Εις αναζητηση του εφικτου καλου ηχου, σκεφτηκα το εξης: αν στον εξαιρετικο πολυκαναλο Pioneer vsx-ax2av-s συνδεσω εναν δικαναλο τελικο ("καλο"), θα εχω καλυετρο αποτελεσμα απο ολοκληρωμενο της ιδιας τιμης;
Γενικά ο πιονέρος πρέπει να έχει ρεύματα όσο και να έχει πέσει. Τα προενισχυτικά του είναι που μάλλον δεν πολυαξίζουν. Εντάξει παίζει ρόλο και η παλαιότητα. Σε τι ποσό σκεφτόσουν να κινηθείς και για να τον συνδέσεις με ποιά ηχεία και σε τι χώρο περίπου?
Δεν ειναι καθολου πεσμενος, δεδομενου πως δεν πολυδουλεψε (αντε 200 ωρες). Αλλα τι σημασια εχει αφου την 'δουλεια" θα την κανει ο νεος τελικος; οσο για το προενισχυτικο σταδιο, μονον με δοκιμη φαινεται τι ποιοτητας ειναι (ως πολυκαναλος παντως ειναι ΟΚ). Ο χωρος ειναι ο ...γνωστος ("Ποια ηχεια στο χωρο μου") οσο για τα ηχεια τωρα με τα 805s, αλλα θα ...δουμε (παλι!!!).
Το θεμα ειναι: αξιζει μια δοκιμη με τελικο (μετχ στα 2000 πχ) ή καλυτερα με εναν ολοκληρωμενο ιδιας τιμης;
καλά τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ιεροσυλία να τα ταίσεις με avr προ κατά τη γνώμη μου. Και μάλλον τα τελικά στάδια του πιονέρου θα του πέσουν όντως λίγα. Να ρωτήσω γιατί προβληματίστηκες? Νόμιζα πως είχες μόλις πάρει ενισχυτή και ηχεία . Τι δε σου έκατσε καλά? Αλήθεια σε τι μουσικές δίνεις βάση? Να υποθέσω πως παίζεις από cd και όχι κατεβασμένα flac αγνώστου προέλευσης ε? (την έχω πατήσει πολλάκις από κακές κωδικοποιήσεις και κακές εγγραφές). Άσε που ο ενισχυτής σου υπάρχει περίπτωση να μην έχει στρώσει. Τι πηγή χρησιμοποιείς? Επί της ουσίας στα δύο χιλιάρικα για αυτά τα ηχεία πραγματικά δεν ξέρω αν κάποιος τελικός ενισχυτής τύπου krell ή rotel μπορεί να τα σηκώσει αφού έχω διαβάσει πως γενικά ναι μεν βγάζουν μπόλικα watt αλλά με χαμηλές εμπεδήσεις τα έχουν κι αυτοί τα θέματα τους. Πάντως ο πιονέρος σαν προενισχυτής θεωρώ πως τη δουλειά θα την κάνει μόνο προσωρινά και θα ψάχνεσαι πάλι. Θα αδικήσεις και τα ηχεία. Σίγουρα χρειάζεσαι σετ προ-τελικού ή καμία σπάνια περίπτωση ολοκληρωμένου για να πεις πως το ηχείο το ξεζουμισες. Τώρα ποιά... Ας απαντήσει καλύτερα κανένας πιό έμπειρος σε αυτές τις κατηγορίες μηχανημάτων. (Απλά εύχομαι να μη σου προταθεί ένα σετάκι μτχ που έχω βάλει στο μάτι χεχεχε)
Mαλλον ο χωρος μου τα φ@μησε κι αυτα τα ηχεια!!! Ο ενισχυτης ειναι μια χαρα, τα παλευει γερα, αλλα δεν μου αρεσει ο,τι ακουγεται. Ισως παω για δαπεδου παλι, και ο Θεος βοηθος! Πες μου με πμ ποιο ζευγαρι σκεφτηκες, σου στελνω κι εγω τωρα