Premiere: Αναβάθμιση NDS

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ηρθε η ώρα για την αναβάθμιση των πιστοποιημένων δεκτών από το συνδρομητικό πακέτο Premiere, ώστε αυτοί να καταστούν συμβατοί με το σύστημα NDS.
Οι πρώτες αναβαθμίσεις θα εκτελεστούν την ερχόμενη εβδομάδα και αφορούν τους παρακάτω δέκτες:

Humax PR-Fox
Humax NA-Fox
Humax PDR-9700
Humax PR-HD1000
Imperial PNS
Philips DSR 2010
Philips DSR 2011
Premiere Interaktiv-Receiver Philips DIS2221
Premiere Interaktiv-Receiver Thomson DSI12PRE
Technisat Digit PR-S
Technisat Digital PR-S
Telestar Diginova 2PN

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού digitalfernsehen.de είναι λακωνική και δεν διευκρινίζεται αν οι δέκτες που θα αναβαθμιστούν θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν και τα προ της αναβάθμισης συστήματα αποκωδικοποίησης.

πηγή: digitalfernsehen.de

Στην προηγούμενη αντίστοιχη αναβαθμιση που εκαναν οι σκανδιναβοί του Viasat για να μετατρέψουν τους δέκτες viaccess σε nds οι δεκτες αυτοί έχασαν βεβαια τις προηγούμενες δυνατότητές τους (γνωρίζω ατομο που ειχε μετατρεψει δορυφορικά τον νοκια 9800 του απο viaccess σε nds....μονο που μετα δεν ειχε τρόπο να τον ξανακάνει όπως ήταν...)
Ως εκ τουτου θα συνιστούσα προσοχή στις 19.2 ανατολικά στους κατοχους αυτών των μοντελων, αν δεν σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους δεκτες τους για συνδρομή στο γερμανικό πακέτο (πιστεύω βεβαια ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η αναβαθμιση, αλλά μετα απο ερώτηση του χρηστη και εφόσον αυτός απαντήσει θετικά)

Απάντηση: Re: Premiere: Αναβάθμιση NDS

(πιστεύω βεβαια ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η αναβαθμιση, αλλά μετα απο ερώτηση του χρηστη και εφόσον αυτός απαντήσει θετικά)
H αναβάθμιση θα γίνεται αυτόματα, χωρίς παρέμβαση ή συναίνεση από τον χρήστη και χωρίς δυνατότητα διακοπής της διαδικασίας. (satundkabel.de)
Στην Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα ο humax pr-hd 1000.

Δεν νομίζω ότι ειναι σωστό αυτό γιατι πολλοί απο αυτούς τους δεκτες πουλήθηκαν στην ελεύθερη αγορά και...μπορεί να μηνύσουν την πλατφόρμα οι χρήστες τους! Η "αναβαθμιση" είναι στην πράξη "υποβαθμιση" αφού οι δεκτες nds εχουν πολλούς περιορισμούς, ακόμη και στα ελεύθερα κανάλια που δικαιούνται να φορτώνουν! (το ποια θα βλέπουν και σε ποιά αριθμητική θέση καθορίζεται απο τον provider)

Περισσότερο θα μου λείψει το premiereHD και οι ταινίες του που τις βλέπω με αγγλικό ήχο και ελληνικούς υπότιτλους με το igi subtitler :bigcry:

Θυμίζω ότι για αρκετό καιρό θα εκπέμπεται και σε nagravision 3 (μέχρι το 2012 τουλάχιστον)

Προβλήματα με πολλούς δεκτες μετά την αλλαγή του συστήματος κρυπτογράφησης έχουν τα Premiere
Με τις νέες κάρτες που άρχισε να μοιράζει ...πολλοί δεκτες δεν λειτουργούνε πλέον, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούνε το τελευταίο διάστημα...
http://satundkabel.magnus.de/geraet...t-probleme-bei-videoguard-umstellung-ein.html
Πάντως μια που το έφερε η κουβέντα (δεν ξέρω αν έχει ήδη ειπωθεί) στις 23.5 ανατολικά το πακέτο Kabel Deutschland αυτό το διάστημα με μερικούς δεκτες είναι επίσης ανοικτό!!!

Last edited:
Προβλήματα με πολλούς δεκτες μετά την αλλαγή του συστήματος κρυπτογράφησης έχουν τα Premiere
Με τις νέες κάρτες που άρχισε να μοιράζει ...πολλοί δεκτες δεν λειτουργούνε πλέον, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούνε το τελευταίο διάστημα...
http://satundkabel.magnus.de/geraet...t-probleme-bei-videoguard-umstellung-ein.html
Πάντως μια που το έφερε η κουβέντα (δεν ξέρω αν έχει ήδη ειπωθεί) στις 23.5 ανατολικά το πακέτο Kabel Deutschland αυτό το διάστημα με μερικούς δεκτες είναι επίσης ανοικτό!!!

Δεν ειναι πολλοί οι δεκτες που δεν λειτουργούν με τις νεες κάρτες, υπολογίζονται σε περιπου 100 χιλιάδες απο όσα διάβασα (σε συνολο νομίζω 2.5 εκατομ. συνδρομητών).

Απάντηση: Re: Premiere: Αναβάθμιση NDS

Τι διάμετρο θέλουμε στην Ελλάδα για να κατέβουν οι συχνότητες απο τις 23.5 Ε?

Αν ειναι στον 3Α κατεβαινουν και με 1.8μ Θεσ/νικη αλλά νοτιότερα και ανατολικότερα δυσκολεύουν πολύ. Αν ειναι στον 1Ε ...δυσκολεύουν κι άλλο σε μερικές δεσμες (4 εχει αυτός!)

Δεν έχει αλλάξει κάτι δηλαδή. Πάντως να σημειώσω ότι πριν μεταβεί ο 1Ε στις 23.5, δηλαδή επί εποχής 1D, είχα πλήρη λήψη και των δύο δορυφόρων (1D + 3A) με 1.80 offset.
Επίσης πλήρη λήψη του 3A σε παράκεντρη σκόπευση με κέντρο τις 19.2 Ε και μηδέν σήμα απο τον 1D.

Αλεξ κι εγω ειχα πλήρη λήψη του 1Ε όταν ήταν στις 19.2 ανατολικά και αν κεντραρω καλά το πιάτο συνεχίζω να έχω, αλλά στις 2 οριζόντιες δέσμες του το σήμα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Οι κάθετες είναι ευκολότερες, όσο για τον 3Α πιθανότατα να βγαινει και με μικρότερο απο 1.8μ στη Θεσ/νίκη αλλά γενικά δεν θεωρείται και εύκολος
Στις 23.5Ε εχω συχνά δυσκολία στο κεντράρισμα, αφού δεν έχω βρει ούτε μία συχνότητα που να μην υπάρχει είτε στις 19.2ανατολικά, ειτε στις 26 ανατολικά και το satfocus που κάνει το πιάτο μου αχρηστεύεται και πρεπει να τον ψαχνω χειροκίνητα μετα

Στο gibertini μου OP120 κεντραρισμένο στις 23.5°E με lnb inverto (βαθμός θορύβου στα 0.3 db) σημειώνω τα εξής:
Το σήμα στους αναμεταδότες 10803 H, 10862 H και 11739 V είναι πολύ ισχυρό. Επίσης είναι εφικτή για κάποιο χρόνο μέσα στο 24ωρο λήψη του αναμεταδότη 11515 H. Μάλιστα με κάποιο πιο ευαίσθητο lnb (για παράδειγμα το smart titanium 2nd Edition TSG, με το οποίο αρχικά δοκίμασα) η λήψη του συγκεκριμένου αναμεταδότη είναι ακόμα πιο σταθερή! Τέλος, επίσης για κάποιο χρόνο μέσα στο 24ωρο, "κατεβαίνουν" με "σπασίματα" οι αναμεταδότες 12565 H, κατά πρώτο λόγο, και 12525 V δευτερευόντως.

Περισσότερο θα μου λείψει το premiereHD και οι ταινίες του που τις βλέπω με αγγλικό ήχο και ελληνικούς υπότιτλους με το igi subtitler :bigcry:

τι ειναι το igi subitler??με ποιον δεκτη?

Με κανένα δέκτη. Κάνει υπέρθεση υποτίτλων, που έχουμε κατεβάσει από το internet σε μορφή srt κλπ, στα προγράμματα dvb player (πχ altdvb, dvbviewer) για τις κάρτες dvb στο pc. Φυσικά χρειάζεται και συγχρονισμός τους με την ταινία που παίζει (δεν είναι δύσκολο).

Υπάρχει κανείς με δέκτη Humax PR-HD 1000 που έχει υποστεί την αναγκαστική αναβάθμιση να μας πει τις εντυπώσεις του σχετικά με το τι άλλαξε στον χειρισμό και την λειτουργία του δέκτη?
Η αναβάθμιση για τον δέκτη είναι διαθέσιμη μέσω των δορυφόρων Astra, δεν μπορεί να διακοπεί και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Για να προλαβω καποιον που σκεφτεται να στησει κανα θηρειο προς 23.5Ε θεωρω σωστο να αναφερω οτι μεσοπροθεσμα ολες οι συχνοτητες του Kabel Deutschland θα εξαφανιστουν. Ηταν να γινει ηδη αλλα καθυστερουν για αγνωστους λογους. Ο καλωδιακος παροχεας τροφοδοτει απ τον Astra 3A αρκετα καλωδιακα δικτυα. Συνδρομες δεινονται μονο σε πελατες τους, δηλαδη οχι σε ατομα με απευθειας δορ. ληψη. Σκοπος ειναι η τροφοδοτηση να γινεται αποκλειστικα μεσω οπτικης ινας. Αν εχετε σημα δοκιμαστε την τυχη σας (προσοχη: μερικες ειναι σε DVB-S2 και απαιτει νεο δεκτη), οι υπολοιποι ξεχαστε τον καλυτερα.