Πριονοκορδέλες Ξύλου

Re: Πριονοκορδελες ξυλου

Χρειαζεται μια επαγγελματικη κορδελα για να κανει τον κορμο, σανιδες.
Χρειαζεται μια μεγαλη ερασιτεχνικη κορδελα για να κανει τις σανιδες, σανιδακια.
Χρειαζεται μια μικρη ερασιτεχνικη κορδελα για να κανει τα σανιδακια, τελικο* -η σχεδον τελικο**- προιον.
Χρειαζεται μια επιτραπεζια σεγα για να κανει τα σανιδακια, τελικο προιον ειτε το σχεδον τελικο προιον, τελικο προιον.

*τελικο, ειναι το προιον το οποιο εχει τελειωσει απο κοπες και παει για φινιρισμα (γυαλοχαρτα,τριβεια,βαφη,βερνικωμα)
**σχεδον τελικο, ειναι το προιον που θελει εσωτερικες κοπες ειτε κλειστες καμπυλες κοπες οπου η μικρη ερασιτεχνικη κορδελα αδυνατει να κανει λογω παχειας λαμας.
*** το ποιημα παραπανω αποτελει βαθυ στοχασμο του γραφοντος.

Nικο, δεν νομιζω να μην ειχαμε συζητησει για το τι μπορει να κανει η καθε πριονοκορδελα.
Το ποστ παραπανω σουμαρει λιγο πολυ ολες συζητησεις που ειχαμε κανει κατα καιρους τους τελευταιους μηνες.

Η κορδελα που πηρες μπορει να κανει χιλια δυο πραγματα στην κατηγορια της.
Αγορασες απο τις μεγαλυτερες της 'μικρης' κατηγοριας που μπορεις να δημιουργησεις και να χαρεις τοσες μικροκατασκευες. Μην σε στεναχωρει που (εκ των πραγματων) δεν μπορει να κανει κοπες που ειναι περαν της κατηγοριας της.
Ειναι κριμα φιλε να μην χαρεις αυτο το εργαλειο με το να σκεφτεσαι τι ΔΕΝ μπορει να κανει.

σωστά τα λέει ο Μιχάλης.

συν ότι για να κάνει την μοντίφα του με το μοτέρ σίγουρα θα χρειαστεί 150+

Παιδιά το εργαλείο είναι χρησιμότατο,δεν υπάρχει αμφιβολία επ'αυτού.Απλά εγώ περίμενα οτι θα κάνω και πράγματα που a priori δε γίνονται με αυτό.Θα επανέλθω με πολύ αναλυτικότερες πληροφορίες μόλις βρω το χρόνο να το δουλέψω καλύτερα.Σας ευχαριστώ όλους!

Δημήτρη με συγχωρείς αλλά αυτή η κορδέλα δεν παίζει να μην είναι πειραγμένη.Στο πρώτο βίντεο κόβει χαλαρά 10cm μασίφ,και μάλιστα με καρδιά κόκκινη,κερασιά εικάζω.Δεν παίζει,εκτός και αν κάτι πάει τραγικά λάθος με τη δική μου που έχει 150 τουλάχιστον watt ακόμα.

Τον έχω ρωτήσει σχετικά γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Το μόνο που της έκανε ήταν να της αλλάξει μία κορδέλα καλύτερης ποιότητας.

Χιωτη!!! Λυσε μου απορια ή μαλλον επιβεβαιωσε μου οτι η πριονοκορδελα που βλεπω στην αρχη που κοβει 8cm αφρικανικο μαονι (εστω και σε γρηγορη κινηση ) ειναι η proxxon micro των 80watt;;;;;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H πριονοκορδελα ειναι 100% η proxxon.
Τo oτι κοβει αφρικανικο μαονι 8 εκατοστων μου προκαλει μαλλον εντυπωση.
Και λεω μαλλον γιατι με την επιτραπεζια σεγα dremel που λεει οτι κοβει 2 εκατοστα, εχω κοψει 5 εκατοστα καρυδια. Αργα αλλα εχω κοψει. Η λαμες dremel ειναι ομως κορυφαιες.

Επισης ισως ο τυπος χρησιμοποιει την λαμα proxxon bimetal που ειναι για μεταλλα, ιδια δοντια με την λαμα ξυλου 14tpi, αλλα ειναι πολυ ακριβοτερη.
Ισως ομως και να χρησιμοποιει τις κοινες proxxon που ειναι πολυ καλες.

Μια καλη λαμα μπορει να κανει τεραστια διαφορα οπως ξερουμε.

Και παλι... 8cm μαονι laminate ισοβενο! Αυτο που εκανε η proxxon το κοιταμε σε πριονοκορδελες 750watt... Οσο καλη και να ειναι η λαμα, αντεχει το μοτερ των 80watt ή σε μερικους μηνες θα το καψει; Και λογικα θα την εχει για αυτη τη δουλεια αφου φτιαχνει κιθαρες. Την αναγνωρισα απο τον αλουμινενιο παγκο , αλλα το μυαλο δεν μπορουσε να δεχτει αυτο που εβλεπε το ματι...

Μια πιθανη εξηγηση ειναι οτι ο ανθρωπος, εαν οντως δουλευει μονιμα με σκληρο ξυλο, αλλαζει λαμες συχνα. Επισης πιθανο ειναι να εχει παραγγειλει custome made λαμες, ποιοτικοτερες απο τις proxxon.
Επισης οι κοπες που κανει δεν ειναι μεγαλες. Αλλο να ζοριζεις ενα μοτερ (ξεροντας πως να το "ζορισεις σωστα") για 1-2 λεπτα τη φορα και αλλο για περισσοτερα συνεχομενα λεπτα οπως σε ενα μεγαλο rip cutting στα ορια του εργαλειου.

Ισως ο ανθρωπος να εχει βρει τον απολυτο συνδυασμο ταχυτητας (η προξον εχει ηλεκτρονικη ρυθμιση ταχυτητας) και λαμας για το συγκεκριμενο υλικο.