Πρόβλημα αναπαραγωγής video με TrueHD 7.1

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλημερίζω τα σαίνια του φόρουμ! Νά μαι πάλι με νέες περιπέτειες!

Μπαίνω στο ψητό για να μη σας κουράζω. Προσπαθω να παίξω video που έχει 2 streams, ένα εκ των οποίων είναι 7.1 και το άλλο DTS. Με το DTS κανένα πρόβλημα, το video παίζει κανονικά.

Στο 7.1 freeze όλο το video. Δεν παίζει καν - πρώτη φορά που βλέπω κάτι απλά να μη δουλεύει!

Δοκίμασα pot player και mpchc με lav filters. Έχω το Truehd audio σε passthrough - αυτό που θα περίμενα είναι να παίξει truehd απλά με 2 κανάλια μείον, αλλά τίποτα. Στον pot player έκανα διαφορες αλλαγές, δοκίμασα και τον built-in decoder αλλά... τίποτα!

Ποιός φωστήρας θα με βοηθήσει; Έχω φάει 3 ώρες μάταια.

Έχω nvidia 670 συνδεδεμένη με hdmi σε onkyo sr608 με crystal audio thx se2.

O player φταίει. Κάποιοι,όπως και κάποια media players, θα το παίξουν αλλά Stereo.

Αν ειναι για downmix, πρεπει να περασει τον αντιστοιχο codec. Δεν νομιζω να φταιει ο player.

I c... δηλαδή δεν ασχολήθηκε κανείς μέχρι τώρα για να ξέρει σίγουρα. Άραγε υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν Losless τα υπόλοιπα κανάλια;

...συζιτιέται το ίδιο θέμα και σε ξένο φόρουμ, σε λίγες μέρες θα μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν με ffmpeg και lav. είδωμεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα αναπαραγωγής video με TrueHD 7.1

Αν ειναι για downmix, πρεπει να περασει τον αντιστοιχο codec. Δεν νομιζω να φταιει ο player.

Στο δικό μου HTPC το ΤΜΤ δεν το παίζει, ο MPC-HC κολλάει αλλά ο Splash το παίζει stereo.

Σε dune smart παιζει κανονικοτατα το true HD ...

Παίζει και σε WD όπως μου είπε φίλος που το είδε αλλά αυτός το έχει συνδέσει σε τηλεόραση και δεν μπορεί να δεί κανάλια, αναγκαστικά έπαιζε Stereo.
Θα δοκιμάσω να δώ τι γίνεται με το Mede8er...

διαβάζω ότι παίζει κανονικά με το Powerdvd 14.
το δοκίμασα στην trial version που έχω και μου το παίζει stereo (όπως όλα τα 5.1) αλλά αν έχει κάποιος τη φουλ έκδοση περνάει κανονικά, λένε.

Όποτε έχω επιχειρίσει να δω ταινία με TrueHd 7.1,ο media player (himedia 900b) μου το γυρνάει στο τσάμικο,και ας υποστηρίζεται βάσει specs.Θέτει τον ενισχυτή σε κατάσταση stereo,μόνο που απο τα ηχεία ακούγεται μόνο λευκός θόρυβος,έχω προλάβει δυο τρεις φορές να χαμηλώσω την ένταση πριν πάρω τα τουίτερ αγκαλιά.Ταυτόχρονα η εικόνα αρχίζει τα σπασίματα και τα κολλήματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα αναπαραγωγής video με TrueHD 7.1

Στο δικό μου HTPC το ΤΜΤ δεν το παίζει, ο MPC-HC κολλάει αλλά ο Splash το παίζει stereo.

Παίζει και σε WD όπως μου είπε φίλος που το είδε αλλά αυτός το έχει συνδέσει σε τηλεόραση και δεν μπορεί να δεί κανάλια, αναγκαστικά έπαιζε Stereo.
Θα δοκιμάσω να δώ τι γίνεται με το Mede8er...

Χθες το τέσταρα στο MED600x3D συνδεμένο μέσω HDMI σε Pioneet VSX-S300. Όλα κομπλέ. Άναψε το TrueHD και όλα τούμπανο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα αναπαραγωγής video με TrueHD 7.1

Χθες το τέσταρα στο MED600x3D συνδεμένο μέσω HDMI σε Pioneet VSX-S300. Όλα κομπλέ. Άναψε το TrueHD και όλα τούμπανο.

:a0210:

Όποτε έχω επιχειρίσει να δω ταινία με TrueHd 7.1,ο media player (himedia 900b) μου το γυρνάει στο τσάμικο,και ας υποστηρίζεται βάσει specs.Θέτει τον ενισχυτή σε κατάσταση stereo,μόνο που απο τα ηχεία ακούγεται μόνο λευκός θόρυβος,έχω προλάβει δυο τρεις φορές να χαμηλώσω την ένταση πριν πάρω τα τουίτερ αγκαλιά.Ταυτόχρονα η εικόνα αρχίζει τα σπασίματα και τα κολλήματα.

Εχει να κανει με τις αδειες που πληρώνει ο καθε κατασκευαστής.Το chipset το υποστηριζει το true HD.

....οπότε γενικά να μη στεναχωριέμαι, είναι θέμα μή-υποστήριξης προς το παρόν από πλευράς software. Όσον αφορά ότι μπορώ να πάρω μόνο τον ήχο... το θέμα είναι ότι δεν έχω invite σε κανένα καλό τορρεντάδικο για ήχο, κτλ, ούτε καλά καλά για 3d ταινίες, από τότε που έκλεισε το framestor, οπότε... άσε που το θέμα δεν είναι το download αλλά το seed... :)

...απλά αφενός δεν είχα ακούσει ποτέ για το truehd atmos, και είχα θεωρήσει δεδομένο ότι δεν άλλαξε κάτι συνταρακτικό ώστε να μην το υποστηρίζει ο Onkyo μου. απ'ότι φαίνεται υποτίμησα την κατάσταση.. oh, well...

...πάντως αυτοί οι transformers από το καλύτερο 3d που έχω δει μέχρι στιγμής - ίδια επίπεδα με το avatar και το avengers... ΑΠΑΙΧΤΟ.