πρόβλημα αναπαραγωγής dvd

focusfilm

New member
Παιδιά γεια σας, επαναφέρω ένα παλαιότερο πρόβλημα που είχα. έγραψα 4 δισκάκια dvd και μετα απο 3 χρόνια δεν παίζει κανένα. Είναι TDK made in ??? άστα να πάνε. Φυσικά τώρα χρησιμοποιώ taiyo yuden και έχω ησυχάσει!!!
Μήπως υπάρχει φως; Κάποιο πρόγραμμα; κάποιο καθαριστικό-διορθωτικό; ή τέλος πάντων κάποιο εργαστήριο που κάνει τέτοιες δουλειές; ευχαριστώ

Φυσικά το δοκίμασα σε pc κα μάλιστα σε 5 διαφορετικά, από διπύρηνα μέχρι τετραπύρηνα όχι όμως σε mac αλλά θα προσπαθήσω να βρω mac και ίσως κάτι γίνει, μέχρι τότε όμως; ξέρεις κάτι για να κάνω;

Last edited:
Φυσικα και δεν εχει να κανει με το μηχανακι.
Ο επεξεργαστης δεν εχει καμια απολυτως σχεση.
Ενα mac δεν εχει να προσφερει τιποτα παραπανω. Καμια σχεση.

Μονο το DVDrom εχει να κανει απο θεμα υλικου Η/Υ.

Αν και στην περιπτωση σου μαλλον το προβλημα ειναι οτι δεν ειχες κλεισει (finalize) το δισκακι κατα την εγγραφη.
Αφου σου εμφανιζεται σε 4 δισκακια.

Finalize έχει γίνει (γίνεται αυτόματα) αφού παίζουν για κάποιο διάστημα. Και τώρα κάτι πάει να παίξει αλλά κολάνε. Καί άλλοι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα μετά από 2,3 ή 4 χρόνια. Τα επιστρέφει ο πελάτης λέγοντας ότι στην αρχή έπαιζαν αλλά τώρα όχι. Η εγγραφή γίνεται απο iso μετά από επεξεργασία με το avid. Πάντα έτσι δουλεύω και δεν έχω κανένα πρόβλημα με άλλα δισκάκια ειδικά τώρα με τα Taiyo Yuden. Τα tdk αυτά γράφτηκαν πρίν από 3 και κάτι, χρόνια. Κάποιος πρέπει να ξέρει κάτι ρε παιδιά ! Βοηθήστε...

Απάντηση: Re: πρόβλημα αναπαραγωγής dvd

Finalize έχει γίνει (γίνεται αυτόματα) αφού παίζουν για κάποιο διάστημα. Και τώρα κάτι πάει να παίξει αλλά κολάνε. Καί άλλοι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα μετά από 2,3 ή 4 χρόνια. Τα επιστρέφει ο πελάτης λέγοντας ότι στην αρχή έπαιζαν αλλά τώρα όχι. Η εγγραφή γίνεται απο iso μετά από επεξεργασία με το avid. Πάντα έτσι δουλεύω και δεν έχω κανένα πρόβλημα με άλλα δισκάκια ειδικά τώρα με τα Taiyo Yuden. Τα tdk αυτά γράφτηκαν πρίν από 3 και κάτι, χρόνια. Κάποιος πρέπει να ξέρει κάτι ρε παιδιά ! Βοηθήστε...

ΒΡΕ συ ..

ένα ένα μας τα βγάζεις ,,

τα dvd απο τι κατάλαβα έχουν φθορά απο τη χρήση ,, 3 χρόνια πάρε δωσε παιξε ...

ΔΕΝ σηκώνουν πολλά πολλά !!

πρότα απόλλα μην τρελενεσαι ,, μετα απο 3 χρόνια ουδεμία ευθύνη φέρεις

κατα δευτέρον .. έφόσον είναι δουλειά έπρεπε να έχεις το tape αρχείο

anyway ,,, ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ ,,,

έαν το πρόβλημα είναι φθορά ,, υπάρχουν κατι κιτάκια στην αγορά που κάνουν θάυματα ,, υγρό και ένα είδος βουρτσας που κάνει κάτι σαν ρεκτιφιέ στην επιφάνεια του δίσκου

εφόσον δείξανε σημεία ζωής υπάρχει ελπίς .. :bigcry:

η ακραία περίπτωση να έχει αλλοιωθεί το επίπεδο του αλουμινίου ,,, ειναι .. ακραίο :afro:

οκ φίλε αλλά δεν είναι από την χρήση γιατί και το backup που έχω δεν παίζει!!! (και αυτό tdk είναι από την ίδια παρτίδα και δεν έχει παίξει καθόλου παρά μονό στην αρχή στο test). Πές μου ποιό καθαριστικό λες; Κάτι συγκεκριμένο για να ψάξω να το βρώ;. Και άν δεν γίνει κάτι τι άλλη λύση υπάρχει αφού υπάρχει ... ελπίς;

Λοιπόν, δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά θα σου πω πώς το "έλυσα" το πρόβλημα, επειδή μου παρουσιάστηκε τουλάχιστον σε 10 - 12 DVD αν θυμάμαι καλά, γραμμένα από το 2004 και μετά. Το έλυσα αλλά με προϋποθέσεις, γι' αυτό δεν ξέρω αν σε εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο.
Άλλα DVD δεν ξεκινούσαν να παίζουν και άλλα κολλούσαν, στο 20' ή στο 25 ή 50' κάτι, δεν έχει σημασία.
Τα έκανα ματρόσκες. Χρησιμοποίησα το MakeMkv, το οποίο "ταλαιπωρήθηκε" μεν αλλά με γλύτωσε από την κατσάδα της μικρής, :D η οποία ευτυχώς, δεν έχει πρόβλημα αντί για DVD, να αναπαραγάγει MKV αρχεία. Το αποτέλεσμα όπως φαντάζεσαι, είναι οπτικά και ηχητικά το ίδιο, με το πρωτότυπο.
Το αν θα σε βοηθήσει ή όχι δεν το ξέρω επειδή δεν δοκίμασα να μετατρέψω MKV σε DVD, πράγμα που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα.
Τελειώνοντας, να σου πω ότι 2 απ' αυτά που μετέτρεψα σε ματρόσκες, όχι μόνο δεν έπαιζαν, αλλά κόλλαγαν τον υπολογιστή και χρειαζόταν reset για να δουλέψει πάλι.
Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, είναι και δωρεάν.
Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις. -bye-

Υ.Σ. Υπ' όψιν ότι τα δισκάκια ήταν σε άριστη κατάσταση και κάποια, δεν είχαν παίξει ποτέ.

ok δώσε μου ένα link να κατεβάσω το makeMkv. Τo αποτέλεσμα όμως θα το γράψω κανονικά σε dvd disc; και θά παίζει σε συσκευές dvd player ή μόνο σε PC. Άν παίζει σε συσκευή είναι οκ και κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ.

Αν εχεις τυπώσει ετικέττες προσπάθησε να τις αφαιρέσεις όσο πιο προσεκτικά γίνεται. Δοκίμασε να τα κάνεις ISO copy με το DVD Decrypter. Θα σου λέει ότι βρίσκει errors, εσύ να πατάς retry και να επιμείνεις. Πολλές φορές καταφέρνει και τα ripάρει.

Τώρα γενικές συμβουλές για αρχειοθέτηση. Πάντοτε, δύο δίσκοι, με όλα τα masters σε image. Να δουλεύουν εκ περιτροπής για ένα μήνα ο καθένας. Στα 3 χρόνια αλλαγή/αναβάθμιση δίσκων και νέα backup. Αλλιώς πας σε λύση storage (αρκετά ακριβή) με disk array και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όσο οι δίσκοι δεν χαλάνε όλοι μαζί. Ποτέ μα ποτέ μην εμπιστεύεσαι μόνο οπτικά μέσα εγγραφής.

Οκ Photis! Όχι δεν έχω τυπώσει ετικέττες αλλά τα dvds είναι pintable και τα έχω τυπώσει από printer. Το backup που έχω ειναι μεν printable αλλά δε το έχω τυπώσει, είναι λευκό. Οκ θα κάνω αυτά που μου λές και τα λέμε...

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα printable. Αυτό που θυμάμαι από δικά μου dvd είναι ότι η αυτοκόλλητη ετικέττα που χρησιμοποιούσα στα CD μου, όταν την κόλλαγα σε dvd μου προκαλλούσε προβλήματα αναπαραγωγης μετά από κανένα μήνα. Εικάζω ότι κάτι εχει να κάνει είτε με το balancing του δίσκου εντός του μηχανισμού, είτε με κάποια χημική αντίδραση της κολλητικής ουσίας με το πάνω ανακλαστικό στρώμα του δίσκου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους μαρκαδόρους. Ακόμα και μαρκαδόροι που προορίζονται γι αυτή τη δουλειά μακροχρόνια δημιουργούν πρόβλημα στα δισκάκια. Ίσως να παίζει και με τα μελανια κάτι τετοιο, δεν γνωρίζω όμως. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να σώσεις τα μαστερ σου...