proac responce 1s ή 1sc?

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Προσφατα αποκτησα το proac responce 1s και θα ηθελα αποψεις για το αν αξιζει το upgrate σε 1sc, στοιχιζει 500 ευρω περιπου.
Επισης, αν εχει καποιος εμπειρια με αυτο το ηχειο, ισως βοηθουσε στο να το κανω να παιξει καλυτερα.
Εχω:
cd meridian 506.24
προ dared sl-200a usa edition
τελικοι soul tsakiridis el-34, 100watt.

Κάποια στιγμή πολύ ευχαρίστως ν' ακούσεις τα δικά μου πως είναι στημένα-παίζουν (μπορείς να φέρεις και τα δικά σου για να δείς άν αξίζει τον κόπο)

Διαβασα το test στο stereophile του responce 1sc και σε ενα σημειο γραφει..
"Some folks might prefer the earlier One S for its ever-so-slightly-sweeter sound, but I think the SC iteration is (ahem) clearly better."
Ισχυει κατι τετοιο?

Απάντηση: Re: proac responce 1s ή 1sc?

Δεν εχει ακουσει κανεις το παλιο 1s απεναντι στο καινουριο 1sc?

Τα άκουσα και τάσομαι σαφώς υπέρ του 1sc, ευτυχής κάτοχος του οποίου ήμουν για μερικά χρόνια προτού κινηθώ στα μεγαλύτερα ηχεία της Proac.

H ηχητική διαφορά δικαιολογεί ( για τα δικά μου δεδομένα ) την αναβάθμιση.

Λάβε υπόψιν σου ότι η επιλογή βάσεων για τα ηχεία αυτά - ειδικώτερα δε για τα 1sc - είναι πολύ σημαντική. Βέλτιστα αποτελέσματα είχα πάρει με τις βάσεις Foundation P1. Γενικώς ψάξε το θέμα των βάσεων.

Οσον αφορά την ενίσχυση βάλε ότι καλύτερο αντέχει η τσέπη σου. Αυτοί οι μικροί διάβολοι δεν αστειεύονται.

καμια ιδεα για καλο λαμπατο ενισχυτη που θα οδηγησει τα proac και αν κανω αναβαθμηση σε sc να την καταλαβω?

καμια ιδεα για καλο λαμπατο ενισχυτη που θα οδηγησει τα proac και αν κανω αναβαθμηση σε sc να την καταλαβω?

Μέχρι πόσα;

τελικο 1000-1200

Η γνώμη μου είναι να μείνεις όπως είσαι...
Κοίτα μόνο για πιθανά καλύτερες λάμπες.Οι αφοι Τσακιρίδη,μπορούν να σε βοηθήσουν σ' αυτή την κατεύθυνση.

το καλυτερες ειναι σχετικο.
Για τα ηχεια αυτα θελουμε watt(6550,ΚΤ88,ΚΤ90) ή πιο λιγα αλλα μουσικα watt 6L6,6V6,5881?

Για τα ηχεια αυτα θελουμε watt(6550,ΚΤ88,ΚΤ90) ή πιο λιγα αλλα μουσικα watt 6L6,6V6,5881?

Εδώ είναι τα δύσκολα...
Ακούει ότι του δώσεις αλλά θέλει και τουλάχιστον 50 w-σε μικρό χώρο για μεγαλύτερο χώρο κάπου στα διπλά καλά θα είναι....

Επίσης πολύ καλές βάσεις και διπλοκαλωδίωση.

Σε περίπου ίδια τετραγωνικά τον έχω με 8 ΚΤ88 60wrms class A και παίζει πολύ καλά.Νομίζω θα του πηγαίνει μάλλον καλύτερα η 6550.

Κατ'αρχήν καλορίζικο.Σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να το ακούσεις με τα συνοδά του DIPIE(Jadis).Στα λεφτά του τέλειο ηχείο.Λίγο απαιτητικό ως προς τα ρεύματα(οδήγηση)

Το 1sc είναι δύσκολο ηχείο για "λίγα αλλά μουσικά watt".

Το γνωρίζω, το δοκίμασα και τα αποτελέσματα ήταν μέτρια.

Εφόσον ψάχνεις για ενισχυτή λαμπάτο η κατ' οίκον ακρόαση μου φαίνεται μονόδρομος...

Τους ενισχυτές του Τσακιρίδη δεν τους έχω ακούσει αλλά δεν βλέπω για πιό λόγο να μήν σε καλύψουν...

Πάντως δοκίμασε και κανένα τρανζιστοράτο τελικό. Μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως...