Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μιχάλη πατριώτη,έλλειψη δύναμης.Μιχάλη,φορά τη μικρότερη λάμα των specs,σηλαδή 6mm αν τη μέτρησα σωστά.Μετράμε και τα δόντα στο πλάτος,σωστά;

όταν την δουλεύεις πιέζεις το ξύλο πολύ στην κορδέλα? οι ρόδες είναι πομπέ?

Μιχάλη πατριώτη,έλλειψη δύναμης.Μιχάλη,φορά τη μικρότερη λάμα των specs,σηλαδή 6mm αν τη μέτρησα σωστά.Μετράμε και τα δόντα στο πλάτος,σωστά;

Ναι σωστα το μετρησες, με τα δοντια.
Νικο, αυτο με την δυναμη μου κανει μεγαλη εντυπωση. Δεν πηρες την μικρη boston, πηρες αυτη που δινει μαξιμουμ υψος κοπης 12 εκατοστα!
Νομιζω ομως οτι δεν εχεις αυτο το προβλημα στις ευθειες κοπες με σκληρο ξυλο ετσι?

Στις καμπυλες κοπες το πραμα διαφερει καθως η λαμα ζοριζεται να στριψει και ουσιαστικα φρεναρει επειδη η λαμα των 6μμ δεν ειναι για κλειστες στροφες. Μου ακουγεται λογικο και με πευκο θα ζοριζοταν η οποιαδηποτε αντιστοιχη κορδελα.

Ναι σωστα το μετρησες, με τα δοντια.
Νικο, αυτο με την δυναμη μου κανει μεγαλη εντυπωση. Δεν πηρες την μικρη boston, πηρες αυτη που δινει μαξιμουμ υψος κοπης 12 εκατοστα!
Νομιζω ομως οτι δεν εχεις αυτο το προβλημα στις ευθειες κοπες με σκληρο ξυλο ετσι?

Στις καμπυλες κοπες το πραμα διαφερει καθως η λαμα ζοριζεται να στριψει και ουσιαστικα φρεναρει επειδη η λαμα των 6μμ δεν ειναι για κλειστες στροφες. Μου ακουγεται λογικο και με πευκο θα ζοριζοταν η οποιαδηποτε αντιστοιχη κορδελα.

αλλά άλλο να την φρενάρει και άλλο να την πετάει...την τεντονεισ σωστά? την κεντράρεις από την αρχή σωστά?

Δημήτρη τι σημαίνει πομπέ;Ναι,είναι σφιγμένη,και κεντραρισμένη.Μιχάλη,η μικρότερη της boston είναι με τα 12cm ύψος κοπής.Όχι,στης ευθείες δεν έχω θέμα..

αν για κάποιο λόγο η κορδέλα-ταινία τεινει να φύγει από το κέντρο των τροχών μας βοηθάει πολύ ο τροχός να είναι "κοίλος" στην άκρη ώστε να κεντράρει αυτόματα μόνος του ξανά την κορδέλα.
το πρόβλημα αυτό το συναντάμε κύριος στους ταινιολειαντήρες που πρέπει η ταινία να είναι κεντραρισμενη σε 4 τροχουσ συγχρόνως... σε τετοια περίπτωση μπορείς να βάλεις χαρτονένια στο κέντρο του τροχού ώστε να γίνει κοιλο (αν δεν είναι από την μάνα του). το χρησιμοποιούμε και στις κορδέλες και σίγουρα θα σε βοήθαγε και εσένα ,αλλά επειδή δεν έχει γίνει από το εργοστασιο δεν ξέρω αν η κορδέλα σου γαντζώνει στην χαρτοταινία..(πάντως την σαμπρέλα δεν την γαντζώνει)
θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις..κάνει θαύματα..
https://www.youtube.com/watch?v=6sM0Qjumyro

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης τα ρουλεμαν του οδηγού να τα εχεισ τόσο κλειστα που να περνάει ίσα ίσα η κορδέλα (ομαλά)...ώστε οταν την λυγίζεις στις κουρμπεσ να μην προχωράει το λύγισμα πάνω από τα ρουλεμαν.

Δημήτρη πολύ χρήσιμο βίντεο,σε υπέρ ευχαριστώ.Θα πέσει πολύ μελέτη και πείραμα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι,τα ρουλεμάν τα έχω ρυθμίσει έτσι!

μακαρει να σε βοηθήσει..γενικά πάντως δουλεύει ...(αν περάσεις μια βόλτα και από το φόρουμ των μαχαιραδων θα το διαπιστώσεις:P)

υγ στις κορδέλες του σιδήρου η κορδέλα γυρνάει 45-90 μοίρες ενδιάμεσα των ρουλεμάν και όσο και να την πιέσεις δεν βγαίνει από τισ ρόδες...αλλά σε κάποιο σημειο σπάει..

Last edited:
Μπάμπη μου όχι,ασχολούμαι με δουλειές άλλου είδους τις τελευταίες μέρες,πάντως ήδη περιμένω απάντηση απο τροχείο για άλλο πριόνι,και να σας πω πως σκέφτομαι σοβαρά το "σφάξιμο" της για να βάλω ελαφρώς δυνατότερο μοτέρ.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ναι Κυριάκο.Την ψάχνω με ένα φίλο ηλεκτρολόγο.Θεωρώ πως το υπόλοιπο hardware υποστηρίζει άνετα ένα μοτέρ 600w ας πούμε.

Νικόλα κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι.
Μην κολώσεις όμως στο μοτέρ, πάρε 1Hp αν σου πει ο φίλος οτι το αντέχει, που δεν βλέπω και το λόγο να μην το αντέχει.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσες να το κάνεις και μεταβλητής ταχύτητας.

Ναι Κυριάκο.Την ψάχνω με ένα φίλο ηλεκτρολόγο.Θεωρώ πως το υπόλοιπο hardware υποστηρίζει άνετα ένα μοτέρ 600w ας πούμε.
Αξίζει; κοστος; γιατι να μην πήγαινες κατευθείαν στην επομενη, δυνατότερη και με μεγαλύτερο ύψος κοπής;, εστω και με 100 περισσότερο απο το κοστος απόκτησης + μετατροπής που θα κανεις τωρα σε αυτη που εχεις.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αξίζει; κοστος; γιατι να μην πήγαινες κατευθείαν στην επομενη, δυνατότερη και με μεγαλύτερο ύψος κοπής;, εστω και με 100 περισσότερο απο το κοστος απόκτησης + μετατροπής που θα κανεις τωρα σε αυτη που εχεις.

Πρώτα παθαίνεις και μετά μαθαίνεις, νόμος!
Ο Νικόλας τώρα είναι pioneer... Απ´ αυτόν μαθαίνουμε κι εμείς.

Εγω παντως θελω μια κορδέλα να κανει οτι κανει και αυτός απο το 1:05 έως το 4:50 και την ψιλό δουλειά στο 9:35
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: