Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ευχαριστώ παιδιά. Αύριο το πρωί θα παραλάβω. Αν και έχω δουλειές δεν νομιζω να κρατηθώ για να την ανοίξω το Σάββατο. Θα δω μήπως ανεβάσω και κανένα βίντεο. Για σεταρισμα θα ακολουθήσω τις οδηγίες του Snodgrass.

Στήθηκε πρόχειρα καθώς δεν είχα χρόνο σήμερα να την ρυθμίσω και να παίξω μαζί της. Όσο χρόνο είχα τον αναλωσα στο να την βγάλω από το κιβώτιο να την ανεβάσω στο εργαστήριο κομμάτι κομμάτι και να την συναρμολογησω καθώς μόνος δεν μπορούσα να σηκώσω 55 κιλα κιβώτιο. Αρκετά βαριά για το μέγεθος της . 10 κιλά μόνο το τραπέζι με αυλάκι που χωράει "στανταρ" slider 19mm . Ακομη και ο οδηγός για γωνίες δεν είναι της πλάκας. Ωραιο χρωμα . Σφυριλατο γκρι.

Τα αρνητικά

1 τα πλαστικά σου θυμίζουν την made in China καταγωγή. Οχι κάτι τρομερό αλλά μπορούσε και καλύτερα.

2 οδηγίες μόνο στα γερμανικά.

3 η κορδελα που φοράει δεν δείχνει να είναι ίσια καθώς κάνει μια ταλάντωση προς τα πίσω όπως γυρνάω τους τροχους . Οι τροχοί είναι αλφαδιασμενοι. Ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα τα λάστιχα όμως.

Αύριο θα ρυθμιστει και θα μπει σε λειτουργία.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη καθώς δεν είχα ποτέ κορδέλα και ότι θα κάνω είναι οδηγίες από το ίντερνετ.
ac25becbf2bc5a3a5b442b51f7bcd2e8.jpg
b6d4ef29ced621b7b504121399c823c0.jpg
afd03edf9a323592dbbaf965471d70a3.jpg
884ff7e9926aef72a90f98712cc4b452.jpg
e005edecedb513001df98f146b1e5ce2.jpg

Τούμπανο είναι! Οποιαδήποτε ταλάντωση που παρατηρείς θα εξαφανιστεί με ρεγουλάρισμα, μην αγχώνεσαι. Ο ήχος πως είναι; Μεγάλος βοηθός... Όταν βρεις τις ρέγουλες θα γουργουρίζει. SOS
Τα ρουλεμάν των οδηγών να μην αγγίζουν το τσαπράζι του πριονιού. Καλορίζικη!!

edit
Τώρα βλέπω πως το πίσω ρουλεμάν που πατάει το πριόνι είναι πολύ πίσω. Ένα φύλλο χαρτί πάχος να απέχουν..

Δεν την εχω βάλει μπρος . Τα ρουλεμάν τα χαλάρωσα όλα για να δω αν υπάρχει κάπου επαφή καθώς γυρνούσα με το χερι τους τροχους γιατί με αυτή την ανεπαίσθητη περιοδική ταλάντωση προς τα πίσω της κορδέλας ακουμπούσε στο κάτω πίσω ρουλεμάν και ακουγόταν σαν να βρίσκει κάπου ο πάνω τροχός από την δόνηση της κορδέλας!!!
Οπότε δύσκολο αυτό με την απόσταση χαρτιού γιατί θα ακουμπάει στο πίσω ρουλεμάν. Είναι το μόνο πρόβλημα που έχω δει και δεν ξέρω αν ειναι θέμα κορδέλας ή λάστιχου στους τροχούς.

Φανταζομαι οτι εχεις χαλαρωσει και την κορδελα και την εχεις ξανασφιξει, για την περιπτωση δηλαδη που η κορδελα ειχε αρχικα σφιχτει λιγο στραβα πανω στις τροχαλιες.

Κάτι παραξενο συμβαίνει και μου έρχεται θυμιση τής εμπειρίας του Νεκταρίου.

Και στραβά να ήταν βαμμένη η κορδέλα μετά από μια πληρη περιστροφη έρχεται μόνη της στην θέση της.

Την κορδέλα την έβγαλα και την έβαλα πάλι για να δω μήπως δεν είναι σωστά κολλημένη. Αλλα δεν βλέπω κάτι περίεργο επάνω της και ας είναι η εργοστασιακή. Το μεσημέρι που θα ανέβω στο εργαστήριο θα την βγάλω πάλι για έλεγχο και θα δω και τα λάστιχα. Οι τροχοί δεν δείχνουν να έχουν τζόγο ή να είναι στραβοί.

Κάτι κάναμε. Μάλλον είναι θέμα κορδέλας. Δεν μπορώ να αφήσω ένα χαρτί κενό στα ρουλεμάν . Το βλέπω ότι κάνει επαφή και πετάει σπίθα στα ρουλεμάν χωρίς να υπάρχει όμως περιστροφή τους . Έκανα και δοκιμαστικές κοπες και έκοψε ακομη και το ιροκο 5 πόντους που έσπασε δόντι στο παγκοπριονο! Πάντως για 6 tpi δεν κάνει καθαρή κοπή μάλλον λόγω ταλάντωσης . Εκτός αν εγώ σαν πρωτάρης είμαι υπερβολικός.

https://youtu.be/Bk_AFpeQr_s

f85635c0f7fc411e8819f68c9d839160.jpg
7c82f6948aa3dcd84255aa0f97e02858.jpg
66b17d3902c91910ca0eef9062644255.jpg