Πριονοκορδέλες Ξύλου

Οι χρεώςεις του πρακτορείο που χρησιμοποιώ εγώ για Γερμανία ((Μόναχο) είναι 25 για τα πρώτα 10 κιλά και μετά 2,5 το κιλό.
Δηλαδή για 30 κιλά γύρω στα 75 .
Και μιλάμε για παραλαβή και παράδοση στην πόρτα σου.
122.5 για τα 49 κιλά της dictum.... ένα 50αρικο διαφορα είναι ένα 50αρικο.

Μια προσωπική εκτίμηση πάντως από κατοχο της μικρής boston να ξέρεις τους 12 πόντους κοπής τους έχει για πλάκα σε όλα τα ξυλα! Προσωπικά φαντάσου αφαιρώ και εντελώς τον οδηγό και τη δουλεύω και σε 18εκ υψος.το κλειδί εγώ θα έλεγα είναι οι καλές κορδέλες!! Με προσωπική αγάπη tuffsaws από Αγγλία ο οποίος βέβαια δε στέλνει πλέον Ελλάδα.ωστόσο και του axminster που έχω δοκιμασμένες τα καταφέρνουν να συνεργαστούν καλά με το εργαλείο.
είναι μια πολύ συγκεκριμένη κοπή που χρειάζομαι και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να την κάνει ούτε η dictum.

Προς το παρόν την κάνω σε παγκοπριονο 1800watt αλλά με αρκετή φύρα και οριακά. Ενα λάθος και χάνω το ξυλο . Με κορδέλα δεν θα έχω τόση φύρα και με παιρνει για λάθη και επεξεργασία.

122.5 για τα 49 κιλά της dictum.... ένα 50αρικο διαφορα είναι ένα 50αρικο.

είναι μια πολύ συγκεκριμένη κοπή που χρειάζομαι και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να την κάνει ούτε η dictum.

Προς το παρόν την κάνω σε παγκοπριονο 1800watt αλλά με αρκετή φύρα και οριακά. Ενα λάθος και χάνω το ξυλο . Με κορδέλα δεν θα έχω τόση φύρα και με παιρνει για λάθη και επεξεργασία.

Εγώ διάβασα λάθος, νόμισα οτι ήταν 30 κιλά.

Λοιπόν... Ο Φράγκος εξυπηρετικοτατος . Ο άνθρωπος από τη στιγμη που μιλάμε για δύο κορδέλες από το dictum καθώς ενδιαφέρεται και ένας φίλος , μας κάνει έκπτωση 10% και η κορδέλα βγαίνει κοντά στα 360 . Τώρα το μεγάλο κόλλημα είναι οι Γερμανοί. Ο Φράγκος θα έβαζε δική του μεταφορικη από Γερμανία με κόστος 100 για τις δύο κορδέλες μέγιστο, και θα μας κόστιζε 410 η κάθε κορδελα!! Οι Γερμανοί όμως είναι ανένδοτοι και ζητούν χρήση της δικής τους μεταφορικης με κόστος 345 μεταφορικα για τις δύο κορδέλες!!! Προσπαθεί να διαπραγματευτει τιμή μεταφορικών καθώς οι Γερμανοί δεν πουλάνε ούτε τοπικά από το κατάστημα την κορδέλα και φεύγει από αποθήκη έτσι δεν μπορει καποιος να παει να την παραλάβει και να μας τη στείλει. Αυτό που υποπτεύομαι ειναι οτι η τιμή της κορδέλας είναι κράχτης και το πραγματικό κόστος είναι μέσα στα συν 170 μεταφορικα . Και για αυτό είναι ανένδοτοι οι Γερμανοί...

Σε αναμονή. Υπήρξε και επικοινωνία με unicut για το νέο μοντέλο record power . Την sabre 250 . Αλλα δεν υπάρχει stock . Την συγκεκριμένη μας την δίνει 420 ( 390 ισοτιμία λίρας ευρω) συν 15 μεταφορικα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν περιλαμβάνει βάση . Στα θετικά είναι ως αναβαθμισμενο μοντέλο έχει γρήγορο μοχλό για την τάση, δύο ταχύτητες , δυνατότερο μοτέρ 550watt , μαντεμενιους τροχούς σε σχέση με το απλό μοντέλο. Η διαφορά σε βάρος είναι 5 κιλά με το απλό μοντέλο.
Περιμένουμε...

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δημήτρη κατ εμέ οι βάσεις είναι ψιλοάχρηστες.. Εγώ τη δική μου δεν την βίδωσα καν.
Αν έχει χώρο να την βάλεις ναι . Έχω δεν θέλω να μου πιασει χώρο από πάγκο. Θα μου κοστίσει ένα 20 να μου φτιάξει ο γαμπρός μου μια με σίδερο 40x40. Την αυθεντική η record την κοστολογεί 100 ...

Η αργή ταχύτητα είναι για μέταλλα, με την ανάλογη bimetal κορδέλα.
Η για πολυ σκληρα ξυλα. Μου εφερε ενα αφρικανικο ξυλο ο γαμπρος μου που δεν μπορεσε να το κοψει στους 5 ποντους το παγκοπριονο 1800 watt.

Πάντως αν θες καταλήξεις σε κάτι οικονομίκο σκέφτομουν μήπως έδινα την boston που έχω
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=3285. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου.
Ευχαριστω, αλλα εχω καταλληξει οτι θελω το λιγοτερο 550 watt.

Δημητρη στη θεση σου θα πηγαινα στη sabre χωρις δευτερη σκεψη..
Ο τροπος ρυθμισης των οδηγων αλλα και ο μοχλος γρηγορης απασφαλισης της κορδελας ειναι σημαντικα πλεονεκτηματα και μαλιστα εχει και τα watt που ζητας.
Για την βαση θα συμφωνησω με τον νικο οτι ειναι ψιλοαχρηστη.
Πολυ καλη τιμη κανει ο Γεωργουλακος

Δημητρη στη θεση σου θα πηγαινα στη sabre χωρις δευτερη σκεψη..
Ο τροπος ρυθμισης των οδηγων αλλα και ο μοχλος γρηγορης απασφαλισης της κορδελας ειναι σημαντικα πλεονεκτηματα και μαλιστα εχει και τα watt που ζητας.
Για την βαση θα συμφωνησω με τον νικο οτι ειναι ψιλοαχρηστη.
Πολυ καλη τιμη κανει ο Γεωργουλακος
H sabre ειναι ενα τικ μικροτερη σε ολα απο την dictum. Δεν ξερω και τι παιζει με τα μοτερ τους γιατι δινουν πολυ διαφορετικες στροφες στις ταχυτητες. . Περιμενω και τον Φραγκο. Δεν ειναι ετοιμοπαραδοτη παντως η sabre. Εμενα πιο πολυ να σου πω μου αρεσει στην dictum που βγαινει η κορδελα απο τα πλαγια και δεν χρειαζεται να βαζω βγαζω φραχτη παρα η γρηγορη απασφαλιση...

Αφού σ´αρέσει Δημητράκη ...χτύπατη αγόρι μου να είσαι ΟΚ.
100 πάνω 100 κάτω δεν λέει για σένα ...αφού δεν θα φτιάχνεις ρεσώ και άλλες ιστοριούλες αλλά κάποια στιγμή κάποιο όργανο θα πουλήσεις και θα αρχίσει η απόσβεση.-bye-

Αφού σ´αρέσει Δημητράκη ...χτύπατη αγόρι μου να είσαι ΟΚ.
100 πάνω 100 κάτω δεν λέει για σένα ...αφού δεν θα φτιάχνεις ρεσώ και άλλες ιστοριούλες αλλά κάποια στιγμή κάποιο όργανο θα πουλήσεις και θα αρχίσει η απόσβεση.-bye-
Αν πουλαω οργανα για να κανω αποσβεση τα εργαλεια που αγοραζω τοτε πρεπει να τις πουλαω σε τιμες με 3 μηδενικα απο πισω :p

Ο φίλος μου ο Γιάννης, οργανοποιός και αυτός, έχει μια diy θηρίο που του κόστισε 400 ευρώ να του τη φτιάξει ένας παππούς για την κατεργασία της πρώτης ύλης. Μιλάμε για εργαλείο που μαδεριάζει μαύρη μουριά για πλάκα. Για τις ντούγιες, τα μανίκια και τα καράολα έχει μια μικρή Einhell που γ@μεί, αλλά τα πριόνια ταξιδεύουν τακτικά στο τροχείο για ακόνισμα..

Η για πολυ σκληρα ξυλα. Μου εφερε ενα αφρικανικο ξυλο ο γαμπρος μου που δεν μπορεσε να το κοψει στους 5 ποντους το παγκοπριονο 1800 watt.

Αν είναι Greenheart πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να το κόψεις.
Δεν έχει πέσει στα χέρια μου τέτοιο ξύλο αλλά έχω δοκιμάσει να κόψω αζομπέ και σιδερόξυλο και είδα τα ζόρια. Μιλάμε για τόσο πυκνό ξύλο (σιδερόξυλο) που ίσως είναι το μοναδικό που βυθίζεται στο νερό.
Αυτά όμως είναι εξαιρέσεις και χωρίς άριστη κορδέλα δεν έχεις καμία τύχη.

Αν είναι Greenheart πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να το κόψεις.
Δεν έχει πέσει στα χέρια μου τέτοιο ξύλο αλλά έχω δοκιμάσει να κόψω αζομπέ και σιδερόξυλο και είδα τα ζόρια. Μιλάμε για τόσο πυκνό ξύλο (σιδερόξυλο) που ίσως είναι το μοναδικό που βυθίζεται στο νερό.
Αυτά όμως είναι εξαιρέσεις και χωρίς άριστη κορδέλα δεν έχεις καμία τύχη.
Αυτό εδώ ήταν το ξυλο . Πραγματικά πολύ σκληρό. Άλλαξα δίσκο γιατί έσπασε δόντι! Δεν νομίζω η κορδέλα να ειχε τύχη. Πήγε σε επαγγελματία με γωνιαστρα να του τα συμμορφωσει.
Είναι μαδερια που είχαν μείνει σε κλειστό ξυλουργείο το οποίο έκλεισε πριν 20 χρόνια. Ποιος ξέρει πόσο παλιά είναι. Έγιναν έναν ωραίο τραπέζι πάντως. Του τα κολλησα εγω σε επιφάνεια και ο γαμπρός μου έκανε τα πόδια από ανοξείδωτο.
e9c0d70d2d0084b8169cda4df971b13a.jpg

9d74a82d83398e7554febbf48067b622.jpg

Εγω θέλω να κάνω τέτοιες κοπες με ξύλα 8.5 πόντους όπως το βλέπεις στην φώτο. Κατά μήκος μέχρι 55 εκατοστα.
b75aa38f118be4604ae8aa577f8ca693.jpg

6e107d13be78303a36a888ba3148fd8e.jpg

....έχει μια μικρή Einhell που γ@μεί, αλλά τα πριόνια ταξιδεύουν τακτικά στο τροχείο για ακόνισμα..

Αυτό είναι το μυστικό. Το Α και το Ω :grandpa:

Όντως, πανέμορφο ξύλο!!!
Κι εμένα σαν ιρόκο μου μοιάζει. Κι επειδή ήταν πολυκαιρισμένο έγινε πέτρα.

Αυτή είναι η νέα record power . Έχει μερικούς μήνες που βγήκε και ειναι στην ουσία αναβάθμιση της μικρής 250 αλλά με χαρακτηριστικά που καλύπτουν το κενό που ειχε η εταιρεία από τα 350 στα 750 watt . Οι κοπες που κάνει στο τέλος με καλύπτουν. Αν ναυαγήσει η προσπάθεια με την dictum λέω να πάω σε αυτή όταν είναι διαθέσιμη. Πως σας φαίνεται;

https://youtu.be/TLllcT_X9RA