Pro-ject DAC BOX USB και TUNER BOX

spbervag

New member
11 August 2010
92
Θεσσαλονίκη
Γεια σας.
Έδώ και λίγο καιρό έχω στήσει δικάναλο σύστημα, παράλληλα με 5.1.
Το 5.1 σύστημα όμως είναι σχεδόν σε αχρηστία οπότε λέω να το πουλήσω.
Να μη σας κουράσω άλλο... με λίγα λόγια, θα χρειαστώ ραδιοφωνικό δέκτη και DAC για να συνδέσω τον stereo amp με PC.
Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γι' αυτό μου τράβηξαν την προσοχή τα αναφερόμενα στον τίτλο οικονομικά και καλαίσθητα μοντέλα.

ραδιόφωνο
DAC

To στέρεο σύστημα αποτελείται από τα παρακάτω.
amp: HK 970
cd: marantz cd5003
speakers: castle knight 3

Έχει κανείς εμπειρία από τα παραπάνω ή κάποια αντιπρόταση στο ίδιο budget???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων-bye-

πάρα πολλά λεφτά...
πάρε ένα squeezebox
Δεν είμαι καθόλου εξοικιωμένος με κάτι τέτοιο.
Άσε που όλη η φασαρία για το ραδιόφωνο γίνεται για τη σύζυγο οπότε όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.
Ευχαριστώ πολύ πάντος θα το ψάξω λίγο το θέμα με το squeezebox.
Μία ακόμη ερώτηση γιατί τώρα εισέρχομαι στον κόσμο των dacs.
To Dac που αναφέρω στον τίτλο είναι ανώτερο από το ενσωματωμένο dac του cd5003? Δηλαδή αν το χρησιμοποιήσω και για σύνδεση CD-AMP θα είναι αναβάθμιση ή αγγούρια??

αν διαβάσεις το σχετικό νήμα για το touch θα δεις ότι οι σύζυγοι το έχουν λατρέψει.
για το β ερώτημα η απάντηση είναι οριακά και με ερωτηματικά...

δεν δοκιμάζεις να δώσεις ψηφιακά στον ενισχυτή σου μήπως δείς βελτίωση?

αν διαβάσεις το σχετικό νήμα για το touch θα δεις ότι οι σύζυγοι το έχουν λατρέψει.
για το β ερώτημα η απάντηση είναι οριακά και με ερωτηματικά...

δεν δοκιμάζεις να δώσεις ψηφιακά στον ενισχυτή σου μήπως δείς βελτίωση?

O HK970 δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή είσοδο, αν είχε δεν θα έψαχνα και για dac θα συνέδεα απευθείας PC με AMP.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι το PC ειναι αρκετά μακρυά από τον ενισχυτή και ήδη έχω τραβηγμένο καλώδιο coaxial γιατί έχω ακόμα τον AV. Αν πούμε ότι πηγαίνουμε σε λύση squeezebox θα πρέπει να ξηλώσω το coaxial και να περάσω εθερνετ (εκτός αν κάπου κάνω λάθος).

O HK970 δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή είσοδο, αν είχε δεν θα έψαχνα και για dac θα συνέδεα απευθείας PC με AMP.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι το PC ειναι αρκετά μακρυά από τον ενισχυτή και ήδη έχω τραβηγμένο καλώδιο coaxial γιατί έχω ακόμα τον AV. Αν πούμε ότι πηγαίνουμε σε λύση squeezebox θα πρέπει να ξηλώσω το coaxial και να περάσω εθερνετ (εκτός αν κάπου κάνω λάθος).

το sb είναι διαδικτυακό.
ασύρματο.
και coax δεν θες.
το συνδέεις με rca.
Δεν λειτουργεί ως dac, τα cd σου θα τα ριπάρεις και θα τα ξεχάσεις.

Ας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για να μην ταλαιπορώ τους πρόθυμους να βοηθήσουν συνφορουμήτες.
Το PC πρέπει να είναι συνδεδεμένο με κάποιον ενισχυτή γιατί δεν έχει δικά του ηχεία και λόγο έλειψης τηλεώρασης, ο πιτσιρικάς πρέπει να βλέπει και να ακούει τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια. Οπότε από την στιγμή που το PC πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε ενισχυτή νομίζω ότι δε μου χρειάζεται squeezebox ή κάποιο άλλο media player.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με την "απόκρυψη δεδομένων"

το sb είναι διαδικτυακό.
ασύρματο.
και coax δεν θες.
το συνδέεις με rca.
Δεν λειτουργεί ως dac, τα cd σου θα τα ριπάρεις και θα τα ξεχάσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μου αφιερώνεις αλλά προτιμώ να μην έχω ασύρματο δύκτιο στο σπίτι, λόγο παιδιού. Μάλλον είμαι πιο παραδοσιακός, μου αρέσει να ανοίγω τη θήκη, να βγάζω το δισκάκη κτλ κλτ... άσε που δεν έχω το χρόνο να ριπάρω 500+ CD και τέλος, αν και είναι σχετικά φθηνό, το αγαπάω το μαραντζακι και δεν θέλω να το βλέπω να σκονίζεται.
Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ πάντος.

και εγώ παραδοσιακός είμαι, αλλά υπέκυψα.
και έχω 5 player να σκονίζονται....με πρώτο και καλύτερο το 50άρι της sony....

η άλλη εναλλακτική είναι να τραβήξεις μια γραμμή ethernet, και εγώ έτσι έχω κάνει.

όπως αγαπάς βέβαια...

το ραδιοφωνο ειναι ομορφο αλλα δεν ξερω ποσο πρακτικο μπορει να ειναι,βρες ενα ραδιοφωνο harman να εχεις και κοινο τηλεχειρισμο με τον ενισχυτη.Γενικα ομως το ραδιοφωνο δεν ξερω ποσο μελλον εχει στη χωρα μας,ηδη στην ευρωπη εξαπλωνεται το dab+,ενω υπαρχουν και πολλοι δικτυακοι σταθμοι με καλο bitrate ,καλο ηχο και απειρες μουσικες επιλογες.To dac αν το θελεις για αναβαθμιση του 5003 ξεχνα το,πρεπει να ανεβεις πιο ψηλα για να εχεις βελτιωση στον ηχο,απο τη στιγμη που δεν θα του συνδεσεις καποιο media player ψηφιακα δεν εχεις λογο να το αγορασεις.
Στη θεση σου θα εδινα το marantz,δεν θα αγοραζα ραδιοφωνο και θα πηγαινα σε μια συσκευη σαν το denon ή το logitech και ενα καλο dac (400-600 ευρω).Λιγοτερες συσκευες περισσοτερες επιλογες ομως.Τα 500 τα ριπαρεις σε ενα μηνα σιγα σιγα ενω για το ασυρματο στο σπιτι και τον πιτσιρικα.....εχεις σκεφτει ποσα ασυρματα δικτυα υπαρχουν στα γυρω διαμερισματα? το κινητο? το ασυρματο τηλεφωνο? αστο μην το ψαχνεις,δεν σε προστατευει η δικη σου αποχη απο ενα ασυρματο ρουτερ μεσα στο σπιτι σου.

Η πραγματική χρήση του DAC στην περίπτωση μου είναι απλά για την σύνδεση του PC με τον ενισχυτή, και όχι για αναβάθμιση του CD απλά έκανα και μία ερώτηση για το CD γιατί δεν γνωρίζω και πολλά από DAC.
Καλά για τα ασύρματα άστο, χθες έκανα αναζήτηση wifi από το κινητό μου και εμφανίστηκαν 6 δίκτυα, αλλά λές ότι μπορώ να γλυτώσω...
Τέλος του offtopic

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μου αφιερώνεις αλλά προτιμώ να μην έχω ασύρματο δύκτιο στο σπίτι, λόγο παιδιού. Μάλλον είμαι πιο παραδοσιακός, μου αρέσει να ανοίγω τη θήκη, να βγάζω το δισκάκη κτλ κλτ... άσε που δεν έχω το χρόνο να ριπάρω 500+ CD και τέλος, αν και είναι σχετικά φθηνό, το αγαπάω το μαραντζακι και δεν θέλω να το βλέπω να σκονίζεται.
Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ πάντος.

Mε βρίσκεις σύμφωνο σε όλα οσα λες

εγώ έχω από αυτή την σειρά τον ενισχυτή ακουστικών και την βάση για το ipad
απροβλημάτιστα και αξιοπρεπέστατα και τα δυο

φίλος έχει το tunerάρκι και έχει και αυτός την ίδια άποψη

δεν εχω κάποια αντιπρόταση δυστυχώς

Mε βρίσκεις σύμφωνο σε όλα οσα λες

εγώ έχω από αυτή την σειρά τον ενισχυτή ακουστικών και την βάση για το ipad
απροβλημάτιστα και αξιοπρεπέστατα και τα δυο

φίλος έχει το tunerάρκι και έχει και αυτός την ίδια άποψη

δεν εχω κάποια αντιπρόταση δυστυχώς

Ευχαριστώ πολύ κύριε "Φορτινο Σαμανο":five:

μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω ο ενισχυτής μου έχει 3 coaxial εισόδους, 1 optical και οι αναλογικές του είναι phono, tuner, tape cd-sacd. αν πάρω dac ή phono stage σε ποιά είσοδο είναι πρτιμότερο να συνδεθεί μιας που δεν έχω aux ή line in. ευχαριστώ πολύ.

σε ολες τις αναλογικες εκτος την phono φυσικα,δεν εχουν διαφορα,απλα αλλο ονομα για να ξερεις τι εχεις συνδεσει που