Πριονοκορδέλες Ξύλου

Νίκο ούτε εγώ θυμόμουν το νήμα αυτό για Πλάνη / Ξεχονδριστήρας κλπ. γιαυτό κ το ζήτησα.
Από εβδομάδα θα ενημερωθεί για τα καλά από ότι υποψιάζομαι.

Με την πριονοκορδέλα της Metabo είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Με βολεύει αφάνταστα γιατί είναι ΜΕΣΑ στο Εργαστήριο χειμωνιάτικα, έχει την δική της βάση με ρόδες κ πιάνει ελάχιστο χώρο, είναι απίστευτα αθόρυβη κ δυνατή. Επίσης βγάζει ελάχιστο πριονιδι χωρίς την σκούπα κ καθόλου με χρήση της σκούπας. Κόβει σε πολύ μεγάλο ύψος κ βγάζει απίθανα λεπτές φετες, έκοψα κομμάτι των 4 mm στην μέση απόλυτα κ με ελάχιστη φύρα.

Κόβει απίστευτα ευθεία αλλά κ υπό κλίση. Τι άλλο να ζητήσω από το μηχανάκι αυτό.

Σίγουρα όταν κόβεις κορμό ή κούτσουρο δεν σου βγάζει επιφάνεια λεία αλλά με το τριβείο έρχεται αμέσως. (όχι ότι δεν θα έρθει σιγά σιγά κ η δεύτερη φωτο από το ημερολόγιο του 2017 που κάπου είχα ανεβάσει στο εργαστήριακι μου).

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Νίκο ούτε εγώ θυμόμουν το νήμα αυτό για Πλάνη / Ξεχονδριστήρας κλπ. γιαυτό κ το ζήτησα.
Από εβδομάδα θα ενημερωθεί για τα καλά από ότι υποψιάζομαι.

Με την πριονοκορδέλα της Metabo είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Με βολεύει αφάνταστα γιατί είναι ΜΕΣΑ στο Εργαστήριο χειμωνιάτικα, έχει την δική της βάση με ρόδες κ πιάνει ελάχιστο χώρο, είναι απίστευτα αθόρυβη κ δυνατή. Επίσης βγάζει ελάχιστο πριονιδι χωρίς την σκούπα κ καθόλου με χρήση της σκούπας. Κόβει σε πολύ μεγάλο ύψος κ βγάζει απίθανα λεπτές φετες, έκοψα κομμάτι των 4 mm στην μέση απόλυτα κ με ελάχιστη φύρα.

Κόβει απίστευτα ευθεία αλλά κ υπό κλίση. Τι άλλο να ζητήσω από το μηχανάκι αυτό.

Σίγουρα όταν κόβεις κορμό ή κούτσουρο δεν σου βγάζει επιφάνεια λεία αλλά με το τριβείο έρχεται αμέσως. (όχι ότι δεν θα έρθει σιγά σιγά κ η δεύτερη φωτο από το ημερολόγιο του 2017 που κάπου είχα ανεβάσει στο εργαστήριακι μου).

Πρωτού έρθει όμως να με ενημερώσεις για να κάνουμε οικονομική έρευνα! :)

Κώστα πόσο πήγε η κορδέλα και τι ύψος κόβει?

755

max στις 90 μοίρες 16,8 cm.

Κοπή σημύδας των 21 mm, μέσα σε 12´& τα εφτά τεμάχια για την "γάτα σκαμνί".
Έτσι απλά, έτσι όμορφα, εντός του Εργαστηρίου με απαλή μουσικούλα & την βρόχα έξω στο δυνατό!

Last edited by a moderator:
Κοπή σημύδας των 21 mm, μέσα σε 12´& τα εφτά τεμάχια για την "γάτα σκαμνί".
Έτσι απλά, έτσι όμορφα, εντός του Εργαστηρίου με απαλή μουσικούλα & την βρόχα έξω στο δυνατό!

Δυνατό σε βρίσκω. Φαντάζομαι την χαρά της εγγονής!

Κώστα τα πίσω πόδια δεν τα έχει κομμένα στο πρωτότυπο. Το σχεδιάζεις κάπως διαφορετικά;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Δεν το έχει δει ακόμα.
Τώρα το ξεκίνησα !

Δεν είμαι εγώ δυνατός, τα μηχανάκι σε κάνει μάστορα μάλλον.

Το μοντάρισμα του σκαριφήματος επειδή ήταν τρεις σελίδες Α4, έγινε στο τζάμι του παραθύρου για να βλέπω καλύτερα που "πατάνε" οι γραμμές.

Κώστα τα πίσω πόδια δεν τα έχει κομμένα στο πρωτότυπο. Το σχεδιάζεις κάπως διαφορετικά;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Γιώργο κομμένα τα έχει. Κανονικά γίνεται το c(l)opy - paste !!!

Last edited by a moderator:
Ωρέ Κώστα δεν τα έχει κομμένα. Τα έχει βαμμένα λευκά. Δες την πρώτη φώτο που τα δείχνει ζωντανά 3D.

ΦΤΟΥ έχετε δίκιο. Στην χαρά μου να κάνω κοπές με την πριονοκορδέλα το παράκανα. Πάμε για άλλο, σιγά !!!

Δεν τα εχεις σαν αυτούσια κομμάτια να τα ξανακολλήσεις? Σαν μεγαλο intarsia ας πούμε... :afro:

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δεν τα εχεις σαν αυτούσια κομμάτια να τα ξανακολλήσεις? Σαν μεγαλο intarsia ας πούμε... :afro:
Αυτό θα πρότεινα και εγώ. Αν είναι κατεστραμμένα κόψε μόνο τις πατούσες και κόλλησε τες

Όχι βρε. Απλά καινούργιο κοσκινάκι μου κλπ κλπ κλπ.
Με ένα μηχανάκι & με ένα δράπανο μπαταρίας έκανα την δουλειά μου μέσα σε λίγα λεπτά όμορφα & καθαρά.

Να στο στείλω να μου το ζωγραφίσεις εσύ που είσαι του καλλιτεχνικού χώρου όταν το τρίψω ?

ωραίο Κώστα. αν έχεις ξυλεία και τα εργαλεία.... και την όρεξη φυσικά κάνεις παπάδες.
πάντως στις παρουσιάσεις σου δεν βλέπω ίχνος από πριονίδι και αυτό μ αρέσει.

Όχι βρε. Απλά καινούργιο κοσκινάκι μου κλπ κλπ κλπ.
Με ένα μηχανάκι & με ένα δράπανο μπαταρίας έκανα την δουλειά μου μέσα σε λίγα λεπτά όμορφα & καθαρά.

Να στο στείλω να μου το ζωγραφίσεις εσύ που είσαι του καλλιτεχνικού χώρου όταν το τρίψω ?

Στειλτο φίλε!!!
Βάλε του τα ματάκια και εκμεταλλευσου τα όμορφα νερά με ένα βερνικι να φαίνεται σαν το τριχωμα της γάτας!!!