Voreios
Supreme Member
- 18 January 2007
- 4,750
Εγώ έχω άλλη άποψη .
Το ελληνικό δημόσιο ευρύτερο κράτος (=δημόσιο + ΔΕΚΟ + δήμοι κλπ) είναι ένας άχρηστος / οκνηρός / διεφθαρμένος δεινόσαυρος.
Αν δεν δείξει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σημεία αλλαγής από τη νιρβάνα του δεν αξίζει να του δίνεις τίποτα.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί η φοροδιαφυγή που έτσι αλλιώς ΠΑΛΙ επιστρέφει τεράστια ποσά στο κράτος μέσω εμμέσων φόρων. Και τα «μαύρα» που τσεπώνει ο υδραυλικός έτσι και αλλιώς βάζει βενζίνα , αγοράζει τσιγάρα , αυτοκίνητο , τηλεόραση , κλπ .κλπ.
Με ενοχλεί τραγικά η ΚΛΟΠΗ του δημοσίου , που συνήθως οργανώνεται μάλιστα εκ των έσω.
Όπως επίσης με ενοχλεί και αρκετά η ΛΟΥΦΑ που έχει παραγίνει και έχω βαρεθεί να ακούω το «δεν υπάρχει προσωπικό». Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο στην Ευρώπη και το συμπέρασμα είναι …ότι δε μας φτάνει.!
Το ελληνική δημόσιο γίνεται κάθε μέρα και χειρότερο και αντί να επιχειρήσει να διορθωθεί «επιτίθεται» σε ανθρώπους που μάχονται στις δύσκολες συνθήκες της ελεύθερης αγοράς – και μάλιστα σε οδυνηρές συνθήκες παγκόσμιας κρίσης.
Κάθε άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς που επιβιώνει σήμερα μακριά από την κρατική αγκαλίτσα είναι ήρωας .
+1
Και επιπλέον ακόμη κι αν θες να εισαι ειλικρινής και τίμιος το κρατος στην κάθε ευκαιρία σου λεει οτι εισαι μ@λ@κ@ς και σε θεωρεί ετσι κι αλλιώς κλέφτη, αφου σου ζητάει να ξαναπληρώσεις για να "κλεισεις τα βιβλία".
Θα δεχόμουν πάντως οτιδήποτε αν το ίδιο κράτος μου έλεγε το εξής πολύ απλό: "Αν δεν σε συμφέρει ο φόρος που σου βάζω για το χ τεκμαρτό σου εισόδημα, σε προσλαμβάνω με τον ισόποσο μηνιαίο μισθό και την μονιμότητα στο δημόσιο...και τότε θα βλέπαμε την πραγματική κατάσταση και πόσοι κλέβουν! Στην πραγματικότητα η κλοπή γίνεται απο το 10% της "κορυφής της πυραμίδας" ενω οι υπόλοιποι απλά βγαζουν ένα μισθό.