Προβλημα απεικονισης σε Samsung 46M86

Δεν μου έχει καεί συσκευή από υπέρταση (το ότι οι συσκευές μπορούν να καούν από "υπέρταση" είναι σπάνιο φαινόμενο - μύθος). Επειδή δεν αγοράζω κακής ποιότητας συσκευές, με ελαττωματικά τροφοδοτικά. Και το να μην έχω UPS και σταθεροποιητές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ.
Δεν παίζω με τις λέξεις, το λέω ξεκάθαρα.

Δεν ειναι μύθος αυτό petasis. Μετά απο μια διακοπή ρεύματος το δίκτυό σου μπορεί να δεχτεί υπέρταση απο την ΔΕΗ (στιγμιαία) που να σου κάψει τροφοδοτικό. Και αυτό να είσαι σίγουρος οτι δεν θα οφείλεται στην ποιότητα του τροφοδοτικού σου. (Επίσης για να ξέρεις 3 εταιρείες φτιάχνουν όλα τα τροφοδοτικά των εταιρειών Α brand που υπάρχουν σήμερα και οι 3 είναι στην Κίνα). Λυπάμαι αλλά αυτό που σου λέω μπορεί να μην σου έχει τύχει εσένα ακόμα -ή αν σου έχει τύχει να περιμένεις κάλυψη απο την εγγύηση μιας και δεν σε ενδιαφέρει να βελτιώνεις τα πράγματα σπίτι σου - αλλά εμένα που δούλευα σε σέρβις μου τύχαινε τακτικά. (ειδικά με ανθρώπους στενόμυαλους και ξεροκέφαλους που νόμιζαν επειδή αγόραζαν μια συσκευή θα είχαν και lifelong guarantee χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα τους σε περιπτώσεις καταιγίδων και πτώσεων ρεύματος). Σίγουρα έχω δεί περισσότερα απο όσα εσύ και σε παρακαλώ να μην το παίζεις ξερόλας. Εκτός αν έχεις στο ενεργητικό σου κάμποσα χρόνια σε επισκευές ηλεκτρικών συσκευών όπως συμβαίνει να έχω εγώ!!

Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την απλή υπέρταση (που κανένα πολύμπριζο δεν σε προστατεύει - μόνο ups και σταθεροποιητής τάσης), με πτώση κεραυνού που προστατεύουν τα κοινά πολύμπριζα με προστασία. (Τα οποία είναι μια μικρή απάτη...)

Αν ανησυχείς για πτώση κεραυνού, μην ψάχνεις την τροφοδοσία ρεύματος. Καλύτερα ασχολήσου με την κεραία και το δορυφορικό πιάτο αν υπάρχει, γιατί από κει θα έρθει. Και αν ζεις σε πόλη, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που πρέπει να ασχοληθείς με το θέμα...

Σταθεροποιητής τάσης μπορεί να μπεί στην παροχή σου (ένας μετά το ρολόϊ ρεύματος) πρίν τον πίνακά σου. (Βάζω στοίχημα οτι δεν το έχεις κάνει..Γιατί αν το έκανες θα το ήξερες).
Αυτό σε προστατεύει και σε περίπτωση υπέρτασης και σε περίπτωση κεραυνού.

Ο κεραυνός μια και το θίγεις δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει.....ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι θα σου έρθει σε αλεξικέραυνο ή απο κεραία ή πιάτο ή τζάκι η κ.ο.κ. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο.
Ο κεραυνός μπορεί να χτυπήσει και εσένα τον ίδιο αν κάθεσαι στο μπαλκόνι σου και καπνίζεις.....

Δεν ειναι μύθος αυτό petasis. Μετά απο μια διακοπή ρεύματος το δίκτυό σου μπορεί να δεχτεί υπέρταση απο την ΔΕΗ (στιγμιαία) που να σου κάψει τροφοδοτικό. Και αυτό να είσαι σίγουρος οτι δεν θα οφείλεται στην ποιότητα του τροφοδοτικού σου. (Επίσης για να ξέρεις 3 εταιρείες φτιάχνουν όλα τα τροφοδοτικά των εταιρειών Α brand που υπάρχουν σήμερα και οι 3 είναι στην Κίνα). Λυπάμαι αλλά αυτό που σου λέω μπορεί να μην σου έχει τύχει εσένα ακόμα -ή αν σου έχει τύχει να περιμένεις κάλυψη απο την εγγύηση μιας και δεν σε ενδιαφέρει να βελτιώνεις τα πράγματα σπίτι σου - αλλά εμένα που δούλευα σε σέρβις μου τύχαινε τακτικά. (ειδικά με ανθρώπους στενόμυαλους και ξεροκέφαλους που νόμιζαν επειδή αγόραζαν μια συσκευή θα είχαν και lifelong guarantee χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα τους σε περιπτώσεις καταιγίδων και πτώσεων ρεύματος). Σίγουρα έχω δεί περισσότερα απο όσα εσύ και σε παρακαλώ να μην το παίζεις ξερόλας. Εκτός αν έχεις στο ενεργητικό σου κάμποσα χρόνια σε επισκευές ηλεκτρικών συσκευών όπως συμβαίνει να έχω εγώ!!

Φυσικά και δεν μου έχει τύχει ποτέ. Πέρα από αυτά που σου έφερναν στο σέρβις, σε εσένα προσωπικά έτυχε; Αν ναι, γράψε μας μάρκα και τύπο συσκευής...
Το ότι η seasonic είναι κινέζικη, δεν μου λέει κάτι όσο τα τροφοδοτικά που φτιάχνει είναι άριστα. Στο σέρβις που δούλευες, τι συσκευές επισκεύαζες;

Σταθεροποιητής τάσης μπορεί να μπεί στην παροχή σου (ένας μετά το ρολόϊ ρεύματος) πρίν τον πίνακά σου. (Βάζω στοίχημα οτι δεν το έχεις κάνει..Γιατί αν το έκανες θα το ήξερες).
Αυτό σε προστατεύει και σε περίπτωση υπέρτασης και σε περίπτωση κεραυνού.

Ο κεραυνός μια και το θίγεις δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει.....ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι θα σου έρθει σε αλεξικέραυνο ή απο κεραία ή πιάτο ή τζάκι η κ.ο.κ. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο.
Ο κεραυνός μπορεί να χτυπήσει και εσένα τον ίδιο αν κάθεσαι στο μπαλκόνι σου και καπνίζεις.....

Ξέρω για τους σταθεροποιητές αλλά αυτά δεν μπαίνουν εκ των υστέρων, γιατί σταθεροποιητής για τα φορτία ενός ολόκληρου σπιτιού θα βγει λίγο ακριβός (και για εμένα είναι και αχρείαστος).
Για τον κεραυνό στο μπαλκόνι, απλά δεν γίνεται... Εκτός και αν το μπαλκόνι είναι η ταράτσα στο υψηλότερο κτίριο της περιοχής...

Φυσικά και δεν μου έχει τύχει ποτέ. Πέρα από αυτά που σου έφερναν στο σέρβις, σε εσένα προσωπικά έτυχε; Αν ναι, γράψε μας μάρκα και τύπο συσκευής...
Το ότι η seasonic είναι κινέζικη, δεν μου λέει κάτι όσο τα τροφοδοτικά που φτιάχνει είναι άριστα. Στο σέρβις που δούλευες, τι συσκευές επισκεύαζες;

Προϊόντα ήχου και εικόνας A-Brand. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος Β-Brand θεωρούνται οι LG, Samsung κτλ. Παρόλο λοιπόν που τα είδη ήταν A-Brand, υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που έφταιγε η απότομη τάση της επανατροφοδότησης της ΔΕΗ μετά απο πτώση της. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα τροφοδοτικά έρχονταν πίσω "κάρβουνο".... Καμμία εταιρεία δεν τοποθετεί τροφοδοτικά με "θερμική" ασφάλεια ή ασφάλεια σε τρομερές υπερτάσεις. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα.
Και για να το καταλάβεις θα στο πώ ακόμα πιο απλά με ένα διαφορετικό παράδειγμα.....
Αν έχεις μια συσκευή που ο μετασχηματιστής της είναι αμερικάνικος (110Βόλτ δηλαδή) και τον βάλεις στα 220 επόμενο είναι να καεί. Αυτό όμως δεν θα οφείλεται στην ποιότητα του μετασχηματιστή αλλά στο μη ενδυκνειόμενο βολτάζ της παροχής σου.

Ξέρω για τους σταθεροποιητές αλλά αυτά δεν μπαίνουν εκ των υστέρων, γιατί σταθεροποιητής για τα φορτία ενός ολόκληρου σπιτιού θα βγει λίγο ακριβός (και για εμένα είναι και αχρείαστος).
Για τον κεραυνό στο μπαλκόνι, απλά δεν γίνεται... Εκτός και αν το μπαλκόνι είναι η ταράτσα στο υψηλότερο κτίριο της περιοχής...

Είσαι απόλυτος´petasis και αυτό δεν βγάζει πουθενά.
Δηλαδή ΜΟΝΟ στο ψηλότερο σημείο χτυπάνε οι κεραυνοί;;;
Αυτό αγαπητέ μου δεν το υποστηρίζουν ούτε οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα, γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο η σταθερά του ύψους που ορίζει που θα πέσει ο κεραυνός. (Δηλαδή η μικρότερη απόσταση προς την γή). Υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία που περιπλέκουν την κατάσταση για το που τελικά θα χτυπήσει. (π.χ. διαφορά δυναμικού σε διάφορα σημεία, φορτιζμένη ατμόσφαιρα, αντίθετα φορτία κ.ο.κ.). Εδώ ούτε οι ίδιοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με το αντικείμενο δεν λένε "μεγάλες" κουβέντες petasis αγόρι μου και λές εσύ; ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι θα πάει εκεί - εαν δεν συνάδουν παράλληλα και άλλα στοιχεία για να "τραβήξουν" τον κεραυνό αλλού-....Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιατί απλά δεν επικρατούν παντού συνθήκες "εργαστηρίου"...-bye-

Εγώ δεν θα έλεγα μάρκες σαν τις LG/Samsung Β διαλογής και άλλες που καίγονται τα τροφοδοτικά τους Α διαλογής. Μου δημιουργείς απορία σχετικά με την μάρκα - αν θες γράψε την ή στείλε την σε εμένα με PM... :flipout:

Δηλαδή ερχόταν ο κόσμος με καμμένα τροφοδοτικά και του λέγατε φταίει η ΔΕΗ, ε; Με εμένα θα είχατε πάντως μπλεξίματα, γιατί θα έπρεπε να αποδείξετε το ότι συνέβη υπέρταση και ότι χάλασε από αυτή...

Τι τροφοδοτικά μιλάμε, γραμμικά η παλμοτροφοδοτικά;

Petasis μήν "μπερδεύεις" την διαλογή με το status μιας φίρμας. Εγώ δεν μίλησα για διαλογή.....Μίλησα για το status που κατέχουν οι φίρμες μεταξύ τους και χωρίζονται σε 3 μεγέθη. Εσύ μπορεί να θεωρείς και την AOC ή την Watson, ή τη SchaubLorentz, A-brand μοντέλα παρόλο που για όλους τους υπόλοιπους είναι C-Brand. Τέλος πάντων Β είναι όλα τα κορεάτικα ηλεκτρονικά, Α είναι οι παλιές καταξιωμένες φίρμες, όπως Pioneer,Panasonic, JVC, Sony etc. Oι Samsung & LG είναι B-Brand είτε μας αρέσει είτε όχι. Η θέση μιας μπράντας δεν κρίνεται μόνο απο τις τηλεοράσεις. Αλλιώς η Boze, η Harman, η ΟΝΚΥΟ, η Acoustat κτλ. τί θα ήταν αν δεν είναι A-brand;
Δεν προκειται να σου ξανααπαντήσω σε αυτό το θρέντ. Απ' ότι φαίνεται οι "γνώσεις σου έχουν πιάσει οροφή" όπως και ο εγωϊσμός σου οπότε είναι ανώφελο να συνεχίζουμε αυτή την συζήτηση.:slapface:
Και καλή τύχη στις ηλεκτρονικές σου αναζητήσεις γιατί με αυτά τα μυαλά σε βλέπω μόνο στα δικαστήρια να λύνεις τις διαφορές σου με τους συνανθρώπους σου γύρω.

Last edited:
:FSGSFGS4:

Και εγώ συμφωνώ να σταματήσουμε εδώ το off topic γιατί δεν απαντάς σε ερωτήσεις μου και νομίζω παρεκτρέπεσαι λίγο με τους χαρακτηρισμούς... -bye-

Πάντως πραγματικά θα ήθελα να μου στείλεις με PM την μάρκα, για να αποφύγω αγορές που θα μας φτάσουν στα δικαστήρια, γιατί δεν είναι και η καλύτερή μου να έχω τρεχάματα...