Πρόβλημα δικτύου

NET DIKTYO

New member
27 July 2007
5
Καλησπέρα. :smile: Είμαι νέος χρήστης του Dreambox 600. Είχα καταφέρει να συνδέσω το laptop με το δέκτη με cross καλώδιο και να χρησιμοποιήσω το dcc και το dreamboxedit, αλλά τώρα ενώ μου λέει το εικονίδιο ότι έγινε η σύνδεση, δεν έχω δίκτυο και στο dcc μου βγάζει Error 10057 in function send Socket is not connected. :chinscratch:

Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:

"ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ DREAMBOX ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ STATIC IP
1) Βαζουμε το δεκτη να παιζει σε ενα καναλι .
2) Συνδεουμε το Dreambox με τον υπολογιστη με CAT 5 CROSS καλωδιο
3) Παμε να ρυθμισουμε το PC. Εαν εχουμε πχ Windows XP , παμε στον υπολογιστη Εναρξη – Ρυθμισεις – Συνδεσεις Δικτυου και κανουμε δεξι κλικ στο εικονιδιο Τοπικη Συνδεση και παταμε Ιδιοτητες. Τσεκαρουμε Πρωτοκολο TCP/IP και παταμε ιδιοτητες . Τσεκαρουμε Χρηση της Παρακατω διευθυνσης IP και γραφουμε διευθυνση Static IP (δικια μας IP) πχ . 10.0.0.1 , μασκα υποδικτυου 255.255.255.0. Προεπιλεγμενη πυλη και τις υπολοιπες επιλογες τις αφηνουμε κενες, και τελος παταμε ΟΚ , και φευγουμε απο τις συνδεσεις δικτυου.
4) Μετα παμε στο Dreambox και παμε Menu-setup-expert setup- Communication Setup και εκει αποτσεκαρουμε την επιλογη DHCP και βαζουμε IP : 10.0.0.2 (οχι 10.0.0.1) , Netmask 255.255.255.0, Τις επιλογες Nameserver και Gateway δεν τις πειραζουμε , και τσεκαρουμε το Configure Network. Τελος παταμε save και exit και εχουμε κανει δικτυο μεταξυ DreamBox και υπολογιστη με static IP."

πηγή: satsonix.gr

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Κι εγώ αυτό το site συμβουλεύτηκα. Στην αρχή δούλεψε και μετά πάπαλα! Είπα θα φταίει το firewall και το έκλεισα, αλλά τίποτα. Μετά έκανα τη σύνδεση με router και δεν έβλεπε δίκτυο το dcc, αλλά το dreamboxedit μια χαρά. Τώρα χρησιμοποιώ cuteftp...