Premerie Pro to After Effects και πίσω

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Μία ερώτηση workflow για τα παιδιά που ξέρουν απο αυτά.

Δουλεύω ένα project στο Premiere. Διαλέγω τα clips, κανονικά, κόψιμο, τοποθέτηση στο σωστό σημείο κλπ.

Σε αρκετά απο αυτά θέλω να τα περάσω για κάποια επεξεργασία/εφέ απο τό After Effects. Πως είναι η πιο συμφέρουσα λύση να το κάνω? Μπορώ να στείλω το clip με την μία στο AE? Βλέπω μόνο επιλογή replace with clip from AE αλλά όχι send to AE. Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να πρέπει να κάνω ένα ένα τα αρχικά αρχεία import στο ΑΕ και απο κεί να ξαναβρίσκω το κλιπ που θέλω, να το επεξεργάζομαι και να το στέλνω στο Premiere. Θεωρώ οτι κάπιος τρόπος θα υπάρχει αλλά δεν τον βρίσκω! Εκτός αν το καλύτερο είναι να κάνω Import όλο το project.

Μετά μια δεύτερη ερώτηση. Το time remapping είναι καλύτερα να το κάνω στο premiere ή στο ΑΕ. Στην αργή κίνηση στο ΑΕ θα το κάνω για να δοκιμάσω το Motion Estimator αλλά την μικρή επιτάχυνση? Δλδ μια 110% επιτάχυνση που έχω σε αρκετά κλιπάκια θα κάνει το ΑΕ καλύτερη δουλειά?

sto premiere cs6 , κανε δεξι κλικ στο κλιπ που θελεις και Replace with After effects composition
Σου ανοιγει το ΑΕ , δινεις ενα ονομα στο project και κανεις αυτο που θελεις.
Το σωζεις και κλεινεις το ΑΕ… κι εχεις ετοιμο το project στο Premiere κατ ευθειαν.

Εχω το CS5.5 που έχει την ίδια επιλογή αλλά θέλει να έχεις το premium για να λειτουργεί. Αυτό που κάνω τώρα είναι να δημιουργώ ένα Nested sequence απο το κλιπ που θέλω και να το κάνω drag n drop στο ΑΕ. Το πρόβλημα είναι οτι μου κρατάει σταθερό τον χρόνο του κλιπ και δεν με βολεύει πάντα αυτό. Πχ θέλω να κάνω slow motion με frame blending και ενώ μου το κάνει stretching σε ένα θεωρητικό κλιπ των επιμηκυνσμένο, το τελικό κλιπ είναι πάλι ίσο με το αρχικό απλά έχει κόψει απο το τέλος. Δλδ ξεκινάω με κλιπ ενός δευτερολέπτου, το τραβάω στα 2, αλλά καταλήγω με το μισό κλιπ.

Γνώμη μου, όταν έχεις να κάνεις με slow motion, φτιάξε το κλιπ πριν το βάλεις στο project. Απλοποιούνται πολύ τα πράγματα και ταυτόχρονα μπορείς να πάρεις υπέροχα αποτελέσματα απο third party software οπως το twixtor.

Απο το intergraded motion estimator είμαι στα πρώτα τεστ ευχαριστημένος. Σίγουρα με το twixtor θα πάρω πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά βαριέμαι την δουλειά... χεχε

Μάλλον έτσι με βλέπω τελικά, να φτιάχνω τα βιντεάκια πρώτα στο ΑΕ και μετά να τα κάνω import στο Premiere. Απλά ήλπιζα οτι θα υπήρχει πιο άμεσος και εύκολος τρόπος.

Ένας τρόπος να δουλέψεις όπως σου είπε ο Γιάννης (γιατι αυτός ειναι ο σωστός) είναι να αφήσεις κενό χώρο στο track που έχεις το clip στην timeline ώστε να μπορεί να στο στρετσάρει όταν το γυρίσει από το AE.

Κάτσε γιατι το dynamic link δεν έχει λόγο να μην δουλέψει. Εχεις 64bit windows? Αν ναι δεν εχεις θεμα με την CS5 και μετά.

Edit. Σορρυ τώρα είδα ότι δεν εχεις το premium version της σουίτας. Δοκίμασε να κάνεις το composition από την αρχή στο AE και μετά κάνε το import στο premiere.