Pro-ject DAC Box DS

Re: Απάντηση: Pro-ject DAC Box DS

Το γνωρίζω. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα και τόσο κάνει η κάρτα μου. Ούτε κατηγορία αλλάζω ούτε το έχω ακούσει κλπ. Επιλογές υπάρχουν άφθονες το ξέρω. Αν θές η ερώτηση ήταν εστιασμένη στο project. Εναλλακτικές έχω και εγώ στο μυαλό μου ένα σωρό.

Οχι Gojakla μου. Δεν έχω ερωτευτεί το project. Απλά μου κινεί το ενδιαφέρον. Αν θες για τα άλλα μηχανάκια έχουμε ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά που έχουμε μπουχτήσει (και πειστεί) υπό μία έννοια για το πόσο καλά είναι.

Οπότε ένα νέο entry στην κατηγορία έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Πάντα υπάρχει η προσδοκία ότι μπορεί να είναι το super value for money. Και πόσο μάλλον που στις μέρες μας οι ψηφιακές τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζονται μηχανάκια φτηνά που υπερέχουν πολύ ακριβότερων μίας γενιάς πιο πίσω.

Για παράδειγμα το νέο dac της miromega.

Astoboy ήθελα να πω. Σορρυ

μία μικρή διαφωνία ωστόσο. Γιατί υπερκοστολογημένες? budget hifi παράγει. Δεν έχω δει καποιο μηαχάνημα από την σειρά box που να μην είναι φτηνό.

Το σετάκι των Box που έχω ακούσει αρκετά (Πρό/Δύο τελικοί/CDplayer/Tuner/Ηχεία) με κόστος γύρω στο χιλιάρικο αν όχι παραπάνω ήταν στα αυτιά μου χειρότερο απο τα mini HI-FI (ραδιοενισχυτής/cdp/ηχεία) των Sony-Teac τα οποία έχουν γύρω στα μισά.

Φυσικά μπορεί να παίζουν το ίδιο και καλύτερα με το μισό κόστος αλλα δεν είναι μικρά και όμορφα κουτάκια που γράφουν pro-ject επάνω..

Το σετάκι των Box που έχω ακούσει αρκετά (Πρό/Δύο τελικοί/CDplayer/Tuner/Ηχεία) με κόστος γύρω στο χιλιάρικο αν όχι παραπάνω ήταν στα αυτιά μου χειρότερο απο τα mini HI-FI (ραδιοενισχυτής/cdp/ηχεία) των Sony-Teac τα οποία έχουν γύρω στα μισά.

Φυσικά μπορεί να παίζουν το ίδιο και καλύτερα με το μισό κόστος αλλα δεν είναι μικρά και όμορφα κουτάκια που γράφουν pro-ject επάνω..

Ι σεε...κατανοητό.

Άν θές όμως να έχεις άποψη σωστή και εμπεριστατωμένη ο μόνος τρόπος είναι να το ακούσεις σε σύγκριση με άλλα και όχι να διαβάζεις τα Newsletter της Pro-Ject που το πουλάει.

Και για να μην παρεξηγηθώ το μηχανάκι μπορεί να είναι ευκαιριάρα, αλλα αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει να διαπιστωθεί και αυτός δεν είναι δια του διαλόγου και της διανόησης.

Το είπαμε αυτό περί ακουσμάτων...Απλά ρωτάω για μία γνώμη αν και εφόσον υπάρχει.

Το είπαμε αυτό περί ακουσμάτων...Απλά ρωτάω για μία γνώμη αν και εφόσον υπάρχει.

Την δική μου την είπα αρκετά νομίζω:grandpa:, αν τύχει και το ακούσω θα επανέλθω.. -bye-

Απάντηση: Re: Pro-ject DAC Box DS

Έχω την αίσθηση-διορθωσέ με αν λανθάνω-ότι ουσιαστικά αναμένεις από τα μέλη του φόρουμ,να σου χαιδέψουν τ'αυτιά για το pro-ject;-bye-
Αν σ'αρέσει τόσο αγορασέτο

Απάντηση: Re: Pro-ject DAC Box DS

Υπάρχει βεβαίως και η EMU-0404, η οποία κάνει απίστευτα πράγματα, στη μισή τιμή από το μηχάνημα του νήματος.

Καλό είναι να λάβουμε υπ' όψη πως σ' αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχει πολύς και σοβαρός ανταγωνισμός. Και όχι μόνο από τα γνωστά οικιακά DAC's, αλλά και από γνωστές και καταξιωμένες κάρτες ήχου, όπως οι γνωστές μας TC Electronic Impact Twin, ή EMU 0404 USB κλπ. Που διαθέτουν επίσης και ικανό support σε drivers, σε αλλαγές software κλπ.

Ο νεοεισερχόμενος παίκτης σ' αυτό το χώρο οφείλει ν' αποδείξει δύο πράγματα:
α) Ότι παίζει καλύτερα ή τουλάχιστον το ίδιο καλά με τους ανταγωνιστές του.

β) Ότι παρέχει επαρκή και ικανή υποστήριξη. Αυτή είναι που ξεχωρίζει τη σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια από την εφήμερη "αρπαχτή".​

Όπως έχω γράψει επανειλημένα τα διαμάντια είναι εκει έξω όπως όμως και οι αρπαχτές που δεν είναι και λίγες!! Τα Dac είναι η νέα μόδα και το μέλλον και πουλάνε σαν ζεστα ψωμάκια όπως και τα ακουστικά γιαυτό κάθε εταιρία θέλει να έχει τέτοια συσκευή στον κατάλογο της, γιατι θα πουλήσει.

Δεν είναι όλες οι εταιριες όμως οι ίδιες ούτε σε τιμιότητα ούτε σε R&D στον τομέα αυτόν όπότε συνίσταται επιφυλακτικότητα και προσοχή στις επιλογές μην μας βγεί άνθρακας το υποτιθέμενο διαμάντι μας και κλαίμε τα λεφτά μας (τα διαμάντια είναι άνθρακας, οξύμωρο εε;.. )

Re: Απάντηση: Re: Pro-ject DAC Box DS

Έχω την αίσθηση-διορθωσέ με αν λανθάνω-ότι ουσιαστικά αναμένεις από τα μέλη του φόρουμ,να σου χαιδέψουν τ'αυτιά για το pro-ject;-bye-
Αν σ'αρέσει τόσο αγορασέτο

μια ερώτηση έκανα ρε παιδιά. Αν άκουγα μια εμπεριστατωμένη άποψη για το εν λόγω θα είχα ένα παραπάνω λόγο να το θεωρήσω και αυτό όπως τα άλλα που προτάθηκαν.

Αν το θες για τον υπολογιστή γιατί δεν κοιτάς και αυτό;. Και πιό φτηνό είναι και πιό όμορφο από το project.

το γνωρίζω. Απλά τυγχάνει να έχω πολύ καλή κάρτα με spdi/f έξοδο την οποία και θέλω να αξιοποιήσω αντί του usb