Πριονοκορδέλες Ξύλου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ποια 1-2? Τις κοπες που εκανα σημερα σε μια ωρα θα ηθελα 2-3 ωρες καινμια χουφτα χάπια! :flipout:

Μήπως αυτό φταίει πού σπάνε οι κορδέλες σχετικά γρήγορα.
Γιαυτό σού λέω να πειραματιστής στήν ταχύτητα 1-2 χωρίς ζόρισμα.

Αυτές τις ταχύτητες σε τι ξύλα τις εφαρμόζεις Δημήτρη? Δικίμασα με δρυ και οξιά τις χαμηλές ταχύτητες αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση.

Αυτές τις ταχύτητες σε τι ξύλα τις εφαρμόζεις Δημήτρη? Δικίμασα με δρυ και οξιά τις χαμηλές ταχύτητες αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση.

Σέ επιφάνεια ελάτης καί σέ επιφάνεια οξιάς Κώστα.
Βελτίωση δέν θά δείς,νομίζω ότι τό μόνο πού καταφέρνουμε στίς χαμηλές ταχύτητες είναι νά δίνουμε περισσότερη ζωή στήν πριονολάμα μέ χαμηλές ταχύτητες καί όχι ζόρισμα,νά σπρώχνουμε τό ξύλο όσο μάς πάει η κορδέλα.

έχει λογική αυτό που περιγράφει ο Δημήτρης.

Νεκ για σένα είμαι σχεδόν σίγουρος πως τις σπας από ανυπομονησία, τα νιάτα βλέπεις....βράζει το αίμα...τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα...κλπ ρητά...

έχει λογική αυτό που περιγράφει ο Δημήτρης.

Νεκ για σένα είμαι σχεδόν σίγουρος πως τις σπας από ανυπομονησία, τα νιάτα βλέπεις....βράζει το αίμα...τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα...κλπ ρητά...

Συμφωνω! Ειναι η βιασυνη κυριως. Απο οτι θυμαμαι δεν μου εχουν σπασει σε πιεση ταχυτητος, αλλα σε στροφες....

Καλημέρα σας κορδελο-μάστορες! Βρισκόμενος στην αναμονή για παραλαβή της BAS 261, κατέβασα να διαβάσω το manual της να πάρω μια μυρουδιά για το τι και πως. Βλέπω στα στοιχεία της κορδέλας ότι δέχεται πάχη κορδέλας 0,5mm. Τσεκάροντας το troxeioshop.gr που πολλοί προτείνατε για φτηνές και καλές κορδέλες, βλέπω το κοντινότερο πάχος σε 0,65mm. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια; Γνωρίζετε αν έχει και λεπτότερες το συγκεκριμένο, απλώς δεν είναι διαθέσιμες τώρα;

Eχει κανει παραγγελια που ομως θα του ερθει σε κανα εξαμηνο απο οτι μου ειπε προσφατα αναφορικα με τις λεπτες κορδελες της proxxon.
Noμιζω ομως οτι μου ειπε οτι εχει καποια λεπτα ρεταλια που παρελαβε προσφατα για δοκιμη. Πρεπει να παρεις τηλεφωνο.

Σεβομενος το μαξιμουμ παχος κορδελας που δινει ο κατασκευαστης, εγω προσωπικα θα δοκιμαζα την κορδελα των 0.65μμ.
Μπορεις να στειλεις και ενα email στην metabo να ρωτησεις εαν θα δημιουργηθει προβλημα βαζοντας πανω ελαχιστα παχυτερη κορδελα.

Καλως να την δεχτεις Γιαννη!!

Α, μάλιστα, άρα στην περίπτωσή μου, του άσχετου-πρωτάρη... better safe than sorry. Θα πάρω όμως κι ένα τηλέφωνο, ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!

Να ενημερώσω και όποιον άλλο πιθανόν να ενδιαφέρεται, μετά από επικοινωνία μαζί τους, προς το παρόν μόνο 0,65μμ πάχος. Δεν μου είπαν, αν και πότε, θα φέρουν σε μικρότερα πάχη.

Last edited by a moderator:
Να ενημερώσω και όποιον άλλο πιθανόν να ενδιαφέρεται, μετά από επικοινωνία μαζί τους, προς το παρόν μόνο 0,65μμ πάχος. Δεν μου είπαν, αν και πότε, θα φέρουν σε μικρότερα πάχη.

Ευχαριστώ Γιάννη, όλο αμελώ να τους πάρω.

Ρίξτε & την ματιά σας εδώ: http://www.troxeioshop.gr/el/blog/6_Πως-να-επιλέξετε-την-κατάλληλη-πριονοκορδέλα.html

Promotion μεν πληροφορίες δε.

Η παγίδα που πέφτουμε όλοι είναι: Πολλές φορές όταν έχουμε να κόψουμε με κορδέλα δεν μπαίνουμε στον κόπο να την αλλάζουμε όταν αλλάζει και το υλικό που θα κόψουμε. .........
................που είναι υπόθεση (όταν μάθεις τις ρυθμίσεις της κορδέλας σου) max 10 min.

εγω χρησιμοποιώ εδω και αρκετο καιρο σε μια Einhell TC-SB 200 0.8 μμ και ειναι μια χαρα βεβαια αν θες πιο πολυ να κανει σχεδια και καμπυλες τοτε η 0.64 ειναι πιο καλη

Ψαχνοντας για πριονοκορδελα και εγω , διαβαζοντας και συλλέγοντας στοιχεια απο διαφορα site για το ποια ειναι ιδανικη λαμα για κοπες , παχος , tpi , πλατος ως all around βασικη εφτιαξα αυτο το πινακακι. Ειναι μετατροπες απο ιντσες , οποτε υπαρχει μια μικρη αποκλιση στα νουμερα. Σε καποια εβαλα δυο τιμες για να ειμαστε κοντα καθως δεν ξερω τι κυκλοφορει εμπορικα.

Πλάτος λάμας Ελάχιστη ακτίνα κοπής
3mm 5mm
5mm 8mm
6mm 16mm
10mm 38mm
12mm 6cm
15mm 10cm
20mm 14cm
25mm 18cm

Διάμετρος τροχού Πάχος λάμας
10 - 15 cm 0.35-0.36mm
15 - 20 cm 0.45-0.46mm
20 - 25 cm 0.5mm
28 - 46 cm 0.63-0.64mm
46 - 60 cm 0.81-0.82mm
60 - 76 cm 0.89mm
76 cm και πάνω 1mm και πάνω

Πάχος υλικού TPI
4-6 mm 32-24
6-12 mm 18-14
12-20 mm 14-10
20-25 mm 10-8
25-38 mm 8-6
38-88 mm 6-4
88-178 mm 4-3
178-254 mm 3

Μου χαλαει τις στηλες ο κειμενογραφος του forum... Αλλα βγαινει ακρη.

Mπραβο, καλη πληροφορηση Δημητρη!

Δεν θυμαμαι με ποιον μιλουσαμε για το πλατος της λαμας που ελεγα οτι το 1μμ κανει σημαντικη διαφορα.
Αναφερομουν στο πλατος της proxxon που εχει 5μμ (ακτινα κοπης 8μμ) και της συνηθισμενης μικρης λαμας των 6μμ (ακτινα κοπης 16μμ!!).

Η μικρη πριονοκορδελα της proxxon μπορει να χρησιμοποιηθει σχεδον σαν επιτραπεζια σεγα. Ιδιως αν της παρεις τον αερα.
Παιρνει και λαμα των 3.5μμ, αλλα διαπιστωσα οτι ειναι πιο ευαισθητη και σπαει πιο ευκολα απο την standard των 5μμ.

Μου εκανε και εμενα εντυπωση πως 1mm μεγαλυτερο πλατος διπλασιαζει την ακτινα κοπης!!
Επισης ο κανονας για τα TPI λεει πως πρεπει κατα την κοπη να μενουν τρια δοντια τουλαχιστον στο υλικο , γι αυτο τα περισσοτερα TPI στα λεπτοτερα κομματια και οσο ανεβαινουμε σε παχος μειωνονται. 3mm ειδα οτι παιρνει και η Scheppach.

Γενικα μια 6mm πλατος με 8tpi θεωρειται γενικης χρησης σε ολες την μικρες κορδελες μεχρι 8-12cm υψος κοπης. Καλης ποιοτητας φυσικα. Πηρε το ματι μου και 8mm αλλα δεν ξερω στοιχεια και δεν την εβαλα στον πινακα.
Για ευθειες κοπες 10-12cm.

Οριστε και μια πιο παραστατικη εικονα.
blade-radius.jpg

Επειδή, εν αναμονή της BAS 318, το έχω ρίξει λίγο στο διάβασμα θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις απ´τους έχοντες και τους γνωρίζοντες.

Υψηλή ακρίβεια και απόδοση κοπής.

Δύο ταχύτητες κοπής για διαφορετικές εφαρμογές και υλικά.

Μοχλός για γρήγορη αλλαγή του δίσκου κοπής και εύκολη μετατροπή σε ταινιολειαντήρα. Τι εννοεί ο ποιητής;

Άνοιγμα θύρας χωρίς εργαλεία μέσω τερματικού διακόπτη ασφαλείας.

Εύχρηστη ασφάλεια του δίσκου κοπής μέσω χειροτροχού.

Ένδειξη τάνυσης κορδέλας με κλίμακα για εύκολη ανάγνωση της πραγματικής τάνυσης της κορδέλας.

Οδήγηση ακριβείας με τρία ράουλα HSS και κόντρα παξιμάδια από ορείχαλκο, ρύθμιση χωρίς εργαλεία.

Παράλληλος οδηγός με ενσωματωμένο μεγενθυτικό φακό, μονής σύσφιξης.

Γωνιακός οδηγός για ακριβές πλαγιοκοπές.

Ακτινικές κοπές με διάταξη κυκλικής κοπής (πρόσθετο εξάρτημα).

Πιστοποίηση GS για τη σκόνη.

Μεγάλο ύψος κοπής με ένδειξη του ύψους κοπής.

Γερή κατασκευή χάρη στα χαλύβδινα ελάσματα.

Μεγάλη γκάμα πρόσθετων εξαρτημάτων.

Για μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα.

Εύκολη και ακριβής ρύθμιση της γωνίας του τραπεζιού κοπής χάρη στη μαλακή λαβή και την κατοχυρωμένη οδοντωτή στεφάνη.

Επίσης

Ονομαστική ισχύς (Watt) : 900
Aποδιδόμενη ισχύς (Watt) : 660
Διαστάσεις μήκος x πλάτος x ύψος (mm) : 980 x 665x 1600
Επιφάνεια τοποθέτησης (mm) : 560 x 400
Ταχύτητα κοπής (m/min) : 410 / 880
Ύψος κοπής (mm) : 170
Ύψος εργασίας με βάση στήριξης (mm) : 1000
Εύρος στρέψης τραπεζιού κοπής (°) : 0 - 45 °
Μήκος πριονοκορδέλας (mm) : 2.240
Πλάτος πριονοκορδέλας (mm) : 6 - 25 Όντως πάει μέχρι 25;
Πλάτος ανοίγματος (mm) : 307
Bάρος (Kg) : 79
Περιεχόμενα συσκευασίας :
Πριονοκορδέλα Α6 Universal
Κάδος συλλογής σκόνης
Ράβδος προώθησης
Βάση στήριξης
Παράλληλος οδηγός
Προσαρμογέας αναρρόφησης (κατάλληλος για διαμέτρους Ø 44, 58, 100 mm)

Για ταινιολειαντήρα δεν το βλέπω. Το γράφει & σε εμένα. Δεν το έψαξα ποτέ.

Ούτε για 25 mm το βλέπω. Θα βγαίνει έξω από τις τροχαλίες κύλισης.
Δεν έχει άλλωστε ελαστική επένδυση πρόσφυσης σε όλο το πλάτος της τροχαλίας & θα τρώει το μέταλλο της η κορδέλα.
Μέχρι 19 - 20 mm max πλάτος κορδέλας, κάτι λέγαμε χτες σε άλλο νήμα.

-Προφανως εννοει οτι μπορεις να αλλαξεις την κορδελα με γυαλοχαρτο τυπου tank (sanding belt) για να γινει ταινιολειαντηρας.
-Αν γραφει 6-25, τοτε μπορεις να βαλεις κορδελα πλατους 25μμ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιχάλη, Μπάμπη, costas1965, Vrass! κλπ

1. Δεν ξέρω το πως & το πόσο θα μας βολέψει το να κάνεις ταινιολειαντήρα την πριονοκορδέλα, με ταινία μήκους 2.240 mm !!! & πλάτος 20 mm (άντε 25 mm).
Που να την βρεις, ποιός να στην φτιάξει & να στην κολλήσει εδώ στο Ellada, ποιά κόκκωση να προτιμήσεις κλπ.
Άσε που αν σου φύγει από τις τροχαλίες θα γίνουν αμέσως όλα μαλλιά κουβάρια & θα κλαίς τα χρήματα σου.
Σφίξιμο ? Ρύθμιση ? Ναι ή όχι τα ρουλεμάν ? Οδηγοί ευθυγράμμισης ? κλπ.

2. Θα μετρήσω το βράδυ που θα επιστρέψω ή αύριο, το πραγματικό πλάτος των τροχαλιών στην ΒΑS 318, για να δω αν χωράει έστω & τυπικά η κορδέλα των 25 mm.

Πάντως στο site της ΜΕΤΑΒΟ πηγαίνοντας: Sawing ---> Band saw blades ---> Band saw blades for wood and plastic --->

https://www.metabo.com/com/en/tools/sawing/band-saws/bas-318-precision-wnb-619009180-band-saw.html
σου δίνει κορδέλα μέχρι τα 15 mm, αναφέρετε βέβαια στην αδερφή της 317 & ας είναι στα αξεσουάρ της 318. Οπότε πολύ χλωμό πολύ το βλέπω για 25 mm.

Πολύ μπελάς μου φαίνεται...
Κατ'αρχην θα πρέπει να φύγουν τα ρουλεμάν διότι η ταινία θα φθείρει την επιφάνεια αυτών που έρχονται σε επαφή με την άγρια πλευρά της μέσα σε μερικά λεπτά. Επιπλέον θα πρέπει να μπει κάποιο πλακίδιο πάνω στο οποίο θα εφάπτεται η ταινία από την υφασμάτινη πλευρά της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθετότητα με το τραπέζι. Και δεν ξέρω τι άλλη λεπτομέρεια που δε μου περνάει τώρα από το μυαλό.
Ειδικά για μία κορδέλα του μεγέθους της proxxon το βλέπω άκυρο όλο αυτό.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk