΤΟ 86 μπήκα ,, και πέτυχα το απόλυτο μεταιχμιο ,,
απο την μία χημείο και απο την άλλη σουπερ στρατοκαυλίαση ,, τρελά πράματα ,, ευτυχώς επικράτησε το χημείο ,,

204 ΜΟΙ.Γ.Α.Π

μέχρι την 85Ε Α μονάδα ανεπιθυμήτων , απο 86α μονάδα κυριλέ με πτυχία και φρουφρου και αρώματα ,,
βγάλε συμπέρασμα ..
εγω μπήκα σμηνίας και καλά διπλωματουχος ηλεκτρονικός να κάνω τον μάγκα σε φυλακοβιους με 30 μήνες θητεία :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

ρε τι πέρασα ο χριστιανός ,,, τι τρέξιμο ,,,τι φτύσιμο ,, τι δούλεμα ,,,

καλή φάση !! :afro:

24 Μαρτίου 1998 Κόρινθος (μία μέρα πριν την αργία & στις 27 γενέθλια)
Μαίος 1998 Μυτιλήνη - Πολυχνίτος
Απρίλιος 1999 Αθήνα - Πεντάγωνο (με τη φάση του Οτσαλάν)
Σεπτέμβριος 1999 Απολελέ ! (με τον σεισμό, ήταν βαριά σειρά η 253 :flipout:)

Η 253 ήταν η 1η σειρά που σταμάτησαν οι "απαλλαγές" σειρές κάθε 6 μήνες.
Για τόση γκαντεμιά μιλάμε.

Επιτελους μια σειρουλα! και ιδιο στρατοπεδο παρουσιασης! Μπηκα ή 24 Μαρτιού ή 26. Φιλε θυμασαι τι σκατοκαιρο ειχε? Μιλαμε δεν μπορουσες να μπεις απο την πυλη ειχαν παντα πλημυρισει! Στο πρωτο συσιτιο ηταν φακες και θυμαμαι πηρα το φαι μου απο μια σαλα και επειδη δεν υπηρχε καρεκλα αδεια, πηγα σε μια διπλανη σαλα που επρεπε να βγεις στο προαυλιο πρωτα. Ε εριχνε τετοια βροχη που οι φακες ξεχυλισαν απο το πιατο!!!

Μάλλον στον Έβρο που ήμουν εγώ ήταν πολύ διαφορετικά από την Λάρισα... :flipout:
(Φαντάζομαι αν σου πω ότι στην επιθεώρηση της Παρασκευής μπορούσες να φας στέρηση εξόδου ακόμα και αν ο φάκελος στο κρεβάτι δεν ήταν στις προβλεπόμενες διαστάσεις, θα σου φανεί ακόμα πιο επιστημονική φαντασία, ε; :flipout:)

Φάκελος; :flipout:

Εμείς στην Τρίπολη το 2000 τον στρώσαμε μια φορά όταν πήγαμε, και τον ξεστρώσαμε όταν φύγαμε.. στο ενδιάμεσο είχε sleeping bags over the φάκελλος.

Μετά στην 111 Π.Μ. το concept του φακέλλου ήταν γενικά άγνωστο.. όπως και μετά στο Πεντάγωνο.

Φάκελος; :flipout:

Εμείς στην Τρίπολη το 2000 τον στρώσαμε μια φορά όταν πήγαμε, και τον ξεστρώσαμε όταν φύγαμε.. στο ενδιάμεσο είχε sleeping bags over the φάκελλος.

Μετά στην 111 Π.Μ. το concept του φακέλλου ήταν γενικά άγνωστο.. όπως και μετά στο Πεντάγωνο.

εσύ παιδί μου ήσουν μοδίστρα κανονική...

ΣΤην Τρίπολη ο φάκελος και η τσίτα εξετάζονταν 3 φορές τη μέρα.
Και το απόγευμα δεν επιτρεπόταν να κάτσουμε στο κρεβάτι.
Όλα γύρω γύρω στο όρθιο.
Ασε που δεν λυγίζανε τα πόδια.

Φυσικά στο ΑΤΑΔ μετά...όσοι κάνανε το σφάλμα να στρώσουνε σεντόνι και κουβέρτα, τα ψάχνανε μετά μέχρι την απόλυση.
Για μαξιλάρι δεν συζητάμε.
Εδώ και το στρώμα χάναμε, αν τύχαινε να είναι και φουσκωτό κάπως.
θυμάμαι κάποιος έβαζε και λουκέτο στο στρώμα...
Όλοι οι σωμιέδες βέβαια ήταν τίγκα στο λουκέτο. Σαν κουδουνίστρες.
Ευτυχώς από τη στιγμή που βρίσκαμε ντουλάπα, όλα μέσα κουβάρι και το βράδυ, (όταν είχαμε νούμερο τον πρώτο καιρό) στρώναμε.
Τον πρώτο καιρό στην Μετεωρολογία θυμάμαι κοιμόμασταν 1 βράδυ στα 3 μέσα. Οπότε ήταν και ο μόνος χρόνος που ήθελες σεντόνι κουβέρτα.
Τις άλλες μετά από το νυχτερινό στις 6.00 το πρώτο λεωφορείο γιά Θεσσαλονίκη. Ύπνος στο κάθισμα και επιστροφή μετά από 2.5 μέρες.

Αλλά στην Τρίπολη, φάκελος κανονικά.