Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αν γίνεται η τράμπα με τις τροχαλίες να το κάνεις ... νόμιζα ότι είναι διαφορετικές επειδή δεν το είχες κάνει ακόμα.

Τώρα σκέφτομαι μήπως με την πρώτη ευκαιρία πρέπει κάνω τράμπα τις τροχαλίες. Να βάλω την πάνω κάτω και να δοκιμάσω, χωρίς κορδέλα πρώτα, αν έχω κραδασμό ή όχι. Αν έχω βρήκαμε τον φταίχτη, αν δεν έχω το ψάχνω παραπέρα.
Το κακό είναι οτι οι φίλοι που έχουν Metabo στην Αθήνα έχουν την 316 κι ο Κώστας είναι μακρυά. Να δω ρε παιδί μου μήπως αυτή είναι η φυσιολογική της λειτουργία κι εγώ κυνηγάω ανεμόμυλους;

Να έρθεις στην Πάτρα !

Μην κάνεις τόσο ριζικές αλλαγές (τουμπάρισμα τροχαλιών κλπ) στην πριονοκορδέλα (θέματα εγγύησης & ασφάλειας μετά).
Νομίζω είσαι στο σωστό δρόμο όπως είπαμε & στο Viber.

Το πνευμα της makita ειναι Μπαμπη....
Αστην οπως ειναι, κορδελα, ισως με λιγη χρηση να στρωσει. Ειτε στις τροχαλιες ειτε στη κορδελα κυριοτερο πιστευω.

Λοιπόν... Παμε με τη σειρά.
Οι τροχαλίες βγαίνουν εύκολα χωρίς εξολκέα, αρκεί να βγάλεις την ασφάλεια.
Δεν πρόκειται να κάνω τίποτε όμως γιατί δεν χρειάζεται πλέον, ο κραδασμός είναι ανεπαίσθητος. Επειδή μιλούσα και με την αντιπροσωπεία, και οι άνθρωποι έδειξαν πολύ ενδιαφέρον, τους ενημέρωσα για λήξη συναγερμού. Η κορδέλα μόλις δούλεψε λίγο μάλλον βρήκε τα πατήματά της, έστρωσε, τι άλλο να πώ;
'Οσο για το θόρυβο, είναι τόσο αθόρυβη που δεν το περίμενα με τίποτε και δεν καταλαβαίνω που είναι τα 98 db που αναγράφει στο σώμα.
Τέλος καλό όλα καλά που λένε... κι οτιδήποτε διαφορετικό συμβεί απο τώρα και στο εξής θα ενημερώσω.
Νεκ, μάλλον αυτό που λες έφταιγε, μόλις της έκανα τον εξορκισμό έφυγε το κακό το πνεύμα και ηρέμησε.. :rip:

Δώσε της υλικό για να μασουλήσει κάργα.

Εγώ δουλεύω κ ακριβώς από κάτω είναι υπνοδωμάτιο κ δεν με έχουν κυνηγήσει ποτέ. Αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για Bimetal κορδέλα? ή μένουμε στην κορδέλα της συμπρωτευουσας?

Last edited by a moderator:
Δεν ξέρω, όταν τη δουλέψω θα σου πώ.
Προς το παρόν αποφεύγω να ανοίγω τις κορδέλες μέχρι να μάθω πως τις διπλώνουν. :flipout:

Ετσι ακριβως διπλωνουμε και τους ιμαντες, που δεν πρεπει να τσακισουν ή να περιστραφει το σωμα τους.
Δεν ξερω για κορδελες αλλα ιμαντες σου διπλωνω 90 ποντους περιμετρο.

Πολύ διαφωτιστικό το βιντεάκι, την τύλιξα με τη πρώτη προσπάθεια σε δευτερόλεπτα.
Τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. :worshippy:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    211 KB · Views: 284
Πιο ευκολο και πιο ασφαλες νομιζω οτι ειναι να την κρατας κατω με το παπουτσι και να την γυριζεις δυο φορες με το χερι (180 μοιρες).
Οπως βολευει τον καθενα βεβαια.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

το δίπλωμα είναι το εύκολο στην κορδέλα, το δύσκολο είναι να αγοράσεις πριονοκορδέλα.... χαχχαχα..
τακτικά πηγαίνω σ ένα φίλο που έχει τροχείο και τον βλέπω να τις διπλώνει-ξεδιπλώνει με μια ευκολία και χωρίς γάντια.

Δείτε αυτό το μηχάνημα... Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο;
Εγώ πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο και η αλήθεια είναι οτι, την ώρα που την περιεργαζόμουν, ενθουσιάστηκα.
Με την πρώτη ματιά φαίνεται μια πριονοκορδέλα. Δεν είναι όμως απλά μια πριονοκορδέλα, τουλάχιστον έτσι όπως τις ξέρουμε, αλλά ένα πιλυμηχάνημα που δεν θα ήταν υπερβολή αν το έλεγα αυτοεπισκευαζόμενο. :worshippy:
Είναι αυτόνομη και εντελώς ανεξάρτητη.
Κάτω αριστερά κόβεις την κορδέλα στο μήκος που θές. Στο κέντρο τη μαγκώνεις τη ζεσταιλνεις και την κολλάς και ακριβώς απο κάτω υπάρχει ο τροχός που θα την τροχίσεις. Μετά τη φοράς και κόβεις ό,τι θές, τα πάντα όλα που λέει κι ο Αλέφαντος.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο ένα μηχάνημα;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    79.4 KB · Views: 171
  • image.jpg
    image.jpg
    72.9 KB · Views: 170
Ήθελα νάξερα που γυρίζεις όλη μέρα και τα βλέπεις αυτά !!! Έχεις πάρει αμπάριζα τα μηχανουργεία ?? -bye-