Πριονοκορδέλες Ξύλου

To μενου ειχε σημερα καθαρισμα πριονοκορδελας!
Δεν βαζω σκουπα, επειδη με εμποδιζει να 'ακουω' το μοτερ και γενικοτερα το μηχανημα, και ετσι την καθαριζω συχνα.

Το εργαλειακι εγινε σαν καινουριο :))
27262462489_7b983ba8a9_c.jpg

Βγηκε ολο το πριονιδι, καθαριστηκαν σχολαστικα οι τροχαλιες και το καουτσουκ που παταει η κορδελα, λαδωθηκαν αυτα που επρεπε με σπρευ σιλικονης, τσεκαριστηκε το σφιξιμο των βιδων/παξιμαδιων και ρυθμιστηκαν ολοι οι οδηγοι.

Στο τελος εγινε και το τεστ του 'δεκαλεπτου' με επιτυχια :))
25168710208_68fabbde20_z.jpg

Δεν εχω βιντεο αλλα στη φωτο φαινεται η κορδελα που γυριζει.

Εγώ θα την καθαρίσω μετά την Πρωτοχρονιά κ ευελπιστώ να κάνω το τεστ με το κερδισμένο φλουρί από την βασιλόπιτα!

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Στο τελος εγινε και το τεστ του 'δεκαλεπτου' με επιτυχια :))
25168710208_68fabbde20_z.jpg

Δεν εχω βιντεο αλλα στη φωτο φαινεται η κορδελα που γυριζει.

Τό έκανε ένας, Αμερκάνος νομίζω, στην Makita με 2-ευρο κι εγώ το κατέβασα στο 1-ευρο. Τώρα που πήγες στο 10-λεπτο πρέπει να ψάξω να βρώ μικρό κοκινάκι... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Τό έκανε ένας, Αμερκάνος νομίζω, στην Makita με 2-ευρο κι εγώ το κατέβασα στο 1-ευρο. Τώρα που πήγες στο 10-λεπτο πρέπει να ψάξω να βρώ μικρό κοκινάκι... :flipout:
Εσύ κάντο με μονολεπτο, ποιο κάτω δεν πάει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με σπίρτο όρθιο θα είναι το τελικό challenge.
Κάποιοι παλιοί που ασχολούνταν με μηχανές ίσως να θυμούνται το τεστ με το όρθιο τσιγάρο πάνω στα εξακύλινδρα benelli...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tι σπιρτο ορθιο βρε Κωστα, εδω το δεκαλεπτο μετα βιας κρατιοταν ορθιο με την πλαστελινη :flipout:

25168714128_78a09ea6bd_c.jpg

Η αληθεια ειναι οτι εκατσε καποια δευτερολεπτα ορθιο μονο του χωρις να πεσει :))

Η κυανοακρυλικη κανει θαυματα και δεν φαινεται!!!

Θά μέ κάνεις νά πάω νά βγάλω καί άλλο βίντεο πού νά τό ρίχνω κάτω τό μονόλεπτο μέ τό χέρι στό τέλος

Νοt bad Δημητρη, αλλα ο παλιος ειναι αλλιως και φινος κορδελοδαμαστης!

Εδω ορθιο καρφακι 2μμ στο αλουμινενιο τραπεζι ενω η κορδελα δουλευει. Νο cheap tricks και κολλωδη βοηθηματα :))
Ομολογω οτι το σπιρτο που δοκιμασα, επεφτε. Η δοκιμη μπορει ανετα να επαναληφθει και ζωντανα!

27273633689_13339839c1_c.jpg

Σε πειραζω Δημητρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!

Καλά κάνεις Κυριάκο χάχάχά
Πάντος ανέβασα αλλο ένα βίντεο καλύτερο

Νοt bad Δημητρη, αλλα ο παλιος ειναι αλλιως και φινος κορδελοδαμαστης!
Εδω ορθιο καρφακι 2μμ στο αλουμινενιο τραπεζι ενω η κορδελα δουλευει. Νο cheap tricks και κολλωδη βοηθηματα :))
Ομολογω οτι το σπιρτο που δοκιμασα, επεφτε. Η δοκιμη μπορει ανετα να επαναληφθει και ζωντανα!

Εύκολα πράγματα Μιχάλη είναι τά καρφάκια στά 2mm,εγώ θέλω νά ανεβάσεις βίντεο μέ μονό λεπτο σάν τό παρακάτω,χωρίς μπλόφες καί τρύκ,εκεί θέλω νά σε παραδεχτώ κύριε κορδελοδαμαστή μου,εδώ καταρχάς τό τραπέζι τής Dewalt έχει όλο ραβδώσεις αμβιβάλλω άν στέκεται καί με σταματημένο μοτέρ επάνω καί δίευρω.:flipout::ernaehrung004:

https://youtu.be/7DZmg6LvBD0

Last edited:
Το καρφακι μπορει να εχει 2μμ παχος αλλα εχει και 3 εκατοστα υψος που το κανει πολυ πιο ασταθες απο το κοντοχοντρο σεντζι !
Aσε που η κορδελα ειναι αγρια και μεγαλη, 16μμ πλατος και 2.10 υψος, και το μοτερ δεν ειναι αρνι σαν την αθωα και μικρη Proxxon:))

Το καρφακι μπορει να εχει 2μμ παχος αλλα εχει και 3 εκατοστα υψος που το κανει πολυ πιο ασταθες απο το κοντοχοντρο σεντζι !
Aσε που η κορδελα ειναι αγρια και μεγαλη, 16μμ πλατος και 2.10 υψος, και το μοτερ δεν ειναι αρνι σαν την αθωα και μικρη Proxxon:))

Επί τούτου λοιπόν αναμένουμε λεπτομερέστατο βίντεο,γιατί μιά φορά τήν πατήσαμε μέ τήν εποξική πλαστελίνη

Το τραπεζακι εχει μεν ραβδωσεις αλλα παχουλες που μπορει ανετα να κατσει απο μονολεπτο μεχρι δεκαευρω.

Και για του λογου το αληθες:))

24190004017_a046974d50_c.jpg

38169769735_90117fdbb2_c.jpg

To τεστακι θα το κανουμε οταν ερθεις για καφε :))