Πράγματα να δεις και να κάνεις στο Μιλάνο - help!

tatiana

AVClub Enthusiast
24 July 2006
1,006
Athens/Greece
Παιδιά πάω επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο για 5 μέρες...εκτός από το Duomo βοηθήστε τι να δω τι να κάνω πείτε tips!!!

Λοιπον,

Την ημερα που δεν θα εχεις επαγγελματικες υποχρεωσεις, θα νοικιασεις αυτοκινητο, αν δεν εχεις, και θα πας κατ´αρχας στο Como (52 km απο το κεντρο του Μιλανου, περιπου 45 λεπτα).

Αφου βγαλεις τις φωτογραφεις σου, θα συνεχισεις (απο την δυτικη πλευρα της λιμνης η οποια μπαι δε γουει εχει τι σχημα "Υ") θα συνεχισεις βορεια και θα φτασεις στην Cadenabbia. (Περι τα 25 km, 30 λεπτα)

Εκει θα παρεις ενα μικρο καραβακι (το αυτοκινητο μαζι) και θα περασεις απεναντι στο Bellagio.
(Η διαδρομη εν πλω δεν ειναι πανω απο 15 λεπτα).

Αφου παρκαρεις (με το που θα βγεις απο το καραβακι), θα κανεις τις βολτες σου στα γραφικα στενακια του χωριου, οπου και θα βρεις καποιο απο τα πολυ ωραια εστιατοριακια (καταπληκτικα / γραφικα) οπου και θα γευματισεις.

Αφου πεις το καπουτσινο σου, μετα εχεις 2 επιλογες:

1. Να επιστρεψεις οπως πηγες
2. Να περασεις απεναντι (ανατολικη πλευρα) με καραβακι στην Varenna. Απο εκει 25 km περιπου, (κανα 25λεπτο) πηγαινοντας προς τον Νοτο, φτανεις στο Lecco. (Ιστορικη πολη, λεπτομερειες δεν θυμαμαι αυτην την στιγμη).
Στο Lecco θα πεις μια ζεστη σοκολατα και μετα επιστροφη Μιλανο. (55 km. Περι τα 45 λεπτα).
Αυτο που πρεπει να εχεις υπ ' οψιν σου οτι τοσο η διαδρομη Como - Cadenabbia, αλλα ιδιαιτερα η Varenna - Lecco παρολο που ειναι φανταστικη, αν οδηγεις, δεν θα καταφερεις να δεις τιποτε… (πολυ στενος δρομος, τρελλα απο στροφη)

Σημαντικοτατος παραγοντας _ λογω εποχης - ειναι οτι επειδη η μερα αυτην την εποχη δεν ειναι μεγαλη, να φροντισεις να εισαι στο Lecco μερα.

Αυτα.

ΥΓ. Περι κεντρου Μιλανου δεν εχω ιδεα, ειμαι τυπος της …. Εξοχης και αποφευγω τα μερη με βαβουρα…

Ντίνο μου ευχαριστώ πολύ αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι αυτοκίνητο δεν μπορώ να νοικιάσω οπότε με συγκοινωνία γίνεται αυτο??????

Κορυφαίες πληροφορίες btw

Καλα, τσαμπα εγραφα τοση ωρα ????

Με λεωφορειο θα πρεπει να ρωτησεις εκει (φανταζομαι μεχρι Κομο παει σιγουρα).

Γιατι δεν μπορεις να νοικιασεις αυτοκινητο ?
Μπορεις και παραμπορεις !!
Να νοικιασεις !

Το Μιλανο χρειαζεσαι ενα ολοκληρο μηνα για να το δεις.
Αναλογα το τι σε ενδιφερει, υπαρχουν τα παντα, αλλα αν εισαι σε επαγγελματικο ταξιδι μαλλον θα εχεις περιορισμενο χρονο.
Αν σε ενδιαφερουν τα τεχνικα ειναι το μουσειο του Λεοναρντο πχ η το μουσειο της Αλφα Ρομεο στο προαστειο Αρεσε.
Η Σκαλα αν σε ενδιαφερει η μουσικη.
Αν εχεις τυχη μπορεις να ακουσεις και το εκλησιαστικο οργανο στον Καθεδρικο.
Παιρνει μερικες ωρες να γυρισεις γυρω τον Καθεδρικο και να θαυμασεις τα αναγλυφα και τα αγαλματα.
Για εμενα ειναι το κεντρο του κοσμου, εχει τυχει να παω μονο για να πιω καφε στη Γκαλερια και μετα πισω! Πανω απο 3.000 χιλ!

Το Μιλανο χρειαζεσαι ενα ολοκληρο μηνα για να το δεις.
Αναλογα το τι σε ενδιφερει, υπαρχουν τα παντα, αλλα αν εισαι σε επαγγελματικο ταξιδι μαλλον θα εχεις περιορισμενο χρονο.
Αν σε ενδιαφερουν τα τεχνικα ειναι το μουσειο του Λεοναρντο πχ η το μουσειο της Αλφα Ρομεο στο προαστειο Αρεσε.
Η Σκαλα αν σε ενδιαφερει η μουσικη.
Αν εχεις τυχη μπορεις να ακουσεις και το εκλησιαστικο οργανο στον Καθεδρικο.
Παιρνει μερικες ωρες να γυρισεις γυρω τον Καθεδρικο και να θαυμασεις τα αναγλυφα και τα αγαλματα.
Για εμενα ειναι το κεντρο του κοσμου, εχει τυχει να παω μονο για να πιω καφε στη Γκαλερια και μετα πισω! Πανω απο 3.000 χιλ!

Μουσέιο του Λεονάρντο? Και είναι και ο αγαπημένος μου...ποιό είναι εγώ ξέρω μόνο τη Μπρέρα και φυσικά τη Santa Maria de le Grazie.

Χεχε ναι φυσικά είναι η πατρίδα της Άλφα (και έχω και ένα μικρό πάθος ως γνωστόν) αλλά δεν βλέπω να προφταίνω....είναι μακριά?

Στη Λα Σκάλα φυσικά φυσικά φυσικά θέλω να πάω δυστυχώς όχι για να δω παράσταση αλλά έστω να τη δω.

Και φυσικά τον Καθεδρικό....είναι ανοιχτός κάθε μέρα για πόσες ώρες μήπως ξέρεις?

Κέντρο του κόσμου ε? Γιατί το λες? Δλδ θα το καταλάβαινα αν έλεγες τη Ρώμη πχ ή το Παρίσι αλλά το Μιλάνο?

πήγα τον Φεβρουάριο..λοιπόν υπάρχει τρένο για Κόμο, κλπ.
Επειδή γενικά το Μιλάνο δεν έχει τίποτα να δεις πέρα απο duomo, scala και το Κάστρο, σου προτείνω να πάρεις το τρένο και να πας στο lugano (Ελεβετία). Με το τρένο είναι 1:20' και είναι πανέμορφο μέρος. Αν έχεις περισσότερες μέρες να ξοδέψεις προτείνω και Ζυρίχη ή Γένοβα.

Αν πας αυτήν την εβδομάδα έχει και το Σαλόνι Μοτοσικλέτας/Ποδηλάτου. Αξίζει να πας και μόνο για να δεις τον χώρο όπου γίνεται η έκθεση. Ε, εντάξει, και για τα εκθέματα!...

Αν βρεις καιρο να πας καπου εκτος Μιλανου πηγαινε στο Τορινο στο παλαιο εργοστασιο της Φιατ στο Λινγκοτο, ειναι ενα ωραιο κτισμα, μοιαζει ενα καραβι και τωρα ειναι κεντρο πολιτισμου με ενδιαφερουσες εκθεσεις και αιθουσα συναυλιων!
Αλλα αν εισαι σε ταξιδι με την εργασια σου τοτε μαλλον δεν θα εχεις και πολυ χρονο για "παραστρατηματα", σε βλεπω να απολαμβανεις τα απογευματα το καφεδακι σου στην Γκαλερια και εκει γυρω και να κοιτας τους ανθρωπους που κανουν την βολτα τους! Μονο αυτο ειναι απολαυση.

Ax σε ζηλεύω ίσως να χρειαστώ κανά 5 αρι χρόνια για να μπορώ να ξαναβρώ τους παλιούς ρυθμούς μου, ένεκα πιτσιρικίων.