Πρόβλημα δέκτη ή μοτέρ;

miguel2002

New member
27 March 2013
25
ξαφνικα μου εδειχνε χαμηλο σημα, παω να να συντονησω το πιατο το φερνω καλα, κατεβενω στο δεκτη δουλευει λιγο παλι χαμηλο σημα,ανεβενω στη κεραια,μου αναβουν τον δεκτη και βλεπω οτι το μοτερ κανει κινηση λιγο δεξια και μετα σκασιλα του δεν κουναει δεν παει πουθενα. τα εφτυσε το μοτερ η ο δεκτης???

Re: φταιει ο δεκτης ή το μοτερ????

μέσο usuals είναι ο συντονισμός των δορυφόρων? 1. για αρχή ρίξε μια ματιά στα καλώδια
2. μικροσυντονισμό του μοτεριού με το δέκτη μπορείς να κάνεις?
3. δοκίμασε αν υπάρχει έναν άλλο δέκτη και αν κινεί το μοτέρ.
4. μετά πάμε για μοτέρ!

προς διαχειριστές.
αρκετό καιρό τώρα όταν θέλω να κάνω edit ένα ποστ δεν υπακούει η εντολή του έντερ για να κατέβω μια σειρά και να γράψω από κάτω.

usals το δουλευω, μικρισυντονισμο δεν κανει ο δεκτης,ειναι ο golden media wizard hd, exw εναν δεκτακο premium q θα τον δοκιμασω αλλα δεν ξερω αν εχει usals

το μοτερμ μηπως εχει τζογους? σε πιο δοριφορο το τσεκαρεις αν εχει τζογους λογικα θα χανεις το το σημα οσο παει στους ακρεους λογο βαρους

Αν έχει το μοτέρ ανάλογο κουμπακι κανε ένα reset! Επίσης δες αν υπάρχει επιλογή από το δεκτη να κανεις clear limits!

Απάντηση: Re: φταιει ο δεκτης ή το μοτερ????

usals το δουλευω, μικρισυντονισμο δεν κανει ο δεκτης,ειναι ο golden media wizard hd, exw εναν δεκτακο premium q θα τον δοκιμασω αλλα δεν ξερω αν εχει usals

"Παιξε" με τις συντεταγμενες - και σε μενα εδω (Λαρισα) αλλες ειναι και αλλου πιανει

όταν μέσω του δέκτη πας να το κινήσεις, κινείται; αν όχι παίζει να είναι θέμα τροφοδοτικού, δηλαδή πάρε ένα τροφοδοτικό που να βγάζει πιο πολλά αμπερ στα ίδια βολτ πάντα

ξαφνικα μου εδειχνε χαμηλο σημα, παω να να συντονησω το πιατο το φερνω καλα, κατεβενω στο δεκτη δουλευει λιγο παλι χαμηλο σημα,ανεβενω στη κεραια,μου αναβουν τον δεκτη και βλεπω οτι το μοτερ κανει κινηση λιγο δεξια και μετα σκασιλα του δεν κουναει δεν παει πουθενα. τα εφτυσε το μοτερ η ο δεκτης???

Επειδή από αυτά που γράφεις δεν καταλαβαίνω καλά αν ξαναρύθμισες το πιάτο σου,2 είναι οι αιτίες που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημά σου.
Ή το μοτέρ έχει μετακινηθεί από τη βάση στήριξης,οπότε θέλει ρύθμιση από την αρχή,ή για κάποιο λόγο σου κόλλησε,οπότε θέλει να του κάνεις hard reset από τα κουμπάκια που σίγουρα θα έχει.Αν κάνεις αυτά τα 2 βήματα,θα λύσεις και το πρόβλημά σου.Δεν είναι δηλαδή πρωτόγνωρο το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Τελευταία περίπτωση βέβαια,να έχει χαλάσει το μοτέρ.Αν βέβαια δεν είναι πολύ παλιό,είναι λίγες οι πιθανότητες να συμβαίνει αυτό.
EDIT:Θα σου πρότεινα βέβαια να ξεκινήσεις κάνοντας hard reset από τα κουμπάκια του μοτέρ και αν και εφόσον δεν διορθωθεί το πρόβλημα,τότε θα σημαίνει ότι έχει κουνηθεί το μοτέρ από τη βάση στήριξης,οπότε θα πρέπει να κάνεις την ρύθμιση μοτέρ και πιάτου από την αρχή.

Last edited:
ο δεκτης τελικα εκανε τα νουμερα, εχει στο μενου ρυθμιση μοτερ,και ετσι τα ρυθμησα ολα απο την αρχη, σε ενα σημειο του ελεγα πηγαινε hotbird και αυτο εστρηβε τερμα δεξια,μημπος εφταιγε και το γεγονος που του εχω κατεβασει 8 δορυφορους?

Μάλλον δεν έφταιγε ο δέκτης σου.Με usals (αν διαθέτει ο δέκτης ) δουλεύεις το μοτέρ σου?Ή είχες χειροκίνητα αποθηκεύσει τους δορυφόρους?Αυτό εννοείς όταν λες ότι τα ρύθμισες από την αρχή?Τι εννοείς επίσης όταν λες του έχεις κατεβάσει 8 δορυφόρους?Αν καταλαβαίνω καλά,δεν χρησιμοποιείς usals λειτουργία.Αν τους είχες αποθηκεύσει χειροκίνητα,κάποιο λάθος πρέπει να είχες κάνει και κόμπλαρε το μοτέρ.

usals δουλευω.
εχω κατεβασει hotbird badr astra 19 astra 28,2 thor eutelsat 9a(aχρηστοσ) και eutelsat 28,5