Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απο την περιγραφη του κρητικου μαγαζιου παντως δεν μπορω να δω ευκολα για ποια απο τις δυο εκδοσεις προκειται. Αν δεν ειχα καποιες αλλες προτεραιοτητες αυτην την περιοδο, θα την σκεφτομουν πολυ σοβαρα ως συμπληρωμα για την προξξονιτσα. Η μεγαλη για κατα μηκος σκισιμο των κομματιων, λογω δυναμης και μεγεθους, η μικρη για οποιαδηποτε λεπτομερεια, πραγμα στο οποιο ειναι αχτυπητη.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι δεν στελνουν. Ισως αν κανεις τριγωνικη συναλλαγη. Δηλαδη να αναλαβει εταιρεια να την αγορασει αυτη στην Γερμανια με Γερμανικη διευθυνση και να σου την στειλει Ελλαδα μετα.

Απο οτι ξερω οτι γινεται (δεν θυμάμαι εταιρία) αγορά μεσω εικονικής γερμανικής διευθυνσης...
δλδ σε ταχυδρομικη θυρίδα στην Γερμανία και αποστολη απο εκει με ταχυδρομειο με καποιο ανταλλαγμα και τα κοστη αποστολης φυσικά.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Η μεγαλη για κατα μηκος σκισιμο των κομματιων, λογω δυναμης και μεγεθους, η μικρη για οποιαδηποτε λεπτομερεια, πραγμα στο οποιο ειναι αχτυπητη.

Έτσι ακριβώς.
Πάρε οτι θέλεις αλλά κράτα και την μικρή. Σου μιλάω εκ πείρας. :grandpa:

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Έτσι ακριβώς.
Πάρε οτι θέλεις αλλά κράτα και την μικρή. Σου μιλάω εκ πείρας. :grandpa:

Και γω το σκεφτομαι Μπαμπη. Λεω να δωσω τη προξον για τη μεταβο, τη μικρη εστω, αλλα η λαδι πριονοκορδελα ελισεται σαν αιλουρος στα ξυλα. Θα ειναι το ιδιο με τη μεγαλυτερη? Καλα με τις «τεραστιες» που εχετε ή ψαχνεστε καποιοι καμια συγκριση!

Οι πολυ μικρες διαστασεις και ανοχες της προξξονιτσας ειναι που την κανουν μοναδικη σε θεμα ακριβειας κοπων. Μεχρι και στις χελιδονοουρες την χρησιμοποιω, με πολλες φορες καλυτερα αποτελεσματα απ'οτι και με πριονακι χειρος που ειναι "νυστερι".
Δυστυχως ομως στο κατα μηκος σκισιμο χτικιαζω και σπαω και τις λαμες της. Γι'αυτο λεω οτι θα βολευε και μια μεγαλη με πλατια κορδελα και δυνατο μοτερ για να αλληλοσυμπληρωνονται.

Η προξονίτσα μαζί με τη μικρή Metabo (261) νομίζω οτι καλύπτουν το 90% των δικών μας κατασκευών.

Η προξονίτσα μαζί με τη μικρή Metabo (261) νομίζω οτι καλύπτουν το 90% των δικών μας κατασκευών.

Μαζι?
Δεν αλληλοκαλυπτει σε ενα μεγαλο φασμα η μια την αλλη?
4mm με 6mm οι βασικες κορδελες τους.
Το κατω φασμα της προξον που μαλλον δεν μπορει να καλυψει η metabo 261, δεν μπορει να το καλυψει μια...σεγα παγκου?

Μαλλον ως μικρες εννοει. Βγαζει εκτος τις αναγκες σκισιματος μεγαλυτερων τεμαχιων μιας και αυτες ας πουμε οτι τις καλυπτες απο εκει που θα προμηθευτεις τα ξυλα. Αν η πρωτη υλη ειναι λιγο μεγαλυτερη, δςν σε καλυπτει ουτε η προξξονιτσα ουτε η 261.

Η φορητότητα και ευελιξία της μικρής είναι εντυπωσιακή. Μην συγκρίνεις μόνο πάχη κορδέλας, αν και νομίζω οτι στη μικρή τα 6 mm είναι το κάτω όριό της κι απ´ ότι άκουσα για να τη ρεγουλάρεις θες ντοκτορά.;)
Δεν νομίζω οτι το κάτω φάσμα της Proxxon μπορεί να το καλύψει μια επιτραπέζια σέγα. Ο τρόπος που κόβει η επιτραπέζια, πάνω-κάτω, για μένα δεν συγκρίνεται με τον τρόπο που κόβει μια πριονοκορδέλα.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι τα 10 cm. Όποιος δουλεύει παραπάνω χρειάζεται και παραπάνω λεφτά. Πας στα μεγάλα παιδιά κι εκει θα πρέπει να σκεφτείς αν θα δώσεις 700-800 για μια μεγάλη κορδέλα, με όλα τα καλά και τα κακά της, αφού εκτός των άλλων χρειάζεςαι και χώρο, ή μ´ αυτά τα λεφτά θα πάρεις δυό κορυφαία και πολύ μανιτζέβελα εργαλεία.
Όλα είναι θέμα επιλογών βέβαια, κι εγώ μην νομίζεις οτι έχω κατασταλήξει στο τι ακριβώς θα έκανα. Για την Αθήνα και το χώρο μου βέβαια σε καμία περίπτωση δν θα πήγαινα σε μεγάλη κορδέλα. Μπορεί να είναι "εργαλείο" αλλά έχει και πολλές απαιτήσεις χώρου.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Η φορητότητα και ευελιξία της μικρής είναι εντυπωσιακή. Μην συγκρίνεις μόνο πάχη κορδέλας, αν και νομίζω οτι στη μικρή τα 6 mm είναι το κάτω όριό της κι απ´ ότι άκουσα για να τη ρεγουλάρεις θες ντοκτορά.;)
Δεν νομίζω οτι το κάτω φάσμα της Proxxon μπορεί να το καλύψει μια επιτραπέζια σέγα. Ο τρόπος που κόβει η επιτραπέζια, πάνω-κάτω, για μένα δεν συγκρίνεται με τον τρόπο που κόβει μια πριονοκορδέλα.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι τα 10 cm. Όποιος δουλεύει παραπάνω χρειάζεται και παραπάνω λεφτά. Πας στα μεγάλα παιδιά κι εκει θα πρέπει να σκεφτείς αν θα δώσεις 700-800 για μια μεγάλη κορδέλα, με όλα τα καλά και τα κακά της, αφού εκτός των άλλων χρειάζεςαι και χώρο, ή μ´ αυτά τα λεφτά θα πάρεις δυό κορυφαία και πολύ μανιτζέβελα εργαλεία.
Όλα είναι θέμα επιλογών βέβαια, κι εγώ μην νομίζεις οτι έχω κατασταλήξει στο τι ακριβώς θα έκανα. Για την Αθήνα και το χώρο μου βέβαια σε καμία περίπτωση δν θα πήγαινα σε μεγάλη κορδέλα. Μπορεί να είναι "εργαλείο" αλλά έχει και πολλές απαιτήσεις χώρου.

+1 :a0210: Προσυπογράφω σέ όλα,εκτός τό ντοκτορά γιά τό ρεγουλάρισμα τής Proxxon,εύκολα ρεγουλάρετε απλά θέλει καλό αυτί γιά νά καλιμπραριστή καί νά δουλεύει μέ τόν μικρότερο θόρυβο,χαμηλές ταχύτητες,καί όχι πολύ σφιχτή κορδέλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

+1 :a0210: Προσυπογράφω σέ όλα,εκτός τό ντοκτορά γιά τό ρεγουλάρισμα τής Proxxon,εύκολα....

Δεν εννοούσα την Proxxon, για τη Metabo μίλαγα.
Έχεις δίκιο όμως γιατί το έγραψα λάθος, έγραψα "μικρή" εννοώντας τη μικρή Metabo.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

+1 :a0210: Προσυπογράφω σέ όλα,εκτός τό ντοκτορά γιά τό ρεγουλάρισμα τής Proxxon,εύκολα ρεγουλάρετε απλά θέλει καλό αυτί γιά νά καλιμπραριστή καί νά δουλεύει μέ τόν μικρότερο θόρυβο,χαμηλές ταχύτητες,καί όχι πολύ σφιχτή κορδέλα.

Γιατι χαμηλη ταχυτητα Δημητρη, για εξηγησε λιγο με την εμπειρια σου το λογω ?
Δοκιμασα σημερς με χαμηλοτερη ταχυτητα αλλα νομιζω δεν κερδιζω κατι. Πχ δες στο βιντεο που ανεβασα σε καποιο χρονικο σημειο ποσο γρηγορα κοβει? Θα μου πεις αλλη κατηγορια κορδελας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Γιατι χαμηλη ταχυτητα Δημητρη, για εξηγησε λιγο με την εμπειρια σου το λογω ?
Δοκιμασα σημερς με χαμηλοτερη ταχυτητα αλλα νομιζω δεν κερδιζω κατι. Πχ δες στο βιντεο που ανεβασα σε καποιο χρονικο σημειο ποσο γρηγορα κοβει? Θα μου πεις αλλη κατηγορια κορδελας.

Με χαμηλή ταχύτητα Νεκτάριε μειώνονται οι τριβές τής κορδέλας καί στό ξύλο,καί στά ρουλεμάν,καί στον οδηγό πού έχει κάτω από τό τραπέζι,εγώ κόβω στήν 1 ταχύτητα σέ κλειστές στροφές καί άντε νά πάω στήν 2 η 3 στίς ευθείες,παραπάνω δέν τήν βάζω γιατί κάτι μού λέει ότι περισσότερο ζημιά θά κάνω,επίσης δέν θέλει σπρώξιμο τό ξύλο,θέλει αργά-αργά νά αφήνεις νά σέ πηγαίνει η κορδέλα καί μήν τήν ζορίζεις.
Σήμερα έκοβα κάτι μέ τήν μικρή επιτραπέζια σέγα τής Proxxon καί ήθελα να πειραματιστώ,ενώ πάντα τήν έχω στήν ταχύτητα 3 λέω γιά νά τήν βάλω στήν ταχύτητα 6 πού είναι τό φούλ,και πίεζα λίγο παραπάνω καί σπάει η λάμα,οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν πρώτη φορά έσπασα λάμα σέγας,αλλά επειδή είναι "τσάμπα" εκεί πειραματίστηκα.
Συμπέρασμα χαμηλές ταχύτητες καί αργά-αργά νά σέ πηγαίνει τό εργαλείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Με χαμηλή ταχύτητα Νεκτάριε μειώνονται οι τριβές τής κορδέλας καί στό ξύλο,καί στά ρουλεμάν,καί στον οδηγό πού έχει κάτω από τό τραπέζι,εγώ κόβω στήν 1 ταχύτητα σέ κλειστές στροφές καί άντε νά πάω στήν 2 η 3 στίς ευθείες,παραπάνω δέν τήν βάζω γιατί κάτι μού λέει ότι περισσότερο ζημιά θά κάνω,επίσης δέν θέλει σπρώξιμο τό ξύλο,θέλει αργά-αργά νά αφήνεις νά σέ πηγαίνει η κορδέλα καί μήν τήν ζορίζεις.
Σήμερα έκοβα κάτι μέ τήν μικρή επιτραπέζια σέγα τής Proxxon καί ήθελα να πειραματιστώ,ενώ πάντα τήν έχω στήν ταχύτητα 3 λέω γιά νά τήν βάλω στήν ταχύτητα 6 πού είναι τό φούλ,και πίεζα λίγο παραπάνω καί σπάει η λάμα,οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν πρώτη φορά έσπασα λάμα σέγας,αλλά επειδή είναι "τσάμπα" εκεί πειραματίστηκα.
Συμπέρασμα χαμηλές ταχύτητες καί αργά-αργά νά σέ πηγαίνει τό εργαλείο.

Εχω ενσταση.
Με χαμηλοτερες στροφες χρειαζεται περισσοτερος χρονος να κοψεις κατι. Οι περιστροφες της κορδελας ομως θα ειναι θεωρητικα, οι ιδιες ομως για το ιδιο εργο. Το πως μειωνονται οι τριβες και η φθορα δεν μπορω να το κατανοησω. Και με αργη ταχυτητα αν πιεσεις παραπανω δεν υπαρχει καποιος λογος να μή σπασει η κορδελα! Οποτε και στις υψηλες στροφες αμα μαθεις ποσο πρεπει να σμπρωξεις παλι ολα καλα θα πανε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εχω ενσταση.
Με χαμηλοτερες στροφες χρειαζεται περισσοτερος χρονος να κοψεις κατι. Οι περιστροφες της κορδελας ομως θα ειναι θεωρητικα, οι ιδιες ομως για το ιδιο εργο. Το πως μειωνονται οι τριβες και η φθορα δεν μπορω να το κατανοησω. Και με αργη ταχυτητα αν πιεσεις παραπανω δεν υπαρχει καποιος λογος να μή σπασει η κορδελα! Οποτε και στις υψηλες στροφες αμα μαθεις ποσο πρεπει να σμπρωξεις παλι ολα καλα θα πανε.

Μπορεί νά κόβεις γρήγορα αλλά θερμαίνεται η κορδέλα περισσότερο μέ τίς τριβές,ενώ αργά δέν κόβεις τόσο γρήγορα αλλά δέν θερμαίνεται τόσο πολύ η κορδέλα,σίγουρα καί μέ αργή ταχύτητα άν πιέσεις παραπάνω θά σπάσει η κορδέλα,γιαυτό λέω συνδυασμός χαμηλή ταχύτητα καί αργά να σε πηγαίνει τό εργαλείο.
Πειραματίσου μέ τό νά κόβεις μέ τήν ταχύτητα 1-2 καί να μήν τήν πιέζεις,καί θά δείς ότι θά σέ βγάλει περισσότερο η κορδέλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μπορεί νά κόβεις γρήγορα αλλά θερμαίνεται η κορδέλα περισσότερο μέ τίς τριβές,ενώ αργά δέν κόβεις τόσο γρήγορα αλλά δέν θερμαίνεται τόσο πολύ η κορδέλα,σίγουρα καί μέ αργή ταχύτητα άν πιέσεις παραπάνω θά σπάσει η κορδέλα,γιαυτό λέω συνδυασμός χαμηλή ταχύτητα καί αργά να σε πηγαίνει τό εργαλείο.
Πειραματίσου μέ τό νά κόβεις μέ τήν ταχύτητα 1-2 καί να μήν τήν πιέζεις,καί θά δείς ότι θά σέ βγάλει περισσότερο η κορδέλα.

Ποια 1-2? Τις κοπες που εκανα σημερα σε μια ωρα θα ηθελα 2-3 ωρες καινμια χουφτα χάπια! :flipout: