Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Ξιπασμενα πραματα (... που θα λεγε και η γιαγιακα μου).
Να βγειτε να τσαπισετε :smash: .... ανεπροκοποι :proud: ....

Η δικια μου ελεγε " Ειδαμ και πολνοι σπανοί, είχαν και πολνοί μαλλι" . Και νομιζω το ελεγε σαν το "Δουλεια δεν ειχε ο διαολος"...

Κάτι, που....δεν μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας - τουλάχιστον οι περισσότεροι - είναι το να κουρευτούμε "αξιοπρεπώς". Αλήθεια, πως τη βγάζετε εσείς; Μήπως εντοπίσατε καμμιά γιάφκα κουρέων - κομμωτών με τσιλιαδόρους κλπ κύκλωμα προειδοποίησης ή θα γίνουμε "κατσαπλιάδες" μέχρι ν' ανοίξουν τα κουρεία (...τον Αύγουστο) ;

Κι αυτό εδώ είναι πολύ καλό.
https://mathesis.cup.gr/
Έχει δωρεάν μαθήματα από προγραμματισμό μέχρι φιλοσοφία.
Έτσι ξεκίνησα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα σε python (όχι πως πήγα πολύ μακριά), αλλά είναι μια χαρά για αρχή.
"Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη του Στέφανου Τραχανά ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων."

Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Αγαπώ Τραχανά, ο δάσκαλος που με ενέπνευσε στο πανεπιστήμιο...
Έχω σε μεγάλη εκτίμηση το Πολυτεχνείο της Κρήτης. Οι πληροφορικάριοι που έχω δουλέψει μαζί τους που σπούδασαν εκεί, είναι πολύ καλοί μηχανικοί.
Στο ΕΜΠ είχαμε κι ένα βιβλίο Μηχανικής ΙΙ των εκδόσεων, Κρήτης. Εξαιρετικό βιβλίο με καταπληκτικά Ελληνικά.

Κάτι, που....δεν μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας - τουλάχιστον οι περισσότεροι - είναι το να κουρευτούμε "αξιοπρεπώς". Αλήθεια, πως τη βγάζετε εσείς; Μήπως εντοπίσατε καμμιά γιάφκα κουρέων - κομμωτών με τσιλιαδόρους κλπ κύκλωμα προειδοποίησης ή θα γίνουμε "κατσαπλιάδες" μέχρι ν' ανοίξουν τα κουρεία (...τον Αύγουστο) ;

Χθες η σύζυγος μας κούρεψε όλους. Με την αρτι αφιχθεισα κουρευτικη μας

https://www.skroutz.gr/s/21126057/Wahl-Chrome-Pro-Premium-30329.html

και εγώ της έβαψα τα μαλλιά.

Στέλιο θυμάσαι ποιό βιβλίο ήταν μήπως; Συγγραφέα εννοώ.. Εικάζω του Ford..
Ήταν ενός Έλληνα, καθηγητή σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Για αυτό και τα καταπληκτικά Ελληνικά. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να γράψει Ελληνικά, Ελληνικά κι όχι να μεταφράσει απλώς τα αγγλικά.
Δεν το έχω πια το βιβλίο.

Δεν ξερω αλλα στο μυαλο μου ηρθε μια εικονα απο καποιο glam rock συγκροτημα...

Αν ήταν να κάνωουμε εικόνα συγκροτήματος θα μας κούρευε σαν τους Beatles. Αλλά μόνο ο μικρός έχει τέτοιο μαλλί, εγώ πυκνό και καπως σπαστό, ο μεγάλος κανονική βούρτσα. Τυπου βουτάει στη θάλασσα και μετά από ένα τέταρτο το σκαλπ του είναι ακόμα στεγνό

Εμείς οι κάμπριο στην παρούσα φάση έχουμε πλεονέκτημα! Ξυράφι έβαζα, ξυράφι βάζω!
Εγω τα παιρνω ολα με την μηχανη μιας και στη μεση πλεον εχω φαρδια χωριστρα. Αυτη τη στιγμη που βαριεμαι να το κανω ειμαι σαν τον συγχωρεμενο τραγουδιστη των prodigy.

keith-flint.jpg

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Εαν θέλετε να απολαύσετε ωραία ελληνικα, να διαβάσετε Εμπειρίκο. Ή Παπαδιαμάντη οι πιο σεμνότυφοι.

Βάζω και Ροϊδη μέσα...(που δεν τον λές και υπόδειγμα σεμνότητας).