Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πάντως είδα από κοντά μια fox την 186a και μου φάνηκε πολύ καλή και στιβαρή, ίσως και λίγο καλύτερη από την Scheppach.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ωραιος ο Βασιλης ωραιος και ο Κωστας!
Τι κολληση χρησιμοποιει???

Επισης αν εσπρωχνε την κορδελα προς τα πανω δε θα καιγοταν...
Χαχαχαχαχα

Δίνει κ κάποια link από κάτω.
Ασημοκολληση.

Ευχαριστώ φιλε!
Και βαζει και κατι ακομα πριν??
Δηλωνω ασχετος με τετοιες κολλησεις.

Kυριάκο πλάκα-πλάκα πρόσφατα τό έψαχνα γιά ασημοκολλήσεις,αλλά γιά άλλα πράγματα όχι γιά πριονοκορδέλλα,(π.χ είχα δεί κόλληση βίδας μέ πεταλούδα από επάνω,έτσι γιά καμμιά ελαφριά κόλληση,γιά κανα κόσμημα κ.τ.λ) αλλά άν γίνεται γιά πριονοκορδέλα γιατί όχι.

Ασημοκόλληση , βόρακας ,καί καμινέτο χρειάζεται
Αυτό πού βάζει είναι μιά αλοιφή ο βόρακας γιά νά πιάσει επάνω η ασημοκόλληση,όπως η σολντερίνη στό καλάι ένα πράγμα.

Ασημοκόλληση καί βόρακα (είναι καί φτηνά 11 ευρώ όλα περίπου ) βρήκα δίπλα μου στόν Κουρλαμπά

Ευχαριστώ Δημήτρη!
Το μονο που εχω δοκιμασει στο φανοποιειο ειναι Μπρούζοκολληση που και εκει θελει βορακα!
Το μαγαζι αυτο ειναι κοντά σου?

Παρακαλώ Κυριάκο
Αρκετά κοντά Σεπόλια είναι ο Κουρλαμπάς
Αλλά έχουν παντού ράβδους ασημοκόλλησης καί βόρακα,σέ μιά αναζήτηση βρήκα δίπλα σου στόν Πειραιά

http://www.agelatos-weldings.gr/saldflux.html

Χθες έκανα μια προσπάθεια να τροχισω μια 10 άρα κορδέλα με 4 δόντια ανά ίντσα. Δεν έκοβε καθόλου, κι όταν προσπάθησα να κόψω ένα ξύλο στους 2 πόντους ζορίστηκε και είπα να κάνω μια προσπάθεια για να την τροχισω. Την γύρισα ανάποδα, δηλ. το μέσα - έξω, και την πέρασα στην πριονοκορδελα οπότε ήρθαν τα δόντια ανάποδα. Με μια μικρή πέτρα και το ντρεμελ την έκανα ενα ελαφρύ πέρασμα. Σκέφτηκα ότι ήταν για πέταμα ούτως ή άλλως και το πολύ πολύ να μου έμενε ο κόπος. Αφού τελείωσα έκανα δοκιμή και με έκπληξη διαπιστώνω ότι πλέον κόβει πολύ καλύτερα από ότι καινούργια.
61a9a6138d148cb159b8af1863285092.jpg

Καλησπέρα σε όλους
Έπεσα στο φορουμ σας ψάχνωντας για αγορά πριονοκορδέλας.
Διάβασα τα περισσότερα σχόλιά σας, πολύ πληροφοριακά πράγματι, αλλά καθώς είμαι σχετικά άσχετος από κορδέλες, έχω λιγο μπερδευτεί:

Το ονομαστικό ύψος κοπής τελικά το έχουν τα εργαλεία, ή στην πράξη αποδεικνύεται φιλλοδοξο? Για σχετικά σκληρά ξύλα πχ οξυά, δρυς σφεντάμι κλπ

Επίσης ήθελα να ρωτήσω, στην κατηγορία "μεγάλες μικρές", μπροστά στις "επώνυμες" metabo ( BAS 318) και MAKITA, οι φθηνότερες boston hbs 350N ή bernardo hbs 320https://www.e-unicut.com/site/product/%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%9E%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-BERNARDO--HBS-320?prdId=11-4002&extLang= πώς στέκονται? Αξίζει η διαφορά τιμής για τις "επώνυμες"?

Και μια λεπτομέρεια, παρατηρώ ότι η bernardo έχει διπλάσιας ιπποδύναμης μοτερ, αλλά σημαντικά μικρότερο βάρος και μικρότερο ύψος κοπής από την boston. Στο βάρος, η bernardo, ελαφρύτερη και από τις "επώνυμες") Περίργο δεν είναι?

Παλι βλεπω αλλαγες στην μικρη BASA1
basa1_scheppach_diy_de_keyfacts_Seite_2.jpg

Επανεφεραν τον παλαιο φρακτη. Βεβαια στις υπολοιπες φωτο υπαρχει ακομη ο φτηνιαρικος. Οποτε περιμενουμε με αισιοδοξια τουλαχιστον να εχει γινει μονο στο τραπεζι η υποβαθμιση.

Παλι ξεμεινα απο κορδελες και εβαλα την μανισια 12αρα της metabo.
Μπορω να πω πως οι αφτερμαρκετ, του τροχειοσοπ που δουλεψα, ειναι αρκετα στιβαρες σε κλισεις και κοφτερες διαμαντια. Αλλα η 6αρα που δουλεψα με βασανισε στη σωστη τοποθετηση και ρυθμιση.
Η ταχυτητα ρυθμισης και η σταθεροτητα ρυθμισης δεν συγκρινεται στη μανισια metabo πριονοκορδελα. Αλλα το παχος της στα 0,36mm εναντι των 0,65mm της aftermarket την κανει πολυ επιρρεπη στα ζικ ζακ. Επισης εχει λιγο μεγαλυτερη ακτινα στροφης.
Ειμαι ετοιμος να ανανεωσω το αποθεμα μου, να χω να σπαω δηλαδη, θυμιστε ή υποδειξτε μου αλλες πηγες αγορας.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Παλι ξεμεινα απο κορδελες και εβαλα την μανισια 12αρα της metabo.
Μπορω να πω πως οι αφτερμαρκετ, του τροχειοσοπ που δουλεψα, ειναι αρκετα στιβαρες σε κλισεις και κοφτερες διαμαντια. Αλλα η 6αρα που δουλεψα με βασανισε στη σωστη τοποθετηση και ρυθμιση.
Η ταχυτητα ρυθμισης και η σταθεροτητα ρυθμισης δεν συγκρινεται στη μανισια metabo πριονοκορδελα. Αλλα το παχος της στα 0,36mm εναντι των 0,65mm της aftermarket την κανει πολυ επιρρεπη στα ζικ ζακ. Επισης εχει λιγο μεγαλυτερη ακτινα στροφης.
Ειμαι ετοιμος να ανανεωσω το αποθεμα μου, να χω να σπαω δηλαδη, θυμιστε ή υποδειξτε μου αλλες πηγες αγορας.
Τελευταία πήρα δύο εξάρες από unicat.gr και ξυρίζουν στην κυριολεξία. Στέλνει αντικαταβολή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Τελευταία πήρα δύο εξάρες από unicat.gr και ξυρίζουν στην κυριολεξία. Στέλνει αντικαταβολή.

Σπανε? :flipout:

Για να ριξω μια ματια. Αντικαταβολη δεν εχω θεμα, φτηνα/λογικα μεταφορικα να εχει.

Edit:δεν υπαρχει τετοια ιστοσελιδα:BDBDG54: