Primesat - Raven 2,4m Offset dish

Όπως αναφέρει, είναι τα πολύ γνωστά παλιότερα Andrew/Channel Master, υπό νέα ονομασία. Αν και προσωπικά νόμιζα πως η Prodelin είχε πάρει την σειρά προϊόντων Andrew/Channel Master. Σίγουρα είναι κορυφαία πιάτα.

Καλησπέρα,
Ξέρεις αν τα αντιπροσωπεύει κανείς στην Ελλάδα και σε τι τιμές;

στην Ελλαδα τα συγκεκριμενα πιατα δεν τα φερνει κανεις απο οσο γνωριζω, υπαρχει το παρακατω καταστημα στην Αγγλια το οποιο στελνει και στην Ελλαδα βεβαια δεν ξερω ποσο θα παει το μαλλι συνολικα..

http://www.satellitesuperstore.com/dishes-motors2.htm#gib15mot

εαν τωρα σε ενδιαφερει για τα Prodelin υπαρχει καταστημα στην Αθηνα που τα φερνει και κανει την εγκατασταση.

Φίλε pcmax γνώμη μου είναι να πας σε ΜΑΒΟ 1.80 Πιστεύω πως θα σε καλύψει και θα σου έρθει πολύ οικονομικά.
Αν τώρα έχεις την οικονομική άνεση μπορείς να κοιτάξεις και για Aris 2.3μ

Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Mabo 1,8μ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, ρώτησα 5-6 μου είπαν ότι δεν έχουν και οι δύο από αυτούς λένε ότι θα έχουν σε ένα με δύο μήνες.
Το καλό είναι ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα χώρου, το κακό είναι το κόστος των μεγάλων παραβολικών.

Τελικά αποφάσισα και σε λίγες ημέρες θα τοποθετήσω το OP 150 για τις 28 μοίρες με ελπίδα η έλευση του 2G να μας δώσει παραπάνω συχνότητες και κανάλια.

Πολύ καλό το Aris 2,3μ αλλά νομίζω ότι αυτή η διάσταση σε παραβολικό κάτοπτρο δεν θα σου δώσει παραπάνω από 5% με 10% σε σχέση με ένα offset 1,8μ συνεπώς ευκόλως θα καταλήξεις σε offset λόγο κόστους. (Μπορεί να κάνω και λάθος)
Όπως και να έχει εκτιμώ ότι πολλοί από εδώ περιμένουν ή ετοιμάζονται για τον 2G και είναι σε αναμονή των πρώτων αναφορών.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Κωνσταντίνος

Αν θέλει κάποιος φίλος με Gibertini 1.50 ή Mabo 1.80 να δώσει μια αναφορά με τις συχνότητες που κατεβαίνουν στα πιάτα τους.
Θα έλεγα να μην κάνεις καμία αγορά αν δεν είσαι 100% σίγουρος για το τι πιάτο χρειάζεσαι πραγματικά.
Ανάφερε την περιοχή που μένεις.

Απάντηση: Re: Primesat - Raven 2,4m Offset dish

Τελικά αποφάσισα και σε λίγες ημέρες θα τοποθετήσω το OP 150 για τις 28 μοίρες με ελπίδα η έλευση του 2G να μας δώσει παραπάνω συχνότητες και κανάλια.

Πολύ καλό το Aris 2,3μ αλλά νομίζω ότι αυτή η διάσταση σε παραβολικό κάτοπτρο δεν θα σου δώσει παραπάνω από 5% με 10% σε σχέση με ένα offset 1,8μ συνεπώς ευκόλως θα καταλήξεις σε offset λόγο κόστους. (Μπορεί να κάνω και λάθος)

Το Aris δίνει 2,5 dB παραπάνω από το Mabo 185 offset, που φυσικά δεν είναι 185 αλλά 170 εκατοστών. Το δε Gibertini OP150 είναι ακόμα χαμηλότερα, περί το 1 dB. Οπότε όχι, δεν είναι η διαφορά 5 με 10% - θυμίζω πως +3 dB είναι διπλάσιο σήμα. Το πραγματικά 185ρη Offset της Prodelin με το δικό του feedhorn είναι τουλάχιστον 1dB παραπάνω από το Mabo, ενώ το 2,40 σίγουρα ξεπερνά το Aris 230 αρκετά.

1,4 db παραπανω απο το Mabo θεωρητικα,πρακτικα 2db Παναγιωτη αλλα την ποιοτητα και την αντοχη την πληρωνεις.