Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

17 June 2006
1,235
Λοιπόν, μια και θα το έχετε ήδη δει αρκετοί ότι στο θέμα σχετικά με τα αστεράκια έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τα κλειδώματα των θεμάτων, ξεκινάω αυτό το νέο θέμα για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε πιο σωστά.

Θέλω να πω εξαρχής ότι νευρίασα όταν ο Τάσος κλείδωσε το θέμα «Μια διευκρίνηση παρακαλώ» στην εκτός θέματος. Χωρίς παρεξήγηση πάντα Τάσο, ξέρεις πολύ καλά πόσο σε εκτιμώ και σε σέβομαι. Είμαι οριζοντίως και καθέτως αντίθετος στο κλείδωμα θεμάτων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τόσων πολλών μελών, ασχέτως αν συμμετέχουν ενεργά στο θέμα ή όχι.

Ελικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να κλειδώσει το συγκεκριμένο θέμα. Έβρισε κάποιος κάποιον με ανήθικους, ανυπόστατους, χαρακτηρισμούς; Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Υπήρξε συκοφαντική δυσφήμιση, προσπάθεια αθέμιτης διαφήμισης; Σαφέστατα όχι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να κλειδώνει ένα θέμα, ακόμα κι αν η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του forum θεωρεί ότι η συζήτηση που διεξάγεται σε αυτό είναι ανούσια. Ε, λοιπόν, ας μην το διαβάζουν! Τους υποχρεώνει κανείς μήπως να το διαβάζουν διά της βίας;

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής του ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, όσο δεν παραβαίνουν τους κανόνες λειτουργίας του forum και δεν είναι κατάφορα προσβλητικά, προς κάποιο/α μέλη του forum.

Δεύτερο σημαντικό θέμα είναι, κατά την άποψή μου, τι ακριβώς θεωρούμε off topic μηνύματα. Αν θέλετε το συζητάμε εδώ, ή αν θέλετε ας ανοίξει κάποιος ένα νέο θέμα.

Αναμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις σας, ενόψει μάλιστα της δημιουργίας του σωματείου μας.

Εχουν κλειδωθεί και άλλα θέματα στο παρελθόν, αλλά καθώς δεν τα παρακολουθούσα ιδιαίτερα ή δεν είχα συμμετάσχει σε αυτά, δεν είχα δώσει και πολλή σημασία.

Στο θέμα «Μια διευκρίνηση παρακαλώ», νόμισα ότι γίνεται μια υγιής συζήτηση και για το λόγο αυτό κατέθεσα την άποψή μου. Με ενόχλησε πάρα πολύ όταν αφού είχα ήδη συντάξει ένα αρκετά μεγάλο μήνυμα, δεν μπόρεσα να το υποβάλω καθώς το θέμα είχε στο μεταξύ κλειδωθεί.

Ηταν μια εντελώς αυθαίρετη κίνηση, καθώς όπως είπε και ο κ. Βογιατζάκης δε θίχτηκε κανείς με κανέναν τρόπο, ούτε καταπατήθηκε κάποιος κανόνας του φόρουμ.

Οσο λοιπόν υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη των κλειδωμάτων και των bans, εγώ προσωπικά θεωρώ εντελώς ανούσια τη συμμετοχή μου στο φόρουμ. Διότι ίσως πω κάτι που πειράξει κάποιον αξωματούχο, όχι επί προσωπικού, αλλά σχετικά με την αμφισβήτηση της εξουσίας του να μου κλείνει το στόμα.

Σε ένα υγιές φόρουμ, όπως και σε μια υγιή κοινωνία, όσοι υιοθετούν προκλητική ή "παραβατική" συμπεριφορά, σταδιακά απομονωνόνται από τα υπόλοιπα μέλη, χωρίς την ανάγκη κανενός αστυφύλακα. Δεν μπορεί στο όνομα καμμίας "εύρυθμης λειτουργίας" να μπαίνει το φόρουμ στο γύψο.

Αν πραγματικά η δύναμη του avclub είναι τα μέλη του, αφήστε τα ελεύθερα να διατυπώνουν τις απόψεις τους.

1. Δεν υπάρχει λόγος να κλειδώνονται τα θέματα , ακόμη και αν οι απόψεις που αναγράφονται σε κάποια posts μπορεί να είναι προκλητικές ή αντισυμβατικές ή εκτός των ορίων του politically correct ( τρομάρα μας ) ή επιεικώς ανόητες ( φαντάζομαι ότι το τελευταίο είναι σχετικό , αλλά ....)

2. Δεν υπάρχει λόγος να διαγράφονται μηνύματα , εκτός εάν έχουν υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο είτε προς κάποιο μέλος ή προς τρίτους . (Τα όρια του υβριστικού μηνύματος καθώς και του συκοφαντικού διαγράφονται ξεκάθαρα στις οικείες διατάξεις του ΠΚ).

Εάν δεν ακολουθηθούν αυτοί οι απλοί κανόνες θα έχουμε περιττές αντεγκλήσεις , αυθαίρετες επεμβάσεις των διαχειριστών , άδικα κλειδώματα θεμάτων κ.ο.κ.

Θα συμφωνήσω με τούς προλαλήσαντες ,ότι εξεπλάγην όταν είδα να διακόπτεται η συζήτηση περί avclub,με την αιτιολογία,ότι η απαντήθηκε η ερώτηση που έθεσε ο browser.
Αν γινόταν έτσι ,θά έπρεπε να διακόπτονται πολλά θέματα.Π.χ,στο thread τι adsl προτείνετε,όταν αυτός πού άνοιξε το θέμα έλεγε ´Ευχαριστώ καλύφθηκα´θάπρεπε κατ´αναλογίαν ο διαχειριστής να το κλειδώνει.
Τα θέματα κλείνουν όταν έρθει η ώρα τους.Και η ώρα έρχεται όταν εξαντλούνται.
Επίσης καταντάει κουραστική η ιστορία τού off-topic.Καθε φορά πιάνω τον εαυτό μου,να αναρωτιέται αν ειμαι on ή off,και βλέπω και άλλους να γράφουν σχεδόν ενοχικά sorry ,off-topic.
Η ανθρώπινη σκέψη,ειναι γοητευτική επειδή λειτουργεί και ο λεγόμενος ελευθερος συνειρμός.Και πολλές φορές ,ενα thread μπορεί να παράξει χιλιάδες παρακλάδια μικροτέρων θεμάτων.
Για το off-topic πιστευω ότι την κύρια ευθύνη την έχει αυτός πού άνοιξε το thread.Αν ενοχληθεί,να το δηλώνει ,και εάν δεν συμμορφωθούν οι συμμετέχοντες ,κυρίως σάν ένδειξη σεβασμού πρός αυτόν που ξεκίνησε τήν συζήτηση, τότε να παρεμβαινει με υποδειξη ο διαχειριστής.
Για το κλειδωμα τών θεμάτων ,πιστευω ότι θα πρέπει να γινεται μονον εάν τα πράγματα παίρνουν ακραίες διαστάσεις .Και δεν εννοώ ,στην πρώτη ´παρεκτροπή´ ασφαλώς.
Νομίζω ,και το θεωρώ λογικό πρός το παρόν,ότι ένας καινούριος χώρος μέχρι να ´βρεί τα βήματά του´,είναι αρχικά αρκετά αμυτνικός.Στήν πορεία οφείλει να χαλαρώνει.
Επειδή βέβαια μπορεί να επικαλεστούμε νομικά θέματα,εάν κάποιος είναι δικομανής μπορεί να πιαστεί απ´όπου θέλει.Π.χ.,εάν εγώ πώ ότι ´Οι δάσκαλοι ξύνονται και είναι τεμπέληδες,και άχρηστοι´,μπορεί κάποιος πού έχει την ιδιότητα τού δασκάλου να με μηνυσει.
Κάτω απ´αυτό το πρίσμα όμως ,το μονον που θα συνεβαινε στά fora θαταν ο δισύλλαβος ´διάλογος´.
Υ.Γ
Κυριε Βογιατζάκη ,μπράβο,που αναλάβατε τήν πρωτοβουλία να νοίξετε το θέμα.

συμφωνω και γω οτι καλο ειναι τα θεματα να εξαντλουνται απο μονα τους και οχι να κλειδωνουν

Σπύρος Σούρλας said:
Η ανθρώπινη σκέψη,ειναι γοητευτική επειδή λειτουργεί και ο λεγόμενος ελευθερος συνειρμός.Και πολλές φορές ,ενα thread μπορεί να παράξει χιλιάδες παρακλάδια μικροτέρων θεμάτων.
Για το off-topic πιστευω ότι την κύρια ευθύνη την έχει αυτός πού άνοιξε το thread.Αν ενοχληθεί,να το δηλώνει ,και εάν δεν συμμορφωθούν οι συμμετέχοντες ,κυρίως σάν ένδειξη σεβασμού πρός αυτόν που ξεκίνησε τήν συζήτηση, τότε να παρεμβαινει με υποδειξη ο διαχειριστής.

Σπύρο, αν με ξαναπείς κύριο θα προσβληθώ!

Προσυπογράφω ολόκληρο το μήνυμα του Σπύρου, αλλά με το παραπάνω απόσπασμα (ειδικά το τονισμένο) συμφωνώ ένα εκατομμύριο τοις εκατό!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Σπύρο, αν με ξαναπείς κύριο θα προσβληθώ!

Προσυπογράφω ολόκληρο το μήνυμα του Σπύρου, αλλά με το παραπάνω απόσπασμα (ειδικά το τονισμένο) συμφωνώ ένα εκατομμύριο τοις εκατό!

Eντάξει Παναγιώτη.Διορθώθηκα.:ernaehrung004:

Δε θα ήταν σκόπιμο να μας πουν τη γνώμη τους και οι καθ' ύλην αρμόδιοι κλειδοκράτορες κ.κ. διαχειριστές?

Απάντηση: Re: Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

petesoulis said:
Δε θα ήταν σκόπιμο να μας πουν τη γνώμη τους και οι καθ' ύλην αρμόδιοι κλειδοκράτορες κ.κ. διαχειριστές?

Λογικά θα γίνει και αυτο λες να μας αφήσουν έτσι :twoguns: ?

Η δική μου άποψη είναι ΝΑΙ στο κλειδωμα ΟΤΑΝ παραβαίνει κάποιους κανόνες ομως.
Οι ΚΑΝΟΝΕΣ νομίζω είναι αυτοι που θέλουν συζήτηση και όχι τον αν πρέπει να κλειδώνει ένα θέμα.

Last edited:
Στο παρελθόν,είχαμε δει μέσα από το avforum πολλά θέματα να κλειδώνονται,να μπαίνουν αστεράκια στην λέξη Avsite,να διαγράφονται μέλη και όλα αυτά τα χρεώσαμε ΣΗΜΕΡΑ, στην αντιδικία του Στέλιου με τον Ανδρέα.
Σήμερα όμως που υποτίθεται ότι η αντιδικία αυτή δεν μας αφορά,για ποιό λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Επειδή ίσως φοβηθήκαμε ότι τα γραπτά των μελών οφελούν- έστω και με αρνητική διαφήμιση-το Avsite?
Χεστήκαμε.
Όποιος θέλει να ωφεληθεί ας το κάνει όπως το ίδιο θα πράξει σε αναφορές μας για site's με άσεμνο περιεχόμενο ή με links που παραπέμπουν σε οδηγίες για τρόπους σπασίματος κλειδωμάτων.

Ας μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη που έγιναν στο παρελθόν γιατί αν μη τι άλλο,εγώ τουλάχιστο αισθάνομαι ότι το forum δεν μου ανήκει όπως συνέχεια γράφουμε,αλλά σε κάποιους που το συντηρούν με τα χρήματά τους.
Αν είναι έτσι,κι εγώ από εχτές,προτίθεμαι να συμβάλλω τυπικά ή άτυπα στη συντήρησή του.

Παιδια, εγω θα ελεγα να μας αφησετε τους διαχειριστες να επιτελεσουμε το εργο μας κατα την κριση μας και τον κανονισμο του Avclub.
Αν ειναι να τιθεται υπο αμφισβητιση και κριτικη καθε ενεργεια του Διαχειριστη καθε κατηγοριας, τοτε να καταργησουμε την διαχειριστικη ομαδα και να γινουμε "ξεφραγκο αμπελι"...
Κατα την προσωπικη μου αποψη, οντως πρεπει να κλειδωνονται τα θεματα με φειδω αλλα στην προκειμενη περιπτωση των δυο θεματων ορθως επραξαν οι διαχειριστες διοτι :
το ενα (Brokeback Mountain) παρα τις συνεχεις επισημανσεις του Διαχειριστη, οχι μονο ειχε εκτραπει τελειως απο τον σχολιασμο της ταινιας αλλα ειχε αρχισει να κολυμπα σε πολυ επικινδυνα μονοπατια με εξυμνησεις του Χιτλερ, απαξιωτικα σχολια για ομοφιλοφιλους κλπ
Οσο για το αλλο με την διευκρινηση, νομιζω οτι σε οτιδηποτε τεθηκε ως θεμα, η Διαχειριση τοποθετηθηκε με σαφηνεια πολλακις, σε σημειο που πλεον το θεμα ειχε εξαντλησει το σκοπο του.
Τιποτε φυσικα δεν εμποδιζει κανενα να ανοιξει νεο θεμα στην καταλληλη κατηγορια, αν θεωρει οτι θελει περισσοτερες διευκρινησεις. Πχ στον φιλο PeteSoulis νομιζω οτι απαντησα εγκαιρα και σαφεστατα περι δημοψηφισματος και των σχετικων.
Να εχετε υποψην σας πως σε ολα τα μεγαλα fora, ο διαχειριστης καθε κατηγοριας δεν αμφισβητειται οποτε κλειδωνει ενα θεμα, διοτι ειναι μερος της δουλειας του να αποφυγει το flaming και να επιτρεψει στο εκαστοτε φορουμ να ασχοληθει με το πραγματικο του αντικειμενο. Δεν ειμαστε πολιτικο φορουμ, ειμαστε Audio-video forum.
Ευχαριστω για την κατανοηση.
Ενας απο την διαχειριστικη ομαδα.

Δυστυχώς κ. Σωτηρόπουλε , οι απαντήσεις μας δεν με ικανοποίησαν καθόλου . Ισα - ισα με προβλημάτισαν δυσμενώς . Αν κατάλαβα καλά δηλαδή τα λεγόμενα σας , τότε
1. η διαχειριστική ομάδα αποφασίζει για το πότε εξαντλήθηκε το ενδιαφέρον μας για ένα θέμα ( πριν από μας για μας )
2. η διαχειριστική ομάδα αποφασίζει για το τι είναι πολιτικώς ορθόν και άρα μπορεί να αποτελεί θέμα συζητήσεως ( όπως πχ οι απόψεις για τον ιστορικό ρόλο του Χίτλερ - αρνητικός ή όχι αδιάφορο , αυτή την στιγμή)
3. η διαχειριστική ομάδα αποφασίζει πότε ένα θέμα το κάθε θέμα αφορά στο αντικείμενο του φόρουμ και πότε όχι ( και γιατί δεν καταργείτε την AvClub Cafe , αν πρόκειται να μας υποδεικνύετε κομψά , τι επιτρέπεται να συζητάμε) .
4. το φόρουμ υπάρχει σε μιά γιάλα και ασχολείται μόνον με μηχανήματα . Τότε γιατί να μην καταργήσουμε και την κατηγορία της μουσικής - που είναι κατά τεκμήριο επικίνδυνη για μη πολιτικώς ορθές θέσεις ( δόξα τω θεώ ) .
5. η διαχειριστική ομάδα θα κλείνει τα θέματα κι εμείς - τα μέλη - θα τα ξανανοίγουμε στην ίδια ή σε άλλη κατηγορία. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή . Υποθέτω έτσι γίνεται και στα μεγάλα φόρα του εξωτερικού ;

Δυστυχώς τα ίδια έγραφα - τουλάχιστον κατά το πνεύμα - και πριν από ένα χρόνο , στον τότε ιδιοκτήτη του φόρουμ . Ελπίζω να μην τα ξαναγράφω και του χρόνου.

Last edited:
Θα περίμενα απο ένα διαχειριστή ενός ανοικτού φόρουμ να μην καλυπτόταν πίσω απο την ξύλινη γλώσσα τών κανόνων.
Με αυτά που γράφετε Κυριε Σωτηρόπουλε ,λοιπόν ,θεωρείτε τα μέλη άβουλα πλάσματα που πρέπει να λειτουργούν σαν χειροκροτητές,ή σαν rainmen(με τον γνωστό τρόπο πού μιλούσε ο Nτάστιν Χόφμαν στην ταινία).
Aδιαφορώ εντελώς για το ότι δεν αμφισβητείται ποτέ ο διαχειριστής στα μεγάλα φόρα (για να μην πώ τίποτα χειρότερο).
Kαι τι εννοείτε ,να σας αφήσουμε να κάνετε την δουλειά σας???Η διαχείριση δεν ειναι δουλειά συμφωνα με τις διακηρύξεις της διαχειριστικής ομάδας του avclub.
Mήπως θέλετε ,να σας αδειάσουν και την γωνιά τά μέλη???
Kαι τι σημαινει ένα φόρουμ ότι δεν ειναι πολιτικό.???Aκόμα και η hi-end κατηγορία υποκρύπτει πολιτική.
Η μουσική κατηγορία και η κινηματογραφική ασφαλώς και ειναι και πολιτική.
Και η ελευθερη(cafe)εμπεριέχει και πολιτική.
Τώρα όσον αφορά το κλειδωμα τού θέματος περί συνένωσης,τι ακριβώς σημαινει οτι η διαχειριστική ομάδα έδωσε απαντήσεις?Tά μέλη έχουν κάθε δικαίωμα να πούν την γνώμη τους η οποία σαφώ και δεν θα ήταν αποφασιστική.Η απόφαση όμως τού κλειδώματος έδειξε προς τα έξω σαν να φοβάται η διαχειριστική ομάδα.Δεν λέω ότι είναι έτσι,αλλά έτσι φαινεται.
Για το brokeman mountain οντως τα πράγματα ήταν πιό δύσκολα,αλλά κατα την γνωμη μου,το θέμα δεν παρεξέκλινε και παρότι ειιπώθηκαν ακραια πράγματα,η κατάσταση ηταν ελεγχόμενη.
Πάντως εάν η προοπτική δημιουργίας σωματείου ξεκινά με τέτοιες θέσεις για το φόρουμ,νομίζω ότι δεν θα βρεθούν πολλοί που θά δεχτούν να κάνουν τίς ´γλάστρες´.
Αναμένω,παντελώς αιφνιδιασμένος.

Δημητρη, αν μου επιτρεπεις τον ενικο, αν διαβασεις με καλη διαθεση τα γραφομενα μου, θα καταλαβεις οτι δεν τιθεται κανενα θεμα φιμωσης, δοξα τω θεω, των μελων και των αποψεων τους.
Απλα, αν δεν υπαρχει κανενας κανονας, θα επικρατησει το χαος.
Και ο ρολος του διαχειριστη ειναι να προλαβει το χαος αυτο.
Σε καθε περιπτωση και για να μην δημιουργουνται ασκοπως εντυπωσεις, θα εισηγηθω στην επερχομενη ΓΣ να τεθουν ακριβεστεροι κανονες λειτουργιας περι κλειδωματων ετσι ωστε να μην δημιουργειται καμια απολυτως αμφιβολια για το αγαθο των προθεσεων της διαχειριστικης ομαδας οι οποιοι ας μην ξεχναμε, δεν ειμαστε υπαλληλοι ουτε εχουμε κανενα κερδος ή κακως εννοουμενη Agenda: Θελουμε απλα να κανουμε χαλαρα και απροβληματιστα το χομπι μας οπως και εσεις διοτι σε τελικη αναλυση μελη ειμαστε που απλα ειμαστε επιπλεον επιφορτισμενοι με το να τρεχει σωστα αυτο το "χωριο".
Ελπιζω να σε καλυψα αυτη την φορα...

Τακης Σωτηροπουλος said:
Σε καθε περιπτωση και για να μην δημιουργουνται ασκοπως εντυπωσεις, θα εισηγηθω στην επερχομενη ΓΣ να τεθουν ακριβεστεροι κανονες λειτουργιας περι κλειδωματων ετσι ωστε να μην δημιουργειται καμια απολυτως αμφιβολια για το αγαθο των προθεσεων της διαχειριστικης ομαδας οι οποιοι ας μην ξεχναμε, δεν ειμαστε υπαλληλοι ουτε εχουμε κανενα κερδος ή κακως εννοουμενη Agenda: Θελουμε απλα να κανουμε χαλαρα και απροβληματιστα το χομπι μας οπως και εσεις διοτι σε τελικη αναλυση μελη ειμαστε που απλα ειμαστε επιπλεον επιφορτισμενοι με το να τρεχει σωστα αυτο το "χωριο".
Ελπιζω να σε καλυψα αυτη την φορα...

Spoken like a true lawyer... but remember , I too , am one:flipout:

Σπύρος Σούρλας said:
Θα περίμενα απο ένα διαχειριστή ενός ανοικτού φόρουμ να μην καλυπτόταν πίσω απο την ξύλινη γλώσσα τών κανόνων.
Με αυτά που γράφετε Κυριε Σωτηρόπουλε ,λοιπόν ,θεωρείτε τα μέλη άβουλα πλάσματα που πρέπει να λειτουργούν σαν χειροκροτητές,ή σαν rainmen(με τον γνωστό τρόπο πού μιλούσε ο Nτάστιν Χόφμαν στην ταινία).
Aδιαφορώ εντελώς για το ότι δεν αμφισβητείται ποτέ ο διαχειριστής στα μεγάλα φόρα (για να μην πώ τίποτα χειρότερο).
Kαι τι εννοείτε ,να σας αφήσουμε να κάνετε την δουλειά σας???Η διαχείριση δεν ειναι δουλειά συμφωνα με τις διακηρύξεις της διαχειριστικής ομάδας του avclub.
Mήπως θέλετε ,να σας αδειάσουν και την γωνιά τά μέλη???
Kαι τι σημαινει ένα φόρουμ ότι δεν ειναι πολιτικό.???Aκόμα και η hi-end κατηγορία υποκρύπτει πολιτική.
Η μουσική κατηγορία και η κινηματογραφική ασφαλώς και ειναι και πολιτική.
Και η ελευθερη(cafe)εμπεριέχει και πολιτική.
Τώρα όσον αφορά το κλειδωμα τού θέματος περί συνένωσης,τι ακριβώς σημαινει οτι η διαχειριστική ομάδα έδωσε απαντήσεις?Tά μέλη έχουν κάθε δικαίωμα να πούν την γνώμη τους η οποία σαφώ και δεν θα ήταν αποφασιστική.Η απόφαση όμως τού κλειδώματος έδειξε προς τα έξω σαν να φοβάται η διαχειριστική ομάδα.Δεν λέω ότι είναι έτσι,αλλά έτσι φαινεται.
Για το brokeman mountain οντως τα πράγματα ήταν πιό δύσκολα,αλλά κατα την γνωμη μου,το θέμα δεν παρεξέκλινε και παρότι ειιπώθηκαν ακραια πράγματα,η κατάσταση ηταν ελεγχόμενη.
Πάντως εάν η προοπτική δημιουργίας σωματείου ξεκινά με τέτοιες θέσεις για το φόρουμ,νομίζω ότι δεν θα βρεθούν πολλοί που θά δεχτούν να κάνουν τίς ´γλάστρες´.
Αναμένω,παντελώς αιφνιδιασμένος.

Σπυρο, αν και εσυ μου επιτρεπεις τον ενικο, ειλικρινα εκπλησσομαι με αυτα που διαβαζω οταν μαλιστα συμμετειχαμε και οι δυο στο θεμα ηφαιστειο του BM το οποιο ηταν text book example θεματος προς κλειδωμα...
Σε καθε περιπτωση, εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη ως διαχειριστης, και η ΓΣ θα αποφασισει τελικα για την πολιτικη μας επι των κλειδωματων.
Θλιβομαι ομως βαθυτατα οταν διαβαζω απο ανθρωπους που εκτιμω να με κατηγορουν για ξυλινη γλωσσα και για "να σας αδειασουν την γωνια τα μελη"...
Δειχνει , κατα την γνωμη μου, ελλειψη καλης πιστης σε καποιους ανθρωπους που αφιερωνουν πολυ απο τον πολυτιμο προσωπικο τους χρονο, για να υπαρχει αυτη η παρεα....
Ελπιζω ειλικρινα να μην εννοεις αυτα που εγραψες...

Οι παρατηρητικοί θα έχουν σημειώσει αυτό που εύστοχα αναφέρει ο Δημ. Ντοκ. δηλαδή ότι οι όποιες "κόντρες" συμβαίνουν στο Lounge-Cafe και όχι φυσικά στις κατηγορίες. Είναι άξιο ψυχιατρικής μελέτης το πώς οι άνθρωποι σε ένα φόρουμ φτάνουν σε σημείο να πουν (γράψουν) πράγματα που δεν θα έλεγαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με τον οποιονδήποτε. Προσωπικά δεν παρακολούθησα την εξέλιξη του thread για την ταινία αλλά φαντάζομαι το περιεχόμενο των posts...Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ευθέως έναν moderator ή administrator (και των οποίων τον ρόλο σέβομαι) είναι αυτό:
Όταν κλειδώνεται ένα θέμα ποιος προστατεύεται και από ποιον? Δηλαδή τι σας αναγκάζει να το κλειδώνετε δεν καταλαβαίνω? Αν πάλι υπάρχει η τάση να εκτρέπονται ορισμένοι κρυμμένοι πίσω από ένα nickname τότε συμφωνόντας ότι είναι avclub και όχι καφενείο γιατί δεν καταργείται κάθε ενότητα που δεν εξυπηρετεί το χόμπι μας? Και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δεν γίνεται ρε παιδιά...

To θέμα ´Ηφαιστειο´περιείχε ακραίες αντιλήψεις πού όμως υπάρχουν στην κοινωνία.Πλήν 2 post με προσωπικούς χαρακτηρισμούς,τα άλλα, για την δυσκολία τού θέματος,κρατήθηκαν πολύ ικανοποιητικά.
Για το άλλο θέμα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και επαναλαμβάνω ότι η διαχειριστική ομάδα έδειξε ,σάν να φοβήθηκε.
Το να εστιάζει κανείς στο ´να μας αδειάζουν την γωνιά´και μάλιστα απαντώντα ´ηρωικά´περί προσφοράς των διαχειριστών,συγνώμη φίλε Τάκη ,αλλά είναι συνδικαλισμός πρωτου έτους στο πανεπιστήμιο.
Οσο για την εμπιστοσύνη,η εμπιστοσύνη είναι ενα ´περίεργο´συναίσθημα.Μπορεί να υφίσταται για καιρό,αλλά μπορεί και να αρθεί.Και αυτό ισχύει στην προσωπική μας ζωή,στίς φιλίες ,παντού.
Δεν έγραψα τίποτα διαφορετικό απο τον ντόκ.Απλώς εκφραζόμαστε ,ο καθένας με τον τρόπο του.
Y.γ
Για μένα το θέμα του Brok Mount,θα μπορούσε να γίνει υπόδειγμα μή κλειδώματος ,αλλά θεωρώ σεβαστή την επιλογή τού Κώστα.Για το άλλο δεν υπάρχει δικαιολογία καμία.

Σπυρο σεβαστη η αποψη σου και θα την μεταφερω κατα γραμμα στην επομενη ΓΣ.
ΥΓ1 Ακομα και αν εγινε οντως λαθος σε καποιο κλειδωμα, ε, και οι διαχειριστες ανθρωποι ειναι και δικαιουνται να λανθανουν ενιοτε.
ΥΓ2 Ευτυχως ή δυστυχως δεν ασχοληθηκα ποτε με συνδικαλισμο οποτε να μου συγχωρεσεις το χαμηλο συνδικαλιστικο επιπεδο! :D
ΥΓ3 Να εισαι σιγουρος, οτι η διαχειριστικη ομαδα ουδεποτε φοβηθηκε τις προκλησεις αλλιως δεν θα υπηρχε το Avclub σημερα...

Τακης Σωτηροπουλος said:
Σπυρο σεβαστη η αποψη σου και θα την μεταφερω κατα γραμμα στην επομενη ΓΣ.
ΥΓ1 Ακομα και αν εγινε οντως λαθος σε καποιο κλειδωμα, ε, και οι διαχειριστες ανθρωποι ειναι και δικαιουνται να λανθανουν ενιοτε.
ΥΓ2 Ευτυχως ή δυστυχως δεν ασχοληθηκα ποτε με συνδικαλισμο οποτε να μου συγχωρεσεις το χαμηλο συνδικαλιστικο επιπεδο! :D
ΥΓ3 Να εισαι σιγουρος, οτι η διαχειριστικη ομαδα ουδεποτε φοβηθηκε τις προκλησεις αλλιως δεν θα υπηρχε το Avclub σημερα...

Τάκη,μετά λύπης μου το γράφω ,αλλά σημερα πολλοί μπορεί να τρίβουν τα χέρια τους.Ο νοών νοείτω.
Σαν νομικός μπορείς να εισαι θαυμάσιος συνδικαλιστής,όπως και ο έτερος νομικός της παρέας διεπίστωσε.Αυτό εννοούσα,με το πρωτο έτος.Μην μού απαντάς περί χαμηλού συνδικαλιστικου επιπέδου.Αφού κατάλαβες πολυ καλά τί εννοούσα.;)
Πάντως ,οτι γράφεται,γράφεται απο ειλικρινές ενδιαφέρον για τον χώρο,και ως τέτοια να τα διαβάζεις και εσύ και τα άλλα παιδιά.