Prism USB DAC

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Το εχουμε ακούσει καιρο τώρα αλλα απ οτι φαίνεται πλησιαζει η στιγμη που θα έχουμε ενα audio DAC για σπιτική χρηση απο την Prism. Το μηχάνημα που εμφανίζεται στην φωτο δεν ειναι η τελική του μορφή ενώ απο τιμη το περιμένουμε στα 2Κ $ περιπου.

115ces.prism_.jpg

http://www.stereophile.com/content/prism-usb-hi-fi-dac

Γιάμ γιάμ!...

Προβλέπω λίστα αναμονής για ακροάσεις!..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως απο τα λίγα που ξέρω ούτε η Mytek θα κάτσει στα αυγά της να παρακολουθεί το μόνο που είναι γνωστό είναι οτι Firewire τελος και οτι το ετοιμάζουν..

Ναι, μου είχε πει ο Χατζησταμου οτι θα το φέρει.

Καλά μην ορκίζεται. .. Ακόμα φέρνει και το Manhattan.

Αφού έρχονται τα επαγγελματικά της, Γιατί όχι;

Μακάρι να έρθει να το δούμε κι από κοντά Πέτρο. Εύχομαι να γίνει και καμιά παρουσίαση.

Το manhattan κινείται σε κατηγορία τιμής με αδυσώπητο ανταγωνισμό, πολύ λίγους πελάτες στην χώρα μας και ο Χατζηστάμου απο τα λίγα που ξέρω δεν την έχει αποκλειστικότητα την Mytek που το παίζει γενικότερα ελευθέρων ηθών ως προς το ποιός την εμπορεύεται..

Το manhattan κινείται σε κατηγορία τιμής με αδυσώπητο ανταγωνισμό, πολύ λίγους πελάτες στην χώρα μας και ο Χατζηστάμου απο τα λίγα που ξέρω δεν την έχει αποκλειστικότητα την Mytek που το παίζει γενικότερα ελευθέρων ηθών ως προς το ποιός την εμπορεύεται..

Ναι. Αλλά δεν έχουμε ακούσει και πόσο αδυσώπητο είναι με τον ανταγωνισμό το Manhattan.

Το Μανχαταν ειναι λιγο περίεργη ιστορια. Σε σχεση με το 192 DSD εχει 2 toroid μετασ/τες, καλύτερο ρολοι και διπλο σασι. Το κύκλωμα ειναι το ιδιο και η τιμη πάνω απο 3 φορες απο το 192. Ασε που στα 4-5.000 ευρω δύσκολα κοιτάς τις σαύρες. Και οταν το ειχα ακούσει για λιγο δεν μπορώ να πω οτι τρελάθηκα.

Kαι εγώ όταν είδα την "πλάτη του" αλλα και το οτι χρησιμοποιεί τους ίδιους drivers με το 192 και τα συνδύασα με το γεγονός οτι πάνω απο έξι μήνες τώρα ουτε μια φωτό του δεν έχουν δημοσιεύσει ανοικτό (ενώ με το 192 είχαν ξεσκιστει απο την πρώτη μέρα) άρχισα να την ψιλιάζομαι την δουλειά.. Και άν το 192 είναι διαμάντι στα 1300 (εώς τα 4Κ) η τουμπανιασμένη έκδοση του (Μanhattan) ποσο πιά καλύτερη θα είναι για να έχει σχεδόν τα τετραπλάσια χρήμματα;..

Γλυκάθηκαν απο την επιτυχία του 192 και πήραν λίγάκι τα μυαλά τους αέρα μου φαίνεται..

Ενώ απο την άλλη η Prysm σαν πρώτο βημα βλέπω οτι πάει να κινηθεί με σύνεση και με όπλο την τεχνογνωσία της έχει τα φόντα να ξεχωρίσει, ίδωμεν...

Καλά τα λέτε και δεν θα διαφωνήσω. Άλλωστε αυτήν την συζήτηση την έχουμε κάνει και μαζί Πέτρο παλαιότερα. Αλλά δεν παύει να μιλάμε με εικασίες μιας και δεν το έχουμε ακούσει.

Τέλος πάντων. Πιο πολύ να πω την αλήθεια, με ενδιαφέρει να δω την τελική μορφή του Prism παρά το Manhattan.

Παναγιώτη εκτός από την ανακοίνωση του stereophile έχουμε κανένα στοιχείο για το Prism; π.χ. Αρχιτεκτονική του ψηφιακού τμήματος (τύπος D/A Chip, διπλό, μονό, κλπ)

Kαι εγώ όταν είδα την "πλάτη του" αλλα και το οτι χρησιμοποιεί τους ίδιους drivers με το 192 και τα συνδύασα με το γεγονός οτι πάνω απο έξι μήνες τώρα ουτε μια φωτό του δεν έχουν δημοσιεύσει ανοικτό (ενώ με το 192 είχαν ξεσκιστει απο την πρώτη μέρα) άρχισα να την ψιλιάζομαι την δουλειά.. Και άν το 192 είναι διαμάντι στα 1300 (εώς τα 4Κ) η τουμπανιασμένη έκδοση του (Μanhattan) ποσο πιά καλύτερη θα είναι για να έχει σχεδόν τα τετραπλάσια χρήμματα;..

Γλυκάθηκαν απο την επιτυχία του 192 και πήραν λίγάκι τα μυαλά τους αέρα μου φαίνεται..

Ενώ απο την άλλη η Prysm σαν πρώτο βημα βλέπω οτι πάει να κινηθεί με σύνεση και με όπλο την τεχνογνωσία της έχει τα φόντα να ξεχωρίσει, ίδωμεν...

+1
Και σε βατή τιμή σχετικά.

+1
Και σε βατή τιμή σχετικά.

Πάνο μιλάμε για Prysm.. την τεχνογνωσία που βάζουν αυτοί στα ψηφιακά τους καθαρόαιμες HI-END εταιρίες θα την πουλούσαν σε υπερ - πολλαπλάσια τιμή..

Τέλος πάντων. Πιο πολύ να πω την αλήθεια, με ενδιαφέρει να δω την τελική μορφή του Prism παρά το Manhattan.

Ενοείται φίλε μου, μέχρι τα δύο και κάτι μπορούμε να ονειρευόμαστε, στα 4500 που είναι το Manhattan απευθύνεται σε άλλους, οπότε και να μαμάει (που το αμφιβάλλω στην κατηγορία του) στα τέτοια μας..

Πάνο μιλάμε για Prysm.. την τεχνογνωσία που βάζουν αυτοί στα ψηφιακά τους καθαρόαιμες HI-END εταιρίες θα την πουλούσαν σε υπερ - πολλαπλάσια τιμή..

Ενοείται φίλε μου, μέχρι τα δύο και μπορούμε να ονειρευόμαστε κάτι, στα 4500 που είναι το Manhattan απευθύνεται σε άλλους..

Μόλις τώρα κοιτούσα τα επαγγελματικά προϊόντα, τον εξοπλισμό τους αλλά και τους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η ίδια η Prysm για τα δικά της μηχανήματα και έχω εντυπωσιαστεί. Για σκέψου να φέρει και το consumer dac τέτοιο εξοπλισμό σε επίπεδο software.

Σίγουρα θα το κάνει σε μεγάλο βαθμό ωστε να ξεχωρίσει, γιαυτό και με βλέπεις να δείχνω τέτοιο ενδιαφέρον..

Ενοείται φίλε μου, μέχρι τα δύο και κάτι μπορούμε να ονειρευόμαστε, στα 4500 που είναι το Manhattan απευθύνεται σε άλλους, οπότε και να μαμάει (που το αμφιβάλλω στην κατηγορία του) στα τέτοια μας..

Μετά ψηφιακά πια πέφτει ξύλο. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί παίκτες με λιγότερα χρήματα που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό που δεν έχει πραγματική ουσία (όσον αφορά τις επιδόσεις).

Σίγουρα θα το κάνει σε μεγάλο βαθμό ωστε να ξεχωρίσει, γιαυτό και με βλέπεις να δείχνω τέτοιο ενδιαφέρον..

+1

Το Manhattan αν δεν κάνω λάθος κάνει upsampling το σήμα σε dsd256 που θα ειναι και το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των dac απ ότι λένε. Επίσης ρόλο παίζει και το αναλογικό τμήμα. Αν τώρα χρησιμοποιούν το ίδιο usb interface και γι αυτό δεν χρειάζεται διαφορετικούς drivers αυτό δεν σημαίνει ότι όλο το υπόλοιπο dac ειναι το ίδιο απλά σε ένα πιο ωραίο κουτί.

Kανείς δεν το έβγαλε άχρηστο, εξάλου και εγώ σαν ικανοποιημένος κάτοχος του 192 και fan της εταιρίας δεν θα είχα κάποιο λόγο. Αυτό που αμφισβητείται είναι το πόσο αξίζει την τέσσερις φορές επάνω λιανική σε σχέση με το απίστευτο για τα λεφτά του 192.