Πρόβλημα δέκτη ή LNB ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με την δορυφορική μου εγκατάσταση. Ο δέκτης Spiderbox 9000HD μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (λιγότερο από ώρα) χάνει τις μισές συχνότητες και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον κλείσω και να τον ανοίξω αρκετά αργότερα. Επιλέγοντας για να δώ την μπάρα info φαίνονται μπλέ-πράσινα και σε ικανοποιητικά ποσοστά 70-80% τα quality & signal αλλά ο δέκτης εμφανίζει το μήνυμα "no signal" Έχει αντιμετωπίσει κάποιος χρήστης Spiderbox κάτι ανάλογο ? Συγκεκριμένα (και αυτό με ενδιαφέρει πιό πολύ) έχει πρόβλημα στην συχνότητα που είναι τα BBCi. Δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να δώ ολοκληρωμένα δοκιμαστικά ή αγώνα. Ο δέκτης παίρνει σήμα από LNB Mti White από κινητό κάτοπτρο του 1μ.

Ξαναπέρνα το τελευταίο firmware και κάνε factory reset. Μην βάλεις την παλιά σου λίστα με τα κανάλια γιατί θα πάρει πάλι τις παλαιές ρυθμίσεις.

Σκανάρισε πάλι τον δορυφόρο και πες μας το αποτέλεσμα..

Το ίδιο έκανε σε εμένα σε κάποιες συχνότητες.
Σε άλλους δέκτες που δοκίμασα δεν είχαν πρόβλημα.

Δεν είναι θέμα δέκτη, είναι θέμα software,με το επόμενο software διορθώθηκε το πρόβλημα στις συγκεκριμέμηνες συχνότητες.

Μπορεί να είναι και αυτό που γράφει ο Αντώνης ,δοκίμασε το .

Απάντηση: Re: Πρόβλημα δέκτη ή LNB ?

Ξαναπέρνα το τελευταίο firmware και κάνε factory reset. Μην βάλεις την παλιά σου λίστα με τα κανάλια γιατί θα πάρει πάλι τις παλαιές ρυθμίσεις.

Σκανάρισε πάλι τον δορυφόρο και πες μας το αποτέλεσμα..

Έβαλα παλαιότερο firmware και έκανα και factory reset. Μετά βρήκα τον Astra 28,2 και έκανα νέο scan.Τίποτα. Μετά από 15' το πρόβλημα εμφανίστηκε.

Δοκίμασε πάλι με το τελευταίο και όχι με παλαιότερο. Στο έγραψα, να κάνεις την δοκιμή με το τελευταίο που υπάρχει..

Απάντηση: Re: Πρόβλημα δέκτη ή LNB ?

Δοκίμασε πάλι με το τελευταίο και όχι με παλαιότερο. Στο έγραψα, να κάνεις την δοκιμή με το τελευταίο που υπάρχει..

Είχα δοκιμάσει ξανά με το τελευταίο.

Έβαλα το νεότερο και πάλι. Στη συνέχεια έκανα factory reset και κατέβασα εκ νέου τα κανάλια στον Astra 28,2. H συχνότητα 12441V (BBCi) χάνετε μετά από 15-20'. Το περίεργο είναι πώς όταν ο δέκτης είναι κρύος (και παίζει τα BBCi) δεν παίζει το κανάλι Body in balance. Όταν παρέλθει το 15' (και εξαφανιστούν τα BBCi) έχω εικόνα στο Body in balance :slapface:. Επίσης όταν δεν παίζει τα BBCi και κάνω search στην συχνότητα 12441V δεν τα κατεβάζει και το αντίστοιχο για το Body in balance.

Τελικά δεν ξέρω τί να κάνω. Λέτε να είναι θέμα LNB ?

θέλει ψάξιμο, βάλε ένα άλλο lnb αν έχεις και δοκίμασε...

έπεσες σε περίπτωση αλλά μην σε πιάνει απογοήτευση...

Νομίζω κάπου έγραψες ότι δοκίμασες με άλλο δέκτη και δεν είχες πρόβλημα.
Ισχύει αυτό;

Ισχύει. Βέβαια με τον άλλο ασχολήθηκα μόνο με την συχνότητα των BBCi. Δεν ξέρω αν σε εκείνον εμφανίζει σε άλλα κανάλια το πρόβλημα. Χθές βράδυ (με τον Spiderbox) εξαρχής είχα έντονη παραμόρφωση ήχου σχεδόν σε όλα τα κανάλια και μετά από 15'... το γνωστό θέμα. Θα δοκιμάσω να αλλάξω το LNB. Επειδή τελευταία δεν παρακολουθώ τί εξελίξείς, έχετε να προτείνετε κάποιο καλό ?

Έγινε και αλλαγή LNB αλλά το πρόβλημα παραμένει. πχ στον Turksat 42 μετά τα 15' όλα τα κανάλια χάνονται :rifle:. Γνωρίζει κανείς που εντοπίζεται το πρόβλημα στον δέκτη και περίπου πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή ?

Μήπως ζεσταίνεται υπερβολικά ο δέκτης; Από τη στιγμή που σχεδόν πάντα εμφανίζεται το πρόβλημα μετά τα 15 πρώτα λεπτά, κάτι τέτοιο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να συμβαίνει. Κάνε ένα τσεκάρισμα και αν ζεσταίνεται κάνε μία δοκιμή με ένα μικρό ανεμιστηράκι να ρίχνει αέρα πάνω στον δέκτη για να παραμένει η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε να δεις αν εμφανιστεί ξανά...

Μήπως ζεσταίνεται υπερβολικά ο δέκτης; Από τη στιγμή που σχεδόν πάντα εμφανίζεται το πρόβλημα μετά τα 15 πρώτα λεπτά, κάτι τέτοιο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να συμβαίνει. Κάνε ένα τσεκάρισμα και αν ζεσταίνεται κάνε μία δοκιμή με ένα μικρό ανεμιστηράκι να ρίχνει αέρα πάνω στον δέκτη για να παραμένει η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε να δεις αν εμφανιστεί ξανά...

Και στην ταράτσα ζεστένεται ? Γιατί εκεί τον είχα τώρα το απόγευμα και στα 15' τα κανάλια εξαφανίζονται. Δηλ. η θέμα θερμοκρασίαw/τροφοδοτικού είναι ή tuner ?

Τι να σου πω, δεν ξέρω αν ζεσταίνεται και στην ταράτσα, αλλά ο τρόπος που εμφανίζεται το πρόβλημα φαίνεται να έχει να κάνει με την θερμοκρασία του δέκτη (μπορεί και μόνο του tuner όπως λέει ο Σεραφείμ ή και του τροφοδοτικού, από μακριά είναι κάπως δύσκολη η διάγνωση). Γενικά αν ζεσταίνεται πολύ θα φαίνεται και από το άγγιγμα του χεριού πάνω στο κουτί, αλλά για να δεις αν όντως η θερμοκρασία έχει να κάνει με το πρόβλημα μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που είπα πριν με το ανεμιστηράκι...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα δέκτη ή LNB ?

Γνωρίζει κανείς που εντοπίζεται το πρόβλημα στον δέκτη και περίπου πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή ?

Όταν κάνεις επανεκκίνηση δέκτη από το menu χωρίς να σβήσεις το δέκτη , τι γίνεται ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα δέκτη ή LNB ?

Όταν κάνεις επανεκκίνηση δέκτη από το menu χωρίς να σβήσεις το δέκτη , τι γίνεται ?

επανεκκίνηση δέκτη από το menu αυτό πώς γίνετε ?