Preview Special: JVC DLA-HD100

Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Eχει την παραμικρη σημασια τι δειχνουν οι φωτο?

...Ας μην γυρίσουμε σε πίσω κουβέντες.Απο την στιγμή που μπήκαν κάποιες foto θεωρώ αδύνατον να μην ειπωθεί κάτι πάνω σε αυτές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

...Ας μην γυρίσουμε σε πίσω κουβέντες.Απο την στιγμή που μπήκαν κάποιες foto θεωρώ αδύνατον να μην ειπωθεί κάτι πάνω σε αυτές.

οΚ.
Αλλα για να πουμε κατι δεν θα επρεπε να γνωριζουμε ποιος και αν σεταρισε τα μηχανηματα?

Γιατι η κριτικη ειναι για 2 jpeg οχι για 2 προβολεις τελικα........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

όπως?

δυο τρια πραγματακια παρακατω....;)

οΚ.
Αλλα για να πουμε κατι δεν θα επρεπε να γνωριζουμε ποιος και αν σεταρισε τα μηχανηματα?

Γιατι η κριτικη ειναι για 2 jpeg οχι για 2 προβολεις τελικα........

1)Σωστα.....
2)Σωστα ....αλλα ειναι 2 ιδια,οποτε μπορεις να τα κρινεις..

Και οι δυο δειχνουν να μην εχει γινει σωστη ρυθμιση..
Ειδικα ο δευτερος(hd 100)εχει και μεγαλυτερο προβλημα συγκλισης...!!!!!
Χρωματικα ο ενας ειναι ετσι και ο αλλος γιουβετσι...οπως ειπε και ο Γιαννης Χ.
Στον εναν εχει αφαιρεθει αρκετη ενταση του green με αποτελεσμα να δειχνει λιγοτερο αγριος....Η ειναι απο μαμα ετσι η ειναι πηραγμενος....
Εγω πιστευω οτι ειναι απο μαμα ετσι και θα ειναι ποιο μαλακος στα φωτεινα και με καλυτερα σκοτεινα.....
Λιγοτερο επιθετικος δηλαδη........

Συνηθως(ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ)για να μπορεσουμε να κρινουμε δυο φωτο απο εναν προβολεα επιλεγουμε ταινια(ες)οπου υπαρχει φυσικο χρωμα χωρις φιλτρα χρωματικα...
Και φυσικα και ασπρομαυρες ταινιες οπου βλεπουμε διαφορα...;)

Στην περιπτωση την συγκεκριμενη ολα ειναι αφυσικα και στους δυο....;)

Και αν ο προβολεας εχει και τα προβληματα του τα χρωματικα γινετε ακομη ποιο δυσκολο το να κρινεις κατι....
Π.χ.σχεδον ολα στην φωτο εχουν τον ιδιο τονο και παρα πολυ κοντα το ενα με το αλλο.....κ.λ.π.....να μην αναλυω τωρα ...καταλαβατε....

Ενα αλλο που δειχνει καθαρα το προβλημα της τεχνολογιας λογο του μη καλου ansi contrast ειναι οτι δεν μπορει να προσδιοριση καποιος ενα αντικειμενο με πιστοτητα......Αυτο ωφειλεται στο οτι η ενταση των γκρι δεν εχουν μια ισοροποια κατα την προβολη.
Τα μαυρα που υπαρχουν μεσα στα χρωματα και πρεπει να ειναι κοντα εχουν μεγαλες αποκλισεις με αποτελεσμα να εχουμε εικονα με μεγαλα σκαμπανεβαζματα στους τονους των χρωματων....
Το αποτελεσμα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι εντονη εικονα(αγρια) εντυπωσιακη μεν...αλλα αφυσικη...
Σε αλλες περιπτωσεις εχουμε ιδιους τονους λογο του ιδιοιυ προβληματος...
Ειναι καθαρα θεμα εντασης του μαυρου σε ποσοστο που υπαρχει μεσα στο χρωμα.....+ τον κορεσμο....

Πιστευω οτι ο hd 100 θα ειναι καλυτερος για το γεγονος και μονο οτι θα ειναι λιγοτερο φωτεινος σε ενταση ψηλα και καλυτερος στα μαυρα.....
Και βεβαια εαν καποιος μπορει να τον ρυθμιση καλα(ξεφυγει απο τις προδιαγραφες)θα δωσει καλο αποτελεσμα.....
Οι προδιαγραφες εχουν να κανουν με απολυτα μηχανακια....
Εαν υπαρχει προβλημα ξεφευγουμε για να μπορεσουμε να ισοροποισουμε τα προβληματα που εχει το προβολικο.

Καλη σας μερα.......-bye-

Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Βασικά δεν έχω καταλάβει ποιά φώτο είναι ποιός, αλλά τουλάχιστον αυτό που δείχνει το δικό μου μόνιτορ είναι ότι η δεύτερη έχει πιο κορεσμένα χρώματα και ματζεντίζει ενώ η πρώτη πρασινίζει αρκετά.....

Το πόσο ανούσια είναι η σύγκριση φωτο / screenshots φαίνεται από το εξής:

Στο monitor του σπιτιού, όπου και πρωτοείδα τις φωτό, τα μαύρα του hd100 ήταν καλύτερα και υπήρχε περισσότερη λεπτομέρεια ανάμεσα στα φυλλώματα όπου ο hd1 τα έδειχνε απλώς ως solid black.

Ωραία λέω, λογικό.

Έλα όμως που ήταν τις είδα και από το Monitor του γραφείου οι διαφορές πλέον ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες!

Στο monitor του σπιτιού, όπου και πρωτοείδα τις φωτό, τα μαύρα του hd100 ήταν καλύτερα και υπήρχε περισσότερη λεπτομέρεια ανάμεσα στα φυλλώματα όπου ο hd1 τα έδειχνε απλώς ως solid black.

Ωραία λέω, λογικό.

Έλα όμως που ήταν τις είδα και από το Monitor του γραφείου οι διαφορές πλέον ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες!

Συμπερασμα..... αλλαζεις ενα απο τα δυο μονιτορ :p

@ Chris: Τα monitor δεν είναι σαν τους Ντίλες να τα αλλάζουμε σαν τα υποκάμισα :p

@ Dimis: Ο Καστρουνής φοβάμαι ότι θα περιοριστεί στον διαγωνισμό πίτσας και ανελέητες κόντρες με τον Κούλη. :p

Έχω και calibrator αλλά δεν εχω αξιωθεί να το χρησιμοποιήσω. Μια φορά που το έκανα στο 24αρι του σπιτιού πάντως έκαμε δουλειά.

Επί του θέματος: Το παράδειγμα ήταν προφανώς για να κατανοήσουμε πόσο παραπλανητικά μπορεί να είναι τα screenshots.

Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

Έχω και calibrator αλλά δεν εχω αξιωθεί να το χρησιμοποιήσω. ..

Τι, εχεις και Καστρουνη στο σπίτι σου??!!! :eek::eek:
icon10.gif
icon10.gif

Ωραία λέω, λογικό.

Συμφωνώ μαζί σου, και το θέμα monitor το έχω θίξει και εγω σε προηγούμενες κουβέντες γιά τον hd1 και πόσο διαφορετικά έβλεπα κάποιες foto απο το γραφείο και το σπίτι.

Re: Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

Τι, εχεις και Καστρουνη στο σπίτι σου??!!! :eek::eek:
icon10.gif
icon10.gif
Ενα μικρό Pantone.

Είχα και μεγάλο αλλά δεν συνέφερε. Μου έτρωγε όλα τα τυριά, μασούλαγε ότι έβρισκε μπροστά του και μου έθαβε συνεχώς τον προβολέα μου αδυνατώντας παράλληλα να μου ρυθμίσει και τον ήχο. :p

Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

Που βρηκες το "Castruni" να το κατεβασει Δημητρη ? Σε κανα τορεντ ?? :flipout::flipout::flipout:

Οχι βρε Χρηστο. Το εχει ο Μανουτι στο site σαν demo για να το κατεβασεις για 30 μερες!!! :flipout::flipout::flipout:

Παντως κι εμενα απο τα screenshots τουλαχιστον μου φαινεται πολυ πιο φυσικος ο HD100. Βεβαια με την προϋποθεση οτι δεν ειναι πειραγμενος αυτος σε σχεση με τον HD1. Φυσικα οταν θα τον τεσταρουν οι ειδικοι εκει θα μπορουμε να πουμε περισσοτερα. Το θεμα ειναι για εμενα εαν τελικα, οταν ρυθμιστουν και οι 2, αξιζει η αγορα του HD100 ή ειναι προτιμοτερη η αγορα του γνωστου μας HD1...