Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

@Νικος Πετειναρακης κακοπερνάς βλέπω.
Προκαλείτε κύριε. Να πάτε αλλού :rifle:

Χαχαχα! Έχω την τύχη φίλε να ζω σε επαρχία που συνδυάζει ποικιλία γεωγραφικού ανάγλυφου, η χαρά του φυσιολάτρη.. Έχει και ένα σωρό κακά, αλλά σε αυτό είμαι τυχερός..

Πράγματι είσαι τυχερός Νίκο και να επωφεληθείς όσο μπορείς!

Με την κιθάρα τι γίνεται; Κάνεις τίποτα;

@Νικος Πετειναρακης
Μου έλεγε ένας γνωστός που για πολλά χρόνια σαν εκπαιδευτικός είχε γυρίσει όλη την Ελληνική επαρχία σαν αναπληρωτής το εξής:
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που όταν βρεθούν στην επαρχία κλείνονται στο καφενείο και παίζουν χαρτιά και τάβλι όλο το χειμώνα κι αυτοί που λυσσάνε στις δραστηριότητες. Ψάρεμα, κολύμπι, ιστιοπλοΐα, windsurf, ποδήλατο, πεζοπορία, καλλιέργειες κλπ. Επιβεβαιώνεις ?
Αυτό που ζήλεψα όσο τίποτα τα τελευταία χρόνια, ήταν που είχα πάει 1η Νοεμβρίου στη Πάρο και μερικοί ντόπιοι είχαν μπει με τα windsurf και κάνανε το κανάλι Πάρου - Αντίπαρου ασταμάτητα πέρα δώθε. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τους ζήλεψα.
Από τη φωτογραφία και μόνο του Luca Parmitano καταλαβαίνεις τη στρατηγική θέση του καναλιού:
kriti-mesa.jpg

Στέλιο επιβεβαιώνω κατ' αρχάς, σήμερα έκανα 17 χιλιόμετρα και δεν είδα κανέναν,αν και η περιοχή προσφέρεται για κάθε λογής δραστηριότητα στη φύση, οι περισσότεροι δυστυχώς προτιμούν το αραλίκι, και δεν εννοώ μόνο τώρα.. Διονύση η κιθάρα δεν περπατάει όσο θέλω καθώς με το δάσκαλο δε βρήκαμε ώρες να βολεύουν και τους δύο, με αποτέλεσμα να ασχολούμαι λίγο με ριφάκια και ασκήσεις.. Ευελπιστώ από το καλοκαίρι πάλι, να είμαστε καλά.
υγ
Φωτογραφία που προκαλεί δέος Στέλιο!

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άσκηση για να δυναμώσουν τα δάχτυλα και συγκεκριμένα για την κίνηση χαιρετισμού των Βουλκανίων;

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άσκηση για να δυναμώσουν τα δάχτυλα και συγκεκριμένα για την κίνηση χαιρετισμού των Βουλκανίων;

βάζεις ένα καρύδι ανάμεσα και προσπαθείς να το σπάσεις (ισοτονική εκγύμναση λέγεται). - με προσοχή όμως,, μην πεταχτεί κανένα τσόφλι... :)

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

βάζεις ένα καρύδι ανάμεσα και προσπαθείς να το σπάσεις (ισοτονική εκγύμναση λέγεται). - με προσοχή όμως,, μην πεταχτεί κανένα τσόφλι... :)

Ισομετρική.

Aρχισε μόλις το Planet ΙΙ στον Σκαι...

Τι έγινε... πάλι το ίδιο επεισόδιο δείχνουν ? Δυό φορές το έχουν δείξει... Τρίτη τώρα ?

Μα εγώ θέλω να γυμνάσω την απαγωγή των δακτύλων δηλαδή την αντίθετη κίνηση. Αποτυγχάνω εντελώς σε αυτόν τον χαιρετισμό και φοβάμαι εάν λήξει ο αποκλεισμός μη βγω έξω και με κοροϊδεύει κανένας τρεκας.

Μα εγώ θέλω να γυμνάσω την απαγωγή των δακτύλων δηλαδή την αντίθετη κίνηση. Αποτυγχάνω εντελώς σε αυτόν τον χαιρετισμό και φοβάμαι εάν λήξει ο αποκλεισμός μη βγω έξω και με κοροϊδεύει κανένας τρεκας.

Με λάστιχο όπως παρακάτω:
finger-extension-with-thumb-abduction-with-rubber-band-2_300.jpg

images

Θα βρεις και video. Ψάξε για fingers abduction exercises ή fingers abduction strengthening exercises.

Μπορείς να χρησιμοποιείς το άλλο χέρι ως αντίσταση όπως παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=KvCjAyQCCH8

Αυτά είναι θα λήξει ο αποκλεισμός και θα πάω να κάνω το μάγκα στον JL :p

:silly:

20200414_121853.jpg