Price fixing στην αγορά τηλεοράσεων....

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,473
BVR (Beyond Visual Range)
Με αφορμη το αρθρο αυτο....

http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-29-42/rade/2769-buy-spy.html

..που αναφερει τις τιμες της 40B6000...

* Μedia Markt / Saturn : 1299 ευρώ
* Kωτσόβολος / ΕlectroWorld: 1297 ευρώ
* Πλαίσιο: 1299 ευρώ
* Μultirama: 1298 ευρώ

...νομιζω οτι τειθεται θεμα "price fixing" στην αγορα τηλεορασεων...:chinscratch:

Re: Price fixing στην αγορα τηλεορασεων....

...νομιζω οτι τειθεται θεμα "price fixing" στην αγορα τηλεορασεων...:chinscratch:

αν μου βρειτε εναν τομεα του εμποριου ή ενος ελευθερου επαγγελματος που δεν ισχυει το price fixing εγω χαριζω κουλουρι... :fahne90:

τι εννοειτε με τον ορο price fixing για μας τους αδαεις?

Απάντηση: Price fixing στην αγορα τηλεορασεων....

Ότι οι διάφορες εταιρείες συννενοούνται μεταξύ τους να έχουν μία συγκεκριμένη τιμή σε ένα προϊόν, και έτσι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους και ανάγκη να ρίξουν τις τιμές. Πράγμα που βλάπτει την τσέπη του υποψήφιου αγοραστή...

καρτελ δηλαδη...δε μου φαινεται παραδοξο στο Ελλαντα.

Αυτό συνβαίνει και στην Κύπρο.
Όμως εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική γιατί όλοι περνουν από τον αντιπρόσωπο που καθορίζει τιμές.

Last edited:

Χωρις να λεω οτι δεν γινεται, το συγκεκριμενο δυσκολα μπορει να θεωρηθει τετοιο. Μια ματια στο σκρουτζ δειχνει το ιδιο μοντελο απο 1100 ευρω.

Μια τιμη "του δρομου" στα 1300 ευρω δεν θελει απαραιτητα συννενοηση για να γινει (ασε που συχνα οι τιμοκαταλογοι εχουν προτινομενη λιανικη.)

Αντιθετα αν θελει καποιος να μιλησει για price fixing ας ριξει μια ματια στη miele....

Χωρις να λεω οτι δεν γινεται, το συγκεκριμενο δυσκολα μπορει να θεωρηθει τετοιο. Μια ματια στο σκρουτζ δειχνει το ιδιο μοντελο απο 1100 ευρω.

Τα δυο πρωτα καταστηματα κανουν παραεισαγωγη , κοιταξε ποσα καταστηματα την εχουν στα 1299 ευρω και θα καταλαβεις ποιοι ειναι αυτοι που ειναι "συνενοημενοι"...

Καλα οι μεγαλες αλυσιδες και τα γνωστα e-shop δεν παιζονται με τιποτα... αν δεν κουνησει ο ενας προς τα κατω δε χαμπαριαζει ο αλλος για κανενα λογο. Αυτοι εχουν τον δικο τους ανταγωνισμο γιατι απευθυνονται στο ευρυ κοινο. Και εχουν και ειδικο τμημα ελεγχου των ανταγωνιστικων τιμων στο ιντερνετ που τσεκαρουν τι παιζει καθημερινα.

Αλλα το ιδιο γινεται και με βαση το skroutz

Παρακολουθω τις τιμες μιας συγκεκριμενης τηλεορασης εδω και καιρο και εχω πεθανει στα γελια :flipout:

Παντως λογικο ειναι να συμβαινει αυτο. Ο καθενας καθοριζει τις τιμες με βαση το δικο του ανταγωνισμο. Επικρατει γενικα η αποψη (και το εφαρμοζουν ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες και εμποροι χωρις να υπαρχει καν συνεννοηση, απλα κανοντας μια ερευνα αγορας) οτι δε ριχνω εντελως τις τιμες γιατι ετσι "χαλαω" το εμποριο...

Αυτοι ειναι οι κανονες της αγορας ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Απλα οσο περισσοτεροι εμποροι υπαρχουν τοσο καλυτερα για μας, αφου εκ των πραγματων σιγα σιγα θα μπουν στη διαδικασια να γινουν λιγο πιο ανταγωνιστικοι απο τον διπλα κατεβαζοντας λιγο την τιμη και μετα αλλο λιγο και παει λεγοντας...

Δυστυχώς είναι καρτέλ, και δεν είναι το μόνο...

επειδη αναφερθηκε στην αρχη του θεματος οι τιμες για την 40b6000 να αναφερω οτι σε φυλλαδιο που επεσε στα χερια μου απο ηλεκτρονικη αθηνων στο καινουργιο μαγαζι που κανει εγκαινια στης 17-12-2009 στην αλιμου 36-40 εχει την συγκεκριμενη τηλεοραση στα 999!!! ευρω!