Πρόβλημα χώρου μνήμης

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Καλημέρα σε όλους

επειδή στους σκληρούς των υπολογιστών έχουν καταληφθεί όλοι οι χώροι με μουσική, οικογενειακά videos και έγγραφα δουλειάς, ψάχνω για να αγοράσω σκληρό (-ούς), εξωτερικούς κατά προτίμηση γιατί δουλεύω με laptops.

Ψάχνοντας έπεσα πάνω εδώ και εντυπωσιάστηκα. Μήπως κάποιος φίλος από το φόρουμ τον έχει δοκιμάσει;
Μου αρέσει που κρατάει αντίγραφα στον ένα σκληρό και έχει και USB για μελλοντική επέκταση. Βέβαια ξεπερνάει το budget μου κατά πολύ (κάνει γύρω στα 200 ευρώ) αλλά το σκέφτομαι σαν μια λύση που θα με ησυχάσει για καιρό.

Πώς σας φαίνεται; Είναι καλή επιλογή;

Και κάτι άλλο. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορούν να αντικατασταθούν οι σκληροί του με μεγαλύτερους μελλοντικά (για προφανείς λόγους);

Πρέπει να έβαλα το post σε λάθος θέση. Μάλλον έπρεπε να μπει εδώ
AVClub > Ειδικές Κατηγορίες > Home Theater PC > Γενικά περί PC και περιφερειακών

Αν μπορούν οι διαχειριστές να το μεταφέρουν για να μην το ξαναγράψω και εκεί.

Ευχαριστώ.

Καλημέρα σε όλους

επειδή στους σκληρούς των υπολογιστών έχουν καταληφθεί όλοι οι χώροι με μουσική, οικογενειακά videos και έγγραφα δουλειάς, ψάχνω για να αγοράσω σκληρό (-ούς), εξωτερικούς κατά προτίμηση γιατί δουλεύω με laptops.

Ψάχνοντας έπεσα πάνω εδώ και εντυπωσιάστηκα. Μήπως κάποιος φίλος από το φόρουμ τον έχει δοκιμάσει;
Μου αρέσει που κρατάει αντίγραφα στον ένα σκληρό και έχει και USB για μελλοντική επέκταση. Βέβαια ξεπερνάει το budget μου κατά πολύ (κάνει γύρω στα 200 ευρώ) αλλά το σκέφτομαι σαν μια λύση που θα με ησυχάσει για καιρό.

Και κάτι άλλο. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορούν να αντικατασταθούν οι σκληροί του με μεγαλύτερους μελλοντικά (για προφανείς λόγους);

Τον έχω εγώ (τον 2Χ500GB) εδώ και δυό χρόνια. Είναι πολύ καλή επιλογή.

Σε λειτουργία Raid1 ο κάθε δίσκος είναι mirror του άλλου.

Οι σκληροί μπορούν ν' αντικατασταθούν με ίδιους ή μεγαλύτερους δίσκους ανά πάσα στιγμή. Η μικρή διαφορά τιμής όμως που κοστίζει παραπάνω το κουτί με τον κοντρόλλερ, απ' ότι άν πάρεις δυό γυμνούς δίσκους, νομίζω οτι δέν αξίζει τον κόπο.

Ήδη ετοιμάζομαι να πάρω και δεύτερο ίδιο με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα: http://www.msystems.gr/index.php?category=2031&product=9247

Καλημέρα σε όλους

Η γνώμη μου είναι ότι πας να κάνεις μία πρόχειρη και αναξιόπιστη προσέγγιση. Οι εξωτερικοί δίσκοι, και οι δίσκοι USB είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.

Η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση θεωρώ ότι είναι μακράν να φτιάξεις ένα μικρό και ελαφρύ υπολογιστή με αποκλειστικό ρόλο dedicated file server.

Θα σου κοστίσει περί τα 300, αλλά θα σου κρατήσει τουλάχιστο 6-7 χρόνια - μπορεί και 10, βασικά όσο ο disk controller του μπορεί να δεχτεί δίσκους ολοένα και μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Τον στήνεις λοιπόν μια φορά, για μια ζωή, και σε υπηρετεί για πάντα τυφλά.

Παστρικές, οργανωμένες, σωστές δουλειές.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα χώρου μνήμης

Τον έχω εγώ (τον 2Χ500GB) εδώ και δυό χρόνια. Είναι πολύ καλή επιλογή.

Σε λειτουργία Raid1 ο κάθε δίσκος είναι mirror του άλλου.

Οι σκληροί μπορούν ν' αντικατασταθούν με ίδιους ή μεγαλύτερους δίσκους ανά πάσα στιγμή. Η μικρή διαφορά τιμής όμως που κοστίζει παραπάνω το κουτί με τον κοντρόλλερ, απ' ότι άν πάρεις δυό γυμνούς δίσκους, νομίζω οτι δέν αξίζει τον κόπο.

Ήδη ετοιμάζομαι να πάρω και δεύτερο ίδιο με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα: http://www.msystems.gr/index.php?category=2031&product=9247

Σε αυτά τα λεφτά (375 για 4ΤΒ) θα πήγαινα καλύτερα σε ένα Synology DS211j με 2 x 2TB δίσκους..

Απλά, καμία σχέση. Από κάθε άποψη.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα χώρου μνήμης

Η γνώμη μου είναι ότι πας να κάνεις μία πρόχειρη και αναξιόπιστη προσέγγιση. Οι εξωτερικοί δίσκοι, και οι δίσκοι USB είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.

Η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση θεωρώ ότι είναι μακράν να φτιάξεις ένα μικρό και ελαφρύ υπολογιστή με αποκλειστικό ρόλο dedicated file server.

Θα σου κοστίσει περί τα 300, αλλά θα σου κρατήσει τουλάχιστο 6-7 χρόνια - μπορεί και 10, βασικά όσο ο disk controller του μπορεί να δεχτεί δίσκους ολοένα και μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Τί εννοείς αναξιόπιστοι; Γι' αυτό δεν είναι δύο, ο ένας εικόνα του άλλου;

Και κάτι άλλο αν θες. Μπορείς να μου προτείνεις έναν ελαφρύ υπολογιστή για αυτή τη δουλειά; Έχε υπόψιν σου ότι δεν έχω οθόνη και θα πρέπει να αγοράσω.

Στο ρωτώ γιατί μέσα στο εξάμηνο που ξεκινά σκέφτομαι και την αγορά υπολογιστή, αλλά μέχρι τώρα προσανατολίζομαι σε laptop.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα χώρου μνήμης

Έχε υπόψιν σου ότι δεν έχω οθόνη και θα πρέπει να αγοράσω.

Το laptop μπορεί να δεχθεί σήμα από εξωτερική VGA;