Πριονοκορδέλες Ξύλου

Με μοτερ >500w οπως λεγαμε θα κανεις την δουλεια που θες χωρις να ζοριζεσαι ουτε εσυ ουτε η πριονοκορδελα. Ειτε η αλλη σου κατσει ειτε αυτη, μια χαρα θα ειναι.

Έπεσε σήμερα η παραγγελία για την dictum . Μεσω Φράγκου και με παζάρια στα μεταφορικά για δύο πριονοκορδελες έριξε ο Γερμανός τα μεταφορικά στα 200 για τις δύο αντι για τα 350 που ζητούσε. Μάλιστα έδωσε 10 μέρες διορία για την προσφορά...
Η επόμενη επιλογή η sabre μετα απο ερώτηση στην record power, θα είναι διαθέσιμη από Μάρτιο με προτεραιότητα στις παραγγελίες που έχουν γίνει από Νοέμβριο... Οποτε πηγαινε για καλοκαίρι ακόμη και αν έκανα τώρα προπαραγγελια...
Η άλλη επιλογή ήταν το αδελφάκι της dictum . H axminster craft που μπορεί να την φέρει η unicut στα 420 . Αλλα δεν ειναι διαθέσιμη εδώ και μήνες, με άγνωστη παραλαβή. Οποτε αν δεν έπαιρνα τώρα την dictum δεν θα την έπαιρνα ποτέ καθώς μόνος μου θα μου κόστιζε 560 με φπα Γερμανίας...

Η dictum με τιμολόγιο φίλου θα μου βγει στα 425 και άλλα 25 να έρθει θεσσαλονικη να την πάρω όμως εγώ από την μεταφορική.
Περιλαμβάνει βάση και miter gauge που οι άλλες δύο δεν περιλαμβάνουν στο κόστος.

Να δω πότε θα έρθει τώρα. Εννοείτε θα γινει review .

Στην δουλεια που ημουν ειχαν μια YATO πριονοκορδελα κοπης σιδηρου η οποια τους κοπηκε...
Ειναι αυτη εδω..
https://www.vidakatsavidi.gr/el/yato-yt-82185-prionokordela-kopis-sidirou-1100w-yt-82185

Πηρα την κομμενη κορδελα η οποια βλεπω οτι ατα μηκος της δεν εχει καποιο προβλημα και λεω να την χρησιμοποιησω...

Αυτη δηλ..
https://www.vidakatsavidi.gr/el/adallaktiki-prionotenia-yt-82185-1140x13-10-14-30182185

Λεω,σαν πρωτη σκεψη, να την βαλω σε καποιο παλιο σιδεροπριονο κοβοντας την στο αναλογω μηκος....
Αλλη ιδεα για το τι μπορω να την κανω εχει κανεις....;...πριν την κοψω/ουσιαστικα να την χαλασω..

Να την πεταξω...;
Εσεις αυτες που χαλανε δεν τις χρησιμοποιητε πουθενα...;
Περιεργο μου φενεται..
Προς ωρας θα την κρατησω ...η λυση της ανταλλακτικης λαμας σε σιδηροπριονο φενεται ιδανικη...

Δεν εχω βρει χρηση για χαλασμενες πριονοκορδελες, δυστυχως, γιατι αλλαζω αρκετες μεσα σε ενα χρονο, ειτε απο σπασιμο ειτε απο φθορα. Πλεον τις πεταω.

Κωστή, τι θα κερδίσεις απ´αυτό; Τα 2 της κανονικής λάμας;
Και θα καθίσεις να κόβεις και να ανοίγεις τρύπες για να έχεις στο τέλος μια πολύ χειρότερη λάμα;
Αυτή είναι πιό στενή και πιο εύκαμπτη απ´τις λάμες που μπαίνουν σε σιδεροπρίονα χεριού, κι αυτό δεν βοηθάει. Άσε που οι λάμες των 2 είναι και διπλής όψης.
Επιπλέον τα 14 TPI είναι χοντρό δόντι για το χέρι.

Μπαμπη δεν ειναι για τα χρηματα αλλα για την χρηση που απο οτι φενεται ουτε και ο πολυμηχανος Μιχαλης δεν βρηκε ως τωρα..εχεις δικιο οτι θα ειναι πιο στενη και δεν θα βολευει...
Οποτε απαξ και δεν βρεθει κατι θα παει στην ευχη του θεου...απλως δεν πεταω κατι πριν το "κοσκινισω" προς χρηση....

γιατι δεν την κολλας? αν δεν ειναι φθαρμενα τα δοντια της, θα ειναι καλη
στο σιδερο ο,τι κοβεται, κολλιεται κιολας ;)
δεν ξερω το κοστος της, ισως να μην αξιζει κιολας, αλλά περα απο τα ειδικα μηχανηματα που εχουν καποιοι επαγγελματιες που τους πας την κορδελα και στην κολλανε εναντι καποιας αμοιβης, ισως και μονος σου με μια mig να εκανες δουλεια. ολο και καποιος γνωστος σου θα εχει mig.
απλα πρεπει να την φερεις στα "ισια" και η mig κανει τα υπολοιπα.
επειτα την τροχιζεις και λογικα σε αντοχη θα ειναι σαν να μην εσπασε ποτέ

Νικολα εχει δικιο ο Μπαμπης..

Δεν εχω το αναλογο εργαλειο για να την ξανατοποθετησω...οποτε δεν συζηταμε κατι τετοιο ουτε μου περασε απο το μυαλο να την κολλησω..
Κατα αλλα συμφωνω με την σκεψη σου να μην παει αχρειαστη....

μπαμπη αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο :flipout:

υπεθεσα οτι εχει παρομοια μηχανη ή κορδελα που μπορει να την αξιοποιησει
φυσικα για λαμα πριονιου που λεει ο κωστας δεν κανει

...
κωστα πετα την να μη σου πιανει και το χωρο ;)

Νικολα εχει δικιο ο Μπαμπης..

Δεν εχω το αναλογο εργαλειο για να την ξανατοποθετησω...οποτε δεν συζηταμε κατι τετοιο ουτε μου περασε απο το μυαλο να την κολλησω..
Κατα αλλα συμφωνω με την σκεψη σου να μην παει αχρειαστη....

Οριστε ... αρπαξε την ευκαιρια (απο τα μαλλια) και αγορασε ενα μηχανημα κοπης YATO.

Τα άλλα δεν μας ειπες, που μας ενδιαφερουν ... το μηχανημα καλο? γιατι εκοψε κορδελα?