Πραγματικά ανεξήγητο...

spycon69

Banned
22 June 2006
1,216
Η ιστορία έχει ώς εξής:

Πέρυσι τέτοια εποχή ξεκινήσαμε παρέα 4 ατόμων για πεζοπορία σε μη-χαρτογραφημένο μονοπάτι που ξεκινούσε με βορεια κατεύθυνση περίπου 10' πριν φτάσουμε στο χιονοδρομικού του Πισοδερίου. Το μονοπάτι ήταν ανηφορικό και μέσα σε πυκνή βλάστηση και με ενα στρώμα φύλλων περίπου 20 εκ. παχύ. Ήμουν πρώτος στη σειρά όταν στη μεση ακριβώς του νοητού μονοπατιού είδα να ξεπροβάλει μέσα απο το το στρώμα των φύλλων αυτός ο μεταλλικός πάσαλος.

Πλησίασα σε απόσταση περίπου 15εκ για να τον περιεργαστώ όταν άρχισα να ακούω ένα βόμβο σαν νερό που τρέχει με δύναμη. Ο βόμβος δυνάμωνε συνεχώς για όση ώρα βρισκόμουν κοντά στον πάσαλο και σαστισμένος εκανα 2 βήματα πίσω προκειμένου να φωνάξω και τους υπόλοιπους να δουν/ακουσουν απο κοντα. Αμεσως μολις απομακρύνθηκα ο βόμβος σταμάτησε έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.

Μόλις μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι, αποφάσισα να το επιχειρήσω ξανά μήπως και ήταν η ιδέα μου. Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και την 2η φορά. Μόλις εφτασα περίπου 15εκ απο τον πάσσαλο ο θόρυβος άρχισε να δυναμώνει σε σημείο ανησυχητικό σα να πλησιάζεις ένα καταράχτη ή ένα ποτάμι που κυλά με δύναμη.

Μετα απο την "επιβεβαίωση" να σας πώ την αλήθεια και παρά την περίεργεια που είχα, οι υπόλοιποι με έπεισαν να εγκαταλείψουμε το μονοπάτι και να επιστρέψουμε σε κάτι πιο safe μιας και η άγνοια...αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα. Επισυνάπτω μια φωτό αυτού του πασάλλου ο οποίος είχε κάποιες οπες γύρω γύρω και τίποτα περισσότερο... Αν κάποιος έχει καποια θεωρία ή ακόμη καλύτερα γνωρίζει τι μπορεί να είναι αυτό...ας μας διαφωτισει...

Attachments

• weird.jpg
    weird.jpg
    177.7 KB · Views: 171
το ρόλο σημαδούρας παίζει μάλλον ο πάσαλος γιατί ίσως κάποιο υπόγειο ορμητικό ρυάκι να ήταν κρυμμένο κάτω από το πυκνό φύλλωμα.
Καλύτερα που δεν συνεχίσατε γιατί ίσως ήταν επικίνδυνο.

O σωληνας αυτος ειναι ο εξαερισμος.
Αυτη ειναι μια τεχνικη που εφαρμοζεται για τον εξαερισμο της δεξαμενης που ειναι απο κατω.
Ο σωληνας μπαινει για τεχνικους λογους κτλ.
Μολις ρωτησα εμπειρο πεζοπορο και μελος του ορειβατικου συλλογου.

εγω θα είχα λυσσαξει εαν δεν μάθαινα τι είναι , θα κατασκήνωνα εκεί δεν το συζητάω

το ρόλο σημαδούρας παίζει μάλλον ο πάσαλος γιατί ίσως κάποιο υπόγειο ορμητικό ρυάκι να ήταν κρυμμένο κάτω από το πυκνό φύλλωμα.
Καλύτερα που δεν συνεχίσατε γιατί ίσως ήταν επικίνδυνο.

Η περιέργεια σκοτώνει
Ή αλλιώς
δε σου έχουν πει να μη γυρνάς όταν κάποιος σου σφυρίζει;

:flipout::flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Εάν χρησιμοποιείτε για υπόγεια ρυάκια… απλά :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Πραγματικά ανεξήγητο...

Αυτη ειναι μια τεχνικη που εφαρμοζεται για τον εξαερισμο της δεξαμενης που ειναι απο κατω.
:a0210:

Ενδιαφέρουσα η παραπάνω άποψη..
Καταρχή ως εξαερισμό σε δεξαμενές χρησιμοποιούν σωλήνες 50Φ περίπου. Αυτό γιατί σε περίπτωση υπερχίλησης, το επιπλέον νερό θα πρέπει να βγει από κάπου. Η σωλήνα της φωτογραφίας είναι μιας ίντσας περίπου και είναι φύσει αδύνατο να περάσει απο τις τρυπούλες το επιπλέον νερό.Άρα δε νομίζω να είναι σωλήνας εξαερισμού..
Έπειτα, για να υπάρχει δεξαμενή νερού μέσα στο βουνό, θα πρέπει σε ακτίνα 500μ περίπου, να υπάρχει χωριό, για να υδροδοτείται απ´αυτήν. Αλλιώς δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει δεξαμενή νερού στο βουνό.

Προφανώς οι ήχοι προέρχονταν από τα ρεύματα αέρα που δημιουργούσαν ήχο, περνώντας από τις τρυπούλες. Κάτι σα φλογέρα δηλ.

Δεξαμενές υπάρχουν και για λόγους πυρόσβεσης. Πχ αυτές που έχουμε εμείς στο Σειχ-Σου.
Λογικό μου φαίνεται να είναι σωλήνας εξαερισμού, εάν δεν υπήρχε πώς θα αντλούσαν νερό από τη δεξαμενή? Από κάπου πρέπει να μπαίνει αέρας για να αναπληρώνει τον χώρο που καταλάμβανε το νερό που αντλούμε.

Οι απόψεις όλων - ακόμη και αυτής του μπάφου - είναι πολυ ενδιαφέρουσες. Να διευκρινήσω ορισμένα πραγματα: Η άποψη του εξαερισμού & της πυρόσβεσης ήταν απο τις πρώτες που μας ήρθαν στο μυαλο εκεινη τη στιγμή ωστόσο πως μπορεί να εξηγηθεί το οτι όταν απομακρυνόμαστε περίπου 15-20 εκ (που φυσικά πάλι ακούγεται ότι είνα να ακουστει) ο θόρυβος εξαφανιζόνται το ίδιο απότομα όπως εμφανιζόνταν ?

Ενα αλλο σημείο που δεν προσέξατε είναι οτι ο θόρυβος δυνάμωνε - υπήρχε δηλαδή αυξανόμενη ένταση που οδηγούσε σε καποια κορύφωση (την οποία βέβαια ποτέ δεν βιώσαμε μιας και την κάναμε..). Πρεπει επίσης να πω οτι το σημείο αυτό βρισκόνταν πολυ μακριά απο οτιδήποτε (ο δρόμος που αφήσαμε το αυτοκίνητό πρεπει να ήταν τουλάχιστον 4-5 χλμ και το χιονοδρομικό του Πισοδερίου ακόμη μακρύτερα αρα η θεση της δεξαμενής μάλλον δε μου πολυ-κολλαει.

Όπως επίσης και αυτή του ρυακιού δε μου κάνει μιας και περπατούσαμε ήδη για κανένα 2ωρο με ανηφορική κλίση και ένα ρυάκι που όντως υπήρχε διακρινόνταν στα δεξιά μας και σε απόσταση περίπου 300μ χαμηλότερα. Ειλικρινά κάθε φορά που ξαναθυμόμαστε το συγκεκριμένο περιστατικό σπάμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε τι ακριβώς ήταν αυτό...

Μαλλον τον Χαρδαβελα πρεπει να ρωτησεις, γιατι εδω δεν βλεπω να λυνεις την απορια σου.:D

Re: Απάντηση: Re: Πραγματικά ανεξήγητο...

Εννοείς πως στου Χαρδαβέλα τα μυστήρια λύνονται? :flipout::flipout::flipout:

Το φαντάζεστε να πήγαινα στο Χαρδαβέλλα με αυτό ? Θα εβλεπε επέμβαση εξωγήινων, δάκτυλο της ομάδας Δέλτα-Εψιλον και σιωνιστική συνωμωσία...ασε που ο πάσαλος θα ήταν στην απαγορευμενη περιοχή 51...ασε καλύτερα...