Πριονοκορδέλες Ξύλου

http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057823278&viewfull=1#post1057823278

Κύριοι καλησπέρα.

Το θηριάκι στήθηκε & ρυθμίστηκε μέσα σε 40 λεπτά & ξεκίνησα άμεσα κοπές.
Ότι & να πω ή να γράψω είναι λίγο & ίσως σε μερικούς φανώ υπερβολικός. Το μηχανάκι είναι αστέρι.
Στιβαρό, εύκολο στις ρυθμίσεις του, αθόρυβο, δυνατό, χωρίς κραδασμούς, ντιζαινάτο, με δυνατό led φωτισμό, όλα τα καλούδια επάνω του, & ο φράκτης του κάτσε καλά.
Κόβει στα όρθια 14 cm το μαδέρι της οξιάς για πλάκα.
Έκοψε ρίζα καυσόξυλο στους 16,5 cm σχεδόν στο max όριο του, χωρίς να κάνει κιχ.

Το καλύτερο μέχρι τώρα εργαλείο που έχω πάρει ever. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Μου πήρε μονομιάς όλη την σημερινή μου κούραση.

Last edited by a moderator:
Tι πες τώρα ρε φίλε !!!

Έσκισε στα δύο την οξιά τελείως ευθεία, τελείως καθαρά, χωρίς να ανάψει το ξύλο πουθενά, σε φλούδα των 4 mm !

Tι πες τώρα ρε φίλε !!!

Έσκισε στα δύο την οξιά τελείως ευθεία, τελείως καθαρά, χωρίς να ανάψει το ξύλο πουθενά, σε φλούδα των 4 mm !

Πολύ καλό, ποιος σε πιάνει τώρα...

Χαίρομαι μικρέ ...(έκοβες γι αυτό δεν απάντησες στο SMS)
Είμαι σίγουρος ότι στα χέρια σου θα βελάξει !!!!
Έκοψες και καυσόξυλα για τα μάτια της γιαγιάς .... Να ρε πως την πέρασε την αγορά... έκοβε τα καυσόξυλα με το πριόνι ιδρώνοντας και του λέει η γυναίκα" μα καλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος" και απαντά "υπάρχουν κάτι κορδέλες ...αλλά τις φοβάμαι" :flipout::flipout:
Μπράβο πατρίδα ... τους πήραμε τα σώβρακα ...πάμε για το επόμενο :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Χαίρομαι μικρέ ...(έκοβες γι αυτό δεν απάντησες στο SMS)
Είμαι σίγουρος ότι στα χέρια σου θα βελάξει !!!!
Έκοψες και καυσόξυλα για τα μάτια της γιαγιάς .... Να ρε πως την πέρασε την αγορά... έκοβε τα καυσόξυλα με το πριόνι ιδρώνοντας και του λέει η γυναίκα" μα καλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος" και απαντά "υπάρχουν κάτι κορδέλες ...αλλά τις φοβάμαι" :flipout::flipout:
Μπράβο πατρίδα ... τους πήραμε τα σώβρακα ...πάμε για το επόμενο :2thumb22sup:

Σόρυ ρε φίλε, μου ήρθε αυθόρμητα. no hard feelings. -ciao-

Μια φορά ήταν ένας ψύλλος πάνω σε έναν ελέφαντα, στον δρόμο τους ήταν μια ξύλινη γέφυρα και όπως την πέρναγε ο ελέφαντας άρχισε και τραντάζεται.
Πω πω! λέει ο ψήλος, είδες πως κάνουμε την γέφυρα και τραντάζεται. :flipout::flipout::flipout:

Ωραία τακτική αυτή να πείσεις το .......αφεντικό του σπιτιού ό,τι χρειάζεσαι εργαλεία. "Μου βγήκε το λάδι ρε παιδί μου , αν είχα καμιά κορδέλα της Metabo θα ´'χα τελειώσει εδώ και ώρα" .
Να παίρνετε ιδέες οι νεώτεροι , δοκιμασμένα πράγματα στο στίβο της ζωής .

Osatosa όπως σου είπα κ στο τηλέφωνο θα πάρω κ την 3 mm κ θα κρατήσω κ την μεγάλη των 15 mm για τα καυσόξυλα.

Panava δουλεύει πολύ πιο ήσυχα από το παγκοπρίονο κ δεν σε φοβίζει καθόλου. Μην την φοβάσαι σαν εργαλείο.

κ. Babis ίσως αν ξεκίναγα τώρα την ενασχόληση μου, το πρώτο μηχάνημα που θα έπαιρνα θα ήταν η πριονοκορδέλα ξύλου.

Μπράβο ρε Κωστή !!!
Πολύ χαίρομαι που όλα είναι όπως πρέπει!!

Τώρα όποιος τριγύρω έχει δέντρα για κόψιμο είμαι σίγουρος ότι θα τον βοηθάς στο κόψιμο και στην αποκομιδή των κορμών...χε χε χε..έχουν να βγουν κάτι φιλέτα, μούρλια!

Σσσσ ...έλεγα να του το φέρω σιγά σιγά .... στην αρχή του έδειξα τα κούτσουρα από την δική μου βελανιδιά ...

κ. Babis ίσως αν ξεκίναγα τώρα την ενασχόληση μου, το πρώτο μηχάνημα που θα έπαιρνα θα ήταν η πριονοκορδέλα ξύλου.

Άχ βρε Κώστα μου... Σ´ εμένα το λές;
Ποιός ξεκίνησε εδω μεσα την ιστορία με τις πριονοκορδέλες και τους ξεχονδριστήρες;
Χωρίς αυτά τα δύο σοβαρή δουλειά δεν γίνεται... Εκτός αν ασχολειλσαι μόνο με μικροκατασκευές, που εμένα δεν μ´ ενδιαφέρουν σχεδόν ξαθόλου, αναγκαστικά φτιάχνω κάποιες λόγω εγκλωβισμού για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα χωρίς χώρο.

Τώρα κάτι για τις κορδέλες...
Νομίζω οτι αν θες να κόβεις μεγάλα ύψη και απόλυτα ευθεία η 15-άρα είναι πιό καλή. Οι μικρές, πχ 3mm είναι για κοπές που χρειάζονται ελιγμοί.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Πάω για ύπνο γιατί από τις 4.00 είμαι στο πόδι.

Υπνο το λεμε τωρα...:afro:
Επειδη ξερω πως ειναι, ολοι ξερουμε νομιζω, με τετοια χαρα μεχρι και βουνο θα κατεβαζαμε τωρα απο την ενεργεια που πηρες.
Καλοδουλευτη και να χουμε θαματα και πραματα!

Άχ βρε Κώστα μου... Σ´ εμένα το λές;
Ποιός ξεκίνησε εδω μεσα την ιστορία με τις πριονοκορδέλες και τους ξεχονδριστήρες;
Χωρίς αυτά τα δύο σοβαρή δουλειά δεν γίνεται... Εκτός αν ασχολειλσαι μόνο με μικροκατασκευές, που εμένα δεν μ´ ενδιαφέρουν σχεδόν ξαθόλου, αναγκαστικά φτιάχνω κάποιες λόγω εγκλωβισμού για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα χωρίς χώρο.

Τώρα κάτι για τις κορδέλες...
Νομίζω οτι αν θες να κόβεις μεγάλα ύψη και απόλυτα ευθεία η 15-άρα είναι πιό καλή. Οι μικρές, πχ 3mm είναι για κοπές που χρειάζονται ελιγμοί.

Βρε αφήστε με να πάω κάτω

Έγινε επιπλέον παραλαβή δύο εφεδρικών πριονοκορδελών (από "μαμά" φοράει την 12 mm).
Ένα τεμάχιο στα 6 mm & ένα τεμάχιο στα 15 mm. Δεν βγάζει τελικά στα 3 mm, έψαξα παντού.

1. A4 Helical Tooth / 2240 x 88.13 x 6 x 1/4 x 0.51/32 mm / 6mm Width / Wood, Plastic - Curved Cuts - 7TPI (0909029252).

2. A6 Peg Tooth / 2240 x 88.13 x 12 x 15/32 x 0.51/32 mm / 12mm Width / Wood, Plastic - Universal Cuts - 5TPI (0909029244).

3. A6 Peg Tooth / 2240 x 88.13 x 15 x 19/32 x 0.51/32 mm / 15mm Width / Wood, Plastic - Straight Cuts - 5TPI (0909029260).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου βρήκε ο αντιπρόσωπος κ 3 mm. Οπότε θα έχω 3,6,12 κ 15 mm.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Υπνο το λεμε τωρα...:afro:
Επειδη ξερω πως ειναι, ολοι ξερουμε νομιζω, με τετοια χαρα μεχρι και βουνο θα κατεβαζαμε τωρα απο την ενεργεια που πηρες.
Καλοδουλευτη και να χουμε θαματα και πραματα!

:a0210:

Osatosa όπως σου είπα κ στο τηλέφωνο θα πάρω κ την 3 mm κ θα κρατήσω κ την μεγάλη των 15 mm για τα καυσόξυλα.

Panava δουλεύει πολύ πιο ήσυχα από το παγκοπρίονο κ δεν σε φοβίζει καθόλου. Μην την φοβάσαι σαν εργαλείο.

Δεν εχεις δουλέψει με το DW745,άλλη δουλειά το ένα και άλλη δουλειά το άλλο βέβαια μη τα μπερδεύουμε.:firstprize::firstprize: