Πριονοκορδέλες Ξύλου

'Όντως για όποιον ενδιαφέρεται είναι καλή περίπτωση. Έναν έλεγχο πρώτα για τυχών κουσούρι... αν και την αναφέρει "σε άριστη κατάσταση, σχεδόν αχρησιμοποίητη."
 
Τα output watt δειχνουν την πραγματικη δυναμη της κορδελας.
Διαβασα καποια αρνητικα σχολια για την ποιοτητα της κορδελας και ενα απο αυτα ηταν η πορτα. Οχι επειδη ειναι πλαστικη, αλλα επειδη με τον καιρο και το ανοιξε κλεισε παρουσιαζει φθορες στις βιδες που την κλεινουν. Γενικα την αναφερουν ως ενα εργαλειο που δεν ανταποκρινεται στην ποιοτητα της DeWalt...
Για το φραχτη το θυμαμαι χαρακτηριστικα το σχολιο οτι δεν μπορεις να τον φερεις τελειως παραλληλα επειδη εχει το διπλο συστημα σύσφιξης .
Πιστευω οτι με δοκιμες και μετρησεις θα μας λυσεις αποριες .

Η makita παντως λογω προβληματων , ενω δειχνει ποιοτικο εργαλειο, εφτασε μεχρι και 400 να την πετυχω στο amazon ενω ημουν πολυ σκεπτικος για τα αρνητικα σχολια. Η Dewalt απο την αλλη ειναι σπανιο εργαλειο και αν δεν κανω λαθος αρκετα παλιο( 2009 ; ) χωρις ανανεωση στη σειρα μεχρι σημερα.

Ετσι ειναι, εδω και 6 μηνες που ψαχνω, ελαχιστα πραγματα εχω βρει για αυτην την πριονοκορδελα. Εχω διαβασει ολες τις κριτικες που υπαρχουν και μπορω να πω οτι αυτο που παρελαβα ειναι ακριβως αυτο που περιμενα συμπεριλαμβανομενων και των αρνητικων, οπως η ποιοτητα που δεν ειναι οπως θα περιμενε κανεις απο την dewalt και οτι οι ρυθμισεις ειναι δυσκολες. Ο φρακτης απο την αλλη, μπορει να ειναι χοντροκομμενος αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω οτι εχω καποιο παραπονο απο την ευθυγραμμιση και λειτουργικοτητα του.

Επισης ειναι αληθεια οτι το μοντελο ειναι παλιο και δεν εχει αναβαθμιστει εδω και πολλα χρονια. Ελπιζω να συμβαινει επειδη δεν χρειαζοταν και οχι επειδη την ξεχασαν. Ξερω ομως οτι προσφατα εβγαλαν ακριβως την ιδια κορδελα, με την μονη διαφορα την αβαθμιδωτη ρυθμιση στροφων.

Επισης δεν βρηκα πουθενα πολυ καλυτερη τιμη στο εξωτερικο, μη σου πω οτι τα 795 της Ελλαδας ειναι απο τις καλυτερες τιμες. Σε αντιθεση με την Μακιτα (των πολλων αρνητικων κριτικων) την οποια και γω την εβρισκα γυρω στα 500 ευρω. Στην ιδια τιμη βρισκουμε στο εξωτερικο και την μεγαλη Μεταbo.

Εαν δεν ειχα κολληματα με το βαρος και την φορητοτητα, θα κατεληγα στην μεγαλυτερη dewalt, με τα 200μμ υψους κοπης και τα 1000w.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

'Όντως για όποιον ενδιαφέρεται είναι καλή περίπτωση. Έναν έλεγχο πρώτα για τυχών κουσούρι...

Μαλλον δεν προλαβε να την χαρει ο μακαριτης και οι κληρονομοι δεν ενδιαφερονται για μαστορεματα.
Καλη περιπτωση οντως, φαινεται σαν καινουρια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστούμε γιά τά review Νίκο καί Μιχάλη.
Τελικά συνάδελφοι η πριονοκορδέλα κόβει απόλυτη ευθεία σάν τό παγκοπρίονο ?

Νομιζω Δημητρη οτι εαν κοβεις μεχρι 2-3 εκατοστα παχος, δεν πρεπει να υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα .
Τα προβληματα απολυτης ευθειας κοπης αρχιζουν οταν η λαμα αρχιζει και ζοριζεται. Αυτο εξαρταται απο την ισχυ του μοτερ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίο review Μιχάλη,κατατοπιστικότατο.Μου άρεσε ο τρόπος που έσκισε την τάβλα,αυτό είναι το ζητούμενο..Το νήμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με τις εμπειρίες μας,εννοείται.Καλές κοπές φίλε!

Ευχαριστω Νικο!
Οπως το ειπες, το ζητουμενο ειναι να εμπλουτιζουμε το νημα με τις εμπειριες μας για να επωφεληθουμε ολοι.
 
Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ευχαριστούμε γιά τά review Νίκο καί Μιχάλη.
Τελικά συνάδελφοι η πριονοκορδέλα κόβει απόλυτη ευθεία σάν τό παγκοπρίονο ?

Σαν το παγκοπρίονο δεν κόβει καμία πριονοκορδέλα. Το παγκοπρίονο ομως φτάνει μέχρι 8-12 πόντους το πολύ...
 
Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Σαν το παγκοπρίονο δεν κόβει καμία πριονοκορδέλα. Το παγκοπρίονο ομως φτάνει μέχρι 8-12 πόντους το πολύ...

Και τρώει το λιγότερο 2.6 χιλιοστά σε κάθε τομή.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Και τρώει το λιγότερο 2.6 χιλιοστά σε κάθε τομή.

Καλά, και η πριονοκορδέλα κάπου εκεί θα καταλήξει αν συνυπολογίσεις οτι η κοπή της είναι πιο άγρια, άρα πιο πολύ τρίψημο.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλά, και η πριονοκορδέλα κάπου εκεί θα καταλήξει αν συνυπολογίσεις οτι η κοπή της είναι πιο άγρια, άρα πιο πολύ τρίψημο.

Όχι και τόσο Θείε Μπάμπη.
Εγώ που έκοψα τότε Ιρόκο πάχους 5 χιλιοστών, δεν είχα τέτοιο θέμα. Ήταν σχεδόν λείο.
 
Δεν ειναι ακριβως ρουλεμανακια, ειναι blocks of steel. Το ενα στα αριστερα ειναι παραλληλογραμμο και το αλλο στα δεξια ορθογωνιο παραλληλογραμμο.
Νομιζω οτι κρατανε την λαμα πιο σταθερη απο τα ρουλεμαν. Δεν εχω ξαναδει τετοιους οδηγους σε κορδελα. Εχει ενα ζευγαρι απο πανω (φωτο) και ενα απο κατω.
Μεσα στην συσκευασια η dewalt δινει 2 ζευγαρια επιπλεον οδηγους σαν ανταλλακτικα.

30703038486_abb6c77b1f_c.jpg


--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---



Δεν γραφει για watt εξοδου αλλα σε τι θα βοηθησει? Τα watt καταναλωσης ειναι ενδεικτικοτατα και συγκρισιμα με τα αλλα εργαλεια.
Οπως εγραψα προκειται για μια γενικα απλη κατασκευη. Θυμιζει σοβιετικα εργαλεια, λιτα μεν αλλα λειτουργικα. Δεν ξερω σε τι θα βοηθουσε η μεταλλικη πορτα σε σχεση με ενα καλο πλαστικο.
Ο φραχτης ειναι πρωτογονος συμφωνω. Απο την αλλη ειναι σταθερος σαν βραχος και με την βοηθεια των παραλληλων γραμμων στην πλακα κανουν την ευθυγραμμιση παιχνιδακι.
ευχαριστω ..εμενα εχει ρουλεμαν και δεν ξερω πως να ρυθμησω σωστα!!
 
Μιχάλη, (Χιώτη) σου έχω στείλει μήνυμα. Το έχεις δεί?

Ελα τωρα σε ειδα!

Νομιζω οτι -γενικα- γιαυτο που την θες η dewalt ειναι λιγο υπερβολικη.
Απο την αλλη αν πραγματικα θες να κοβεις 10 εκατοστα υψος ξυλο (σκληρο/μαλακο), οι μικροτερες δεν θα σε καλυψουν.

Το θεμα ειναι να μην παρεις κατι και καταληξεις οπως ο κυριος που πουλαει σχεδον αχρησιμοποιητη την dewalt στην μιση σχεδον τιμη.

Για να το συζητησουμε λιγακια παραπανω, να παρουμε και αλλες αποψεις.
 
Μαστόρια συζητάμε γιά το ποιά πριονοκορδέλα να προτιμήσει κανείς, ανάλογα με τις ανάγκες του, σε ποιοτικό επίπεδο, και όχι τόσο σε πρακτικό
Το δίλημμα λοιπόν είναι, dewalt σαν αυτή που πήρε ο Μιχάλης, ή Boston σαν αυτή που πήρε ο Νίκος?
 
Θα είμαι κατηγορηματικός κύριοι.Αν θέλετε σοβαρή δουλειά απο κορδέλα σπρώξτε χρήμα.Δε λέω πως πέταξα τα λεφτά μου,σε καμμία περίπτωση.Απλά εγώ λόγω άγνοιας νόμιζα πως θα κάνω τον υλοτόμο με ένα πραματάκι 29 κιλά αξίας 275 .Όχι,δε γίνεται,και αμφιβάλλω αν γίνεται και με χιλιάρικο.Σήμερα τη ζόρισα τόσο πολύ που μου έφυγε η ταινία δυο φορές απο τους τροχούς,προς τιμήν της δεν έσπασε.Για την ιστορία,έκοβα κλειστές καμπύλες σε δρυ πάχους 3cm.Αν είναι χρήσιμο εργαλείο;Ναι κατηγορηματικά.Αν την αγόραζα σήμερα;Όχι πάλι κατηγορηματικά.Θέματα αναγκών και σωστής ενημέρωσης-εμπειρίας.
 
Για μενα ενα βασικο κριτηριο ηταν η φορητοτητα. Και ειμαι σιγουρος οτι η dewalt χρεωνει μεγαλο κομματι της τιμης ακριβως λογω του ελαχιστου βαρους της συγκεκριμενης κορδελας (23 κιλα).
Αν δεν ηταν ενα απο τα βασικα κριτηρια η φορητοτητα, θα αγοραζα την boston που κοβει 17-18 εκατοστα η την μεγαλη dewalt που κοβει 20 εκατοστα υψος.
 
νικο δηλαδη δεν σε καλυπτει ποιοτικα ή απο πλευρα χαρακτηριστικων οπως δυναμη μοτερ,υψος κοπης κτλ;
 
Θα είμαι κατηγορηματικός κύριοι.Αν θέλετε σοβαρή δουλειά απο κορδέλα σπρώξτε χρήμα.Δε λέω πως πέταξα τα λεφτά μου,σε καμμία περίπτωση.Απλά εγώ λόγω άγνοιας νόμιζα πως θα κάνω τον υλοτόμο με ένα πραματάκι 29 κιλά αξίας 275 .Όχι,δε γίνεται,και αμφιβάλλω αν γίνεται και με χιλιάρικο.Σήμερα τη ζόρισα τόσο πολύ που μου έφυγε η ταινία δυο φορές απο τους τροχούς,προς τιμήν της δεν έσπασε.Για την ιστορία,έκοβα κλειστές καμπύλες σε δρυ πάχους 3cm.Αν είναι χρήσιμο εργαλείο;Ναι κατηγορηματικά.Αν την αγόραζα σήμερα;Όχι πάλι κατηγορηματικά.Θέματα αναγκών και σωστής ενημέρωσης-εμπειρίας.

Για κλειστες καμπυλες σε δρυ (και οποιο αλλο ξυλο) Νικο, πρεπει να φορεσεις λεπτοτερη κορδελα (μικροτερη των 5μμ πλατους, ιδανικα 3μμ) και δεν θα εχεις το προβλημα που αντιμετωπισες.
Ξερεις το ευρος των λαμων που παιρνει η boston που εχεις? Πρεπει να το γραφει το μανουαλ.